infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Verwarming buiten

Met een verwarming buiten geniet je het hele jaar door

Wil je ook het hele jaar door genieten een verwarmde tuinoverkapping, balkon of patio? Dat is mogelijk met een verwarming buiten. Met een elektrische verwarming buiten maakt het niet meer uit of de zon schijnt, of het dag of avond is. Je hebt het namelijk altijd heerlijk warm. 

Het Nederlandse weer is niet zoals het Mediterrane klimaat, maar met een heater buiten kan je dit toch goed nabootsen. Iedereen kent het wel, zit je gezellig buiten te borrelen met vrienden of te dineren met je familie en verdwijnt de zon achter de wolken. Het wordt fris buiten en je moet eigenlijk een jas aantrekken. In zo’n geval zet je gewoon de buiten heater aan. 

Bij een verwarmingstoestel buiten kan je kiezen tussen verschillende soorten heaters. Een elektrische verwarming buiten, een buiten verwarming op gas, een vuurkorf of tuinhaard met pellets. Een buitenverwarming aan de muur, plafond of op een stevige standaard. 

We gaan verder in op de verschillen tussen een gasgestookt verwarmingstoestel buiten en een elektrische buitenverwarming. Wat zijn de voordelen en nadelen van deze buitenverwarming?

Welke soorten elektrische buitenverwarming zijn er?

Bij een elektrische buitenverwarming zijn er twee soorten. Een normale buitenverwarming elektrisch waarbij de gloeidraad wordt verwarmd, zoals bij een kwartsstraler het geval is. De tweed soort is een infrarood heater buiten. 

Bij de normale elektrische heater komt de warmte vrij in de lucht, waardoor deze zeer windgevoelig is. Een windvlaag en de warmte waait weg. Het is dan ook beter deze heater bij een overkapping of beschutting te plaatsen, waar weinig wind staat. 

Bij infrarood panelen buiten verwarm je niet de lucht maar direct de mensen en objecten. De korte golf infraroodstralen kan je vergelijken met de warme zonnestralen. Zodra de zonnestralen je huid raakt, voel je de warmte. Dit effect hebben ook de korte golf infrarood stralen. 

Voordeel is dat je direct warmte hebt. Het gebruiksgemak is groot. Je regelt de temperatuur met een thermostaat, eventueel met een afstandsbediening. Je kan de warmte ook nog dimmen zoals jij wilt. Vaak kan je ook op de heater een timer instellen. 

Veilige infrarood verwarming buiten 

De meest gekozen buitenverwarming is een infrarood straler. Met een infrarood verwarming buiten heb je instant warmte. Dit betekent dat zodra je de buitenverwarming infrarood aanzet, je direct geniet van de heerlijke en gezonde stralingswarmte. 

Een infrarood buiten verwarming is bovendien zeer veilig in gebruik. Er is geen kans op brandgevaar en raken niet overhit. Zijn bovendien veilig te monteren als inbouw heater aan de muur of plafond van een tuinoverkapping. De moderne infrarood buitenheater beschikt over golden shadow of ultra low glare lampen welke minder rood licht produceren. 

De stralingswarmte maakt gebruikt van de korte golf infrarood straling, welke niet windgevoelig is en dus overal buiten gebruikt kan worden. In de tuin, op het balkon of in de horeca. Je kan ook een warmtepaneel buiten met lange golf infraroodstraling kopen. Welke meer geschikt is voor een half gesloten ruimte, bij een overkapping of tuinhuis. Deze straling heeft een wijder bereik, maar is windgevoeliger. 

Een infrarood buiten verwarming geeft geen bedwelmende gaslucht af en is bovendien geruisloos. Eenvoudig op afstand te bedienen en zelfs verkrijgbaar met geluidsboxen, de Stream & Beam van het merk Welltherm. Bovendien kan je een elektrische warmtestraler voor buiten dimmen in sterkte, waardoor je zuiniger uit bent. 

Buitenverwarming op gas

De andere optie voor een verwarming buiten is een gas heater. Een buitenverwarming op gas zorgt voor warme sfeer, denk maar aan de bekende flame heater. Een krachtige gas verwarming buiten heeft een groot bereikt, geeft weinig licht en is flexibel neer te zetten. Je hebt geen elektriciteitssnoer welke je netjes moet wegwerken. 

Echter heeft een gas verwarming buiten behoorlijk wat nadelen. Het opwarmen van de buiten verwarming kost bijvoorbeeld veel tijd en dus ook veel gas. Het dimmen van de warmte is bijna onmogelijk. Je hebt namelijk maar twee standen, hoog of laag. 

Daarnaast mag je een gas warmtestraler voor buiten enkel en alleen gebruiken in open ruimtes. Nooit in een gesloten ruimte, zoals een partytent bijvoorbeeld. Het risico op brandgevaar is namelijk hoog. Daarom moet je ook altijd kijken of de gasverwarming een omvalbeveiliging heeft. Mocht de buitenverwarming op gas omvallen, wordt de gastoevoer automatisch afgesloten. 

Een ander groot nadeel is dat een gasgestookte heater de lucht verwarmd en daardoor zeer windgevoelig is. Denk er ook aan dat je de gasflessen buiten je woning opslaat. Controleer ook geregeld de gasleiding op beschadigingen en houdbaarheid. Vervang altijd de gasslang op tijd. 

verwarming buiten

Vaste of mobiele elektrische buiten heater?

Als je een verwarming voor buiten wilt kopen, is het verstandig om van tevoren na te denken waar je de infrarood verwarming wilt plaatsen. Wil je een heater voor buiten op een vaste plek? Dan kan je het beste kiezen voor een infrarood panelen buiten. Dat wil zeggen een elektrische kachel dat je aan het plafond of de wand monteert. 

Het voordeel van plafond- of wand infrarood paneel is dat je geen hinder hebt van losliggende snoeren. Daarnaast is de warmte verspreiding optimaal met een paneelverwarming met infrarood, waardoor je ook maximaal geniet van de warmte en gezelligheid. 

Wil je de warmtepanelen op meerdere plekken in de tuin gebruiken, dan is een mobiele versie het meest functioneel. Een verplaatsbare, staande verwarmingspaneel voor buiten kan je overal in de tuin plaatsen of zelfs gebruiken als garage verwarming. Gebruik meerdere heaters tegelijk voor een nog betere warmte verspreiding. Dit zie je vaak bij horeca gelegenheden.

Je kan de verschillende soorten buitenverwarming bezichtigen in de Infrarood paneel showrooms van onze winkels. Onze IR paneel adviseurs geven je graag advies over welke buiten verwarming het meest geschikt is voor jouw tuin, balkon, horeca- of partytent. Ook kan je in de online winkel de verschillende modellen bekijken en direct kopen.

Voordelen elektrische buitenverwarming

De voordelen van een elektrische buitenverwarming met infrarood zijn groot. We zetten de voordelen van een terrasverwarmer van Infrarood Paneel op een rij. 

– Geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie aan wand of muur.
– Ook verkrijgbaar als mobiele verwarming. Flexibel en overal buiten te gebruiken.
– 100% veilig. Geen open vuur of verbrandingsgevaar.
– Directe warmte, geen opwarmtijd.
– Ruimte besparend. Door wand- of plafond montage behoud je een vrije doorloop.
– Geen gesleep met gevaarlijke gasflessen.
– Eenvoudige werking door plug-in systeem. 

– Op afstand bedienbaar met geïntegreerde thermostaat.
– Ook verkrijgbaar met zuinige en sfeervolle LED-verlichting voor ’s avonds.
– Geurloos en geruisloos. 

Offerte aanvragen