Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Bel ons

info@heatxl.com

email infraroodpaneel

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Thermostaat kopen

Thermostaat kopen infrarood verwarming

Bespaar direct op de energiekosten met thermostaat kopen

Thermostaat kopen voor infrarood verwarming en bespaar direct op het energieverbruik. Met de draadloze infrarood panelen thermostaat bedien je ieder paneel afzonderlijk via de app op je smartphone. Infrarood panelen zijn ook verkrijgbaar met een plug-in of wifi thermostaat.

Gratis offerte aanvragen

2 infrarood panelen foto woonkamer

Infraroodpaneel thermostaat kopen

Een thermostaat op je infraroodpaneel helpt mee om je energie rekening naar beneden te krijgen. Dit is natuurlijk ook goed voor het milieu. Volgens het Klimaatakkoord moet in 2030 de broeikasgassen met 49% teruggebracht worden ten opzichte van 1990.

Daarvoor is een pakket van maatregelen samengesteld, waaronder gasloos en duurzaam verwarmen en een thermostatische regeling op de verwarming. Met een thermostaat op je verwarming kan je per jaar namelijk besparen op het verbruik.

Alle Infraroodpaneel panelen bevatten een thermostaat. Er zijn drie modellen een plug-in thermostaat, een draadloze wifi thermostaat en een geïntegreerde thermostaat. Met een thermostaat in je woning regel je iedere kamer afzonderlijk.

Per verwarmingspaneel kan je de gewenste temperatuur instellen en vervolgens werkt alles automatisch. Je hoeft er niet naar om te kijken. Door een thermostaat slim te gebruiken, bespaar je op de energiekosten. Doordat de infrarood panelen alleen aan staan wanneer dit nodig is.

Blogs infraroodpaneel

Infraroodpaneel met thermostaat zelf monteren

3 verwarming oplossingen bij badkamer renovatie

Voordelen infrarood paneel met thermostaat

Infrarood paneel zwart als krijtbord

mobiele thermostaat app bureau verwarming

Hoe werkt een thermostatische regeling?

Een thermostatische regeling zorgt voor een constante temperatuur in de kamer. Het meet de actuele warmte en vergelijkt dit met de ingestelde voorkeurswarmte. Vervolgens geeft het signalen door aan het verwarmingselement waarop het is aangesloten.

Het infrarood paneel schakelt in of uit. Een thermostaat draagt bij aan energiebesparing, omdat het warmte paneel alleen werkt wanneer dat gewenst is.

Er zijn drie soorten thermostaten. De meest eenvoudige thermostaat is de plug-in thermostaat. De draadloze radio thermostaat plaats je in de kamer waar een goede ontvangst is. De geïntegreerde slimme thermostaat is eigenlijk niet meer weg te denken in ons huishouden. De slimme thermostaat bedien je op afstand middels je smartphone, tablet of computer.

Bijna alle infrarood panelen van Infraroodpaneel beschikken over een ingebouwde thermostaat. Een thermostaat meet de omgevingstemperatuur, waardoor de verwarming alleen aan gaat wanneer er warmte nodig is. Zodra de kamer de gewenste temperatuur heeft bereikt, schakel het elektrische infrarood paneel automatisch uit.

De infrarood warmte zorgt voor een natuurlijke warmte. De infrarood panelen zijn afzonderlijk van elkaar te bedienen, waardoor gericht warmen eenvoudig is. Verwarm alleen de kamers daar waar het nodig is.

Infrarood paneel kopen

online shop infraroodpaneel

FAQ Vraag en antwoord

Thermostaat verwarming

Een thermostaat verwarming is een infrarood paneel welke je bedient via de thermostaat. Dit kan een plug-in thermostaat zijn, een wifi thermostaat of geïntegreerde thermostaat.

Een thermostaat verwarming wil je omdat je direct energie bespaart. De infrarood kachel staat niet onnodig aan, waarmee je al snel zes procent op de verwarmingskosten bespaart.

Een infrarood thermostaat verwarming is voor iedereen geschikt. Volgens de ecodesign richtlijn, moeten vanaf januari 2018 alle infrarood panelen, met een vermogen van meer dan 250 watt, geleverd worden met een thermostaat. Hiermee bespaar je namelijk energie en is het beter voor het milieu en jouw portemonnee.

Een thermostaat verwarming monteer je aan de wand of aan het plafond. De ontvanger zet je op een plek waar je makkelijk bij kan. Met de digitale thermostaat en de draadloze ontvanger regel je de communicatie tussen alle slimme thermostaten. De programmeerbare thermostaat is het hoofdstation waar je de temperatuur en andere instellingen kunt bedienen.

Een slimme thermostaat verwarming bedien je middels het hoofdstation of via de app op je smartphone of tablet. Waar je ook bent, je kan altijd de infrarood panelen op afstand afzonderlijk van elkaar bedienen en instellen.

Beeld infrarood verwarming

Ga slim om met elektriciteit

De verbruikskosten van elektriciteit met een infraroodpanelen is zeer zuinig. Uiteraard is dit afhankelijk van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld jouw warmtebehoefte. Isolatie van een woning speelt ook een rol in het verbruik.

Infrarood warmte paneel installeer je aan het plafond of aan de muur. Let bij de montage op dat de warmte stralen niet direct worden geblokkeerd door objecten in de kamer, want obstructie verlaagt de temperatuur. Plaats een infraroodpaneel bijvoorbeeld nooit direct achter de bank. Hang ook geen gordijnen over het ir paneel.

Verlaag je energie rekening met infrarood verwarming door:

 • Plaats een infrarood plafond paneel, deze levert namelijk een wijdverspreide warmte.
 • Verwarm alleen de ruimte waar het nodig is, door middel van aanwezigheidssensoren en thermostatische regeling.
 • De kamers die niet vaak worden gebruikt, zoals de logeerkamer, zet je de verwarming uit.
 • Positioneer het infrarood paneel goed. Plaats het ir paneel op een vrije muur.
 • Regel de temperatuur met een slimme thermostaat middels de Smart Home App.
 • Groene energie is de meest duurzame manier van verwarmen.
 • Plaats zonnepanelen op je dak en gebruik de energie voor je ir panelen.
Spiegel led frame

De beste kamer temperatuur met infrarood paneel

De objecten die direct door de warmtestralen van een infrarood paneel worden geraakt, warmen snel op. Het opwarm proces gaat veel sneller dan een andere elektrische verwarming of een centrale verwarming. 

Afhankelijk van de grootte van de kamer en de capaciteit van het infrarood paneel, duurt het slechts 8 tot 15 minuten tot de maximale oppervlakte temperatuur is bereikt.

Als de kamer eenmaal is opgewarmd, blijft de warmte lang hangen. Vanwege de warmte die is opgeslagen in de vloer, muren en meubels, kan de kamer worden geventileerd. 

Het wordt aangeraden om iedere dag tenminste tien minuten de ruimte te luchten. Op deze manier kan het vocht in de kamer naar buiten ontsnappen.

Het warmteverlies met infrarood panelen is niet groot. Dit is echter anders bij een conventionele verwarming, waarbij de warme lucht direct door het open raam ontsnapt.

Beste kamer temperatuur met infrarood verwarming:

 • Woonkamer 20 tot 22°C
 • Slaapkamer 17 tot 18°C
 • Keuken 18°C
 • Badkamer 22°C
infrarood-paneel-met-thermostaat-1 2

Waar infrarood panelen met thermostaat kopen?

De infrarood thermostaat verwarming kan je kopen bij onze winkels. Infraroodpaneel heeft diverse partners met showrooms verspreid over heel Nederland en België.

Wil je meer weten over elektrisch verwarmen met infrarood? Lees dan ons magazine infrarood verwarming. Of kijk bij vraag en antwoord

Uiteraard kan je ook een keer langs komen in één van onze showrooms waar onze experts je advies geven over onze warmtepanelen.

Beeld infrarood verwarming

Infraroodpaneel thermostaat online kopen

Infrarood paneel thermostaat kopen kan je ook online doen in onze shop. Hier zijn alle modellen van de infrarood panelen weergegeven. De verschillende typen, de diversiteit in vermogen, de kleuren en een omschrijving vind je allemaal in onze webwinkel terug. De daarbij behorende thermostaten kun je ook bekijken.

Vraag vandaag nog vrijblijvend online een offerte aan en krijg deskundig advies. Voor alle artikelen die in voorraad zijn, geldt voor 12.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis.

Meest gestelde vragen

Foto en Kunst

Een infrarood paneel met foto en kunst is een warmtepaneel met een afdruk van een foto of schilderij print. Een foto van je vakantie of een stock beeld. Een afdruk van een Rembrandt schilderij of andere kunstenaar. De infrarood verwarming poster is slechts 1,7 of 2,2 cm dik en is als een schilderij aan de wand. Het oppervlak is gemaakt van metaal of verhard veiligheidsglas.

Je kiest voor een infrarood paneel met foto en kunst omdat deze er prachtig uit ziet aan de wand. Je hoeft met onze design panelen niet meer tegen de lelijke lucht radiatoren aan te kijken. Het is een aanvulling op ieder interieur. Beeldschoon, zuinig en schoon in gebruik.

Een infrarood paneel met foto en kunst is geschikt voor personen ten eerste houden van design verwarming. En ten tweede direct geld willen besparen op de verwarmingskosten. Directe warmte, zonder lange opwarmtijd. Het slanke paneel is als kunst aan de muur.

Een infrarood paneel met foto en kunst monteer je eenvoudig aan een vrije muur. Middels schroeven bevestig je het paneel aan de wand. Vervolgens sluit je het warmtepaneel aan op de elektriciteit. Onze zuinige panelen zijn verkrijgbaar in prachtige designs met eigen foto afdruk of een afdruk van een kunstwerk of schilderij.

Infrarood paneel met foto en kunst werkt middels elektriciteit. De infrarood technologie zet de energie om in warmte, waarbij geen energie verloren gaat met het verwarmen van lucht. De infrarood heater warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen in de kamer. De foto of het kunst object wordt via een hoogwaardige techniek op het infraroodpaneel bedrukt. Zuur- en krasbestendig.

plafondverwarming

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²