infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Infrarood verwarming plafond

Infrarood verwarming voor je plafond

Er zijn verschillende manieren om je woning of appartement te verwarmen, zoals het gebruiken van apparaten op gas of stookolie. Maar je kunt ook elektrisch verwarmen door middel van een warmtepomp, zonneboiler of infrarood verwarming. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor infrarood verwarming aan het plafond.

infrarood-panelen-installeren (10) infrarood panelen warmte

Verwarmen met infrarood plafondverwarming

Verwarmen met infrarood plafondverwarming is een directe vorm van verwarmen. De lange warmtegolven verwarmen de objecten en omgeving, infrarood plafondverwarming panelen werken middels stralingswarmte. Bij infrarood plafondverwarming wordt de lucht niet verwarmd, maar de infrarood stralen warmen objecten in de kamer op. Bijvoorbeeld plafond, wanden, vloer, meubels, maar ook mensen. 

In principe werkt dit hetzelfde als de zon, maar zonder de schadelijke uv-straling.

Zodra de zonnestralen onze huid raken, voelt dit warm aan. Zonnestralen bevatten infrarood ir stralen met een korte en een lange golf lengte. De korte golf ir stralen gaan door het raam heen, waardoor de ruimte op een natuurlijke manier opwarmt.

Infrarood verwarming maakt gebruik van de lange golflengte infrarood stralen. Dit heeft als voordeel dat de stralen niet door het raam naar buiten ontsnappen, waardoor je geen warmteverlies hebt. 

Het enige nadeel van een raam is dat dit niet kan reflecteren en een muur wel. Maar de warmte blijft in de kamer, waardoor je het ir paneel niet constant aan hoeft te hebben. Dit scheelt in het energie verbruik. 

design verwarming infrarood panelen warmte

Hoe werkt de warmte straling?

Infrarood panelen warmte straling werken met lange warmte golven, die we c-straling noemen. De infrarode warmte straling is gelijk aan de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV stralen. Je voelt direct de zeer aangename warmte op je huid, net als de zonnestralen. De stralen raken je huid, maar dringen niet naar binnen. 

De warme lange golf infrarood warmte straling weerkaatsten werkelijk overal op. Denk hierbij aan de bank, muur en vloer. De ir straling verwarmt de hele ruimte op een natuurlijke manier. Wanneer de zon je kamer binnen schijnt, warmt deze ook je meubelstukken op. 

De opwarming van wanden en objecten hebben als voordeel dat de kamer temperatuur met 2 tot 3 graden stijg. Daardoor hoef je de thermostaat niet zo hoog te zetten bij infrarood panelen. De gewenste temperatuur is al snel bereikt. 

Daarnaast is de gevoelstemperatuur anders dan bij een conventionele verwarming. Met 1 graden Celsius verlaging, levert dit al een besparing op van zo’n 6 procent per jaar. 

De warme objecten, weerkaatsen ook nog eens de warmte terug de kamer in. Gevolg is dat je van alle kanten de heerlijke warmte op je voelt. Door deze directe en indirecte warmte, bereik je sneller een behaaglijk warm gevoel.

Infrarood panelen sluit je aan op elektriciteit. De energie wordt omgezet in warme infraroodstraling. Gebruik altijd groene stroom om milieu centraal te zijn. 

Nog beter, plaats zonnepanelen op je dak. Deze energie gebruik je om de ir panelen aan te zetten. Hierdoor bespaar je maandelijks op de kosten van elektriciteit. 

Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand

Voordelen van de infrarood verwarming op je plafond

Gebruik maken van infrarood verwarming heeft vele voordelen, zoals:

 

  • Zeer efficiënte verwarmingstechnologie. Door alleen de ruimte te verwarmen waar het nodig is, bespaar je bovendien snel veel euro’s per maand. Verwarm het grootste deel van de woning, zoals de woonkamer, met meerdere ir panelen. Op deze manier wordt de warmte geleidelijk verdeeld. 

  • Financiële voordelen: na een investering in de aankoop bespaar je jaarlijks tussen de 25 en 35 procent op de energierekening. Hiermee verdien je de aanschaf al binnen de 3 tot 5 jaar terug. Wanneer je een goed geïsoleerd huis hebt, bespaar je nog meer op het verbruik. Je hebt namelijk, ook bij minder goed geïsoleerde woningen, weinig warmteverlies bij het ventileren van de ruimte

  • Makkelijke installatie, geen jaarlijkse onderhoudskosten en lage verbruikskosten. Daarnaast kun je de panelen meenemen bij een verhuizing en in je nieuwe huis opnieuw installeren.  Daarnaast is de levensduur van de infraroodverwarming ongeveer 30 tot 50 jaar. 

  • Aangename directe warmte bij een lage temperatuur.

  • Alles is op afstand te bedienen met de smart home app

  • Geen rondzwevende stofdeeltjes in de lucht.

  • Juiste luchtvochtigheid in de ruimte, waardoor de luchtvochtigheid goed is. Geen droge ogen, lippen en huid meer.

  • Warme muren, waardoor schimmelvorming wegblijft.

handdoekdroger beugels voorbeeld alle 6

Infrarood verwarming op systeemplafond en andere plafonds

Infraroodpanelen zijn er veel soorten, maten en vermogens. Doordat de panelen van infrarood verwarming dun en stijlvol zijn, mogen ze ook opvallen in je woning. Je hebt bijvoorbeeld ook panelen met een foto erop gedrukt. Of een schilderij: het is bijna niet te onderscheiden van echt. Je ziet niet eens dat het een verwarming is, totdat deze aan gaat en je de warmte voelt. 

Elektrisch verwarmen door middel van infrarood verwarming op je systeemplafond of andere plafonds is modern, efficiënt, schoon en duurzaam. Niemand zal komende jaren nog een dure en overbodige cv ketel installeren. In combinatie met groene stroom en zonnepanelen stoot je bovendien geen CO2 meer uit.

De voorziening voor het warme water regel je door middel van een HR ketel of een warmtepomp. Deze combinatie is zeer zuinig en daarnaast ook milieubewust.

Heb je nog vragen? Al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken exacte berekening hoeveel geld je zult besparen met onze infrarood verwarming op je plafond. Kom ook langs bij onze showrooms en beleef de warmte zelf. Je kan natuurlijk ook gelijk naar onze online shop gaan om infrarood verwarming te kopen. Lees ook ons Magazine infrarood verwarming.

Offerte aanvragen