infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Infrarood paneel plafond kopen

Snelle navigatie

infrarood paneel plafond 1

Zuinige infrarood verwarming plafond

Een zuinige, efficiënte en effectieve manier van verwarmen is met een infrarood paneel plafond. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en mensen die zich in het warmtebereik bevinden. Daarbij gaat geen energie verloren aan het opwarmen van lucht. 

Bij plafondverwarming heb je het voordeel dat het warmte bereik maximaal is, omdat de warmte van boven komt. Daarnaast profiteer je gelijk van een heerlijke warme vloer, waardoor vloerverwarming overbodig is. Altijd warme voeten in huis.

De infrarood paneel plafond bereikt een maximale temperatuur van 190 graden. Uit veiligheidsoogpunt worden de wandpanelen tussen de 85 en 110 graden. De muurpanelen kan je zonder risico op brandwonden of blaren aanraken. 

Een plafond verwarmingspaneel mag warmer worden, doordat ze buiten handbereik bevinden.Doordat de warmtepanelen een hogere temperatuur bereiken, is het warmtebereik ook groter. Infrarood paneel legt je graag alles uit over de diverse infrarood modellen. 

Infrarood paneel plafond is prachtig

Een infrarood paneel plafond heeft meerdere opties die allemaal prachtig staan in jouw woning. Een ir paneel plafond van Infrarood Paneel staat mooi in de woonkamer en badkamer, maar ook in de slaapkamer of hal. Het ir paneel plafond bereikt een temperatuur tussen de 95 en maximaal 120 graden. Warmtepanelen voor het plafond mogen daarom niet aan de wand gemonteerd worden.

infrarood paneel garage

Materiaalkeuze

Infrarood plafond verwarming is gemaakt van verhard glas, metaal, natuursteen of aluminium. Hoewel de natuursteen panelen qua efficiëntie moeilijk te verslaan zijn, zijn de varianten van verhard glas en aluminium weer iets goedkoper. Voor het plafond zijn de natuursteen panelen zeer geschikt. Deze houden namelijk heel lang de warmte vast, ook als het paneel al is uitgeschakeld.
infrarood paneel plafond 2

Voordelen van ir paneel plafond

Er zijn veel voordelen voor een ir paneel plafond:
 • Je hebt een gelijkmatige en efficiënte warmte verspreiding. De vloer wordt heerlijk warm, muren drogen, waardoor de isolatie beter werkt. Daarnaast kun je voorkomen met een ir paneel aan het plafond.
 • Infraroodpanelen houden ook de luchtvochtigheid in balans. Doordat er geen luchtcirculatie is, zoals met een luchtverwarming, heb je geen last van rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën. 
 • Dankzij het slanke ontwerp van 2 tot 3 cm zijn de warmtepanelen ruimtebesparend en prachtig om te zien. 
 • Snelle opwarmtijd, binnen 8 tot 15 minuten is de verwarming op volle sterkte.
 • De mogelijkheden qua ontwerp voor elektrisch verwarmen is ongekend groot.

Infrarood paneel systeemplafond met verlichting

Vanwege de bestaande verlichting kiest men vaak niet voor een ir paneel plafond. Daar hebben wij de oplossing voor: een infrarood paneel plafond met led-verlichting. Ons Duo-line Ledframe is in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Infrarood verwarmingspaneel plafond met verlichting lost het lichtprobleem op.

Zowel het infrarood paneel plafond als de verlichting is zeer eenvoudig te installeren. Infrarood paneel levert het paneel met een hele handige boormal, zodat de boorgaten op de perfecte plaats gemaakt worden. Daardoor is de installatie redelijk eenvoudig.

De led-verlichting zelf heeft een handig klik-systeem. Voor de aansluiting gebeurt dit met een ompool beveiligde connector die wordt aangesloten met een lichtschakelaar. Daardoor kan je de verwarming en de verlichting apart bedienen.

Voor een infrarood paneel plafond waarin ook verlichting verwerkt is, is maar één enkel elektrisch aansluitpunt nodig. En dit is precies waarom onze duurzame verwarming de juiste keuze is. In de meeste gevallen is er maar één aansluitpunt op het plafond, en dat punt wordt gebruikt voor de installatie van de plafondlamp. Met alleen dat ene aansluitpunt kun je nu zowel het licht als het verwarmingspaneel aanzetten.

FAQ

 • Infraroodpanelen zijn bijna onzichtbaar, zo mooi kunnen ze worden weggewerkt in je inrichting.
 • Gelijkmatige en efficiënte verdeling van de warmte.
 • Snelle opwarmtijd. In slechts 8 tot 15 minuten is het paneel warm.
 • Geen onderhoudskosten.
 • Snelle en eenvoudige installatie.
 • Alles via een thermostaat te bedienen
 • Op afstand te bedienen en in te stellen via de smart home app. Dit is ideaal voor infrarood plafondpanelen.
 • Gaat tientallen jaren veilig mee.
 • Gezond binnenklimaat en juiste luchtvochtigheid.
 • Geen stofdeeltjes of bacteriën in de lucht.
 • Gezond voor mensen met allergieën of bronchiën problemen.
 • Muren blijven droog, waardoor schimmels geen kans hebben.

Infrarood panelen behoren tot de elektrische verwarming. Ze gebruiken de nieuwe infraroodtechnologie om efficiënt de ruimte te verwarmen, waardoor je op het verbruik van elektriciteit bespaart. Bij verstandig gebruik van infrarood panelen kan je tot maar liefst 50% op je energiekosten besparen in vergelijking met een conventionele verwarming.

Dat is nog niet alles, je bespaart ook op installatie- en onderhoudskosten. De installatie van een ir paneel is eenvoudig en snel, daarnaast heeft een infrarood paneel geen onderhoud nodig.

Infrarood panelen werken anders dan een conventioneel systeem, waarbij de lucht wordt verwarmd. Door de warme luchtstroom in de kamer krijg je het warm. De infrarood panelen werken volgens het principe van de zon. Hoe de zonnestralen de aarde verwarmen, verwarmt een infrarood paneel de objecten en mensen in de kamer.

Een infrarood verwarming straalt lange infrarood c-straling uit. De infrarode warmtestralen zijn gelijk aan de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV stralen. Net als bij de zon, voel je de warme stralen op je huid vallen.

De warme lange golf infrarood straling verwarmt en weerkaatst overal op, zoals meubels, wanden en vloer. De hele ruimte wordt op een natuurlijke manier snel en aangenaam warm.

De opwarming van de wanden in de kamer zorgen voor een extra stijging in kamer temperatuur. Hierdoor kan je de thermostaat een paar graden omlaag zetten. Infrarood panelen sluit je aan op elektriciteit, waardoor de energie wordt omgezet in warme onschadelijke ir c-stralen.

In een goed geïsoleerde woning heb je weinig energie nodig om de kamer of zone op de gewenste temperatuur te krijgen met infrarood verwarmingspanelen.

Infrarood paneel op het plafond is geschikt voor bijna iedere ruimte. Voor de woonkamer adviseren wij altijd infrarood plafond panelen. Maar ook voor de slaapkamer is het mogelijk, de badkamer en de kinderkamer.

Infrarood paneel plafond is ook uiterst geschikt voor commerciële ruimtes, zoals werkplaatsen, garages of magazijnen. Doordat ir panelen heel gericht een zone kunnen verwarmen, hoef je niet gelijk de hele ruimte op te warmen. Dit scheelt enorm in de verbruikskosten.

Heb je een hotel, bar of restaurant? Dan is een infrarood paneel wonderschoon weggewerkt in het interieur. Op een groot kantoor is een infrarood paneel systeemplafond zeer geschikt. Je kan de ir-panelen ophangen aan het plafond en zelfs verwerken in het systeemplafond.

Vooral voor grote kantoortuinen zijn de infrarood panelen voor systeemplafond ideaal. Door de standaard afmetingen kunnen ze op iedere plek in het plafond gemonteerd worden. Het valt niet eens op dat het een verwarmingspaneel is.

Verwar infrarood niet met schadelijk UV-licht, dat zich aan de andere kant van het lichtspectrum bevindt. Infrarood straling is 100% veilig. Sterker nog: het is zelfs goed voor onze gezondheid.

Infraroodpanelen zijn onschadelijk voor mensen en dieren. Wist je trouwens dat je planten beter groeien door de infraroodstraling? Door de warme straling worden je muren droger, waardoor je geen schimmels meer hebt.

Daarnaast zit er op de ir panelen een warmte begrenzer. Wanneer het paneel te warm zou worden, slaat deze automatisch uit, hierdoor wordt het gevaar van oververhitting weggenomen.

De infrarood verwarming plafond bereikt een temperatuur tussen de 95 en maximaal 190 graden. Plafond panelen mogen daarom niet aan de wand gemonteerd worden. Dit vanuit veiligheid. De wandpanelen bereiken een maximale temperatuur van 120 graden.

De infrarood panelen mogen opvallen, maar je kan deze ook integreren in het plafond. Je hebt niet eens in de gaten dat er een verwarming hangt, totdat je de intense warmte voelt.

Bijvoorbeeld een gekleurd paneel of spiegelpaneel. Of een warmtepaneel met een eigen foto opdruk. Infrarood Paneel levert ook warmtepanelen voor het plafond met verlichting. 

Je kan het infrarood paneel systeemplafond overal plaatsen, bijvoorbeeld in de slaapkamer, wat geen ruimte in beslag neemt. In de keuken zijn vaak de wanden bezet door de keukenkastjes: een infrarood paneel plafond biedt dan uitkomst. In grote ruimtes komt een plafondverwarming zeer goed tot zijn recht, bijvoorbeeld in de woonkamer. Hierbij kan in korte tijd een grote warmteverspreiding ontstaan.

Houd bij een infrarood paneel plafond kopen altijd rekening met de grootte van de te verwarmen ruimte. De experts van Infrarood Paneel kunnen eenvoudig een berekening voor je maken. Hierbij houden ze rekening met de grootte van de kamer, de ligging (zijn er veel raampartijen?), het aantal m2 en natuurlijk ook jouw warmtebehoefte.

Offerte aanvragen