infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Infrarood verwarming keuken

Tegenwoordig is een keuken niet alleen maar een plek waar maaltijden worden bereid, het is een plek van samenkomst en samenzijn. ‘s Morgen een kopje koffie drinken of ‘s avonds genieten van een glaasje wijn, het is er heerlijk vertoeven. Daarom is het een goed idee om de ruimte te verwarmen en hoe kun je dat beter doen dan met een infrarood verwarming in de keuken? Infraroodpaneel.nl vertelt je graag over de vele voordelen van een infrarood paneel in de keuken, zodat jij optimaal geniet van deze bijzondere plek in huis. 

Een infrarood verwarming in de keuken: de voordelen

Het grootste voordeel van infrarood verwarming in de keuken, is dat je van gezellige avonden aan de keukentafel kunt genieten zonder het koud te hebben. Een infrarood paneel in de keuken kent een zeer korte opwarmtijd; binnen slechts 8 tot 15 minuten geniet jij al van een aangename temperatuur.  Een infrarood paneel in de keuken is zeer makkelijk te installeren. Het enige dat je nodig hebt is een vrije muur of een plek in het plafond. Je steekt de stekker van het infrarood paneel in het dichtstbijzijnde stopcontact in de keuken en je bent klaar. Daarnaast bespaar je een hoop kosten op onderhoud. Infrarood verwarming in de keuken hoeft niet zoals een cv-ketel om de zoveel tijd nagekeken en vervangen te worden. Dat maakt een infrarood paneel in de keuken niet alleen zuinig, maar ook duurzaam. Over kosten besparen besproken: dankzij een warmtepaneel in de keuken bespaar je veel geld op de gas- en energierekening. De panelen warmen snel op en doordat de warmtestraling weerkaatst wordt door de objecten en mensen in de ruimte, wordt de warmte beter vastgehouden dan bij convectieverwarming. Met andere woorden: het warmtepaneel heeft een laag verbruik en hoeft dus maar kort aan te staan in de keuken. Omdat infrarood verwarming zich goed leent als bijverwarming, kom je al toe met een infrarood paneel van 20 watt per m3 in de keuken.

installatie infrarood panelen keuken woonkamer infrarood verwarming keuken

Warm snel op met een infrarood paneel en plintverwarming in de keuken

Wil je ook genieten van warme ochtenden en gezellige avonden in de keuken? Maak optimaal gebruik van deze ruimte en schaf een infrarood paneel en infrarood plintverwarming aan voor jouw keuken bij Infraroodpaneel.nl. Dankzij een slank ontwerp van slechts 2 cm, kun je een infrarood paneel gemakkelijk in de keuken plaatsen zonder dat het veel ruimte inneemt. Het paneel kan zowel horizontaal als verticaal aan de muur of in het plafond gehangen worden. Bovendien zijn er diverse afmetingen beschikbaar, maar is een klein formaat van bijvoorbeeld 40 x 60 vaak al voldoende voor de keuken; een warmtepaneel is namelijk uitermate geschikt als bijverwarming in de keuken of elders in het huis.   Wanneer je een infrarood paneel of infrarood plintverwarming voor de keuken wilt kopen, neem dan eens een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op. We helpen je graag aan de juiste infrarood verwarming voor jouw keuken. infrarood verwarming keuken

Contact

Heb je vragen over infrarood verwarming in de keuken door middel van panelen of over infrarood plintverwarming in de keuken? Laat het ons vooral weten door contact met ons op te nemen. Weet je al precies wat je wilt? Neem een kijkje in onze webshop en bestel direct jouw warmtepaneel voor de keuken. Bij Infraroodpaneel.nl geniet je niet alleen van de beste kwaliteit en service, maar ook van 2 jaar garantie op al jouw panelen.

Kies voor design met een warmtepaneel in de keuken

Wanneer je kiest voor een warmtepaneel in de keuken, dan kun je bij Infraroodpaneel.nl terecht voor diverse ontwerpen. Om van de keuken een ruimte te maken waar je dagelijks met plezier gebruik van maakt, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een ontwerp dat echt iets toevoegt en past bij je interieur. Zo kun je kiezen voor een design met foto of andere afbeelding, zoals een schilderij, een krijtbord of voor een paneel met een effen kleur en LED-verlichting. Kies voor een glanzend ontwerp met een warmtepaneel van verhard veiligheidsglas in de keuken of imiteer een canvas met een metalen ontwerp.  Wil je graag persoonlijk advies met betrekking tot het plaatsen van infrarood verwarming in de keuken? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

FAQ

Een warmtepaneel in de keuken heeft diverse voordelen. Niet alleen warmt het paneel snel op zodat je direct kunt genieten van gezellige ochtenden of avonden, maar je kunt het ook praktisch inzetten door bijvoorbeeld te kiezen voor een krijtbord ontwerp. Infrarood verwarming in de keuken zorgt ervoor dat je de ruimte optimaal kunt benutten.

Infrarood verwarming kun je zowel in het plafond als aan de muur installeren in de keuken. De installatie is eenvoudig en de panelen zijn te besturen door middel van een thermostaat (al dan niet draadloos).

Een infrarood paneel straalt warmte uit die al snel de hele keuken voorziet van een aangename temperatuur. De straling wordt weerkaatst door de objecten in de keuken, zoals kasten en apparatuur en door mensen. In tegenstelling tot gasverwarming, vindt er geen luchtcirculatie plaats, waardoor de warmte niet verloren gaat in kieren, gaten en het dak. 

Je kunt kiezen voor een warmtepaneel van glas of metaal in de keuken. De metalen panelen zijn afgewerkt met een laag poedercoating, wat een unieke uitstraling geeft en zorgt voor een goede warmteverdeling. Een glazen infrarood paneel in de keuken is gemaakt van ESG veiligheidsglas dat niet kan breken. Het oppervlaktepaneel wordt volledig warm, wat betekent dat je een hoog rendement hebt (93% van de energie wordt omgezet naar warmte).

Nee, een warmtepaneel in de keuken warmt snel op; het is goed in staat een koudere zone in korte tijd op te warmen (8 – 15 minuten). Doordat infrarood verwarming in de keuken warmtestraling afgeeft, blijft de ruimte ook lang op de gewenste temperatuur. Daardoor hoef je het warmtepaneel maar kort aan te zetten in de keuken; je geniet van optimale verwarming, met een laag verbruik. 

De beste plaats voor een infrarood paneel in de keuken is afhankelijk van hoe groot de keuken is en waar de objecten zich bevinden. Zo plaats je een paneel nooit achter een kast of onder een raam. De beste plaats is meestal een centrale plek zoals het plafond of een buitenmuur; zo kan de warmte zich goed verdelen over de ruimte en heb je er het meeste profijt van. Houd er rekening mee dat infrarood verwarming in de keuken een bereik van 3 tot 4 meter heeft, afhankelijk van de kwaliteit van het paneel. De stralingshoek is over het algemeen 100 – 120 graden en soms 180 graden. 

Offerte aanvragen