infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Terrasverwarmer

Met een infrarood terrasverwarmer kun je het hele jaar door buiten zitten, zonder dat je het koud hebt. Bij Infraroodpaneel.nl kun je terecht voor allerlei verschillende modellen en accessoires. We zijn experts op het gebied van infrarood, van terrasverwarmer tot binnenshuis en bieden alleen A-merken aan. De beste infrarood terrasverwarmer koop je daarom bij Infraroodpaneel.nl; gemakkelijk online of bezoek één van onze showrooms.

Geniet alle seizoenen buiten met een infrarood terrasverwarmer

Een terrasheater van Infraroodpaneel.nl werkt op infraroodstraling. Dit is vergelijkbaar met zonnestralen; zodra ze jouw huid raken, voel je direct een aangename warmte. Wees niet bang, want een infrarood terrasheater is niet gevaarlijk, de straling kan geen kwaad.

Dankzij ons groot aanbod in diverse soorten IR terrasverwarming, kun je jouw terrasverwarmer personaliseren en alle seizoenen lang genieten van jouw tuin. 

Wanneer je op zoek bent naar de beste infrarood terrasverwarmer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo speelt windgevoeligheid een rol. Bij een infrarood heater onder een overkapping of veranda heb je minder last van wind dan in een open tuin. 

Wil je een infrarood heater buiten in een open tuin wegzetten, dan kun je het beste kiezen voor een model met een lage windgevoeligheid, zoals de Golden Shadow, Lowglare, Golden Tube en Rose Gold. Een model met een hoge windgevoeligheid komt vast pas als je een infrarood heater onder een veranda of overkapping wilt plaatsen. Kies voor modellen met C-straling of een kwarts terrasheater. 

Wil je advies over welke soort infrarood terrasverwarmer het beste bij je past? Neem gerust contact met ons op.

Voordelen van een terrasheater

Er zitten een hoop voordelen aan elektrische terrasverwarmer. Ten eerste is het verbruik erg laag; een zuinige terrasverwarmer met infrarood bespaart dus geld ten opzichte van gasverwarming in de tuin. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte. 

Daarnaast geniet je met een IR verwarmer altijd van een comfortabele temperatuur, of het nu een aangename zomeravond of een koude winterdag is. Dit komt onder andere doordat een infrarood heater zowel binnen als buiten een groot bereik heeft. Hierbij geldt: hoe hoger het vermogen van het terrasverwarmer paneel, hoe groter het bereik en hoe groter het oppervlak wordt dat je kunt verwarmen. 

Wist je dat je kunt kiezen voor een terrasverwarmer zonder rood licht? Dankzij de white glare en Golden Tube lampen, brengt de terrasheater niet alleen warmte met zich mee, maar ook sfeer. Combineer je terrasverwarmer zonder rood licht met zuinige LED verlichting en geniet van sfeervolle en gezellige avonden in de tuin.

Het verschil tussen een elektrische terrasverwarmer en een gas terrasverwarmer

Wanneer je het terras wilt verwarmen, kun je kiezen uit de klassieke gasverwarmer of een elektrische terrasverwarmer. Er zitten een hoop voordelen aan een elektrische terrasverwarmer ten opzichte van gas:

 • niet windgevoelig
 • een infrarood heater kun je zowel in open ruimtes buiten gebruiken als onder een overkapping of veranda
 • diverse modellen beschikbaar
 • Geluidloos en geen onaangename geuren
 • Veilig en makkelijk in gebruik
 • Korte opwarmtijd en gezond leefklimaat.

Voor een terrasverwarming op gas moet je rekening houden met de wind en je kunt er niet direct naast zitten, omdat gas een vieze lucht geeft en slecht is voor de luchtwegen. Daarnaast moet je zware gasflessen aanschaffen, veilig opslaan en tillen. 

Een elektrische terrasverwarmer is ook een stuk compacter dan een gasverwarmer, waardoor deze minder ruimte inneemt. Een infrarood heater kun je onder een overkapping of veranda zetten, een gasverwarmer niet.

elektrische terrasverwarming staand terrasverwarming

Infrarood terrasverwarming: verschillende modellen en accessoires

Kies je voor elektrische terrasverwarming, dan zijn er veel verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een staand of hangend model en heb je de keuze uit een terrasverwarmer zonder of met rood licht. Welk model je ook kiest, ze zijn allen gemakkelijk te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is de stekker van de terrasheater in het stopcontact te stoppen. Bovendien is iedere terrasheater veilig en waterdicht.

Wil je een infrarood heater voor de overkapping of veranda aanschaffen? Dan is het Mo-El model zeer geschikt. Deze wordt hoog aan de muur gehangen en heeft een stralingstemperatuur van 350 graden Celsius. Zo heeft deze infrarood heater een groot bereik onder jouw veranda of overkapping. Je kunt dit model met de afstandsbediening gemakkelijk instellen op 33%, 66% of 100%. 

Dan is er de Star Progetti voor professioneel gebruik, bijvoorbeeld in de horeca. Dit is een zeer zuinige terrasverwarmer met infrarood met een bereik van 25 – 28m2 op slechts 2000 watt. Er zijn diverse afmetingen en vermogens beschikbaar en het is mogelijk om te kiezen voor een opbouw, inbouw of mobiele terrasverwarmer.

De Welltherm terrasverwarmer is een Duits merk dat zacht licht produceert met een aangename warmte en 5000 branduren. Bovendien heeft de Welltherm Stream & Beam twee LED lampen en een bluetooth speaker. Daarnaast kun je met de afstandsbediening eenvoudig het vermogen van de stralers reguleren; je bedient de dimmer met 6 niveaus via je smartphone.

Je kunt bij Infraroodpaneel.nl ook terecht voor assecoiders, zoals nieuwe lampen, ophangbeugels, een losse kap voor de terrasheater en dimmers. 

Wil je meer informatie over de verschillende modellen en accessoires? Neem een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op.

De beste infrarood terrasverwarmer koop je bij Infraroodpaneel.nl

Als je benieuwd bent naar welk model de beste infrarood terrasverwarmer is voor jou of wil je opties bespreken voor jouw horecaonderneming? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder. 

FAQ

Een terrasheater werkt op infraroodstralen die vergelijkbaar zijn met zonnestralen. De IR terrasverwarmer straalt direct aangename warmte uit die wordt weerkaatst door objecten en mensen.

Een IR terrasverwarmer is eenvoudig te gebruiken. Je hoeft de stekker van de elektrische terrasverwarmer alleen maar in het stopcontact te steken en je bent klaar. Houd er rekening mee dat er altijd een draad is; werk deze netjes weg of zorg dat je er niet over kunt struikelen.

De juiste positie van de terrasheater wordt onder andere bepaald door het model: staand of hangend. Een hangende terrasverwarmer monteer je aan het plafond of de muur; dit ziet er netjes uit en je kunt de draad gemakkelijk wegwerken. Hang de terrasverwarmer op waar je graag warmte wenst en houd rekening met het bereik dat afhankelijk is van het vermogen. 

Je kunt ook kiezen voor een staande terrasheater op een onafhankelijke voet. Licht van gewicht, maar ze zijn zeer stevig. Ze zijn mobiel en daarom flexibel in gebruik.

Een infrarood heater kun je buiten gebruiken onder een overkapping of veranda. Elk model is geschikt, maar de Mo-El in het bijzonder. 

Een zuinige terrasverwarmer koop je bij Infraroodpaneel.nl. We hebben een breed assortiment, zodat je geheid de beste infrarood terrasverwarmer krijgt.

Je kunt bij ons terecht voor IR terrasverwarming voor de horeca, waar het een onmisbaar element is voor het terras. Zo trek je in de koudere maanden meer gasten aan die aangenaam kunnen vertoeven op jouw terras.

Om te bepalen welke terrasheater de beste infrarood terrasverwarmer is voor jou, moet je verschillende factoren in acht nemen:

 • hoe groot moet het bereik zijn?
 • is het voor thuis of een horecaonderneming?
 • wil je een hangende of staande terrasverwarmer?
 • moet de infrarood heater geschikt zijn voor een overkapping, veranda of buiten in de open lucht?
 • wil je een infrarood terrasverwarmer met afstandsbediening?
 • ben je op zoek naar een terrasverwarmer zonder of met rood licht?

Ja, een elektrische terrasverwarmer is veilig in gebruik. Ze hebben de nodige keurmerken: ‘Made in Germany’, TÜV-Sud, GS- en VDE-certificering. Er is geen brandgevaar dankzij de automatische temperatuurregelaar. Mocht de behuizing te warm worden, slaat deze vanzelf af. Dankzij de IPX5 klasse zijn al onze terrasheaters waterdicht.  

Beste terrasverwarming

De beste terrasverwarming voor buiten is de infrarood terrasverwarmer met de korte golf infrarood straling. Je herkent deze aan het zichtbare, voorheen meestal roodachtige licht dat de emitters uitstralen. Deze korte golf straler is niet windgevoelig en geeft instant warmte.

Zuinige terrasverwarming

De zuinige terrasverwarming met infraroodstraling zet maar liefst 93% van de energie om in warmte. Een terras van 15 m2 kan een Golden Tube infraroodstraler van 1500 watt met gemak verwarmen. Per uur betaal je bij een gemiddelde elektriciteitsprijs van € 0,22: 1,5 kWh x € 0,22 = € 0,33 kWh

Duurzame infrarood terras verwarming

Door gebruik te maken van onze terrasverwarmer in combinatie met groene stroom stoot je geen CO2 uit. Je hoeft ook niet te slepen met gevaarlijke en zware milieu belastende gasflessen. Kies voor de duurzame infrarood heaters van Elektrische verwarming.

Design terras verwarming

De infrarood terras verwarming is in vele designs leverbaar. Zoals de slanke heatstrips voor de veranda of de korte golf heater met led verlichting en geluidsboxen. In te stellen met afstandsbediening of via de smartphone app. Onze prachtige outdoor heaters maken jouw terras compleet.

Koop een terrasverwarmer in onze online winkel Infrarood Paneel

Offerte aanvragen