Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Zuinige elektrische verwarming

Zuinige elektrische verwarming is duurzaam

Duurzaam en zuinig huis verwarmen met infrarood

Zuinige elektrische verwarming is de meest simpele en doeltreffende manier om jouw huis of kantoor duurzaam te verwarmen. De moderne energie zuinige elektrische verwarming zet tenminste 93% van de energie om in warme infrarood straling. 

Gratis offerte aanvragen

autos cuba infrarood paneel foto

Zuinige elektrische verwarming voor woning

Een zuinige elektrische verwarming is de meest simpele en doeltreffende manier om jouw huis of kantoor duurzaam te verwarmen. Elektriciteit wordt in de toekomst de energiebron om mee te verwarmen. Sterker nog het is al de manier om jouw woning energiezuinig te verhitten. 

Een cv-ketel werkt op gas waarbij de lucht verwarmd wordt. Dit is geen zuinige en duurzame manier om een woning te verwarmen. De fossiele brandstoffen raken op en zijn daarnaast vervuilend voor het milieu. 

Kies daarom nu al voor elektrisch verwarmen van jouw woning. Elektrisch en duurzaam verwarmen is de toekomst. Er zijn veel verschillende opties voor elektrische verwarming, zoals de klassieke nachtverwarming, elektrische radiator en lucht verhitter. 

Ook zijn er moderne kachels die op elektriciteit werken, denk hierbij aan de warmtepomp en infrarood panelen. De verouderde modellen kun je niet vergelijken met de moderne infraroodverwarming van Infraroodpaneel.

Blogs infraroodpaneel

Verwarming buiten

Verwarmen met infrarood panelen

Infrarood verwarming voordelen nadelen

Is infrarood verwarming goedkoop?

infrarood paneel groen woonkamer duurzaam verwarmen

Overstappen naar een zuinige elektrische verwarming

Je besluit om verwarmen met gas achter je te laten en over te gaan naar elektrisch verwarmen. De prijs van m3 gas neemt alsmaar toe en het is daarnaast schadelijk voor het milieu. Maar welke elektrische verwarming kies je? 

De wereld van elektrische kachels is groot. Enkele opties voor elektrisch verwarmen zijn de elektrische radiator, centrale verwarmingsketel, waterpomp, vloerverwarming en infrarood verwarming. Infraroodpaneel geeft je graag advies.

De verschillen in de genoemde kachels zijn groot. Van de vijf genoemde zijn de eerste vier allemaal kachels waarbij de lucht wordt verwarmd. Om een constante temperatuur met luchtverwarming te bereiken, moet je de gehele ruimte verwarmen. Dit is kostbaar.

Bij het verwarmen van lucht speelt een goede isolatie van de woning een belangrijke rol. Zodat er weinig warme lucht kan ontsnappen. Infrarood verwarming daarentegen warmt niet de lucht op, maar de objecten en mensen in de kamer. Dit is veel zuiniger en beter. 

Infrarood paneel kopen

online shop infraroodpaneel

FAQ Vraag en antwoord

Zuinige elektrische verwarming

Wat is een zuinige elektrische verwarming?

Een zuinige elektrische verwarming heeft een hoog rendement. De zuinige elektrische verwarming met infrarood zet tenminste 93% van de energie om in warmte. Hierdoor bespaar je direct op de energierekening. 

Waarom zuinige elektrische verwarming installeren?

Je wilt een zuinige elektrische verwarming installeren in je woning omdat je geen geld wilt verspillen aan lucht verwarming. Zeker bij minder goed geïsoleerde huizen verdwijnt de warme lucht zo naar buiten. Met elektrische verwarming infrarood bespaar je geld. 

Voor wie is een zuinige elektrische verwarming?

De zuinige elektrische verwarming met infrarood is voor degene die direct geld willen besparen op de verwarmingskosten. Zodra je het paneel aanzet geniet je van de intense warmtestralen die je huid raken. Je hebt het nooit meer koud. 

Waar monteer je een zuinige elektrische verwarming?

Een zuinige elektrische verwarming monteer je eenvoudig aan een vrije muur. Door middel schroeven bevestig je het paneel aan de wand. Vervolgens sluit je de elektra rechtstreeks aan of via het stopcontact. Tevens kan je het paneel aan het plafond monteren. 

Hoe werkt een zuinige elektrische verwarming?

Zuinige elektrische verwarming werken middels elektriciteit. Ze zetten de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen in de ruimte. Vergelijkbaar met de zonnestralen.

De beste zuinige elektrische verwarming

De meest efficiënte en effectieve zuinige elektrische verwarming gebruikt infrarood. De lange golf infrarood straling is de beste manier om jouw woning of kamer te verwarmen. Directe warmte en directe kostenbesparing met ir verwarming van Infraroodpaneel.

Zuinige elektrische verwarming

De zuinige elektrische verwarming met infraroodstraling zet maar liefst 93% van de energie om in warmte. Dit is zeer hoog rendement. De hoge kwaliteit verwarming van Infraroodpaneel werkt uiterst zuinig waardoor je direct bespaart op de kosten. 

Duurzame en zuinige elektrische verwarming

Door gebruik te maken van onze zuinige elektrische verwarming in combinatie met zonnepanelen stoot je geen CO2 meer uit. Of gebruik groene stroom van jouw energieleverancier. Duurzaam en zuinig infraroodpaneel. 

Direct geld besparen met zuinige elektrische verwarming

Bespaar met een zuinige elektrische verwarming direct geld op de verwarmingskosten. Door elektrisch te verwarmen met infrarood ben je niet meer afhankelijk van de voorraad gas. Daarnaast gaat de infraroodverwarming zeer zuinig om met de elektriciteit. 

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 19 huis verwarmen plafondverwarming

Elektrische radiator en centrale CV

Bij elektrische verwarming kun je elektrische radiatoren goed inzetten als hoofdverwarming. Je hangt ze eenvoudig aan de muur of plaats ze op de vloer. Het enige wat je nodig hebt is stopcontact voor de aansluiting. 

Er zijn twee modellen elektrische radiatoren, namelijk elektrische convector en accumulator. Deze laatste wordt ook wel spaarkachel genoemd. In de nacht, tegen goedkoop stroomtarief, wordt de kern van de kachel opgewarmd en geeft gedurende de dag deze warmte af. 

Om niet te veel warmteverlies te hebben, dient de woning goed geïsoleerd te zijn. Om de kosten op verbruik te drukken, is het verstandig om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Bij een elektrische radiator wordt de lucht verwarmd. 

Bij een elektrische cv-ketel wordt elektriciteit gebruik om water op te warmen. Het warme water verwarmd via radiatoren de woning of om sanitair warm water aan te maken. Plaats altijd een energiezuinige CV installatie om de verbruikskosten te drukken.

Elektrische waterpomp en vloerverwarming

Via een waterpomp wordt de lucht in de ruimte verwarmd. Een warmtepomp haalt de warmte uit water, grond of lucht, bijvoorbeeld uit grond onder de woning. Hiervoor gebruikt de pomp elektriciteit. De onttrokken warmte wordt afgegeven aan het verwarmingssysteem in huis. 

De warmtepomp verwarmd en koelt een ruimte in de vorm van airconditioning. Een waterpomp wordt vaak gebruikt voor de een lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming. Een waterpomp werkt het best al de woning goed is geïsoleerd. 

Elektrische vloerverwarming plaats je onder het laminaat, parket, houten vloer of plavuizen. De speciale matten plaats je onder de vloer. Ze worden gevoed door elektra, waardoor je een warme vloer krijgt. Nooit meer koude voeten. 

De vloermatten zijn slechts enkele millimeters dik, waardoor ze ook geschikt zijn om achter een tegelwand te leggen. Op deze manier creëer je wandwarmte. Elektrische vloerverwarming is zeer geschikt voor kleine ruimtes, zoals badkamer verwarming of hobbyruimte.

De verschillende typen infrarood panelen, vermogens en omschrijving vind je in onze online winkel.

badkamer verwarming infrarood badkamer infraroodpaneel badkamer spiegel met verwarming infrarood spiegel

Elektrische infrarood verwarming

De infrarood verwarming is een steeds vaker geziene elektrische verwarming. De infraroodpanelen kan je namelijk inzetten als hoofd- of bijverwarming. De warme infraroodstralen voelen zeer aangenaam aan. Infraroodpaneel plaats je aan de wand of plafond. 

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en uitvoeringen.Zoals een warmte paneel in de vorm van een spiegel verwarming, met foto en kunst zoals een schilderij of als krijtbord keuken paneel welke je met echt krijt beschrijft. Infrarood panelen passen overal.

Bovendien zijn de panelen kleiner en lichter dan traditionele radiatoren. Ze zijn ook beschikbaar als mobiele toestellen welke ingezet worden om bestaande verwarmingssystemen te ondersteunen. 

Infraroodpaneel verwarmd niet de lucht, zoals de andere elektrische verwarmingen. Doordat de objecten de warmte vasthouden ligt de gevoelstemperatuur hoger. Zuinig in verbruik. Ze zijn niet gevoelig voor tocht en te gebruiken in alle soorten woningen. Wel of niet geïsoleerd.

Vraag gratis bij advies infrarood verwarming kopen. Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Koop direct bij onze shop. Lees ook ons magazine infrarood verwarming.

Meest gestelde vragen

Elektrische verwarming badkamer

Wat is een elektrische verwarming badkamer?

Een elektrische verwarming badkamer is een verwarmingstoestel die gebruikt maakt van elektra. De energie wordt omgezet in warmte. Dit kan in de vorm van warme lucht zijn of van stralingswarmte, zoals infrarood straling. 

Waarom een elektrische verwarming badkamer?

Een elektrische verwarming badkamer zorgt voor snelle warmte. Zeker met de  moderne infraroodverwarming van InfraroodPaneel is de ruimte binnen enkele minuten aangenaam warm. Bespaar op energie, door de kachel alleen aan te zetten als je in de badkamer bent.

Voor wie is een elektrische verwarming badkamer?

Een elektrische verwarming badkamer is voor iedereen geschikt. Indien je een warme, droge en schimmelvrij badkamer wilt, kies je voor de elektrische infrarood panelen. Door de vele keuze mogelijkheden in het ontwerp, is er altijd wel een paneel dat ook bij jou past. 

Waar monteer je een elektrische verwarming badkamer?

Een elektrische verwarming badkamer monteer je aan aan vrije muur of aan het plafond. Onze infrarood panelen zijn slechts 2 tot 3 cm dik, waardoor ze ruimtebesparend zijn. Heb je geen vrije muur, dan monteer je het paneel aan het plafond. 

Hoe bespaar je met elektrische verwarming badkamer?

Met elektrische verwarming badkamer bespaar je op het energieverbruik. Ten eerste omdat onze infrarood verwarming zeer zuinig omgaat met de energie. 93% van de energie wordt omgezet in warmte. Daarnaast heb je nauwelijks opwarmtijd nodig. 

FAQ

Duurzaam verwarmen

Wat is duurzaam verwarmen?

Duurzaam verwarmen is de manier hoe jij jouw woning verwarmd. Je maakt geen gebruik van de milieu belastende fossiele brandstoffen, maar van groene energie verworven uit wind of zon. Daarnaast gebruik je een infrarood verwarming die zuinig omgaat met de energie.

Waarom duurzaam verwarmen?

Je wilt duurzaam verwarmen omdat installeren in je woning omdat je geen geld wilt verspillen aan lucht verwarming. Zeker bij minder goed geïsoleerde huizen verdwijnt de warme lucht zo naar buiten. Met elektrische verwarming infrarood bespaar je geld. 

Wie wil duurzaam verwarmen?

Personen die duurzaam verwarmen denken aan het milieu en bovendien aan hun eigen spaarcenten. Doordat je duurzaam met infrarood panelen je woning verwarmd, bespaar je niet alleen het milieu, maar verlaag je ook de kosten voor verwarmen. 

Waar mee kan je een woning duurzaam verwarmen?

Je kan een woning duurzaam verwarmen met infrarood panelen. Je verwarmt iedere ruimte apart met de energiezuinige infrarood verwarming. Hoog rendement met een laag verbruik. 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte.

Hoe kan je duurzaam verwarmen?

Je kan jouw woning duurzaam verwarmen door gebruik te maken van schone energie. Gebruik groene stroom of zonnepanelen in combinatie met de zeer duurzame en zuinig infrarood verwarming. CO2 neutraal met infrarood panelen.

Handdoekdroger infraroodpaneel met foto in badkamer

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²