infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Wattage berekenen

Wattage berekenen infrarood verwarming

Wattage berekenen voor de infrarood panelen is niet al te moeilijk. Het is echter van cruciaal belang om in eerste instantie het vermogen te kiezen. Zo kunnen de infrarood panelen hun grote efficiëntie ten volle benutten.

Ten tweede levert het gebruik van het juiste vermogen de grootste besparing op. Het beste thermische comfort wordt door deze combinatie geboden.

De typische verwarmingsbehoefte hiervoor ligt tussen 60 en 100 watt per vierkante meter.  De wattage berekenen kan je in de tabel bekijken.

Hoeveel watt is er nodig?

Wattage berekenen infrarood verwarming

Deze waardes voor wattage berekenen zijn slechts een indicatie. Het is altijd verstandig advies te vragen aan onze experts voor uw specifieke situatie en omstandigheden. Op die manier weet je zeker dat je infrarood verwarming goed berekend is.

Het beste is om infrarood verwarming van tevoren te berekenen. Je moet weten dat er veel wattages van infrarood panelen verkrijgbaar zijn. De grootte van je kamer is ook van invloed om de wattage te berekenen. Ook de isolatie van je woning draagt hiertoe bij.

Sommige personen hebben gewoon een hogere temperatuur nodig. Bijgevolg zal een hoger vermogen nodig zijn voor berekeningen van infrarood verwarming.

mobiele thermostaat app bureau verwarming Wattage berekenen

Infrarood paneel berekenen

Wil je tenslotte berekenen hoe groot het Infrarood Paneel moet zijn? Welk wattage berekenen, welke  infrarood verwarming moet je kopen? Dan moet je eerst vaststellen hoe het zit zit met de isolatie. Hieruit volgt namelijk het benodigde wattage.

Omdat de maat van je infrarood verwarming afhangt van de grootte van de kamer. Maar ook van de isolatie en het aantal buitenmuren. Indien je een grote kamer met slechte isolatie wilt verwarmen met infrarood panelen. Dan is het beter om meerdere infrarood panelen te gebruiken.

Je kan dan bijvoorbeeld twee 600 watt infrarood panelen op tegenovergestelde muren plaatsen. Op die manier krijg je een betere verwarming dan bij het plaatsen van een groot 1200 watt infrarood paneel.

Hiermee zorg je er namelijk voor dat er een betere warmteverdeling is tussen de warmtepanelen.

Ook kunnen grote of veel objecten de warmte beïnvloeden. Hierdoor is ook weer sterker paneelverwarming nodig.

Duurzaam verwarmen met infrarood panelen. Je woning of kantoor duurzaam verwarmen kan uiterst goed met de elektrische kachel van Infrarood Paneel. Een infrarood kachel is zuinig in verbruik en met groene stroom CO2 neutraal.

Alkari infrarood panelen plafond Wattage berekenen

Wand- of plafondmontage

Door het bijzonder slanke ontwerp van het verwarmingspaneel van 2 tot 3 cm kan je deze eenvoudig aan de wand bevestigen. Je bespaart hiermee een hoop werk ten aanzien van de installatie van een omvangrijke conventionele verwarmingssysteem.

Veel mensen kiezen voor een infrarood paneel plafond voor een groter bereik. Ten eerste neemt plafondverwarming geen ruimte in beslag. En ten tweede profiteer je van een warme vloer. Doordat de infraroodstralen naar beneden gericht zijn, wordt de vloer heerlijk verwarmd.

Je hebt met een infrarood paneel plafond geen elektrische vloerverwarming meer nodig. De elektrische kachel met infrarood geven een heerlijke warmte af in de ruimte. Regel de temperatuur eenvoudig met een slimme thermostaat of via de smart home app. Wattage berekenen kan ook door onze medewerkers worden gedaan, neme contact op met de Infrarood Paneel Specialisten.

Offerte aanvragen