infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Infrarood paneel slaapkamer

Je kent het vast wel: een ijskoude slaapkamer waar je liever niet naar binnen stapt. Je slaapt met twee lagen kleren aan en kan niet in bed liggen zonder warme sokken aan je voeten. Een koude slaapkamer is ontzettend naar en zorgt voor allerlei ongemakken. Met een infrarood paneel in de slaapkamer, los je dit probleem binnen no time op!

Hoe werkt elektrisch verwarmen door panelen?

Elektrisch verwarmen door middel van een paneel werkt eigenlijk heel simpel. Je stopt de stekker in het stopcontact en het paneel doet de rest. Een paneel dat werkt op infrarood is de meest voordelige manier van elektrisch verwarmen. De panelen stralen warmte uit en zijn snel op temperatuur. De straling wordt direct opgenomen in de objecten in de kamer en vervolgens weerkaatsen de meubels de straling. Op die manier warmt de kamer niet alleen snel op, maar blijft de warmte ook lang hangen. De warmte die vanaf de panelen komt, voelt ook nog eens zeer aangenaam op je lichaam.

Infraroodpaneel.nl heeft een groot aanbod aan panelen die je op allerlei kamers kunt hangen. Niet alleen kun je eenvoudig een paneel installeren in het plafond of aan de muur, maar je kunt ook een spiegel, handdoekdroger of een krijtbord met infrarood kopen. 

Infrarood paneel infrarood panelen slaapkamer infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 17

Redenen om een infrarood paneel in de slaapkamer op te hangen

Er zijn tal van redenen om een infrarood paneel voor je slaapkamer te kopen. Ten eerste geniet je altijd van een eenvoudige installatie in het plafond of aan de muur. Belangrijk bij een infrarood paneel in de slaapkamer is dat je deze niet recht boven het hoofdeinde van het bed ophangt. Warmte vlak boven het hoofd kan als onaangenaam worden ervaren en dat wil je natuurlijk voorkomen. Het infrarood paneel kan wel boven het voeteneind worden opgehangen of op andere plekken in de slaapkamer. Zorg ervoor dat het infrarood paneel vrij spel heeft in de slaapkamer; zet er geen kasten voor en plaats het niet achter een gordijn. De beste plek om een infrarood paneel in de slaapkamer op te hangen, is tegenover de buitenmuur. De buitenmuur wordt op deze manier ook opgewarmd, waardoor je vochtproblemen voorkomt. Nog een gratis tip van ons: stel de temperatuur van het IR paneel in de slaapkamer ‘s nachts in op 16 of 17 graden; dat is een ideale temperatuur om van een fijne nachtrust te genieten.

Een IR paneel verwarmt je slaapkamer snel; afhankelijk van de grootte van de kamer en de wattage van het paneel, is de kamer al binnen 8 tot 15 minuten warm. Doordat de warmte lang wordt vastgehouden, kun je gerust een raampje openzetten in de slaapkamer. Zo kun je genieten van frisse lucht en voorkom je vervelende vochtproblemen en schimmelvorming. Met een IR paneel in de slaapkamer verlies je nauwelijks warmte wanneer je een raam of deur openzet. 

Een ander groot voordeel van een infrarood paneel voor de slaapkamer, is dat de panelen een mooi ontwerp genieten dat niet opvalt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om het infrarood paneel in de slaapkamer te laten installeren in een schilderij

Mocht je nog niet overtuigd zijn: een IR paneel in de slaapkamer is geluidloos en stinkt niet. Daarnaast bespaar je een hoop kosten op gasverbruik, omdat de panelen op elektriciteit werken en ook nog eens heel zuinig in verbruik zijn.

warmtepanelen Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand

IR paneel: van slaapkamer tot garage!

Wanneer je kiest voor een IR paneel voor de slaapkamer, dan zou je ook kunnen overwegen om het hele huis op te warmen door middel van elektrische infrarood panelen. De panelen kunnen in elke kamer worden opgehangen en kunnen zelfs gebruikt worden om een garage op te warmen. Wist je dat er ook mobiele panelen zijn? Zo kun je specifieke plekken voorzien van een IR paneel; of dat nu in de slaapkamer of andere kamer is maakt niet uit.

Wanneer je kiest voor het installeren van een IR paneel in de slaapkamer of andere ruimte in huis, dan kun je het paneel verbinden met je slimme thermostaat en het paneel op afstand bedienen of programmeren. Zo bepaal je moeiteloos wanneer het IR paneel in de slaapkamer aan- en uitgaat en op welke temperatuur je het paneel zet; makkelijker kan haast niet!   

Online je infrarood paneel voor de slaapkamer kopen

Wil je graag een infrarood paneel voor je slaapkamer aanschaffen of ben je benieuwd naar alle mogelijkheden voor een IR paneel in de slaapkamer of andere ruimte? Bekijk dan ons assortiment in de webshop of neem contact met ons op voor meer informatie.

Offerte aanvragen