infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Infrarood paneel spiegel

Een infrarood spiegel is een stijlvolle en praktische toevoeging aan je interieur. Een infrarood paneel spiegel kun je voor verschillende doeleinden gebruiken en in diverse kamers hangen. We vertellen je graag alles over de voordelen van een infrarood spiegel als efficiënt decoratiestuk!

Waarom een infrarood paneel spiegel kopen?

Ten eerste, is een infrarood spiegel een praktische oplossing waarmee je zowel kunt verwarmen als jezelf kunt opmaken, je haren kunt kammen of kunt zien hoe je outfit staat. De infrarood spiegel kan dan ook in iedere kamer in huis opgehangen worden: de woonkamer, het toilet, de slaapkamer of de badkamer. Een infrarood paneel spiegel heeft een mooi en modern ontwerp dat in ieder interieur past. Daarnaast zijn de spiegels zeer dun; met een dikte van slechts 2 centimeter bespaar je een hoop ruimte. 

Naast een mooi en praktisch ontwerp, is een infrarood paneel spiegel een zeer voordelige manier om een kamer te verwarmen. Een infrarood spiegel werkt namelijk elektrisch en verwarmd door middel van straling. Bij gewone convectieverwarming stijgt de lucht op, waardoor de warmte verloren gaat door gaten, kieren en het plafond. Een infrarood spiegel straalt warmte uit die direct weerkaatst wordt door de meubels in de kamer. Hierdoor wordt het sneller warm binnen en blijft de warmte ook langer hangen. Zo verbruik je weinig stroom en bespaar je op hoge kosten voor gas en elektriciteit.

badkamer

Een infrarood spiegel voor de badkamer

Een populaire kamer om een infrarood spiegel op te hangen, is de badkamer. Het voordeel van een infrarood spiegel is dat het zeer geschikt is voor een kleinere badkamer. De spiegel neemt weinig ruimte in en kan bovendien als vervanging dienen voor een convectieverwarming. Doordat een infrarood spiegel paneel een kamer zo snel en goed opwarmt, kan het gemakkelijk een kleine badkamer op een aangename temperatuur brengen. 

Natuurlijk past een infrarood spiegel paneel ook goed in een grotere badkamer. Wil je de badkamer geheel elektrisch verwarmen, dan kun je ervoor kiezen om de infrarood spiegel te combineren met een handdoekdroger of een paneel in het plafond. Beide opties zorgen ervoor dat de badkamer altijd lekker warm is; met een handdoekdroger heb je ook nog eens het voordeel dat je handdoeken droog zijn en aangenaam aanvoelen na een douche of bad. 

Infrarood spiegel: zo werkt het!

Wanneer je ervoor kiest om een infrarood paneel spiegel op te hangen, dan kun je deze gemakkelijk zelf installeren. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een stroomnet en een stopcontact. De draden kun je vervolgens netjes wegwerken met een kabelgoot. Ga je een infrarood spiegel in de badkamer ophangen? Houd dan rekening met een afstand van 60cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting.

Thermostaten-infrarood-panelen (2)

Een infrarood spiegel is heel veilig. Niet alleen is de infrarood spiegel voor de badkamer spatwaterdicht, de panelen zijn ook zeer goed beveiligd. Het infrarood spiegel paneel van Infraroodpaneel.nl is gemaakt van verhard glas en heeft een licht verchroomd spiegeloppervlak. Het verharde glas is ontzettend sterk en bijna niet te breken. Mocht het toch gebeuren dat het glas breekt, dan hoef je je geen zorgen te maken; dankzij het ESG veiligheidsglas komen er geen scherven. 

Een infrarood spiegel paneel kun je verbinden met je thermostaat en eventueel bedienen via een mobiele telefoon. Zo kun je voordat je thuiskomt de badkamer, slaapkamer of woonkamer al verwarmen. Heb je een slimme thermostaat? Dan kun je de verwarmingstijden per dag verschillend programmeren; zo kan je de starttijd van het verwarmen in het weekend een uurtje later in laten gaan. Binnen 8 tot 15 minuten is het infrarood spiegel paneel al opgewarmd! Je kunt de infrarood spiegel ook zo instellen dat hij automatisch uit gaat wanneer je naar bed gaat; hoe handig is dat!?

Webshop en contact

Wil je graag een infrarood spiegel paneel of heb je vragen over een infrarood spiegel? Ben je benieuwd welke andere opties er zijn om je huis te verwarmen door middel van infrarood panelen? Neem dan een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op voor meer informatie. 

Offerte aanvragen