infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Thermostaat

Thermostaat kopen bij Infrarood Paneel

Thermostaat kopen voor infrarood verwarming en bespaar direct op het energieverbruik. Met de draadloze infrarood panelen thermostaat bedien je ieder paneel afzonderlijk via de app op je smartphone. Infrarood panelen zijn ook verkrijgbaar met een plug-in of wifi thermostaat.

Een thermostatische regeling zorgt voor een constante temperatuur in de kamer. Het meet de actuele warmte en vergelijkt dit met de ingestelde voorkeurswarmte. Vervolgens geeft het signalen door aan het verwarmingselement waarop het is aangesloten.

mobiele thermostaat app bureau verwarming

Het infrarood paneel schakelt in of uit. Een thermostaat draagt bij aan energiebesparing, omdat het warmte paneel alleen werkt wanneer dat gewenst is.

Er zijn drie soorten thermostaten. De meest eenvoudige thermostaat is de plug-in thermostaat. De draadloze radio thermostaat plaats je in de kamer waar een goede ontvangst is. De geïntegreerde slimme thermostaat is eigenlijk niet meer weg te denken in ons huishouden. De slimme thermostaat bedien je op afstand middels je smartphone, tablet of computer.

Bijna alle infrarood panelen van Infrarood Paneel beschikken over een ingebouwde thermostaat. Een thermostaat meet de omgevingstemperatuur, waardoor de verwarming alleen aan gaat wanneer er warmte nodig is. Zodra de kamer de gewenste temperatuur heeft bereikt, schakel het elektrische infrarood paneel automatisch uit.

De infrarood warmte zorgt voor een natuurlijke warmte. De infrarood panelen zijn afzonderlijk van elkaar te bedienen, waardoor gericht warmen eenvoudig is. Verwarm alleen de kamers daar waar het nodig is.

2-mobiele-infrarood-verwarming-mobiele-verwarming-mobiele-kachel-losse-verwarming-bijzetverwarming-bijzet-kachel-thermostaat verwarming

 

Thermostaat kopen voor infrarood verwarming

Een thermostaat op je Infrarood Paneel helpt mee om je energie rekening naar beneden te krijgen. Dit is natuurlijk ook goed voor het milieu. Volgens het Klimaatakkoord moet in 2030 de broeikasgassen met 49% teruggebracht worden ten opzichte van 1990.

Daarvoor is een pakket van maatregelen samengesteld, waaronder gasloos en duurzaam verwarmen en een thermostatische regeling op de verwarming. Met een thermostaat op je verwarming kan je per jaar namelijk besparen op het verbruik.

Alle Infrarood paneel panelen bevatten een thermostaat. Er zijn drie modellen een plug-in thermostaat, een draadloze wifi thermostaat en een geïntegreerde thermostaat. Met een thermostaat in je woning regel je iedere kamer afzonderlijk.

Per verwarmingspaneel kan je de gewenste temperatuur instellen en vervolgens werkt alles automatisch. Je hoeft er niet naar om te kijken. Door een thermostaat slim te gebruiken, bespaar je op de energiekosten. Doordat de infrarood panelen alleen aan staan wanneer dit nodig is.

infraroodpaneel met thermostaten

 

Ga slim om met elektrisch verwarmen

De verbruikskosten van elektrisch verwarmen middels een infrarood kachel is tegenwoordig zuiniger dan een CV ketel. Uiteraard is dit afhankelijk van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld jouw warmtebehoefte. Isolatie van een woning speelt ook een rol in het verbruik.

Een paneelverwarming installeer je aan het plafond of aan de muur. Let bij de montage op dat de warmte stralen niet direct worden geblokkeerd door objecten in de kamer, want obstructie verlaagt de temperatuur. Plaats een infrarood paneel bijvoorbeeld nooit direct achter de bank. Hang ook geen gordijnen over het IR paneel  

Verlaag je energie rekening met infrarood verwarming door:

 • Plaats een infrarood paneel plafond, deze levert namelijk een wijdverspreide warmte.
 • Verwarm alleen de ruimte waar het nodig is, door middel van aanwezigheidssensoren en thermostatische regeling.
 • De kamers die niet vaak worden gebruikt, zoals de logeerkamer, zet je de verwarming uit.
 • Positioneer het infrarood paneel goed. Plaats het ir paneel op een vrije muur.
 • Regel de temperatuur met een slimme thermostaat middels de Smart Home App.
 • Groene energie is de meest duurzame manier van verwarmen.
 • Plaats zonnepanelen op je dak en gebruik de energie voor je ir panelen.

Ecaros thermostaten X3D - Draadloze thermostaat X3D

De beste kamer temperatuur met infrarood paneel

De objecten die direct door de warmtestralen van een infrarood paneel worden geraakt, warmen snel op. Het opwarm proces middels warmtepanelen gaat veel sneller dan een andere elektrische verwarming of een centrale verwarming. 

Afhankelijk van de grootte van de kamer en de capaciteit van het infrarood paneel, duurt het slechts 8 tot 15 minuten tot de maximale oppervlakte temperatuur is bereikt.

Als de kamer eenmaal is opgewarmd door de infrarood panelen, dan blijft de warmte lang hangen. Vanwege de warmte die is opgeslagen in de vloer, muren en meubels, kan de kamer worden geventileerd. 

Het wordt aangeraden om iedere dag tenminste tien minuten de ruimte te luchten. Op deze manier kan het vocht in de kamer naar buiten ontsnappen.

Het warmteverlies met infrarood panelen is niet groot. Dit is echter anders bij een conventionele verwarming, waarbij de warme lucht direct door het open raam ontsnapt.

Beste kamer temperatuur met infrarood verwarming:

 • Woonkamer 20 tot 22°C
 • Slaapkamer 17 tot 18°C
 • Keuken 18°C
 • Badkamer 22°C

Infrarood paneel thermostaat online kopen

Infrarood paneel thermostaat kopen kan je ook online doen in onze shop. Hier zijn alle modellen van de infrarood panelen weergegeven. De verschillende typen, de diversiteit in vermogen, de kleuren en een omschrijving vind je allemaal in onze webwinkel terug. De daarbij behorende thermostaten kun je ook bekijken. Wij hebben thermostaten voor Infrarood verwarming woonkamerinfrarood paneel plafondinfrarood verwarming badkamer en nog veel meer infrarood panelen zoals spiegelverwarming of verwarming schilderij.

Vraag vandaag nog vrijblijvend online een offerte aan en krijg deskundig advies. Voor alle artikelen die in voorraad zijn, geldt voor 12.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis.

Offerte aanvragen