infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Slim elektrisch verwarmen

Slim elektrisch verwarmen

Huis verwarmen met elektrische kachel

Wil je ook slim je huis verwarmen op elektriciteit? Energiezuinig, goedkoop en duurzaam verwarmen? Kies voor infrarood verwarming van Infrarood Paneel. Het is een slimme en zinvolle zet om op infrarood verwarming over te schakelen nu de gasprijzen stijgen. Want het gebruik van infrarode straling voor verwarming is de beste en meest milieuvriendelijke optie. Dit is niet te vergelijken met de eenvoudige nacht- of luchtverwarmers die in de bouwmarkten te koop zijn. 

De meest gestelde vragen over verwarmen op elektriciteit is of dit duur en of het wel goed is voor de gezondheid. Zolang je gebruik maakt van de energiezuinige infrarood verwarming is verwarmen op elektriciteit niet duur en ook bovendien ook nog eens gezond. Met infrarood verwarming ben je ook niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen of van de exorbitant hoge en voortdurend schommelende gasprijzen. Kies daarom vandaag nog voor verwarmen op elektriciteit.

Huis open klein

Hoe goedkoop verwarmen met infrarood paneel?

Wil je goedkoop verwarmen op elektriciteit, dan kies je voor een infrarood paneel. Geschikt als bij- en hoofdverwarming. De kosten van het gebruik van deze infrarood panelen zijn beduidend laag. Dit komt door de omzetting van de energie in warmte, die 93 procent kan bereiken. Bovendien vraagt een infrarood paneel, in tegenstelling tot een centraal verwarmingssysteem, geen onderhoud. 

Waarom is er geen onderhoud nodig voor een infrarood paneel? Dit komt omdat er geen draaiende onderdelen zijn die defect kunnen raken. Bovendien hoef je geen leidingen te inspecteren of water bij te vullen. Het is een onderhoudsvrij systeem. 

Infrarood verwarming installeer je eenvoudig 

Infrarood verwarming is eenvoudig te installeren. De elektrische kachel is daarbij in veel vormen, maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Zoals een badkamer infrarood verwarming als bijverwarming of een plafondverwarming in de woonkamer. Het grote voordeel is dat een infrarood paneel geen onderhoud nodig heeft. 

Je hoeft geen dag vrij te nemen om te wachten op de onderhoudsmonteur voor de jaarlijkse controle. Je hoeft geen water bij te vullen of de installatie te ontluchten. De elektrische kachel sluit je aan op elektriciteit, waarna de energie wordt omgezet in infraroodstraling. 

De onschadelijke infraroodstralen zenden directe lange warmtegolven uit naar de muren, vloer, meubels en mensen. De ir-stralen weerkaatsen overal op, zodat je huis op een natuurlijke manier warm wordt middels verwarmen op elektriciteit. Je voelt van alle kanten de warmte.

Infrarood verwarming slaapkamer

Veilige infrarood gezondheid warmte

Infrarood gezondheid is tiptop in orde. Door verwarming op elektriciteit heb je geen risico op schadelijke koolmonoxide vergiftiging. Daarnaast stoot een infrarood paneel geen schadelijke stoffen uit. De hoogwaardige infrarood verwarming van Infrarood Paneel dragen het Duitse TÜV-keurmerk. Deze zijn vrij van kunststoffen en elektrostraling. 

Er zijn geen risico’s op het gebied van infrarood gezondheid. Met infrarood panelen behoud je zelfs een gezond binnenklimaat. Bovendien worden deze warmtepanelen ook gebruikt kritieke omgevingen, zoals ziekenhuizen en operatiekamers.

Infraroodstraling heeft zelfs een therapeutisch en positief effect op het menselijk gestel. Je spieren ontspannen, je wordt relaxt en het geeft verlichting bij gewrichts- en spierpijnen. Reumapatiënten hebben hier bijvoorbeeld baat bij, als ook mensen met een allergie. Dit komt omdat er geen stofdeeltjes door de lucht zweven, aangezien er geen luchtcirculatie is. De stralen warmen direct de objecten in de kamer op. 

Kenmerken infrarood paneel

– Geen luchtcirculatie: schone lucht zonder rondzwevende bacteriën of stofdeeltjes. 

– Comfort bij lage luchttemperaturen.

– Gelijkmatige verwarming van de ruimte.

– Geen condensatie van vocht op de muren of ramen.

– Wanden zijn warmer dan de omgevingslucht.

– Weinig warmteverlies wanneer bij ventilatie (openen van raam)

Informatie over verwarmen met elektriciteit

Wil je meer weten over de mogelijkheden over verwarmen met elektriciteit? Neem gerust een keer contact met Infraroodpaneel op. Infrarood verwarming kopen kan je direct online doen in de winkel of kom langs bij één van de vestigingen van Infraroodpaneel. 

Lees ook meer informatie in ons magazine infrarood verwarming over de elektrische kachel met infraroodstraling. Zoals is infrarood verwarming gevaarlijk om te gebruiken. Combineer infrarood panelen met zonnepanelen voor een nog hogere besparing op verwarmen met elektriciteit. 

Offerte aanvragen