infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Infrarood verwarming woonkamer

Je huis verwarmen zonder gas begint met een infrarood verwarming in de woonkamer. Een infrarood kachel in de woonkamer heeft veel verschillende voordelen ten opzichte van conventionele verwarming. Bovendien zijn ze in diverse modellen en ontwerpen beschikbaar en zijn ze een stuk zuiniger in gebruik. We vertellen je graag alles dat je moeten weten over infrarood verwarming in jouw woonkamer.

Infrarood kachel: een heerlijk warme woonkamer

Een IR paneel in de woonkamer zorgt ervoor dat je in de koudere maanden geniet van een aangename temperatuur in huis. Je kunt de infrarood verwarming zowel als bijverwarming als hoofdverwarming gebruiken in de huiskamer. 

Een IR paneel in de woonkamer als hoofdverwarming betekent dat je de huiskamer alleen verwarmt door middel van het paneel en geen gebruik maakt van overige warmtebronnen, zoals de gasverwarming. Wanneer je het verwarmingspaneel slechts als bijverwarming wilt gebruiken in de woonkamer, dan kies je bijvoorbeeld voor een infrarood verwarming in de woonkamer die staand en mobiel is. Deze is flexibel in gebruik en kun je overal waar je wilt wegzetten, zoals op een koude plek in de zithoek waar de gewone verwarming niet goed bij kan komen. 

Heb je een nieuwbouwwoning of is jouw huis goed geïsoleerd? Dan raden we aan om een warmtepaneel in de woonkamer als hoofdverwarming te gebruiken. Dit kun je doen door de infrarood verwarming in de woonkamer in het plafond te installeren of te kiezen voor infrarood vloerverwarming in de woonkamer. Er zijn diverse mogelijkheden met betrekking tot IR verwarming in de woonkamer. Ongeacht het model dat je kiest, je zult altijd genieten van een heerlijk warme huiskamer. Bekijk alle verschillende modellen in onze webshop.

infrarood verwarming woonkamer mona lisa schilderij

Voordelen van een infrarood verwarming in de woonkamer

Infrarood verwarming is steeds meer in trek als het gaat om het verwarmen van de woonkamer. De voornaamste reden? Je kiest voor een zuinige infrarood kachel voor je woonkamer in plaats van een dure gasverwarming. IR verwarming verwarmt de woonkamer namelijk door middel van elektriciteit; het zet energie om in een zeer aangename warmte die door het paneel uitgestraald wordt. De objecten in de ruimte en jouw huid worden op deze manier snel warm en de kamer houdt de warmte lang vast. Daarnaast is een IR verwarming gemakkelijk in de woonkamer te installeren en heb je geen onderhoudskosten. Zo bespaar je jaarlijks flink op de uitgaven voor het verwarmen van jouw huis. 

Een verwarmingspaneel voor de woonkamer genereert niet alleen een prettige warmte, infrarood is ook nog eens goed voor de gezondheid. Er vindt geen luchtcirculatie plaats, waardoor je geen last hebt van stof of bacteriën. Bovendien bevordert een warmtepaneel de luchtvochtigheid in de woonkamer en creëert het een gezond leefklimaat in huis.

Alsof een positieve impact op de gezondheid nog niet genoeg was, een infrarood verwarming in de woonkamer is ook nog eens milieuvriendelijk. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van gas, wordt er geen CO2 uitgestoten. Alleen maar voordelen, dus!

infrarood paneel woonkamer (3)

Infrarood verwarming in de woonkamer: staand, in het plafond of aan de muur

Infrarood verwarming in de woonkamer kun je op verschillende manieren realiseren. Ten eerste kun je een infrarood paneel in de woonkamer in het plafond installeren. Dit heeft als voordeel dat het paneel een wijd warmtebereik heeft; de stralen bereiken direct de objecten en de vloer in de kamer, waardoor de ruimte al snel lekker warm aanvoelt. Bovendien is een infrarood paneel in de woonkamer in het plafond vrijwel onzichtbaar en neemt het geen extra ruimte in. 

Een tweede optie is om een warmtepaneel in de woonkamer aan de muur te hangen. Het voordeel hiervan is, dat de muren de warmte goed vasthouden en tot wel 3 graden Celsius extra warmte genereren. Tevens verdwijnt het vocht uit de muren, waardoor de isolatie verbetert en er geen schimmelvorming plaatsvindt. Je kunt voor veel verschillende ontwerpen kiezen, zoals een schilderij of foto, effen kleuren of een krijtbord. 

Wil je graag infrarood als bijverwarming gebruiken? Dan kun je voor infrarood verwarming in de woonkamer kiezen die staand is. Dit is een mobiel IR paneel dat je overal in de woonkamer kwijt kunt. Ideaal om dat ene plekje waar de convectieverwarming niet goed bijkomt te voorzien van een aangename temperatuur. Bekijk onze webshop voor het actuele aanbod van de beste infrarood verwarming voor jouw woonkamer.

infrarood verwarming woonkamer, infrarood paneel woonkamer

Een IR paneel of warmtepaneel voor de woonkamer kopen bij Infraroodpaneel.nl

Bij Infraroodpaneel.nl kun je terecht als je een infrarood paneel voor de woonkamer wilt kopen. We hebben een breed assortiment, zodat je een geschikte keuze kunt maken. Of je nu een zuinige infrarood kachel in de woonkamer wilt installeren als hoofd- of als bijverwarming, bij Infraroodpaneel.nl vindt je het allemaal. We leveren alleen A-merken en kunnen je van deskundig advies voorzien. Jouw infrarood kachel voor de woonkamer koop je dan ook het beste bij onze webshop of kom langs in één van onze showrooms. Heb je vragen of ben je benieuwd welke de beste infrarood verwarming is voor jouw woonkamer? Neem gerust contact met ons op.

FAQ

Een infrarood kachel voor de woonkamer werkt op elektriciteit. Het paneel straalt warmte uit (deze straling is niet schadelijk voor de gezondheid) naar muren, meubels en de vloer. De warmte wordt door al deze objecten weerkaatst, waardoor de kamer snel opwarmt. De warmte van de infrarood kachel voel je vervolgens in de hele woonkamer.

Een IR paneel voor de woonkamer is erg goed als het aankomt op het creëren van een aangename temperatuur in de kamer waar je de meeste tijd doorbrengt. Omdat er veel mogelijkheden zijn wat betreft ontwerp, wordt een IR paneel echt onderdeel van het interieur van de woonkamer. 

De beste infrarood verwarming voor de woonkamer is niet simpelweg het ontwerp dat het beste bij je past, zoals een staand of één geïnstalleerd in de muur of het plafond. De juiste afmeting en het vermogen van de infrarood verwarming is onder andere afhankelijk van de grootte van de huiskamer, je warmtebehoefte en het vermogen van het paneel.

Het infrarood paneel warmt de woonkamer op door middel van warmtestraling. Deze bedien je met een thermostaat. De thermostaat is onder andere draadloos te verkrijgen; deze werkt op een zeer sterke batterij. Je kunt de thermostaat ook op een verplaatsbare voet plaatsen, zodat je de temperatuur van het warmtepaneel overal in de woonkamer kunt regelen.

Er zijn diverse soorten infrarood verwarming beschikbaar voor de woonkamer. Zo kun je kiezen voor diverse modellen en materialen, zoals glas en metaal. Je kunt een warmtepaneel in de vorm van een schilderij, foto, krijtbord of spiegel aan de muur in de woonkamer hangen. Je kunt daarnaast kiezen voor een infrarood paneel voor de woonkamer in het plafond.

Een metalen infrarood verwarming voor de woonkamer geeft je dankzij de eersteklas verwarmingselementen optimaal resultaat en zorgt voor de meeste energiebesparing. Ze worden het vaakst gebruikt als infrarood paneel voor de woonkamer in het plafond.

Een glazen warmtepaneel voor de woonkamer kun je bijvoorbeeld als schilderij aan de muur hangen en zetten zo’n 93 procent van de energie om in warmte. Ze zijn verder verkrijgbaar in glans, mat of wit.

Een zuinige infrarood kachel in de woonkamer bespaart je op jaarbasis veel geld. Elektriciteit is goedkoper dan gas en het verbruik van een infrarood paneel in de woonkamer is laag. Je kunt jouw voordeel uitrekenen door rekening te houden met het huidige elektriciteitstarief, de ruimte per m3, de verwarmingstijd per dag, de isolatiewaarde en de prestaties van de panelen. Zo weet je al snel welke de beste infrarood verwarming is voor jouw woonkamer. 

Ten eerste is het verbruik van een IR paneel in de woonkamer erg laag en bespaar je veel geld doordat je geen gas meer verbruikt. Ook heb je geen installatie- of onderhoudskosten. Al deze factoren zorgen ervoor dat je de investering in een infraroodstraler voor de woonkamer snel terugverdiend hebt. 

Offerte aanvragen