Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Bel ons

info@heatxl.com

email infraroodpaneel

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Thermostaat verwarming

Infrarood thermostaat verwarming

Bespaar direct op het energieverbruik met een thermostaat

Met infrarood thermostaat verwarming bespaar je op het energieverbruik. Met de draadloze infrarood panelen thermostaat bedien je ieder paneel afzonderlijk via de app op je smartphone. Infrarood verwarming is ook verkrijgbaar met een plug-in of wifi thermostaat.

Gratis offerte aanvragen

design verwarming infrarood panelen warmte

Thermostaten infrarood panelen

Alles onder controle houden met infrarood verwarming thermostaat. Dankzij onze slimme thermostaat bespaar je geld met je infraroodpaneel. Met een thermostaat regel je de temperatuur van iedere kamer afzonderlijke in je huis.

Je stelt per toegewezen zone in het systeem de gewenste temperatuur in en vervolgens werkt alles automatisch. Uitermate handig en geschikt zijn onze thermostaten voor infrarood panelen. Daarnaast bespaar je er nog eens flink mee op energiekosten, omdat de verwarming alleen aan staat wanneer het nodig is.

Zorg dat het in de kamer aangenaam warm is als je thuiskomt. Laat de ir panelen automatisch uitgaan op het moment dat je normaal gesproken naar bed gaat. Stel het systeem zelf in of laat de thermostaat leren van jouw gedrag en gewoontes. Zo creëer je altijd het beste binnenklimaat.

Sinds 2015 is in de EU een nieuwe energierichtlijn voor verwarmingsproducten in werking getreden. Met deze nieuwe ErP-richtlijn wil de EU grote stappen zetten op het gebied van energiebesparing.

Sindsdien is het verplicht dat warmwater- en verwarmingen voor woningen een energielabel hebben. Volgens de ecodesign richtlijn, moeten vanaf januari 2018 alle infrarood panelen, met een vermogen van meer dan 250 watt, geleverd worden met een thermostaat.

Blogs infraroodpaneel

3 verwarming oplossingen bij badkamer renovatie

Voordelen infrarood paneel met thermostaat

Infrarood paneel zwart als krijtbord

Combineer infrarood panelen met zonnepanelen

Foto en kunst infrarood paneel slaapkamer

Energie besparen met thermostaat

Een thermostatische regeling zorgt voor een constante temperatuur in de kamer. Het meet de actuele temperatuur enn vergelijkt deze met de vooraf ingestelde temperatuur. Vervolgens geeft het een signaal door aan het verwarmingselement waarop het is aangesloten. Daarna slaat het infrarood paneel aan of uit.

Wist je dat je met een thermostaat voor de verwarming maar liefst 6% energie bespaart per jaar? Dit levert je niet alleen besparing op voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Duurzaam en ook goedkoper.

Een thermostaat zorgt er namelijk voor dat je infrarood verwarming op tijd uitgaat en dus niet onnodig brandt. Waar je ook al snel zes procent besparing op kan behalen, is door de kamer temperatuur een graad lager te zetten.

Energie besparen en verspilling tegengaan. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van de slimme zone regelingen. De zones die je wilt verwarmen kan je eenvoudig met een thermostaat instellen.

Je vermindert daardoor onnodig energieverbruik door alleen kamers te verwarmen die je op dat moment gebruikt. Alle andere kamers breng je terug naar een lagere temperatuur. Zo bespaar je dus energie en geld met een thermostaat.

Infrarood paneel kopen

online shop infraroodpaneel

FAQ Vraag en antwoord

Thermostaat verwarming

Een thermostaat verwarming is een infrarood paneel welke je bedient via de thermostaat. Dit kan een plug-in thermostaat zijn, een wifi thermostaat of geïntegreerde thermostaat.

Een thermostaat verwarming wil je omdat je direct energie bespaart. De infrarood kachel staat niet onnodig aan, waarmee je al snel zes procent op de verwarmingskosten bespaart.

Een infrarood thermostaat verwarming is voor iedereen geschikt. Volgens de ecodesign richtlijn, moeten vanaf januari 2018 alle infrarood panelen, met een vermogen van meer dan 250 watt, geleverd worden met een thermostaat. Hiermee bespaar je namelijk energie en is het beter voor het milieu en jouw portemonnee.

Een thermostaat verwarming monteer je aan de wand of aan het plafond. De ontvanger zet je op een plek waar je makkelijk bij kan. Met de digitale thermostaat en de draadloze ontvanger regel je de communicatie tussen alle slimme thermostaten. De programmeerbare thermostaat is het hoofdstation waar je de temperatuur en andere instellingen kunt bedienen.

Een slimme thermostaat verwarming bedien je middels het hoofdstation of via de app op je smartphone of tablet. Waar je ook bent, je kan altijd de infrarood panelen op afstand afzonderlijk van elkaar bedienen en instellen.

De beste thermostaat verwarming

De beste thermostaat verwarming voor in jouw woning is de slimme thermostaat welke je op afstand kan bedienen met de app op je smartphone. Daarmee kan je ieder infrarood paneel apart bedienen. Een slimme thermostaat leert van jouw gedrag en gewoontes, waardoor je het beste binnenklimaat creëert.

Zuinige thermostaat verwarming

Een thermostaat verwarming zorgt ervoor dat je jaarlijks geld bespaart op het energieverbruik. Een thermostaat zorgt er namelijk voor dat je infrarood verwarming op tijd uitgaat en dus niet onnodig brandt. Hiermee bespaar je al 6% op de kosten. Waar je ook al snel 6% besparing op behaalt, is door de kamer temperatuur een graad lager te zetten.

Duurzame thermostaat verwarming

Door gebruik te maken van een thermostaat verwarming verspil je geen energie. Je vermindert daardoor onnodig energieverbruik. Door alleen kamers te verwarmen die je op dat moment gebruikt bespaar je nog emer. Alle andere kamers breng je terug naar een lagere temperatuur. Zo bespaar je dus energie en geld met een thermostaat.

Geïntegreerde thermostaat verwarming

De geïntegreerde thermostaat is de meest innovatieve oplossing voor infrarood panelen. De thermostaat zit achter het warmte paneel verwerkt. Je regelt de temperatuur slim via de app op je smartphone. Deze optie wordt het meest gebruikt bij ir muur- en plafondverwarming. Uiteraard kun je via de app verschillende programma’s instellen en op afstand bedienen.

infrarood-paneel-met-thermostaat-55

Drie typen thermostaten voor infrarood panelen

Infrarood panelen werken op elektriciteit. Dat wil echter niet zeggen dat ze geen thermostaten gebruiken. Een goede thermostaat voldoet aan twee eisen. Een klokthermostaat, met een apart programma voor elke dag van de week. En thermostaat welke je bedient via een digitaal scherm of app op de mobiele telefoon.

Voor infrarood panelen zijn er drie soorten thermostaten op de markt die voldoen aan bovenstaande criteria:

1. Plug-in thermostaat:
Steek de thermostaat in het stopcontact en je regelt de temperatuur van onze infrarood panelen. Een installateur of elektricien heb je daarvoor niet nodig. Helaas zie je dan wel het snoer naar het ir paneel hangen of liggen. Je kan de temperatuur handmatig regelen via de thermostaat.

2. Geïntegreerde thermostaat:
De meest innovatieve oplossing in de infrarood verwarming. Je kan de temperatuur regelen via je mobiele telefoon. Deze optie wordt het meest gebruikt bij ir plafond en wand panelen.

3. Wifi thermostaat/ draadloze thermostaat:
Je hangt de Wifi thermostaat op waar een goede ontvangst is. Meestal waar je voorheen de thermostaat van je centrale verwarming hing. Dat omdat je daar direct elektriciteit kan aansluiten. Tegenwoordig werkt de ontvanger ook heel goed op een batterij. Je regelt de temperatuur via de smart home app of direct op het apparaat.

infrarood-paneel-met-thermostaat-55

Plug in en geïntegreerde slimme thermostaat voor infrarood panelen

Een plug-in thermostaat stop je eerst in het stopcontact. Vervolgens steek je de stekker van het infrarood verwarmingspaneel in deze plug-in thermostaat. Er zit zo dus een schakeling tussen het paneel en stroom.

Met deze thermostaat kan je eenvoudig en snel de temperatuur regelen van het ir paneel dat erop aangesloten is. Voor ieder warmte paneel afzonderlijk dien je dan een plug-in thermostaat te plaatsen.

De temperatuur en programmering regel je met de druktoetsen die op de plug-in zitten. Het is een eenvoudige thermostaat met een klein programma. Je kan hier vaak nog wel de 7 dagen van de week mee programmeren.

Op het digitale display wordt de huidige tijd en kamer temperatuur. Maar ook de gewenste temperatuur en diverse programma’s weergegeven. Je kunt er ook handmatig de temperatuur mee wijzigen.

Let bij de aanschaf van een plug-in thermostaat op het maximale vermogen. Meestal kunnen de plug-in thermostaten een maximaal vermogen aan van 3600 watt. Een infrarood paneel kun je dus met gemak erop aansluiten.

Geïntegreerde slimme thermostaat

De geïntegreerde thermostaat is de meest innovatieve oplossing voor infrarood panelen. De thermostaat zit achter het ir paneel verwerkt. Je regelt de temperatuur slim via de app op je smartphone.

Deze optie wordt het meest gebruikt bij ir muur- en plafondverwarming. Uiteraard kun je via de app verschillende programma’s instellen en op afstand bedienen.

De smart home app kan je installeren op je iPhone of Android mobiele telefoon. De app is gemakkelijk in gebruik en kun je op afstand bedienen.

Gebruiksgemak met thermostaat

Alle functies staan voor meer gebruiksgemak en een comfortabelere kamertemperatuur. De voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat je de functies van de thermostaat ook gebruikt. Met de verschillende functies kan je tevens besparen op je verbruik.

Er zijn meerdere programma’s per dag in te stellen met de thermostaat. Hierdoor heb je volledige controle over je thermostaat infrarood panelen. In de ochtend, middag, avond en nacht. En natuurlijk ook voor het weekend. 

Er is geen periode die niet kan worden gecontroleerd. Met een thermostaat verwarming bespaar je al 6% op de jaarlijkse energiekosten. Slim verwarmen.

Watts-thermostaat

Wifi thermostaten - draadloze thermostaten

De wifi thermostaat of de draadloze thermostaat plaats je in de kamer waar een goede ontvangst is. En waar de temperatuur ook goed kan worden gemeten. Je sluit de thermostaat aan op de elektra. Of door middel van een lithium batterij die wel 10 jaar mee gaat.

De plek waar voorheen de CV thermostaat hing is een juiste plek. Allereerst voor de meting van de temperatuur. En ten tweede is daar ook elektra aanwezig, mocht je deze direct erop aan willen sluiten.

Dankzij het thermostaat geheugen is het mogelijk de batterij te vervangen zonder de geprogrammeerde instellingen verloren gaan. Dus tegenwoordig is het niet meer nodig om de thermostaat direct op de stoom aan te sluiten.

Je kunt 9 ontvangers aansluiten op de centrale unit. Dit kunnen zowel draadloze of inbouw ontvangers zijn of een combinatie van beide. Dit zorgt er vervolgens voor, dat je voor elke kamer de gewenste temperatuur kan regelen met de centrale unit.

Je bedient alle infrarood panelen ermee. De hoogwaardige radiothermostaat is geschikt voor iedere ruimte. De kleine thermostaat is discreet en voorzien van verschillende functies.

Met de digitale thermostaat en de draadloze ontvanger regel je de communicatie tussen alle slimme thermostaten. De programmeerbare thermostaat is het hoofdstation waar je de temperatuur en andere instellingen kunt bedienen.

De inbouwontvangers zijn speciaal ontworpen voor inbouwdozen. Dit betekent dat alle elektriciteitskabels gemakkelijk en netjes zijn weggewerkt. Ze zijn niet zichtbaar. De ontvanger is binnen enkele minuten geïnstalleerd.

De thermostaat werkt via de wifi connectie. De temperatuur regel je direct op de thermostaat. Of door middel van de Smart Home app. Via de thermostaat en de app zijn er verschillende programmakeuzes beschikbaar. Op het display worden de ingestelde en de gemeten temperatuur weergegeven.

De thermostaat kun je ophangen aan de wand. Er worden bevestigingsmaterialen meegeleverd. Of plaats de thermostaat waar dan ook in de kamer met de tafelstandaard unit.

Onze thermostaat meet heel nauwkeurig tot 0,1°C. Hierdoor kan je de temperatuur exact invoeren tot 0,5°C. En deze zo behouden wat vervolgens belangrijk is voor een comfortabel binnenklimaat.

Hoe nauwkeuriger de temperatuur in de kamer wordt gehouden. Hoe aangenamer het is. Met de draadloze kamerthermostaat regel je het perfecte comfortklimaat in een bereik van 5 tot 35°C.

Meest gestelde vragen

Infrarood paneel

Een infrarood paneel is een warmtepaneel van 2 tot 3 cm dik en is verkrijgbaar in diverse prachtige designs. Infraroodpaneel werkt op elektriciteit, waarbij tenminste 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Deze verwarmen direct de objecten en mensen in de kamer op. 

Een infrarood paneel is zuinig dankzij de hoogwaardige technologie, unieke structuur en het gebruik van hoge kwaliteit materialen. De innovatieve ESHC technologie is uniek en zorgt voor een efficiënte levering van infrarood warmte. Je bespaart daardoor 30-50% op de verwarmingskosten. Infrarood paneel heeft geen onderhoudskosten. 

Een infrarood paneel is bedoeld voor personen die direct geld willen besparen op de verwarmingskosten en daarnaast duurzaam hun woning of kamer willen verwarmen. Infrarood paneel is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals spiegel-, krijtbord- of fotopaneel.

Een infrarood paneel monteer je eenvoudig aan een vrije muur. Middels de bijgeleverde boormal boor je de gaten in de wand. Met de schroeven bevestig je het infrarood paneel aan de muur. Vervolgens sluit je de elektra rechtstreeks aan of via het stopcontact. Tevens kan je het warmtepaneel aan het plafond monteren. 

Het beste rendement van een infrarood paneel behaal je door een professionele installatie. De installateur berekent het vereiste vermogen voor de ruimte en bepaalt de beste positie. Hiermee wordt rekening gehouden met de inrichting. Obstructie vermindert namelijk het rendement. 

FAQ

Infrarood verwarming

Een infrarood verwarming is een verwarmingspaneel die gebruik maakt van de lange golf infrarood technologie. Niet de lucht wordt verwarmd, maar de infrarood stralen warmen direct de mensen en objecten zoals muren, vloer en meubels op. Deze houden de warmte lang vast. 

Infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen. Hierdoor heb je geen luchtcirculatie in de woning, waardoor er ook geen stofdeeltjes en bacteriën in de lucht zweven. Infrarood warmte heeft tevens een therapeutische werking op ons gestel.

Een infrarood verwarming is geschikt voor diegene die duurzaam hun woning willen verwarmen. Dankzij de hoogwaardige technologie is onze infrarood verwarming zeer zuinig. 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Je bespaart al snel 30 tot 50% op de energiekosten. 

Een infrarood verwarming installeer je aan een vrije muur of aan het plafond. Zorg ervoor dat het warmtepaneel vrij kan stralen, want obstructie vermindert de warmte afgifte. Infrarood verwarming kan dienen als hoofd- of als bijverwarming ter ondersteuning van het huidige systeem.

Een infrarood verwarming werkt op elektriciteit. Het paneel zet de energie om in warme onschadelijke infrarood warmte, welke vergelijkbaar is met de zonnestralen. De stralen warmen direct de objecten en mensen op. Het paneel sluit je rechtstreeks aan op de elektra of via het stopcontact.

infrarood paneel met thermostaat

Wat maakt een slimme thermostaat zo slim?

Een slimme thermostaat is slim van zichzelf. Het is niet efficiënt om jouw hele huis aan te sturen met slechts één thermostaat. Daarom zijn de kwalitatief goede infrarood panelen voorzien van ontvangers om de temperatuur te regelen.

Met temperatuur metingen op meerdere plaatsen in huis. Regel je de warmte in de hele woning van kamer tot kamer. Dit is veel slimmer en gaat ook energieverspilling tegen. Je verwarmt op deze manier alleen de kamers die je gebruikt.

Onze infrarood panelen zijn ontworpen met techniek, die jouw leven makkelijker maken. De thermostaten onthouden bijvoorbeeld veel informatie van eerdere opdrachten om de kamer te verwarmen.

Blijft er ergens een raam open staan, dan detecteert de thermostaat dat. Het zorgt er vervolgens voor dat de het infrarood paneel stopt met verwarmen tot het probleem in deze zone is opgelost. Dit alles om natuurlijk energieverspilling tegen te gaan.

Ecaros thermostaten X3D - Draadloze thermostaat X3D

Bediening en programma’s van de thermostaat

7 dagen programmeren
Met 7 dagen programmeren kan je iedere dag een individueel verwarmingsschema instellen. Het programma kan natuurlijk worden onderbroken als je dit wilt en later weer worden hervat. Voor de gemiddelde consument worden de grootste energiebesparingen bereikt met deze functie.

WIFI
Met deze functie kan je de infrarood panelen zelfs onderweg regelen met behulp van een smart app. Die app communiceert via wifi met de thermostaat. Ideaal als je eerder naar huis gaat of als je vergeten bent de verwarming uit te zetten. Dat is ook zeker geschikt voor vakantiehuizen.

Detectie
Een andere functie die helpt energie te besparen! Als de deur of het raam per ongeluk open blijft staan. Dan detecteert de thermostaat een snelle temperatuur daling. Dan schakelt de verwarming automatisch voor een korte periode uit.

Vakantie modus
In de vakantiemodus warmt de infrarood verwarming slechts op tot een minimum temperatuur zodat leidingen niet bevriezen. Het perfecte alternatief in plaats van het infrarood paneel uit te schakelen.

Gebruiksgemak met thermostaat
Alle functies staan voor meer gebruiksgemak en een comfortabelere kamertemperatuur. De voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat je de functies van de thermostaat ook gebruikt. Met de verschillende functies kan je tevens besparen op je verbruik.

Je kan meerdere programma’s per dag instellen bij de thermostaat verwarming.

RF thermostaat alkari

Waar thermostaat verwarming kopen?

De thermostaat verwarming van Infraroodpaneel kan je kopen bij onze winkels. Wij hebben diverse partners met showrooms verspreid over heel Nederland en België.

Wil je meer informatie of met een adviseur spreken? Dan is dat mogelijk in één van onze showrooms of bij de officiële dealers. Het hoofdkantoor van Infraroodpaneel is gevestigd vlakbij Roosendaal, in Oud Gastel.

In de showroom kun je vrijblijvend rondkijken en zelf de infrarode warmte ervaren. Onze adviseurs staan je graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan je ook altijd bellen met onze klantenservice.

Wij leggen je graag alles uit over onze warmtepanelen en de mogelijkheden met thermostaten in jouw huis. Welk formaat en benodigde vermogen het beste bij jouw persoonlijke wensen past. We voorzien je uiteraard graag van advies.

De thermostaat verwarming van Infraroodpaneel kan je eenvoudig online kopen via onze online shop. Hier zijn alle modellen van de thermostaten infraroodpanelen weergegeven. De verschillende typen en soorten programma’s maar ook de omschrijvingen vind je allemaal in onze webwinkel terug.

Vraag gratis advies aan bij een infrarood paneel kopen. Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Koop direct bij onze webshop. Lees ook ons Magazine infrarood verwarming.

Voor alle artikelen die in voorraad zijn, geldt voor 12.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis.

Meest gestelde vragen

Warmtepanelen kunnen jouw woning op een snelle manier verwarmen. Binnen 8 tot 15 minuten zijn de infrarood panelen op volle sterkte en geniet je direct van heerlijke warmte. Je kan de warme panelen inzetten als hoofd- of als bijverwarming voor koudere zones. 

Warmtepanelen wil je hebben, omdat ze gewoonweg prachtig zijn om te zien. Het is de moderne manier van verwarmen, namelijk gasloos. De ir panelen van Infraroodpaneel zijn daarnaast geurloos en geruisloos. Stille, schone en comfortabele warmte.

Warmtepanelen zijn geschikt voor iedereen. In het bijzonder voor personen met reumatische klachten en astmapatiënten. De intense stralen hebben een verlichtende werking op ons lichaam. Er is geen luchtcirculatie, waardoor je geniet van een schoon binnenklimaat. 

Warmtepanelen hang je op in de ruimtes waar warmte gewenst is. Zoals een beeldpaneel in de woonkamer, een spiegelpaneel in de hal of een plafondpaneel in de slaapkamer. Voor iedere ruimte hebben wij een perfecte infrarood oplossing. 

Warmtepanelen installeer je aan de wand of plafond. Het enige wat je nodig hebt zijn vier schroeven en pluggen om het paneel op te hangen. Deze zijn meegeleverd bij de warmtepanelen. Zodra het ir paneel hangt sluit je deze aan op de elektriciteit. 

FAQ

Huis verwarmen

Huis verwarmen met infrarood is zuinig en kosten besparend. Met infrarood verwarming bespaar je tussen de 35en 50% op de verwarmingskosten ten opzichte van een traditionele verwarming. Infraroodpaneel warmte niet de lucht, maar direct de objecten en mensen op. 

Je huis verwarmen met infrarood is een duurzame keuze. Je bent niet meer afhankelijk van de fossiele brandstoffen. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit. Ze zijn zeer zuinig in gebruik en in combinatie met groene stroom CO2 neutraal. 

Duurzaam huis verwarmen is geschikt voor degene die gasloos willen verwarmen en niet meer afhankelijk willen zijn van de voorraad fossiele brandstoffen. Daarnaast voor degene die direct geld willen besparen op de verwarmingskosten. Infrarood is zuinig en duurzaam. 

Elektrisch je huis verwarmen is de toekomst. Gebruik groene stroom, zodat bent. De moderne manier van elektrische verwarmen is middels infrarood straling. Gezonde en directe warmte in jouw huis. Geschikt als hoofd- of bijverwarming. 

Je huis verwarmen met infrarood werkt middels lange golf infrarood straling. werkt middels elektriciteit. Het zet de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. Infrarood is vergelijkbaar met de zonnestralen, maar zonder uv-straling.

Krijtbord keuken woonkamer radiator lage temperatuur

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²