infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming warmt direct de objecten en mensen in de ruimte op. De lange golf infrarood stralen raken de huid, wat een heerlijk warm gevoel geeft. De ir warmtestraling kan je het beste vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Een infrarood paneel is de toekomst, veilig, duurzaam en elektrisch.

Infraroodverwarming is geschikt voor bestaande woningen en nieuwbouw. Infrarood verwarming heeft weinig energie nodig om een nieuwbouw huis te verwarmen, omdat nieuwbouw woningen een hoge isolatiewaarde hebben.

Voor bestaande woningen kan infraroodverwarming zeer goed dienen als bijverwarming voor de koudere zones. Zoals in de badkamer, garage of bij het bureau. Infrarood verwarming voor bestaande bouw is ook goed in te zetten als hoofdverwarming.

Je kan per kamer het huidige verwarmingssysteem vervangen. Infraroodpaneel is zeer zuinig in verbruik waardoor je direct bespaart op de kosten. Je bespaart per jaar tussen de 30 en 50% op de verwarmingskosten ten opzichte van een traditionele verwarming.

Infrarood verwarming werkt anders dan een conventionele kachel. Een infraroodpaneel verwarmt direct de personen en objecten in de ruimte op. Deze houden de warmte vast en weerkaatsen de stralen ook weer terug de ruimte in. Je voelt van alle kanten de heerlijke warmte.

Ecaros infrarood paneel 360 watt van metaal ECA0312-360-C infrarood verwarming

Huis verwarmen zonder gas?

Begin met huis verwarmen zonder gas. De warmtevraag is de hoeveelheid energie die nodig is om de temperatuur in een woning op het gewenste peil te houden. Deze wordt uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter, kWh/m². Warmtevraag wordt ook wel warmtebehoefte genoemd.

Wil je stoppen met een gasverwarming, oftwel huis verwarmen zonder gas dan kan je met infraroodpanelen elke kamer of afzonderlijke zone verwarmen. Je wilt een berekening hebben om te zorgen voor voldoende warmte voor in alle kamers van een woning of gebouw. De berekening is gestandaardiseerd volgens DIN EN 12831. Een deskundige helpt je graag om de berekening voor je uit te voeren.

De warmtebehoefte hangt af van de:
– hoeveelheid energie die verloren gaat in de woning door kieren en spleten.
– energie die verloren gaat door ventilatie.
– warmte winsten door invallende zonnestralen.
– capaciteit van gebouw om warmte op te slaan.

Infraroodpanelen van Infrarood paneel kunnen variëren tussen de 210 watt en 3000 watt per paneel. Het exacte benodigde vermogen en het aantal infrarood panelen die je nodig hebt, kan precies worden berekend.

Een klein infraroodpaneel van 300 watt is geschikt voor een kleine ruimte van 3 tot 4 m². Middelgrote infrarood panelen, zoals 1000 of 1500 watt, zijn geschikt voor kamers van 15 tot 20 m2 ruimtes, zoals een slaapkamer. De grote infrarood panelen, van 2000 tot 3000 watt, zijn geschikt voor grotere ruimtes, van 30 tot 40 m2 zoals de huiskamer of kantoorruimtes.

Stap nu over op huis verwarmen zonder gas met infrarood panelen.

infrarood paneel

Hoe werkt een infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming werkt met warmtestralen die de ruimte verwarmen. Net zoals de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk uv straling. De ir stralen warmen direct de objecten in de kamer op, zoals meubels, vloer en wanden.

De infrarood stralen weerkaatsen op alles wat in de ruimte staat en zendt tevens de warmte weer terug de kamer in. Op deze manier voel je van alle kanten de warmte, heerlijk gewoon. 

De opwarming van de wanden en de vloer in de ruimte zorgt voor een extra stijging in temperatuur. Hierdoor kan je de thermostaat een paar graden naar beneden bijstellen. Dit levert ook een energiebesparing op, terwijl je niet inlevert op de warmte.

Infraroodverwarming straalt ongeveer drie meter ver. Wanneer je in dit bereik zit voel je de warmte. Sta je buiten dit bereik dan is het gelijk een stuk koeler. Een infrarood paneel kan heel gericht verwarmen, daarom zijn ze ook uitermate geschikt als bijverwarming of om een zone te verwarmen. Bijvoorbeeld de hoek in de kamer waar het bureau staat.

Infrarood verwarming

Advies over infrarood verwarming krijgen is van belang, zodat je het juiste infrarood paneel koopt. Het is belangrijk om advies in te winnen zodat je het juiste aantal wattages hebt voor de te verwarmen ruimte. Onze adviseurs maken graag een warmteberekening voor je.

De installatie van een infraroodpaneel is zeer eenvoudig, waardoor je snel geneigd bent geen advies in te winnen. Je koopt een infrarood kachel en installeert deze aan de muur, steekt de stekker in het stopcontact en je bent klaar om de heerlijke warmte te ontvangen.

In principe klopt dit, maar je kan uiteindelijk veel duurder uit zijn door te veel per kWh te betalen. Wanneer je een te klein ir paneel koopt voor de grootte van de ruimte, ben je duurder uit.

Indien je een paneel aanschaft die wel geschikt is voor de te verwarmen ruimte, ben je voordelig uit. Het is daarom altijd verstandig om advies in te winnen over de verschillende soorten infrarood panelen.

Infrarood panelen onderscheiden zich van andere verwarmingssystemen. Ir panelen zijn er in veel soorten, maten en vermogens. Om deze reden is het verstandig om een berekening te laten uitvoeren voor jouw woning of te verwarmen ruimte. De grootte van de kamer, de isolatiewaarde en je eigen warmtebehoefte zijn hierbij van belang.

Bepalen van je warmtebehoefte

Belangrijk is om exact vast te stellen wat de individuele warmtebehoefte is. Zodat bepaald kan worden welk vermogen en hoeveel infrarood panelen je nodig hebt. Het bepalen en berekenen van de exacte warmtebehoefte vereist expertise. Onze adviseurs helpen je graag bij het berekenen van de verwarmingsbelasting voor jouw woning of kamer.

Een elektrische kachel middels infraroodverwarming werkt heel anders dan bij een conventionele of elektrische verwarming. Een infrarood paneel werkt wel op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in warme infrarood stralen. Deze warmtegolven warmen de objecten in de kamer op. Denk hierbij aan meubels, vloer en muren, maar ook mensen en dieren.

De grootte en het materiaal van de oppervlakken zijn van groot belang, zoals de vloer en de muren. Ook of je huis goed geïsoleerd is of niet.

Een goed advies voor de aankoop van infraroodpanelen is daarom belangrijk. Elektrisch verwarmen start met infrarood verwarming. Zo bepaal je de juiste maat van het ir paneel en ook het aantal panelen dat je nodig hebt om de kamer goed te verwarmen.

Convectie warmte werkt op een andere manier. Het woord convectie komt voort uit het Latijnse woord “convectum”. Dit betekent “bijeengebracht” en staat voor “stroom transport”. Het is eigenlijk niets ander dan dat de warmte zich via luchtstromen in de ruimte verspreidt. Het warmteverlies door de muren en daarnaast de grootte van de kamer is belangrijk voor het bereken van het verwarmingsvermogen.

bureau verwarming

Infraroodverwarming als hoofd- of bijverwarming

Infrarood verwarming kan zowel als extra warmte of als hoofdverwarming worden gebruikt. In moderne nieuwe gebouwen met een hoge isolatiewaarde is infrarood paneel als hoofdverwarming perfect in te zetten. Door de lage warmtebehoefte blijven de verbruikskosten namelijk gering. 

Daarnaast zijn infrarood panelen als bijverwarming ook zeer geschikt om te gebruiken voor ruimtes die niet veel worden gebruikt. Zoals de logeerkamer of garage.

In bestaande woningen met een lagere isolatiewaarde is een infrarood verwarming ook zeer goed in te zetten bijverwarming. Denk hierbij aan de badkamer, kinderkamer, slaapkamer of keuken. Infrarood verwarming zorgt snel voor een aangename directe warmte.

Infrarood paneel

Infrarood paneel op maat voor jouw huis of bedrijfspand. Infrarood verwarming is het voordeligst bij Infrarood paneel. Elk infrarood verwarmingspaneel is veilig en duurzaam. Of je nu kiest voor een led verwarming, badkamer verwarming, zoals een handdoek verwarming of spìegel verwarming, verwarming poster, plafondverwarming of een infrarood paneel voor in een andere kamer.

Infraroodpaneel heeft naast infrarood verwarming badkamer ook infrarood verwarming als terrasverwarmer en infrarood panelen voor alle ruimtes. Een terrasverwarmer met infrarood verwarming is de beste buiten verwarming. Onze elektrische kachel door middels van infrarood verwarming is het zuinigst, zeker in combinatie met zonnepanelen. Ook de terrasverwarming is te combineren met zonnepanelen. Maak de stap om over te stappen op infrarood verwarming.

Infraroodpaneel zorgt voor een goede service en advies in goedkope infrarood verwarming van hoge kwaliteit. Wij van de infrarood verwarming Nederland zorgen dat je geld kan besparen op de energierekening, want onze warmtepanelen en infrarood heaters zijn zuinig in verbruik.

Koop infrarood panelen bij de online winkel Infrarood Paneel.

Infrarood verwarming in winkel of online kopen

Voordat je besluit om een infrarood verwarming te kopen, moet je goed op de hoogte zijn van de verschillende warmtepanelen die op de markt worden aangeboden. Je hebt namelijk al een infraroodpaneel voor 100 euro. Is deze goed genoeg voor de ruimte die je wilt verwarmen? Is deze wel van goede kwaliteit?

De aankoop van een nieuw verwarmingssysteem is een grote investering en moet daarom zorgvuldig worden overwogen. De technologie van verwarmingen is in de afgelopen decennia enorm verbetert. Je wilt weten wat de beste infrarood verwarming voor jouw woning is.

Keramische verwarming of kachel, infrarood radiator en andere uitvoeringen

Er bestaan verschillende uitvoeringen van infrarood verwarming:

Plafondverwarming
– Wand paneel
– Vloer paneel
– Natuursteen verwarming
– Spiegel verwarming
– Beeld verwarming voor foto en kunst
Design verwarming
– Glas verwarming
Krijtbord verwarming
– Bureau verwarming
– Hybride verwarming
Terrasverwarming
– Keramische verwarming of kachel

Hoge Duitse kwaliteit IR verwarming

De investering in een infrarood paneel “Made in Germany” loont dan ook zeker. De ir verwarmingen van HeatXL zijn geproduceerd in Duitsland. Deze ir panelen hebben een aanzienlijk hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten in vergelijking met andere concurrenten. 

Bovendien heeft de ervaring geleerd dat de levensverwachting voor infrarood verwarming “Made in Germany” aanzienlijk langer is. De garantie die wordt afgegeven is standaard twee jaar, bij hoge kwaliteit verwarmingen is dit al snel 3 tot 5 jaar.

Naast de investeringskosten voor een infrarood kachel zijn de verbruikskosten bepalend voor het totale kostenplaatje. Daardoor speelt de efficiëntie van de ir panelen een belangrijke rol in het energie verbruik. Hierdoor kunnen de verbruikskosten namelijk worden verlaagd. 

Hoge kwaliteit ir verwarmingen dragen meestal ook het Duitse TÜV keurmerk. Let bij de aankoop van een infrarood verwarming op de testmarkeringen, certificeringen en het kwaliteitsmerk “Made in Germany”.

De combinatie van infrarood verwarming en zonnepanelen zorgt ervoor dat je 0-emissie schadelijke stoffen uitstoot. Daarnaast heb je een elektriciteitsrekening van praktisch nul euro. Goedkoop, duurzaam en toch lekker warm.

Infrarood verwarming badkamer

Infraroodverwarming in de badkamer is populair. De meeste geziene combinatie is een infrarood spiegel paneel boven de wastafel en een handdoekdroger aan de wand. Eventueel nog aangevuld met een infrarood plafond paneel.

Altijd droge handdoeken, een warme badkamer en geen beslagen spiegel. Met infrarood verwarming in de badkamer warmen ook de muren op, waardoor deze drogen en eventuele schimmels verdwijnen.

De infrarood verwarming badkamer is slechts 2-3 cm dun, waardoor deze ruimte besparend is. Een spiegel warmtepaneel is naast de badkamer ook zeer geschikt voor de slaap-, woonkamer of hal. Voeg aan het spiegelpaneel een led sfeerverlichting toe.

De unieke dual-zone handdoekdroger is een 2-in-1 toestel. De bovenste zone is een infrarood verwarming waarbij de temperatuur oploopt naar 120 graden. De onderste zone wordt 70 graden en heeft een droogfunctie voor de handdoeken.

Infrarood verwarming woonkamer

Met Infrarood verwarming woonkamer verwarm je jouw woning zonder gas. Duurzame verwarming welke een ware aanvulling is op jouw interieur. Verkrijgbaar in diverse prachtige modellen, zoals spiegel, foto, krijtbord paneel of een warmtepaneel in iedere RAL-kleur.Warmtepanelen kan je kopen met of zonder frame en in glans of mat afgewerkt. 

In een metalen of glazen paneel. Ook verkrijgbaar als een foto paneel, welke je laat bedrukken met een eigen gekozen beeld of patroon. Een elektrische kachel woonkamer met foto is als een schilderij aan de muur. 

Een keuken warmtepaneel zorgt voor aangename warmte. Een infrarood verwarming krijtbord gemaakt van matzwart glas welke je met echt krijt beschrijft, zoals een schoolbord. Schrijf de boodschappen lijst erop of een leuke notitie voor de kinderen.

Heb je geen plek aan de wand, dan plaatsen we een metalen plafond infraroodverwarming. Dankzij de snelle opwarmtijd van 8-12 minuten geniet je direct van de warmte. Een plafond paneel raden wij altijd aan in de woonkamer vanwege de grote warmte verspreiding.

infrarood verwarming woonkamer mona lisa schilderij

Infrarood verwarming foto

De infrarood verwarming foto van Infrarood paneel kan je kopen bij onze winkels. Wij hebben tevens diverse partners met showrooms verspreid over heel Nederland en België. Ben je op zoek naar een glazen infrarood paneel of juist een metalen paneel? Bij Infrarood paneel vind je ze allemaal. Vraag vandaag nog vrijblijvend online een offerte aan en krijg deskundig advies.

Laat jouw infrarood verwarming foto bij ons bedrukken met je mooiste creatie en maak je inrichting daarmee helemaal af. Wil je meer informatie over de verwarming poster en met een adviseur spreken? Dat kan heel goed in één van onze showrooms of bij de officiële dealers. Het hoofdkantoor van Infrarood paneel is gevestigd vlakbij Roosendaal, in Oud Gastel.

In de showroom kun je vrijblijvend rondkijken naar onze verwarming schilderij en zelf de infrarode warmte ervaren. Onze adviseurs staan je graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan je ook altijd bellen met onze klantenservice.

Tevens kan je eenvoudig de infrarood verwarming foto online kopen via onze website en bij onze webshop. Hier zijn alle modellen en mogelijkheden met de ir beeld panelen weergegeven. De verschillende typen, de diversiteit in vermogen, de kleuren en een omschrijving vind je allemaal in onze online shop terug.

Infrarood verwarming kantoor

Infrarood verwarming voor de studeerkamer is ideaal als je in korte tijd warmte wilt genereren. Binnen enkele minuten is het verwarmingspaneel warm en kan je rustig studeren. Je bespaart daardoor gelijk op de energiekosten.

Kies voor een bureau verwarming of een wandpaneel. Een infrarood mobiele verwarming is ook perfect voor de studeerkamer. Deze verplaats je naar de ruimte waar de warmte benodigd is. Een bureau paneel is ideaal voor onder het bureau. Nooit meer koude voeten of benen.

Een infrarood bureau paneel heeft een afmeting van 60×30 cm en is slechts 0,5 cm dik. Het slanke warmtepaneel is 150 watt en kan met gemak een elektrische heater van 1.500 watt vervangen.

Het verbruik van een infrarood verwarming bureau is zeer laag, gemiddeld zo’n 3 cent per uur. Een bureau verwarming breng je eenvoudig aan met de plakstrip aan de achterzijde. Ook verkrijgbaar als metalen paneel welke je onder het bureau monteert met vier schroeven. Denk ook een goedkoop infrarood paneel plafond wat je in het kantig kan hangen. Dan wordt een breder oppervlakte sneller warm.

infrarood verwarming garage

Infrarood garage verwarming

Infrarood garage verwarming is geen overbodige luxe. De garage is allang niet meer een plek waar enkel en alleen de auto of motor gestald wordt. Het is een extra ruimte bij je woning die je gebruikt voor meerdere doeleinden. Zoals een wasruimte, opslagruimte, werkruimte voor het klussen en ook voor de stalling van fietsen en motorvoertuig.

Echter is een garage vaak een ruimte die niet goed geïsoleerd is. Door het natte klimaat zijn de muren van een garage vaak vochtig. Dit is de ideale omstandigheid waar schimmels goed gedijen. Dat is ook de reden waarom het vaak in een garage muf ruikt. 

Indien je dan de frisse was ophangt ruikt deze binnen de kortste keren ook muf en kan je opnieuw de wasmachine aanzetten. Ook als je de garage gebruikt als hobbyruimte wil je het warm hebben en werken in een gezond klimaat. Schimmels zijn namelijk zeer slecht voor onze gezondheid. 

Met de infrarood verwarming creëer je een gezond binnen klimaat in de garage en bovendien is het aangenaam warm. Door de directe stralen van het infrarood paneel warmen muren op, het vocht verdwijnt. Je kan de infrarood verwarming inzetten als bijverwarming in de garage. Gezonde en aangename warmte. 

Infrarood verwarming slaapkamer

Infrarood paneel voor de slaapkamer brengt de juiste luchtvochtigheid in de ruimte. Daardoor heb jij een goede ademhaling en een betere nachtrust. Een te vochtige atmosfeer is niet goed en kan leiden tot schimmelvorming en zelfs tot gezondheid problemen.

Spiegel- of metalen paneel, geschikt voor wand- of plafondmontage. In de slaapkamer is een infrarood verwarming plafond ook ideaal vanwege de grote warmteverspreiding. Een muur paneel installeer je bij voorkeur tegenover de buitenmuur, zodat deze ook droog wordt.

Voor de kinderkamer is een infrarood verwarming ook geschikt. Kinderen zijn iets gevoeliger voor de luchtkwaliteit dan volwassenen. Infrarood verwarming is daarom zeer geschikt voor de kinderkamer. Geen luchtcirculatie en juiste vochtigheidsgraad door de infrarood verwarming.

Onze infrarood verwarming heeft geen scherpe punten en is uitgerust met een veiligheidsbescherming tegen oververhitting. Kies een fel gekleurd of krijtbord paneel voor de kinderkamer. Een prachtig infrarood poster maakt de slaapkamer ook mooier. De infrarood poster kan je met elke foto van goede kwaliteit versieren. Design verwarming voor je slaapkamer start met een verwarming schilderij.

Installatie infrarood verwarming

De installatie infrarood verwarming is eenvoudig. Echter het bepalen van de juiste positie vereist specialistische kennis. Wanneer je infrarood panelen neemt als hoofdverwarming voor je huis, is het ten zeerste aan te raden om professioneel advies in te winnen.

Met de radiatoren van een centrale verwarming is het bijna niet relevant waar de elementen komen te hangen. De radiatoren blazen gewoon warme lucht de kamer in. Of dat nu van links, rechts of beneden komt, maakt niet veel uit.

Deskundige kennis van een paneelverwarming is vereist om de juiste positie van het paneel in de ruimte te bepalen. De infrarood stralen verspreiden zich namelijk in een rechte lijn en moeten een muur, vloer of meubel raken om effectief te zijn. De inrichting van de kamer heeft daarnaast ook invloed op de goede werking van de ir panelen.

Een goede positionering en installatie van de ir panelen scheelt per jaar flink in de kosten.

Gebruik altijd groene stroom voor je ir verwarming. Combineer het met zonnepanelen op je dag. Dit kan je per dag heel wat geld opleveren. Een besparing van een paar honderd euro per jaar.

Onze experts helpen je bij het kiezen van de juiste elektrische kachel en houden rekening met extra opties. Infrarood panelen kunnen tevens deel uitmaken van de kamerinrichting, zoals een infrarood paneel schilderij.

Een infrarood paneel spiegel is bijvoorbeeld perfect voor in de badkamer. Een grote normale spiegel reflecteert de warmtestralen van een verwarming met infrarood en voorkomt daardoor dat de wanden opwarmen. Dit gebeurt niet als de spiegel zelf de bron van de warmtegolf is.

Om de juiste keuze voor een infrarood panelen te maken is het verstandig om je te laten informeren door één van onze adviseurs. Zij staan je graag met deskundig advies te woord en laten je ook de verschillende mogelijkheden zien van infrarood panelen.

Infrarood verwarming wand

Het voordeel van installatie van infrarood verwarming wand is dat de muren ook snel warm worden. Dit is vooral zeer effectief in oude gebouwen met een slechte isolatie, omdat de infrarood panelen de buitenmuren verwarmen. Hiermee voorkom je vocht- en schimmelproblemen.

Door de opslag van warmte in de muren, komt er minder kou vrij in de ruimte. Dit betekent dat de warmte in de kamer constant blijft. Door de infrarood verwarming aan de muur te installeren, verwarm je ook gelijk de vloer.

Infrarood beeldverwarming of infrarood verwarming vrijstaand

De infrarood beeldverwarming is wel één van de meest unieke soort. Wil je een efficiënte elektrische kachel combineren met persoonlijke herinneringen aan jouw vakantie? Een infrarood paneel met foto is hier perfect voor. 

Een ir beeldverwarming kan worden bedrukt met een eigen afbeelding, zoals een foto of schilderij. Daarmee wordt jouw verwarming onderdeel van de inrichting van je woning. 

De ir beeldverwarming ziet er bijzonder aantrekkelijk uit als je ook nog een mooie frame loze versie kiest. Het motief gaat op in het interieur. Je merkt niet eens dat het beeld een ir verwarming is. Een infrarood verwarming vrijstaand laten plaatsen? Ook dat is mogelijk. Laat je verrassen door onze mogelijkheden!

infrarood paneel

Neem bijvoorbeeld een klein warmte paneel. Deze hang je onder je bureaublad op. De infrarood stralen raken direct de vloer. Hierdoor heb je geen koude voeten en benen meer.

Het is moeilijk om in het algemeen te zeggen welk type infrarood paneel het beste is voor jouw kamer. Dit is afhankelijk van je warmte behoeften en ook de indeling van de ruimte. Infrarood panelen zijn modieus en stijlvol en zijn zeer zeker een aanvulling op jouw inrichting.

De design verwarming is prachtig om te zien. Voor iedere kamer hebben wij een geschikte infrarood oplossing.

Kom langs bij één van onze showrooms en laat je goed informeren door onze gespecialiseerde adviseurs. Zij weten precies welke modellen verkrijgbaar zijn en brengen je misschien op een idee waar je zelf niet eens aan had gedacht! Tevens kan je onze infrarood producten rechtstreeks in de online shop kopen.

Wil je meer weten over infrarood panelen en onze toebehoren? Lees dan ons magazine infrarood verwarming. Of kijk bij vraag en antwoord. Natuurlijk kan je ook een keer langs komen in één van onze showrooms waar onze experts je advies geven over onze warmtepanelen. Of koop direct in onze online shop.

Infrarood verwarming plafond

Een infrarood verwarming plafond biedt vanuit esthetisch opzicht een voordeel. Door plafondmontage zijn infrarood panelen namelijk nauwelijks merkbaar in de kamer.

Daarnaast hoef je bij plafond montage geen rekening te houden of meubels in de weg staan. Je kan ze overal aan het plafond bevestigen. Het enige waar je rekening mee moet houden is een lamp of balk die aan het plafond zit.

Bij verlaagde plafonds integreer je de infrarood panelen in het plafond, waardoor ze bijna onzichtbaar zijn. In zeer grote ruimtes, zoals restaurants of kantoortuinen, is plafondmontage met name handig omdat je niet de hele ruimte hoeft te verwarmen.

In kantoorruimtes worden infrarood plafond systeem panelen gebruikt. Deze panelen kunnen eenvoudig in het systeemplafond worden verwerkt. Daarnaast kan je ze ook makkelijk weer verplaatsen, wanneer de inrichting van het kantoor wordt aangepast.

Je creëert bijvoorbeeld warme zones in de ruimte die je vaak gebruikt. Ruimtes in de kamer of kantoor die je minder vaak gebruikt worden niet verwarmd.

Bij montage aan de muur kan in grote ruimtes de afstand tot de muur te groot zijn. De warmtegolven bereiken dan niet het midden van de kamer, waardoor het warmteverlies oplevert.

Let bij de installatie van plafondverwarming erop dat het paneel niet recht boven je hoofd hangt. Dit geldt met name voor plekken in je huis waar je vaak zit. Bijvoorbeeld je luie stoel of jouw heerlijk bankstel. Sommige personen ervaren de directe warmte van een plafondverwarming die van boven komt als ongemakkelijk.

Het is net zoals de zon. Wanneer je een lange tijd in de zon zit, voelt dit op een gegeven moment ook niet meer prettig aan. Dan wil je echt de schaduw opzoeken.Dit betekent dat als je een infrarood verwarming op kantoor installeert, deze niet direct boven de bureaustoel moet hangen, maar enkele tientallen centimeters afstand.Op deze manier geniet je van de warme en aangename infraroodstralen die je aan de zijkant voelt. Daarnaast blijft je hoofd koel!

infrarood paneel

Ruimte verwarmen met infrarood panelen

Ruimte verwarmen met infrarood panelen is efficiënt en effectief. Duurzaam je woning verwarmen dat is de toekomst. Zuinige de kamers in de woning verwarmen met design panelen van Infrarood paneel. Geschikt als hoofdverwarming en bijverwarming voor nieuwbouw en bestaande bouw.

Een huis verwarmen met infrarood panelen is een duurzame en slimme keuzen. Duurzaam en zuinig in verbruik en zonder uitstaat van CO2 gassen. Volgens het Klimaatakkoord moeten we 2050 allemaal van het aardgas af zijn. Alle woningen moeten dan op een duurzame manier worden verwarmd.

Welke opties zijn er om je woning all electric te verwarmen? De duurzame manier van elektrisch verwarmen is door gebruik te maken van groene stroom. Stroom die gewonnen is door grote windmolenparken op zee, zonnepanelen, geothermie of restwarme van de industrie.

Stap voor stap kunnen we overgaan naar all electric voor je woning. De eerste logische stappen zijn elektrische koken en elektrisch verwarmen. De meeste huishoudens koken al niet meer op gas. Verwarmen is ook een makkelijke stap om te nemen, namelijk door je woning te verwarmen met infrarood panelen of warmtepomp.

Echter het aanleggen van een warmtepomp is bouwkundig gezien niet altijd even eenvoudig en toepasbaar, zoals bij appartementen. Infrarood panelen daarentegen is wel gemakkelijk en realiseerbaar. Je hoeft geen dure leidingen aan te leggen en geen pomp te installeren. Infrarood verwarming sluit je aan op de elektriciteit en de installatie is eenvoudig.

RAL kleuren

Ongekende mogelijkheden in maten en kleuren infrarood panelen. In elke RAL kleur beschikbaar. Infrarood verwarming mag mooi staan in je woonkamer of badkamer.

Kosten besparend verwarmen

Er zijn ook vele voordelen voor het verwarmen van een ruimte met infrarood verwarming. Om te beginnen is de installatie heel eenvoudig. Je hebt geen installateur nodig, je kan het namelijk zelf. We adviseren wel altijd dit met twee man te doen.

Wanneer je de infrarood panelen kiest als hoofdverwarming raden wij je aan een warmteplan op te stellen. Onze adviseur kan dit voor je doen.

Hij rekent voor je uit hoeveel panelen je nodig hebt. Wat de beste positie is voor de infrarood kachel en welk vermogen je nodig hebt per paneel. Eventueel kan onze installateur elektriciteitsdraden voor je neerleggen. Dit is het enige waar je een vakman voor nodig hebt bij de montage. De infrarood panelen monteer je aan de muur of het plafond.

Ander voordeel is dat je géén onderhoudskosten hebt aan een infrarood verwarming. Een ir paneel heeft geen draaiende onderdelen, zoals een cv ketel, die stuk kunnen gaan. Het enige wat je hoeft te doen is het paneel zo af en toe schoon maken met een vochtige doek.

Als laatste bespaar je veel euro per jaar op het verbruik van elektriciteit, omdat ir panelen zeer zuinig in gebruik zijn. Ir panelen hebben een groot warmtebereik, waardoor het grootste deel van de kamer is verwarmd.

Infrarood panelen zijn in vele vormen, soorten en maten verkrijgbaar. Ook heb je ruimte keuze in materiaal, zoals glas, natuursteen of metaal.

Wat dacht je van onze infrarood spiegel verwarming voor in de badkamer? Of een krijtbord keukenverwarming? Hier kan je met echt krijt op tekenen. Of een beeldpaneel met foto en kunst waarop een mooi schilderij erop af gedrukt?

hoe werkt infrarood verwarming2

Groene stroom

De fossiele brandstoffen raken op. Ze zijn verre van milieuvriendelijk en de prijzen voor olie en gas stijgen ook almaar door. Geen wonder dat de moderne infrarood panelen een duurzame oplossing zijn om je huis te verwarmen.

Gebruik altijd de juiste energievorm voor je elektrische kachel waarbij de stroom direct verwekt is uit windkracht of zonnekracht. Zo ben je onafhankelijk van de beschikbaarheid van fossiele brandstoffen en ook nog eens duurzaam.

Kies voor elektrisch verwarmen voor je hele huis met een infrarood verwarming. Combineer dit met een met een warmtepomp boiler of hr ketel voor de warm water voorziening. Kook daarnaast ook elektrisch en je bent helemaal energieneutraal.

Geen onderhoudskosten meer aan een dure cv ketel. Niet meer te veel betalen voor ieder m3 gas. Zuinig verwarmen per kWh waardoor geen euro per jaar, per maand, per dag meer te veel betaald aan welke kosten dan ook.

Overzicht van de voordelen van infrarood verwarming

Je huis verwarmen door middel van infrarood panelen brengt velen voordelen met zich mee. Voor het gemak hebben we een overzicht voor je gemaakt.

Infrarood panelen kan je inzetten als hoofdverwarming of bijverwarming.
Gasloos verwarmen, daardoor ben je niet afhankelijk van fossiele brandstoffen.
CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.
Infrarood verwarming bespaar je op kosten.
Snelle en eenvoudige installatie.
Infrarood paneel behoeft geen onderhoud, dus geen onderhoudskosten.
Zuinig in gebruik.
De warmte wordt gelijkmatig verdeeld in iedere kamer.
Groot warmtebereik dus het grootste deel van de kamer is verwarmd.
Snelle opwarmtijd. Binnen 8 tot 15 minuten is het paneel al warm.
Duurzaam, gaan decennia lang veilig mee.
Geen lucht- en stofcirculatie.
Droge en schimmel vrije muren.
Gezond binnenklimaat.
Gezond voor mensen met allergieën of luchtwegproblemen.
Bediening van de thermostaat via de Smart home app.
Op afstand temperatuur regelen en instellen.
Geurloos.
Geruisloos.
Grote variatie in ontwerpen, modellen en vormen.
Infrarood panelen zijn er in vele maten, vormen en materiaal. De materiaalkeuze bestaat uit onder andere verhard glas, metaal of natuursteen.

De soorten zijn ook divers, zoals een warmtepaneel in de vorm van een spiegel, krijtbord, felle kleur of met een prachtige afbeelding. Voor iedere toepassing is er een geschikt ir paneel.

Is Infrarood verwarming goedkoop?

Elektrisch verwarmen wordt steeds populairder; in het Klimaatakkoord is vastgesteld dat Nederland van het gas af moet, zodat we geen fossiele brandstoffen meer gebruiken. Daarnaast wordt de prijs van gas steeds duurder, terwijl de energieprijs daalt.

Aanschafkosten

De aanschaf van infrarood verwarming is relatief goedkoop, omdat er geen extra kosten bijkomen; je hoeft geen leidingen of buizen te verleggen of ruimte te creëren voor een grote verwarming. De infrarood panelen zijn gemakkelijk te installeren in het plafond of de muur; het enige dat je nodig hebt is een aansluiting op elektriciteit.

Gebruik je de infrarood verwarming als hoofdverwarming, dan liggen de kosten voor een appartement gemiddeld tussen de 2.500 en 8.500 euro en voor een eengezinswoning tussen de 5.500 en 12.000 euro. Installatiekosten zijn er niet, omdat je de panelen makkelijk zelf kunt installeren.

Verbruikskosten

Infrarood verwarming is goedkoop in verbruik, omdat de warmtestraling van de panelen wordt weerkaatst door mensen en objecten in de ruimte. De panelen werken op een bepaald aantal wattage; hoe groter de ruimte, hoe hoger het wattage dient te zijn voor het beste resultaat. Het is belangrijk dat de infrarood panelen juist gepositioneerd worden; zo voorkom je dat de ruimte door een te laag aantal watt niet warm wordt of dat je meer verbruik hebt omdat het wattage te hoog is.

Onderhoudskosten

Met betrekking tot het onderhoud kunnen we kort zijn: infrarood verwarming is goedkoop in onderhoudskosten, omdat deze er niet zijn. Er zijn geen onderdelen die kapot kunnen gaan; handig hè?

Verwarming vergelijken

We zetten hieronder nog even op een rijtje waar je allemaal op moet letten wanneer je verwarmingen gaat vergelijken, zodat jouw infrarood verwarming zo goedkoop mogelijk is, zonder in te leveren op kwaliteit:

 1. Warmtecomfort: 

Hoe wordt de warmte ervaren? Hoeveel tijd is er nodig voordat het paneel opgewarmd is en het comfortabel is in de kamer? Goede infrarood panelen zijn binnen enkele minuten warm.

 1. Energieprestatie:

Hoeveel is het werkelijke energieverbruik, waarbij de temperatuur comfortabel is?

 1. Wat zijn de total costs of ownership?

TcO betekent: totale kosten van investering, onderhoud, installatie en energieverbruik over de gehele levensduur.

 1. Opwekking duurzame energie:

Bij toepassing van infrarood panelen is het vanzelfsprekend dat de woning zelf energie opwekt, bijvoorbeeld door zonnepanelen. De vraag is hoeveel duurzaam opgewekte energie er nodig om aan de energievraag van de gehele woning te voldoen, inclusief tapwater en koken.

Is Infrarood verwarming zuinig in verbruik?

Infrarood verwarming is erg zuinig in verbruik, dat durven wij wel te stellen. Hoe zuinig infrarood verwarming is, dat hangt af van een paar verschillende factoren, zoals de uitvoering van de elektrische verwarming, je eigen watergebruik en behoeften. Verder bepaald de kwaliteit van de panelen in hoge mate of de infrarood verwarming zuinig is in verbruik of niet; bij Infraroodpaneel geniet je altijd van de beste kwaliteit, zodat je optimaal kunt besparen op energieverbruik.

Zuinig en elektrisch verwarmen

Infrarood verwarming vormt een milieuvriendelijk alternatief voor het verwarmen van je woning, omdat het werkt op elektriciteit; je stoot dus geen CO2 meer uit. Combineer de infrarood panelen met zonnepanelen en je hebt een zelfvoorzienend zonne energie systeem dat altijd voordelig en duurzaam is. Heb je geen zonnepanelen? Dat is heel begrijpelijk; je kunt dan altijd kiezen voor groene stroom dat wordt opgewekt door zonnepaneel parken, windmolens of vanuit restwarmte uit de industrie. Dankzij infrarood verwarming in combinatie met groene stroom ben je compleet onafhankelijk van fossiele brandstoffen en draag je jouw steentje bij aan een milieubewuste manier van verwarmen. 

Verbruikskosten infrarood verwarming

Ben je benieuwd naar de verbruikskosten van infrarood verwarming? Daar is een simpele rekensom voor: vermenigvuldig je jaarlijkse warmtebehoefte met de huidige energieprijs. Stel, je hebt een woning van 60m2 met een jaarlijks warmtebehoefte van 200 kWh/m2 en een gemiddelde energieprijs van 0,29 euro per kWh, dan kom je uit op jaarlijkse kosten van 1.225 euro. 

Om ervoor te zorgen dat je optimaal resultaat behaald met betrekking tot bezuiniging, moet het aantal watt van de infraroodpanelen goed aansluiten op de grootte van de ruimte die je moet verwarmen. Zo voorkom je dat de ruimte koel blijft of dat je juist te veel verbruikt. 

Infrarood panelen warmen snel op, waardoor je het paneel al snel lager kunt zetten; 1 graad koeler bespaart al zo’n zes procent per jaar. Wil je nog goedkoper uit zijn, regel dan de temperatuur op afstand via een slimme thermostaat die je bediend met een app op je smartphone.

Ruimte verwarmen zonder aardgas

Biomassaketel op resthout of pellet cv ketel

De ketel brandt op kleine, geperste houdkorrels, waarbij het zeker uitmaakt waar het hout vandaan komt of je duurzaam stookt of niet. Daarnaast stoot je met deze manier van verwarmen veel fijnstof uit.

Elektrische of hybride warmtepomp

Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de warmte in de bodem of lucht. Ze zijn energiezuinig en je bespaart ook op de CO2 uitstoot.

Voor een volledige all electric warmtepomp moet je huis zeer goed geïsoleerd zijn, anders krijg je het niet voldoende warm in de winter.

Via het warmtenet en stadsverwarming

Afhankelijk van of jouw wijk is aangesloten op de stadsverwarming, kan je gebruikmaken van het warmtenet. Wanneer er een aansluiting is, ligt in de wijk een netwerk van geïsoleerde buizen met warm water. De warmte gaat van het net naar jouw radiator of vloerverwarming en ook naar de boiler voor het warme water.

Welltherm infrarood paneel Ecoline 210 watt van metaal PB0210

Infrarood paneel

Infrarood paneel zet de energie om in infrarood straling en werkt op elektriciteit. Deze manier van elektrisch verwarmen werkt anders, waarbij de lucht in de kamer niet wordt verwarmd, maar de objecten en mensen in de ruimte.

Wanneer je overstapt naar een verwarmingssysteem via warmtenetten of warmtepompen, moet je rekening houden dat je de huidige radiatoren deels moet aanpassen. Deze twee systemen werken namelijk het beste met een vloerverwarming of speciale grote lage temperatuur radiatoren.

Stralingswarmte versus lucht verwarming

Alle genoemde alternatieven werken door middel van luchtverwarming, behalve de infrarood verwarming. De infrarood panelen werken op basis van lange warmtegolven. Je kunt het vergelijken met de zonnestralen, echter alleen zonder de schadelijke uv-stralen.

Bij luchtverwarming wordt de lucht verwarmd door de radiatoren, waardoor de lucht in de kamer circuleert. Hiermee zweven ook bacteriën en stofdeeltjes in de lucht.

Tevens wordt de lucht droog, wat onaangenaam is, waardoor je last krijgt van bijvoorbeeld droge ogen, huid en lippen.

De infrarood panelen daarentegen verwarmen niet de lucht, zoals radiatoren dat doen. Deze verwarmen direct de objecten en mensen in de kamer. De objecten houden de warmte vast.

Daarnaast weerkaatsen de infrarood stralen op bijna alles wat zich in de kamer bevindt. Hierdoor voel je van alle kanten de warmte.

Deze manier van verwarmen is zeer efficiënt. Daarnaast circuleert de lucht niet, waardoor je geen last hebt van stofcirculatie. Tevens droogt de lucht niet uit, je behoudt een goede luchtvochtigheid met ir panelen in je woning.

De opwarming van de wanden, vloer en meubels zorgen daarnaast ook nog een voor een extra stijging van gevoels temperatuur van 2 tot 3 graden. Hierdoor heb je minder energie nodig om een gelijke warme kamer te krijgen, wat je scheelt in de kosten.

Voor een woning die goed geïsoleerd is, heb je nog minder energie nodig om de gewenste kamer temperatuur te bereiken.

slaapkamer-verwarming

Voordelen van ruimte verwarmen met infrarood

Verwarmen middels infrarood panelen heeft vele voordelen. Er is geen luchtcirculatie. Doordat je geen last hebt van rond dwarrelende stofdeeltjes en bacteriën is de lucht schoon. Mensen met allergieën en astmapatiënten hebben veel baat bij elektrisch verwarmen middels infrarood verwarming.

De lucht droogt niet uit, waardoor het binnenklimaat gezond is. De luchtvochtigheid in een woning behoort tussen de 40en 60% te liggen. Met infrarood panelen in huis behoud je een goede luchtvochtigheid, waardoor je geen droge lucht krijgt.

Doordat de muren ook opgewarmd worden, verdwijnt het vocht uit je wanden. Dit verbetert de werking van isolatie, daarnaast heb je geen last van schimmelvorming. Doordat de muren warmen zijn dan de lucht kan je schimmel voorkomen met infrarood panelen.

De warme infrarood stralen raken je huid, maar dringen niet naar binnen. De warmte heeft een therapeutische werking op ons lichaam en verlicht pijn aan gewrichten en spieren. Ook reuma patiënten doen hier hun voordeel mee, daarnaast hebben de infrarood stralen een relaxte werking op ons en is het goed voor de gezondheid.

De mogelijkheden met ir panelen zijn oneindig. Kom lang in één van onze showroom en aanschouw de warmtepanelen met eigen ogen. Voel de warmte om je heen en je bent direct overtuigd van deze duurzame manier van verwarmen.

Wil je meer weten over infrarood panelen en onze toebehoren? Lees dan ons magazine infrarood verwarming. Of kijk bij vraag en antwoord.

Uiteraard kan je ook een keer langs komen in één van onze showrooms waar onze experts je advies geven over onze warmtepanelen. Of koop direct in onze online shop.

Infrarood verwarming regel je met thermostaat of app

Infrarood verwarming bedien je met een thermostaat of via de app op je smartphone. Bediening via de app of thermostaat is niet alleen handig, maar het betaalt zich ook terug in de vorm van een lager energieverbruik. Je hoeft namelijk niet meer handmatig de gewenste kamer temperatuur op de thermostaat in te stellen. 

Met je smartphone of tablet schakelt je de infrarood panelen met thermostaat op ieder gewenst moment in of uit. Ongeacht de locatie waar jij je bevindt. 

Bovendien is het mogelijk om tijdsafhankelijke programma’s in te stellen. Je stelt bijvoorbeeld automatisch een temperatuur verlaging in voor de nacht. Waardoor je het energieverbruik in de nacht verlaagt.

Voeg de infrarood panelen toe aan jouw smart home app systeem. Je bedient met één app heel handig meerdere apparaten en dus ook de thermostaat verwarming.

Infrarood verwarming waar plaatsen?

Infrarood verwarming waar plaatsen is de vraag die wij vaak ontvangen en de oplossing daarvoor is gemakkelijk, op de wand op het plafond. Overal in je woning kan je infrarood warmtepanelen plaatsen. Plaats ze in de woonkamer, slaapkamer, keuken, kelder, kinderkamer, babykamer, badkamer, tuinoverkapping of als terrasverwarmer.

Dat is het mooie van verwarmen met infrarood panelen, je kan ze onopvallend in je kamer plaatsen. Maar ze mogen ook juist opvallen. Ir warmte panelen zijn namelijk heel modern, ze besparen ruimte doordat ze slecht 2,5 centimeter dik zijn en als laatste zijn de panelen in veel soorten verkrijgbaar.

Laat je infrarood paneel opgaan in je interieur, waardoor je niet eens doorhebt dat het eigenlijk een warmtepaneel is. Je kan het paneel bijvoorbeeld laten bedrukken met een afbeelding van Picasso. Hang deze aan de muur, met of zonder lijst. Het lijkt net een echte schilderij.

Vrienden zullen niet eens doorhebben dat je een infrarood paneel aan de muur hebt hangen. Totdat je het verwarmingspaneel aanzet en zij de heerlijke warme infrarood stralen voelen.

Of wat dacht je van een infrarood spiegel paneel in de badkamer? Nooit meer last van een beslagen spiegel, geen schimmels meer en altijd een warme badkamer wanneer je dat wenst.

Een infrarood krijtpaneel in de keuken is ook uiterst handig voor de boodschappenlijst te noteren. Er zijn tal van mogelijkheden met infrarood panelen in je huis!

Infrarood paneel plafond

Plafond installatie

Een infrarood paneel monteer je gemakkelijk aan het plafond. Je merkt niet eens dat het een verwarming is. Installatie aan het plafond is slechts iets complexer dan muur montage. Met plafond montage houd je meer ruimte over aan de muren voor bijvoorbeeld een mooi schilderij of foto.

Voor infrarood verwarming plafond zijn er speciale montage frames beschikbaar, waardoor de ir verwarming niet opvalt. Dit frame zorgt ervoor dat het paneel gelijkloopt met het plafond. Meestal worden deze beugels meegeleverd bij plafond montage. Indien dit niet het geval is, vraag ernaar in de winkel.

Infrarood panelen bedien je met een slimme thermostaat of wifi thermostaat. Voordeel is dat je deze op afstand kan bedienen. Helemaal met een slimme thermostaat, dan bedien je de ir panelen gewoon eenvoudig met de smart home app.

Wand installatie

Installatie van infrarood paneel aan de wand is eenvoudig en snel. Je boort vier gaten in de muur, stop de pluggen je erin en schroef vervolgens het paneel vast aan de wand. Vanaf de muur straalt de warmte de kamer in en kan het daardoor alle objecten en mensen verwarmen.

Het is energiezuinig als je het infrarood paneel op een vrije muur plaatst. Zorg dat er geen groot object in de weg staat, want obstructie verlaagt de warmte verdeling. Hang ook nooit  gordijnen over de infrarood verwarming.

Bereik van een infrarood verwarming?

Het bereik van een infrarood paneel is drie meter. De hele krachtige ir panelen die voor commerciële ruimtes worden gebruikt, hebben een groter bereik. Soms zelfs wel tien meter.

Het bereik van een infrarood paneel is de gemeten afstand tussen het infrarood paneel en het te verwarmen object. De opwarmtijd van een infrarood panelen is slechts tussen de 8 tot 15 minuten. De tijd is afhankelijk van de grootte en het vermogen van het warmtepaneel.

Glas- en spiegelpanelen hebben meestal iets meer tijd nodig om de gewenste oppervlakte temperatuur te bereiken.

De positie van een infrarood verwarming is van essentieel belang voor het bereik van de warme ir stralen. De stralen van de infrarood verwarming gaan niet door een muur, persoon of ander voorwerp heen. Het is daarom belangrijk dat een infrarood straal niet geblokkeerd wordt. Hierdoor verlies je namelijk aan warmtekracht.

De opwarming van de muren, vloer en objecten in de kamer, zorgt voor een extra temperatuur stijging van 2 tot 3 graden ten opzichte van de ingestelde gewenste temperatuur. Je hebt minder energie nodig om de gewenste lage temperatuur te bereiken. Bij een goed geïsoleerd huis is het verbruik nog lager.

Voor kleine ruimtes is wand montage meer geschikt dan plafond montage. Dit is bijvoorbeeld van toepassing in een kleine kantoor in huis.

Als de warme stralen van boven komen, wordt alleen je bovenlichaam en je bureau verwarmt. Gevolg is dat je voeten en benen koud blijven, omdat het bureau de infraroodstraling terugkaatst naar boven. Als je n paneel aan de muur bevestigd, raken de heerlijke warme stralen je bovenlichaam, je benen en voeten.

Foto en kunst infrarood paneel slaapkamer

Infrarood verwarming: de voordelen en nadelen

Op deze pagina zetten we graag voor je uiteen van de voordelen en nadelen zijn van infraroodverwarming, zodat je precies weet wat je kunt verwachten als je infrarood verwarming gaat kopen. 

Infrarood verwarming: de voordelen

Infrarood verwarming is een unieke gasloze manier van verwarming, omdat de warmtestralen van de panelen worden weerkaatst door objecten, zoals meubels en vloeren, en de mensen in de ruimte. Bij infrarood verwarming vindt er dus geen luchtcirculatie plaats, zoals dat bij convectieverwarming wel het geval is. Daardoor dwarrelt er geen stof door de kamer en houdt de ruimte met infrarood panelen de warmte langer vast. 

Infrarood verwarming is duurzaam, want er vindt geen CO2 uitstoot plaatst en ze hebben een laag energieverbruik; de panelen zijn binnen enkele minuten op temperatuur en je kunt de panelen per ruimte aan- of uitzetten. Daarnaast zijn ze goed te combineren met zonnepanelen, waardoor je extra goedkoop uit bent.

Een ander voordeel van infrarood panelen, is dat je geniet van moderne ontwerpen; zo kun je ze in een schilderij, krijtbord of handdoekdroger plaatsen en kun je de panelen in alle kleuren die je je maar kunt wensen aanschaffen. Dankzij het slanke ontwerp van 2cm, kun je infrarood verwarming overal aan de muur of in het plafond plaatsen; je kunt zowel laten opvallen als onopvallend plaatsen. Als klap op de vuurpijl, is infrarood verwarming ook beschikbaar als vloerverwarming en is het de stilste soort verwarming op de markt!

Infrarood verwarming: de nadelen

Zoals infrarood verwarming voordelen heeft, hebben ze ook hun nadelen. Zo is het erg belangrijk dat de panelen juist gepositioneerd worden, zodat er geen schaduw verwarming (stralingsasymmetrie) ontstaat. Zo voorkom je dat bepaalde delen van de ruimte koud blijven. Een goede infrarood installatie houdt in dat zowel het ontwerp als de positie correct zijn en meerdere panelen juist verdeeld zijn. Een infrarood expert kan je helpen bij het opstellen van een warmteplan. 

Het vermogen van de infraroodpanelen moet goed afgestemd worden op de grootte van de kamer. Op die manier voorkom je dat de kamer door een te laag wattage niet opgewarmd wordt of dat je juist meer verbruikt dan nodig is.

Een ander nadeel van infrarood panelen, is dat je stroomdraden ziet. Gelukkig is dit nadeel makkelijk op te lossen door de stroomdraden netjes weg te werken in de muur of door de draden direct op elektra aan te sluiten.

Infrarood verkooppunten

De markt voor infrarood verwarming groeit snel; het aantal aanbieders is daardoor sterk gegroeid. Infrarood panelen zijn tegenwoordig zelfs te koop bij de doe-het-zelf-zaken. Het is wel belangrijk dat je op de kwaliteit van het paneel let voordat je er één aanschaft, zodat je toekomstige problemen of teleurstellend resultaat voorkomt. 

Voorkom een slechte investering

Wanneer je infrarood panelen gaat kopen, dan doe je er goed aan om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Kies uit betrouwbare aanbieders en ga langs bij showrooms, zodat je om advies kunt vragen. Wil je zeker weten dat je deskundig advies krijgt? Stel je vragen dan onze energiedeskundigen onze showroom of neem contact met ons op. 

Wanneer je jouw infrarood panelen online wilt kopen, let er dan op dat de panelen voorzien zijn van CE-labels, een TÜV keurmerk en ‘Made in Germany’. Daarnaast bieden betrouwbare leveranciers altijd een lange garantie aan die tussen de drie en vijf jaar ligt. Verder kun je een betrouwbare leverancier herkennen aan een goede service, die belooft dat je bij eventuele vragen of problemen in de toekomst terecht kan.

Infraroodpaneel biedt de beste kwaliteit en service

Infraroodpaneel is de grootste leverancier in infrarood verwarming in Nederland; bij ons goede service en hoogwaardige kwaliteit bovenaan. Onze infrarood panelen voldoen altijd aan de veiligheidsvoorschriften, zenden perfecte warmtestraling uit, voldoen aan de eisen van onze klanten en zijn duurzaam. Wij verkopen infrarood panelen van hoogwaardige Duitse kwaliteit (‘Made in Germany’) die stuk voor stuk met de hand zijn gemaakt. De materialen worden deels door het gerenommeerde instituut Fraunhofer gefabriceerd en zijn exclusief bestemd voor het maken van infrarood panelen. Alle producten die wij verkopen zijn vooraf streng gecontroleerd, zodat u jarenlang van uw infrarood verwarming geniet. 

Verkoopkanalen van Infraroodpaneel

Infraroodpaneel heeft verschillende verkoopkanalen. Allereerst is er onze webshop; voor 12.00 uur besteld, is de volgende dag in huis (mits voorradig). Daarnaast kun je onze één van onze showrooms bezoeken bij onze partners in Nederland en België. Onze IR specialisten geven je graag advies. 

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over het gebruik van een infrarood verwarming of bent u op zoek naar meer informatie? Bekijk dan eerst eens onze veelgestelde vragen. Is uw vraag hierna niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op.

Infrarood verwarming is een slimme manier om je woning te voorzien van warmte en werkt net als de zon. Het toestel stuurt directe warme stralen de kamer in. Deze kachel valt onder de directe verwarminstoestellen, omdat ze werken met stralingswarmte middels infraroodstraling. De eenvoudigste manier om uit te leggen wat is infrarood verwarming, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de warme zon te lopen. Je merkt meteen hoe je hele lichaam door de zonnestralen opwarmt.

Infrarood paneel is verkrijgbaar in vele vormen, afmetingen en vermogens. Voor iedere ruimte is er een geschikt infrarood paneel die aan je wensen voldoet. Niet alleen zonder gas je huis verwarmen, maar ook nog eens een stijlvolle kachel in je woonkamer, slaapkamer of andere ruimte. Infrarood panelen kan je kopen in de uitvoering als spiegel met verlichting, krijtbord, foto, schilderij bedrukking en ook in alle RAL-kleuren. Wil je ook een prachtige design warmte paneel aan je muur of plafond? Kies dan voor een energiezuinig infrarood paneel welke schittert in je huis en heerlijke warmte afgeeft.

Lees het complete artikel wat is infrarood verwarming. Een kleine elektrische verwarming is onmisbaar in iedere woning. Je kan deze warmtepanelen gebruiken als hoofd- of als bijverwarming, bijvoorbeeld in de badkamer. Wil je meer informatie over wat is infrarood verwarming? Je kan voor wat is infrarood verwarming contact opnemen met onze specialisten. Elke vraag over wat is infrarood verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons magazine alles over wat is infrarood verwarming lezen of kom meer te weten over badkamer verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming en Infrarood Paneel.

De werking infrarood verwarming is anders dan een convectiekachel waarbij de lucht wordt verwarmd. Werking infrarood verwarming is middels elektriciteit, waarbij de objecten direct worden verwarmd en niet de luchtmassa. Dit is een groot verschil in hoe je de warmte aanvoelt. De warmte voelt namelijk veel intenser aan, waardoor je thermostaat ook een paar graden naar beneden kan stellen. Dit bespaart je gelijk op het elektriciteitsverbruik.

Infrarood verwarming is goed voor onze toekomst, omdat een huis verwarmen middels groene energie beter is voor het milieu. Geen centrale verwarming meer via de alsmaar duurder wordende aardgas prijzen. 

De fossiele brandstoffen in ons land raken op. We moeten sowieso in 2050 allemaal gasloos onze woning verwarmen. Dit staat namelijk in het Klimaatakkoord en dat is waar we ons aan houden. 

Elektrisch verwarmen is daarom de toekomst. Helemaal als we zuinig omgaan met de elektriciteit en daarnaast géén grijze stroom gebruiken. Grijze stroom is namelijk niet duurzaam en ook nog eens belastend voor het milieu. 

Gebruik altijd groene stroom voor al je elektrische apparaten. Deze stroom is afkomstig van zonnepanelen, restwarmte of windmolen parken. Zelf kan je ook zonnepanelen op je dak plaatsen, zodat je aan het einde van de maand geen of bijna geen kosten hoeft te betalen voor de elektriciteitsrekening. 

De twee meest geschikte alternatieven voor elektrisch verwarmen zijn infrarood panelen of warmtepomp.

Infrarood verwarming is voordeliger dan warmtepomp voor het verwarmen van een eengezinswoning. Zo blijkt uit een Duits onderzoek. De wetenschappers hebben 30 maanden lang de infrarood verwarming getest en vergeleken met een warmtepomp systeem. 

Door CO2 terug te dringen wordt steeds vaker gekeken naar een alternatief voor verwarmen zonder aardgas. De twee beste opties die dan naar voren komen zijn de infrarood verwarming en de warmtepomp. 

In het Duitse onderzoek is onder andere gekeken naar de aanschafkosten, de bijkomende kosten zoals onderhoud en het warmtecomfort. Infrarood verwarming heeft een snelle reactietijd, het warmtecomfort is zeer hoog en de aanschaf is vele malen goedkoper dan een warmtepomp.

Infrarood verwarming is niet gevaarlijk voor planten, dieren en mensen. Een infrarood verwarming straalt lange warmtegolven uit die de huid verwarmd, maar niet doordringt. De natuurlijke infrarood-c straling is te vergelijken met de zon en heeft op ons een therapeutische en ontspannende werking. De infraroodstraling bevat geen schadelijke Uv-straling zoals de zon.

De lange golf straling (donkerstralers) heeft een bereik boven 3000 nm en worden door veel moderne apparaten gebruikt. De infraroodstraling verwarmt de huid, maar dringt niet door de huid en is bijzonder geschikt voor het verwarmen van woonruimtes en kantoren.

Met een infrarood paneel in huis is er ook geen brandgevaar, want deze kachels zijn een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische verwarming. Infrarood panelen van A-kwaliteit zijn bovendien voorzien van veiligheidsvoorzieningen in de vorm van een hitteschakelaar. Mocht het infrarood paneel te warm worden, dan schakelt hij zichzelf uit. Er is dus geen brandgevaar.

Uit veiligheidsoogpunt mogen er geen papieren of magneten op het warmtepaneel worden geplaatst. Daar is deze kachel niet voor bedoeld. Ook moeten de panelen vrij kunnen stralen om te genieten van een grote warmteverspreiding. Meer weten over brandgevaar en de temperaturen? Contacteer onze infrarood deskundigen.

De straling van een infrarood verwarming is niet schadelijk voor de gezondheid. Infrarood verwarming gebruikt de lange golf stralen die sterk lijken op die van de zon, maar dan zonder de uv-straling. Hoe langer de golven zijn, hoe lager de stralingsenergie is. De infrarood-c straling verwarmt het oppervlak van de huid. De kortegolf ultraviolette straling gaat daarentegen letterlijk onder de huid.

Deze lange golf stralen kan je daarom niet vergelijken met ultraviolette straling of röntgenstralen. Deze zijn namelijk wél schadelijk voor de gezondheid. Infraroodstraling is zijn juist goed voor onze gezondheid, omdat:

 • Door de indringende warmte zetten de bloedvaten uit en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Dit biedt verlichting bij bijvoorbeeld gespannen spieren.
 • Infrarood verwarming verwarmt objecten, zoals muren, meubels en mensen in de kamer. Hierdoor is er geen sprake van verwarmen van de lucht en is er dus geen luchtcirculatie. Astmapatiënten en mensen met allergieën hebben hier duidelijk baat bij.
 • De warmte dringt door in de muren en houdt deze droog, zodat schimmelgroei wordt voorkomen. Schimmels op de muren vormen een reëel risico voor de gezondheid.
 • Bij verwarmen met een warmtepaneel blijft de luchtvochtigheid in balans. Dit heeft een positief effect heeft op de slijmvliezen en ook het netvlies van de ogen.

De aanschafkosten voor infrarood verwarming liggen laag, omdat je alleen de panelen hoeft te kopen. De afmeting, uitvoering, het vermogen en merk spelen een rol in of infrarood verwarming goedkoop of duur is. Infrarood verwarming is goedkoop in onderhoud, omdat er geen onderhoudskosten zijn.

Infrarood verwarming kent veel voordelen, we sommen ze graag voor je op:

 • infrarood panelen zijn relatief goedkoop in aanschaf;
 • het is gasloos en duurzaam;
 • er vindt geen luchtcirculatie plaats;
 • infrarood verwarming is laag in energieverbruik;
 • infrarood panelen zijn snel en gemakkelijk te installeren;
 • het is een stille verwarming;
 • infrarood panelen zijn erg modern in ontwerp.
 • het is belangrijk dat de panelen goed gepositioneerd zijn voor optimaal resultaat;
 • stel het vermogen goed in op de grootte van de ruimte; een te lage wattage betekent dat de kamer niet warm wordt en een te hoge wattage verhoogt het verbruik;
 • elektriciteitssnoeren dienen netjes weggewerkt te worden.

Ja, infrarood verwarming is zuinig. De warmtestraling van de panelen wordt weerkaatst door de objecten en mensen in de kamer, waardoor de ruimte sneller opgewarmd is en de warmte langer wordt vastgehouden dan bij convectieverwarming.

infrarood verwarming is goedkoop in verbruik. Het totale verbruik van infrarood verwarming is afhankelijk van het aantal oppervlakte dat moet worden verwarmd en hoe goed het huis geïsoleerd is.

Hoe watt je nodig hebt voor infrarood verwarming verschilt per kamer; het wattage is afhankelijk van de grootte van de kamer die verwarmt moet worden. Hoe groter de kamer, hoe hoger het wattage dient te zijn.

Offerte aanvragen