infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming warmt direct de objecten en mensen in de ruimte op. De lange golf infrarood stralen raken de huid, wat een heerlijk warm gevoel geeft. De ir verwarming kan je het beste vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Een infrarood paneel is de toekomst: veilig, duurzaam en elektrisch.

Infrarood verwarming – ook wel keramische verwarming genoemd – is geschikt voor bestaande woningen en nieuwbouw. Infrarood verwarming heeft weinig energie nodig om een nieuwbouwhuis te verwarmen, omdat nieuwbouwwoningen een hoge isolatiewaarde hebben. Voor bestaande woningen kan een keramische kachel zeer goed dienen als bijverwarming voor de koudere zones.  

Wilt u meer informatie over een infrarood verwarming kopen? Neem dan contact met ons op, bekijk de webshop of kom langs in één van onze showrooms.

Ecaros infrarood paneel 360 watt van metaal ECA0312-360-C infrarood verwarming

Infrarood verwarming vrijstaand

Wanneer je geïnteresseerd bent in het kopen van een infrarood verwarming die vrijstaand is, dan kun je deze ophangen aan de muur of het plafond. IR verwarming is geschikt voor iedere kamer in huis. Daarnaast zijn er veel verschillende ontwerpen om uit te kiezen. Je vindt op onze website allerlei soorten infrarood verwarming die vrijstaand zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je kunt kiezen voor een infrarood verwarming vrijstaand die je onder het bureaublad plaatst? Super handig als je thuiswerkt en liever geen centrale verwarming aan zit. En nog een stuk voordeliger ook!

Bovendien kun je kiezen voor een mobiele infrarood verwarming, die gemakkelijk te verplaatsen is. Zo kun je de infrarood verwarming optimaal vrijstaand gebruiken.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden voor infrarood verwarming die vrijstaand is?  Bekijk ons gehele assortiment in de webshop of neem contact met ons op.

infrarood paneel

De beste infrarood verwarming bij Infraroodpaneel.nl

Hoe weet je nou wat de beste infrarood verwarming is? Bij Infraroodpaneel.nl kunnen deskundige professionals je van goed advies voorzien. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt. We helpen je graag op weg om te bepalen wat de beste infrarood verwarming is voor jouw behoeften.

Ten eerste is het een goed idee om diverse infrarood radiatoren met elkaar te vergelijken. Daarbij let je op: warmtecomfort, energieprestaties, total cost of ownership en de mate waarin de infrarood radiator duurzame energie opwekt.

Daarnaast kijk je naar de warmtebehoefte die jij hebt in huis. Deze hangt af van de hoeveelheid energie die verloren gaat in de woning door gaten en kieren en ventilatie. Tevens hangt de warmtebehoefte af van de capaciteit van het huis om warmte op te slaan en winst die je behaalt door bijvoorbeeld inval van de zon.

IR verwarming van Infrarood paneel kan variëren tussen de 210 watt en 3000 watt per paneel. Het exacte benodigde vermogen en het aantal panelen dat je nodig hebt om tot de beste infrarood verwarming te komen, kan precies worden berekend. Op onze homepagina vindt je schema met een rekentool.

Verder kijk je naar de kwaliteit van de IR radiator die je wilt kopen. Zo leveren we alleen met de beste kwaliteit uit Duitsland. Deze infrarood verwarming heeft een zeer hoge efficiëntie en daarom een lager verbruik. Daardoor haal je het maximale uit de IR verwarming. Ze hebben een lange levensduur en een garantie van 3 tot 5 jaar. Let bij de aankoop van een infrarood verwarming op de testmarkeringen, certificeringen en het kwaliteitsmerk “Made in Germany”.

bureau verwarming

Kies vandaag nog voor een keramische verwarming of kachel van Infraroodpaneel.nl

Een keramische verwarming of kachel – ook bekend als infrarood verwarming – is dé oplossing als je duurzaam en goedkoop je huis wilt verwarmen. In onze webshop kun je een groot assortiment vinden, zodat je altijd de juiste infrarood verwarming voor jouw woning zult kopen. Heb je hulp of advies nodig bij de aanschaf van je keramische verwarming? Neem contact met ons op en we staan tot je dienst.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over het gebruik van een infrarood verwarming of bent u op zoek naar meer informatie? Bekijk dan eerst eens onze veelgestelde vragen. Is uw vraag hierna niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op.

Infrarood verwarming is een slimme manier om je woning te voorzien van warmte en werkt net als de zon. Het toestel stuurt directe warme stralen de kamer in. Deze kachel valt onder de directe verwarminstoestellen, omdat ze werken met stralingswarmte middels infraroodstraling. De eenvoudigste manier om uit te leggen wat is infrarood verwarming, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de warme zon te lopen. Je merkt meteen hoe je hele lichaam door de zonnestralen opwarmt.

Infrarood paneel is verkrijgbaar in vele vormen, afmetingen en vermogens. Voor iedere ruimte is er een geschikt infrarood paneel die aan je wensen voldoet. Niet alleen zonder gas je huis verwarmen, maar ook nog eens een stijlvolle kachel in je woonkamer, slaapkamer of andere ruimte. Infrarood panelen kan je kopen in de uitvoering als spiegel met verlichting, krijtbord, foto, schilderij bedrukking en ook in alle RAL-kleuren. Wil je ook een prachtige design warmte paneel aan je muur of plafond? Kies dan voor een energiezuinig infrarood paneel welke schittert in je huis en heerlijke warmte afgeeft.

Lees het complete artikel wat is infrarood verwarming. Een kleine elektrische verwarming is onmisbaar in iedere woning. Je kan deze warmtepanelen gebruiken als hoofd- of als bijverwarming, bijvoorbeeld in de badkamer. Wil je meer informatie over wat is infrarood verwarming? Je kan voor wat is infrarood verwarming contact opnemen met onze specialisten. Elke vraag over wat is infrarood verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons magazine alles over wat is infrarood verwarming lezen of kom meer te weten over badkamer verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming en Infrarood Paneel.

De werking infrarood verwarming is anders dan een convectiekachel waarbij de lucht wordt verwarmd. Werking infrarood verwarming is middels elektriciteit, waarbij de objecten direct worden verwarmd en niet de luchtmassa. Dit is een groot verschil in hoe je de warmte aanvoelt. De warmte voelt namelijk veel intenser aan, waardoor je thermostaat ook een paar graden naar beneden kan stellen. Dit bespaart je gelijk op het elektriciteitsverbruik.

Infrarood verwarming is goed voor onze toekomst, omdat een huis verwarmen middels groene energie beter is voor het milieu. Geen centrale verwarming meer via de alsmaar duurder wordende aardgas prijzen. 

De fossiele brandstoffen in ons land raken op. We moeten sowieso in 2050 allemaal gasloos onze woning verwarmen. Dit staat namelijk in het Klimaatakkoord en dat is waar we ons aan houden. 

Elektrisch verwarmen is daarom de toekomst. Helemaal als we zuinig omgaan met de elektriciteit en daarnaast géén grijze stroom gebruiken. Grijze stroom is namelijk niet duurzaam en ook nog eens belastend voor het milieu. 

Gebruik altijd groene stroom voor al je elektrische apparaten. Deze stroom is afkomstig van zonnepanelen, restwarmte of windmolen parken. Zelf kan je ook zonnepanelen op je dak plaatsen, zodat je aan het einde van de maand geen of bijna geen kosten hoeft te betalen voor de elektriciteitsrekening. 

De twee meest geschikte alternatieven voor elektrisch verwarmen zijn infrarood panelen of warmtepomp.

Infrarood verwarming is voordeliger dan warmtepomp voor het verwarmen van een eengezinswoning. Zo blijkt uit een Duits onderzoek. De wetenschappers hebben 30 maanden lang de infrarood verwarming getest en vergeleken met een warmtepomp systeem. 

Door CO2 terug te dringen wordt steeds vaker gekeken naar een alternatief voor verwarmen zonder aardgas. De twee beste opties die dan naar voren komen zijn de infrarood verwarming en de warmtepomp. 

In het Duitse onderzoek is onder andere gekeken naar de aanschafkosten, de bijkomende kosten zoals onderhoud en het warmtecomfort. Infrarood verwarming heeft een snelle reactietijd, het warmtecomfort is zeer hoog en de aanschaf is vele malen goedkoper dan een warmtepomp.

Infrarood verwarming is niet gevaarlijk voor planten, dieren en mensen. Een infrarood verwarming straalt lange warmtegolven uit die de huid verwarmd, maar niet doordringt. De natuurlijke infrarood-c straling is te vergelijken met de zon en heeft op ons een therapeutische en ontspannende werking. De infraroodstraling bevat geen schadelijke Uv-straling zoals de zon.

De lange golf straling (donkerstralers) heeft een bereik boven 3000 nm en worden door veel moderne apparaten gebruikt. De infraroodstraling verwarmt de huid, maar dringt niet door de huid en is bijzonder geschikt voor het verwarmen van woonruimtes en kantoren.

Met een infrarood paneel in huis is er ook geen brandgevaar, want deze kachels zijn een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische verwarming. Infrarood panelen van A-kwaliteit zijn bovendien voorzien van veiligheidsvoorzieningen in de vorm van een hitteschakelaar. Mocht het infrarood paneel te warm worden, dan schakelt hij zichzelf uit. Er is dus geen brandgevaar.

Uit veiligheidsoogpunt mogen er geen papieren of magneten op het warmtepaneel worden geplaatst. Daar is deze kachel niet voor bedoeld. Ook moeten de panelen vrij kunnen stralen om te genieten van een grote warmteverspreiding. Meer weten over brandgevaar en de temperaturen? Contacteer onze infrarood deskundigen.

De straling van een infrarood verwarming is niet schadelijk voor de gezondheid. Infrarood verwarming gebruikt de lange golf stralen die sterk lijken op die van de zon, maar dan zonder de uv-straling. Hoe langer de golven zijn, hoe lager de stralingsenergie is. De infrarood-c straling verwarmt het oppervlak van de huid. De kortegolf ultraviolette straling gaat daarentegen letterlijk onder de huid.

Deze lange golf stralen kan je daarom niet vergelijken met ultraviolette straling of röntgenstralen. Deze zijn namelijk wél schadelijk voor de gezondheid. Infraroodstraling is zijn juist goed voor onze gezondheid, omdat:

 • Door de indringende warmte zetten de bloedvaten uit en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Dit biedt verlichting bij bijvoorbeeld gespannen spieren.
 • Infrarood verwarming verwarmt objecten, zoals muren, meubels en mensen in de kamer. Hierdoor is er geen sprake van verwarmen van de lucht en is er dus geen luchtcirculatie. Astmapatiënten en mensen met allergieën hebben hier duidelijk baat bij.
 • De warmte dringt door in de muren en houdt deze droog, zodat schimmelgroei wordt voorkomen. Schimmels op de muren vormen een reëel risico voor de gezondheid.
 • Bij verwarmen met een warmtepaneel blijft de luchtvochtigheid in balans. Dit heeft een positief effect heeft op de slijmvliezen en ook het netvlies van de ogen.

De aanschafkosten voor infrarood verwarming liggen laag, omdat je alleen de panelen hoeft te kopen. De afmeting, uitvoering, het vermogen en merk spelen een rol in of infrarood verwarming goedkoop of duur is. Infrarood verwarming is goedkoop in onderhoud, omdat er geen onderhoudskosten zijn.

Infrarood verwarming kent veel voordelen, we sommen ze graag voor je op:

 • infrarood panelen zijn relatief goedkoop in aanschaf;
 • het is gasloos en duurzaam;
 • er vindt geen luchtcirculatie plaats;
 • infrarood verwarming is laag in energieverbruik;
 • infrarood panelen zijn snel en gemakkelijk te installeren;
 • het is een stille verwarming;
 • infrarood panelen zijn erg modern in ontwerp.
 • het is belangrijk dat de panelen goed gepositioneerd zijn voor optimaal resultaat;
 • stel het vermogen goed in op de grootte van de ruimte; een te lage wattage betekent dat de kamer niet warm wordt en een te hoge wattage verhoogt het verbruik;
 • elektriciteitssnoeren dienen netjes weggewerkt te worden.

Ja, infrarood verwarming is zuinig. De warmtestraling van de panelen wordt weerkaatst door de objecten en mensen in de kamer, waardoor de ruimte sneller opgewarmd is en de warmte langer wordt vastgehouden dan bij convectieverwarming.

infrarood verwarming is goedkoop in verbruik. Het totale verbruik van infrarood verwarming is afhankelijk van het aantal oppervlakte dat moet worden verwarmd en hoe goed het huis geïsoleerd is.

Hoe watt je nodig hebt voor infrarood verwarming verschilt per kamer; het wattage is afhankelijk van de grootte van de kamer die verwarmt moet worden. Hoe groter de kamer, hoe hoger het wattage dient te zijn.

Offerte aanvragen