infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Garage infrarood verwarming

Garage infrarood verwarming

Infrarood verwarming garage voor een warme werkplek. Een garage is vaak slecht, geïsoleerd, waardoor luchtverwarming verspilde energie is. Infrarood verwarming garage is niet gevoelig voor tocht. Je verwarmt namelijk direct de objecten en mensen in de garageruimte. Muren worden warm waardoor vocht en schimmels verdwijnen.

Infrarood panelen werken met infrarode warmtestralen die je woonkamer binnendringen, net zoals de warme zonnestralen. Alleen dan zonder de schadelijke uv straling. Een infrarood paneel zendt tevens directe warmtegolven naar je muren, meubels en vloer.

De warme lange infrarood stralen weerkaatsen werkelijk op alles. Je huis wordt op een natuurlijke manier sneller en aangenaam warm. Net als de zon die de muur of een meubelstuk verwarmt.

De opwarming van de muren in de woonkamer zorgen voor een extra stijging in kamer temperatuur van zo’n 3 à 4 graden. Hierdoor kan je thermostaat een paar graden lager laten staan. Bij een lage temperatuur heb je het toch aangenaam warm te hebben.

Infrarood panelen sluit je aan op de elektriciteit, waarna de energie wordt omgezet in warme onschadelijke c-stralen.

 

Gratis offerte aanvragen

Infrarood garage verwarming

Infrarood garage verwarming is geen overbodige luxe. De garage is allang niet meer een plek waar enkel en alleen de auto of motor gestald wordt. Het is een extra ruimte bij je woning die je gebruikt voor meerdere doeleinden. Zoals een wasruimte, opslagruimte, werkruimte voor het klussen en ook voor de stalling van fietsen en motorvoertuig.

Echter is een garage vaak een ruimte die niet goed geïsoleerd is. Door het natte klimaat zijn de muren van een garage vaak vochtig. Dit is de ideale omstandigheid waar schimmels goed gedijen. Dat is ook de reden waarom het vaak in een garage muf ruikt. 

Indien je dan de frisse was ophangt ruikt deze binnen de kortste keren ook muf en kan je opnieuw de wasmachine aanzetten. Ook als je de garage gebruikt als hobbyruimte wil je het warm hebben en werken in een gezond klimaat. Schimmels zijn namelijk zeer slecht voor onze gezondheid. 

Met de infrarood elektrische verwarming creëer je een gezond binnen klimaat in de garage en bovendien is het aangenaam warm. Door de directe stralen van het infrarood paneel warmen muren op, het vocht verdwijnt. Je kan de infrarood verwarming inzetten als bijverwarming in de garage. Gezonde en aangename warmte. 

Garage verarming kopen

De beste garage verwarming

Een garage verwarming is de beste manier om deze ruimte te verwarmen. Vaak is een garage niet goed geïsoleerd, indien je deze verwarmd met convectie warmte, verdwijnt de warmte naar buiten. Met infrarood verwarming warm je direct de objecten en mensen op. Verkrijgbaar in verschillende prachtige en energiezuinige panelen .

Zuinige garage verwarming

Onze garage verwarming zorgt voor comfortabele warmte. Gerichte zone verwarming bij de werpplek in de garage. 93% van de energie wordt namelijk omgezet in warmte. Door alleen een zone of werkplek te verwarmen ben je nog zuiniger uit. Geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie.

Duurzame garage verwarming

Infrarood garage verwarming warmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de ruimte. Door elektrische verwarming te combineren met groene stroom stoot je geen CO2 uit. De levensduur van een infrarood paneel is 25 tot 35 jaar zonder onderhoudskosten! Je hebt de investering snel terugverdient. 

Moderne garage verwarming

Een garage verwarming is in vele modellen beschikbaar. Als wand- of plafondpaneel. Gemaakt van verhard ESG veiligheidsglas of een metalen paneel. Een infraroodverwarming is binnen enkele minuten warm, geen opwarmtijd. 

ecaros-infraroodpaneel-30x90CM-260W

Waar garage verwarming plaatsen?

Infrarood paneel kan heel gericht een zone verwarmen, je hoeft dus niet de hele garage te verhitten. Dit scheelt wederom in de kosten. Indien je een werkbank in de garage hebt staan en je daar in de winter ook wilt klussen, zonder dat je bevriest van de kou. Dan richt je het infrarood paneel op deze werkplek. 

Door alleen de werkplek of zone in de garage te verwarmen waar je de warmte wenst, bespaar je op de energiekosten. Heb je hele vochtige buitenmuren? Dan adviseren wij je om het infrarood paneel tegenover de buitenmuur te installeren. 

Op deze manier wordt de buitenmuur verwarmd waardoor het vocht verdwijnt. Infrarood paneel aan de muur zorgt voor droge buitenmuren en heeft als voordeel dat de eventuele isolatie weer beter werkt. Bovendien kan je schimmel voorkomen met infrarood panelen.

Wil je de hele garage verwarmen omdat je de was daar ophangt of je de opgeslagen spullen droog wilt houden? Kies dan voor een plafondverwarming. Nooit meer een muffe kleding of tuinkussens met infrarood verwarming garage. Je kan ook een mobiele infrarood verwarming gebruiken met korte golf straling. Snel warm en ook buiten te gebruiken.

Mobiele verwarming

Voordelen van infrarood verwarming garage

Infrarood verwarming kent veel voordelen. Doordat niet de lucht wordt verwarmd maar de objecten heb je bijvoorbeeld geen luchtcirculatie. Dus ook geen last van rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën in de lucht. Het binnenklimaat is ook veel beter dan bij een convectie verwarming. 

Bovendien droogt de lucht niet uit, je behoud de juiste vochtigheidsgraad. De muren worden ook verwarmd, waardoor het vocht uit de wanden ontsnapt. Hierdoor heb je geen schimmelvorming in muren van de garage. 

Infrarood stralingswarmte is heel goed in het verwarmen van een zone. Daar waar de warmte nodig is. De infrarode stralen hebben naast warmte een therapeutische en ontspannende werking op het menselijk lichaam. 

Een elektrisch infrarood warmte paneel heeft geen onderhoud nodig. De installatie is snel en eenvoudig, zeker met de meegeleverde installatie kit. Bij de meeste infrarood verwarming modellen is ook een montagebeugel inbegrepen. Je kan natuurlijk ook gebruikmaken van onze vakkundige installatiedienst.

Bijverwarming

Meer weten over garage verwarming?

Heb je vragen of wil je meer weten over de zuinige infrarood verwarming voor de garage? Neem dan contact met ons op. Al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige infrarood adviseurs. 

Een garage of huis verwarmen met infrarood panelen was nog nooit zo energiezuinig. Wil je weten hoeveel een infrarood paneel kost of hoeveel je per maand kan besparen op de energiekosten? Wij maken een exacte berekening voor je. 

Heb je advies nodig? Wij adviseren je en maken een passende offerte op basis van jouw wensen. Kom langs in onze showroom en beleef de warmte zelf. Misschien heb je hulp nodig bij de installatie? Maak dan gebruik van onze vakkundige installatie service. 

Wil je meer weten over infrarood verwarming woonkamer, slaapkamer of badkamer verwarming? Lees dan ook eens ons magazine infrarood verwarming. Bekijk de verschillende infrarood panelen uitvoering in onze online shop. Krijtbord verwarming, spiegel verwarming of gekleurde panelen. Een paneel met foto en kunst. Alles is mogelijk.

Halletje met infrarood verwarming

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²