Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Bel ons

info@heatxl.com

email infraroodpaneel

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Is infrarood verwarming goedkoop?

Is infrarood verwarming goedkoop?

25 april 2021

Goedkope infrarood verwarming

Om de vraag is infrarood verwarming goedkoop goed te beantwoorden verdelen we de kosten van infraroodverwarming onder in drie soorten. Namelijk de aanschafkosten, verbruikskosten en onderhoudskosten.

Infrarood verwarming kan je inzetten als hoofdverwarming voor het verwarmen van een compleet huis of kantoor. Daarnaast kan een infraroodverwarming dienen als bijverwarming bij het huidige verwarmingssysteem, bijvoorbeeld naast een centrale verwarming.

Elektrisch verwarmen is steeds populairder, omdat je daardoor geen gebruik meer maakt van de vervuilende fossiele brandstoffen. Bovendien stijgen de gasprijzen ook ieder jaar en daalt de elektriciteitsprijs. het is daarom steeds interessanter en zeker duurzamer om over te stappen op elektrische verwarming. 

Daarnaast is afgesproken in het Klimaatakkoord dat we met z’n allen van het gas af moeten. We kijken daarom naar goedkope alternatieven van huis verwarmen. Daarbij komt de moderne vorm van elektrisch verwarmen om de hoek kijken, zoals duurzaam verwarmen met infrarood panelen of warmtepomp. 

infrarood verwarming goedkoop

Verwarming kopen

Infrarood verwarming kopen

Bij een nieuwe verwarming kopen kijken we natuurlijk naar de aanschafprijs. Dat is namelijk de investering die je doet voor de levensduur van de kachel. Voor een nieuwe kachel kopen geldt dat er geen verwarmingssysteem is met lagere aanschafkosten dan bij een infrarood verwarming kopen. 

Dit komt omdat bij een infrarood verwarming kopen er geen extra kosten bijkomen. Je hoeft namelijk geen leidingen aan te leggen, buizen te leggen of een ruimte in te richten voor de ketel of de warmtepomp. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit. 

Bij verwarming kopen komen dus geen bijkomende kosten om de hoek kijken voor de installatie. Daarnaast kan je de installatie zelf doen. Je hoeft enkel vier gaten te boren en de verwarming aan de muur of plafond te bevestigen. Vervolgens sluit je de infrarood verwarming aan op de elektra. Dit kan middels een stekker in het stopcontact of direct op de elektra. 

Bij infrarood panelen installeren is het belangrijk dat je de juiste positie in de kamer bepaalt en dat het warmtepaneel voldoende wattage heeft voor de ruimte. Hier wordt nog wel eens een vergissing in gemaakt. Als je een paneel koopt met een te laag vermogen voor de ruimte, dan blijft het warmte-paneel constant branden. Dat kost veel energie en dus geld.

Infrarood paneel prijs

Prijs warmtepomp

De infrarood paneel prijs is afhankelijk van het vermogen, de afmeting en het merk. De aanschafprijs van een verwarmingspaneel start vanaf 159 euro voor kleine metalen infrarood panelen van 200 watt van 60×60 cm van Alkari. Afhankelijk van de uitvoering, afmeting, vermogen en merk kan de prijs infrarood verwarming oplopen tot duizend euro. 

Verstandig is om je altijd goed te laten adviseren welke afmeting en vermogen je nodige hebt om de ruimte te voorzien van voldoende warmte. Vraag hiervoor een expert van Infraroodpaneel een warmte berekening voor je te maken. Op deze wijze ben je gegarandeerd dat je de beste infrarood verwarming en een goedkope infrarood verwarming voor de ruimte koopt. 

Je hoeft niet een groter vermogen te kopen, als dat niet nodig is. Dit is bepalend voor de infrarood paneel prijs. Vraag daarom altijd een expert om advies over wat kost een infrarood paneel voor mijn situatie.

Bij infrarood verwarming kopen als hoofdverwarming zijn de gemiddelde aanschafkosten:
– Appartement tussen de 2.500 en 8.500 euro.
– Eengezinswoning tussen de 5.500 en 12.000 euro.
De installatiekosten zijn nihil en er komen geen andere kosten bij. 

De aanschaf prijs warmtepomp ligt een stuk hoger. Afhankelijk van de grootte van de woning ligt de prijs warmtepomp tussen de 8.500 en 19.500 euro. Daarbij komen ook nog de installatiekosten en het aanleggen van de buizen naar de kachels in de kamer. Bovendien moet je ook ruimte reserveren voor de warmtepomp installatie. 

Kortom, de aanschafkosten van infrarood panelen zijn veruit het goedkoopst! Je vindt geen goedkoper verwarming systeem in de aanschaf dan een infraroodverwarming. En dat is waarom infrarood panelen kopen een slimme keuze is.

infrarood verwarming goedkoop

Verbuikskosten infrarood verwarming

Verbruikskosten energie berekenen

De verbruikskosten infrarood verwarming zijn bijzonder laag. Is infrarood verwarming goedkoop in het verbruik? Deze vraag beantwoorden wij gelijk met een ja, infrarood verwarming is goedkoop in het verbruik. De hoge kwaliteit warmtepanelen van Infraroodpaneel zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. 

De verschillen in kwaliteit van infrarood stralingspanelen zijn aanzienlijk. De belangrijke onderdelen van een ir warmtepaneel moeten aan hoge test- en keuringseisen voldoen. Zoals de warmtegeleider, bekabeling, voorkant paneel, isolatie en thermostaat. 

Alleen op deze manier wordt een lange levensduur gegarandeerd en een consistent hoog rendement bereikt. Infraroodpaneel levert alleen hoogwaardige panelen met lange levensduur. Ze dragen keurmerken als “Made in Germany”, TÜV, VDE en RoHS. 

De verbruikskosten energie berekenen kan je door een infrarood expert van Infraroodpaneel laten doen. Om een berekening te maken van de infrarood verwarming, moeten we weten wat de warmtevraag is. Bij bijvoorbeeld een goed geïsoleerd huis heb je ook weer minder energie nodig om de ruimte warm te krijgen. 

Het is belangrijk om op te merken dat iedere kamer afzonderlijk moet worden berekend. Niet alle kamers worden even vaak gebruikt, waarbij dus een andere warmte behoefte ontstaat. Welke vermogen je nodig hebt om de ruimte te verwarmen kunnen onze adviseurs voor je berekenen. 

Verbruikskosten berekenen

Kosten elektrische verwarming berekenen

We kunnen verbruikskosten berekenen aan de van een voorbeeld berekening. De kosten voor elektrische verwarming berekenen met infrarood straling:

Uitgangspunt is een verwarmd oppervlak van 100 vierkante meter (m²), een plafondhoogte van 3 meter en een gemiddelde isolatie. Het verwarmingssysteem produceert 60 watt per vierkante meter. Er wordt ook uitgegaan van een verwarmingsperiode van 180 dagen van elk zeven uur.

Het jaarlijkse verbruik wordt dan als volgt berekend:
Verwarmd oppervlak (100 m²) x vermogen van het verwarmingssysteem per m2 (60 W) x 7 uur x 180 verwarmingsdagen. Het resultaat wordt gedeeld door 1.000 (omrekening van watt naar kilowatt). Je komt dan uit op een verbruik van 7.560 per kWh per jaar. 

Bij een gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,22 euro zijn de verbruikskosten (7560 kWh x 0,22 euro) 1.663,20 euro. 

Met dezelfde informatie kan je tevens een berekening voor een gas- of olieverwarming maken. De kosten besparing op verbruik met een infrarood verwarming ligt meestal tussen de 30 en 50%. Dit is een aanzienlijke besparing.

Daar komt ook nog bij dat een infrarood verwarming op een zuinige manier direct de vaste objecten en mensen in de kamer verwarmd. Dit is een andere manier dan een luchtverwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd. Ook hierbij haal je een kostenbesparing op het verbruik. 

Gebruik daarbij een slimme thermostaat verwarming waardoor je nog meer bespaart op de verhuiskosten. Wil je nog duurzamer en goedkoper uit zijn, zorg dan voor eigen zonne-energie opgewekt door zonnepanelen op dak. De energie kan je dan in de winter gebruiken om de infrarood verwarming te voorzien van duurzame stroom. 

Verwarming onderhoud

Onderhoud elektrische verwarming

Het verwarming onderhoud kosten bij infrarood verwarming kunnen we kort over zijn. Die zijn er namelijk niet. Je hebt geen kosten aan onderhoud elektrische verwarming infrarood, omdat deze geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. Je kan het doen zonder schoorsteenveger. 

Bij onderhoud centrale verwarming op gas moet je altijd het systeem ontluchten, water en jaarlijkse onderhoudsbeurt plegen. Dit hoort bij onderhoud elektrische verwarming tot de verleden tijd. Bij een centrale verwarming of warm waterpomp ben je al snel hoenderen euro’s per jaar kwijt aan verwarming onderhoud. Bij infrarood verwarming geniet je van een onderhoudsvrij leven!

Verwarming vergelijken

Infrarood verwarming vergelijken

Bij verwarming vergelijken moet je dus verder kijken dan alleen naar de aankoopprijs. Zodra je infrarood verwarming vergelijken wilt met bijvoorbeeld een warmtepomp let je op de volgende punten: 

1. Warmtecomfort:
Wat is het comfort van de warmte, hoe wordt de warmte ervaren?
Hoe ervaren bijvoorbeeld de bewoners de opwarmtijd die nodig is voor het bereiken van een comfortabel warm gevoel. Met de infrarood panelen heb je binnen enkele minuten direct warmte. Een warmtepomp heeft een dag nodig om op te warmen.

2. Energieprestatie:
Hoeveel is het werkelijke energie verbruik, waarbij de temperatuur comfortabel voelt. 

3. Wat zijn de Total Costs of Ownership (TCO)?
De TCO zijn de totale kosten van de investering, onderhoud, installatie en energieverbruik over de gehele levensduur van de installatie. 

4. Opwekking van duurzame energie:
Bij toepassing van ir verwarming en warmtepompen is het vanzelfsprekend dat de woning of het gebouw zelf energie opwekt, bijvoorbeeld door zonnepanelen. De vraag is hoeveel duurzaam opgewekte energie er nodig is om aan de energievraag van de hele woning te voldoen. Dit is inclusief koken en warm tapwater.

Infrarood verwarming heeft een technische levensduur van 20 tot 30 jaar, de installatie infrarood panelen zijn nihil, geen onderhoud en het verbruik is laag. Bij een all-electric woning wordt altijd aanbevolen om te investeren in zonnepanelen, waardoor de verbruikskosten voor elektra enorm dalen. Goed voor het milieu, geen CO2 uitstoot en goed lage verbruikskosten. 

Wil je meer weten over infraroodpanelen en onze toebehoren? Lees dan ons magazine infrarood verwarming. Of kom een keer langs bij één van onze showrooms waar onze experts je advies geven over elektrisch verwarmen met infrarood panelen. Ze leggen je uit waarom infrarood verwarming voordeliger dan warmtepomp is. Of koop direct in onze online shop.

Laatste nieuws

Blogs en weetjes

Verwarming buiten

Verwarmen met infrarood panelen

Infrarood verwarming voordelen nadelen

Liever een offerte aanvragen

Geheel Vrijblijvend

BEST VERKOCHTE PANELEN

Infrarood paneel

Meer magazine artikelen

Blogs infrarood verwarming