Infraroodpaneel

info@heatxl.com

Infrarood Paneel

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Infrarood verwarming woonkamer

Koop nu infrarood verwarming woonkamer

Huis verwarmen zonder gas start met een infrarood verwarming woonkamer.  Infrarood panelen voor de woonkamer zijn een ware aanvulling op je interieur. Verkrijgbaar in diverse prachtige modellen, zoals spiegel, foto, krijtbord infrarood paneel. Warmtepaneel in iedere kleur te vestellen. De ontwerp mogelijkheden zijn zeer ongekend.

Infrarood verwarming woonkamer werkt met infrarode warmtestralen die je woonkamer binnendringen, net zoals de warme zonnestralen. Alleen dan zonder de schadelijke uv straling. Een infrarood paneel zendt tevens directe warmtegolven naar je muren, meubels en vloer.

De warme lange infrarood stralen van de paneelverwarming weerkaatsen werkelijk op alles. Je huis wordt op een natuurlijke manier sneller en aangenaam warm. Net als de zon die de muur of een meubelstuk verwarmt.

De opwarming van de muren in de woonkamer zorgen voor een extra stijging in kamer temperatuur van zo’n 3 à 4 graden. Hierdoor kan je thermostaat een paar graden lager laten staan. Bij een lage temperatuur heb je het toch aangenaam warm te hebben.

Infrarood verwarming woonkamer sluit je aan op de elektriciteit, waarna de energie wordt omgezet in warme onschadelijke c-stralen. Combineer je de Infrarood verwarming woonkamer met zonnepanelen of groene energie, dan ben je 100% duurzaam.

infrarood verwarming woonkamer mona lisa schilderij

Infrarood panelen woonkamer

Infrarood panelen zijn steeds meer in trek als woonkamer verwarming. Allereerst omdat je gasloos je huis verwarmd. Infrarood panelen werken namelijk op elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmte.

Ten tweede omdat infrarood verwarming woonkamer  verkrijgbaar is als een prachtige design verwarming met foto en kunst. Wat dacht je van een schilderij verwarming waarvan het oppervlakte bedrukt is met een Rembrandt schilderij? Of een warmtepaneel met spiegel of schoolbord, welke je met echt krijgt beschrijft? Handig voor de woonkeuken voor de boodschappenlijst.

Verwarmen door middel van infrarood straling is de moderne en zuinige manier om je woonkamer, badkamer of slaapkamer heerlijk warm te krijgen. Weg met die stinkende en lelijke radiotoren in je woonkamer. Zeg welkom tegen de moderne en duurzame infrarood verwarming!

Bovendien is een infrarood paneel zuinig in verbruik, heeft een makkelijke en snelle installatie en is daarnaast onderhoudsvrij. Per jaar bespaar je flink op de uitgaven voor verwarmen.

infrarood paneel woonkamer (3)

Een warme woonkamer door infrarood straling

Een infrarood paneel in de woonkamer kan dienen als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming. In nieuwbouwhuizen adviseren wij altijd om infrarood panelen te nemen als hoofdverwarming. Bij een goed geïsoleerde woning heb je niet veel warmtekracht nodig om het de woonkamer aangenaam warm te krijgen.

Monteer een infrarood paneel in je woning en je zit er in de winter altijd warm bij. Monteer eenvoudig het infrarood paneel aan de muur of het plafond. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit.

Je gebruikt een thermostaat of de smart home app om de temperatuur te bedienen. Met een thermostaat verwarming bespaar je direct op de energiekosten, omdat het verwarmingspaneel niet constant aan staat.

Plafondverwarming heeft als voordeel dat het een wijd warmtebereik heeft. Daarnaast neemt het geen ruimte in beslag aan de muur. Bij plafondmontage raken de infrarood stralen direct de vloer, waardoor deze heerlijk warm aanvoelt. Vloerverwarming heb je daardoor niet meer nodig.

infrarood verwarming woonkamer, infrarood paneel woonkamer

Woonkamer verwarmen met infrarood

Verwarmen middels infrarood warmtepanelen heeft veel pluspunten. Er is geen luchtcirculatie. Doordat je geen last hebt van rond dwarrelende stofdeeltjes en bacteriën is de lucht schoon. Vooral personen met allergieën en astmapatiënten hebben hier veel baat bij.

De lucht droogt niet uit, waardoor het binnenklimaat gezond is. De luchtvochtigheid in een woning behoort tussen de 40en 60% te liggen. Met infrarood panelen in huis behoud je een goede luchtvochtigheid, waardoor je geen droge lucht krijgt.

Doordat de muren ook opgewarmd worden, verdwijnt het vocht uit je wanden. Dit verbetert de werking van isolatie, daarnaast heb je geen last van schimmelvorming. Doordat de muren warmen zijn dan de lucht kan je schimmel voorkomen met infrarood panelen.

De warme infrarood stralen raken je huid. De warmte heeft een therapeutische werking op ons lichaam en verlicht pijn aan gewrichten en spieren. Ook reuma patiënten doen hier hun voordeel mee, daarnaast hebben de infrarood stralen een relaxte werking op ons en is het goed voor de gezondheid.

infrarood verwarming woonkamer, infrarood paneel woonkamer

Lage kosten woonkamer infrarood verwarming

Met infrarood verwarming in de woonkamer bespaar je op de kosten. Lage kosten voor de aanschaf van een infrarood paneel. Daarnaast heb je geen onderhoudskosten. De verbruikskosten van een infrarood paneel in nieuwbouw en bestaande gebouwen zijn erg laag.

De infrarood panelen van Infrarood paneel zijn van hoge kwaliteit en brengen een hoog rendement met zich mee. Je verdient de investering snel terug. De verbruikskosten van een infraroodverwarming is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de ruimte per m3, de verwarmingstijd per dag, isolatiewaarde en de prestaties van de panelen.

Ervaring leert dat het stroomverbruik ongeveer vijftien en vijfentwintig cent per uur is. Wanneer je bijvoorbeeld een elektriciteit prijs van 0,28 euro per kWh hebt. De warmte behoefte is 0,9 kWh. Dan kom je uit op 0,25 euro per uur.

Het is moeilijk om in het algemeen te zeggen welk type infrarood paneel het beste is voor jouw woonkamer. Dit is afhankelijk van je warmtebehoefte en de kamerindeling. Infrarood panelen zijn modieus, stijlvol en een aanvulling op de inrichting.

Hoe werkt infraroodstraling?

De elektrische verwarming werkt door middel van stralingswarmte. De onschadelijke infrarode warmtestralen dringen de kamer binnen, net als de warme zonnestralen. Infrarood kachel zendt daarnaast directe warmtegolven naar de muren, meubels en vloer.

De warme lange infraroodstralen weerkaatsen overal op. De woonkamer wordt daardoor op een natuurlijke manier snel en comfortabel warm. Net als de zonnestralen die de naar binnen schijnt, warmen de stralen de vaste objecten op.

Bovendien weerkaatsen de ir-stralen op bijna alles in de woonkamer. Je voelt daardoor van alle kanten de heerlijke aangename en gezonde warmte. Met een infrarood paneel in de woonkamer creëer je een gezond en schoon binnen klimaat.

Wil je meer weten over infrarood panelen en onze toebehoren? Lees dan ons magazine infrarood verwarming

Je kan ook een keer een bezoek brengen aan één van onze showrooms waar onze experts je advies geven over onze warmtepanelen. Of koop direct in onze online shop.

Infrarood paneel in jouw woonkamer

Infrarood paneel is steeds populairder aan het worden als verwarming in je woonkamer. Met een infrarood verwarming kan je gasloos je woning verwarmen. Verwarmen door middel van infrarood straling is de moderne en zuinige manier om je woonkamer, badkamer of slaapkamer heerlijk warm te krijgen.

De infrarood stralen hebben een therapeutische en ontspannende werking op de mens. Daarnaast zijn infrarood panelen prachtig om te zien. Weg met die stinkende en lelijke radiotoren in je woonkamer. Zeg welkom tegen de moderne slanke infrarood panelen!

Een infrarood paneel is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Wat dacht je van een ir beeldpaneel die eruitziet als een Van Gogh schilderij? Een spiegel verwarming of krijtbord verwarming, welke je met echt krijgt beschrijft? Leuk voor in de woonkeuken om een lief bericht achter te laten voor je kinderen.

Een infrarood paneel is zuinig in verbruik, heeft een makkelijke en snelle installatie en is daarnaast onderhoudsvrij. Per jaar bespaar je flink op de uitgaven voor verwarmen.

Een infrarood paneel in de woonkamer kan dienen als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming. In nieuwbouwhuizen adviseren wij altijd om infrarood panelen te nemen als hoofdverwarming. Bij een goed geïsoleerd huis heb je niet veel warmtekracht nodig om het de woonkamer aangenaam warm te krijgen.

Een warme woonkamer door infrarood straling

De woonkamer is de plek in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. In de koude wintermaanden wil je dan ook dat je heerlijk warm op de bank kan zitten. Je ergert je aan de lelijke radiatoren, die je echt niet in je woonkamer wilt zien. 

De oplossing is infrarood paneel in je woning. Plaats één of meerdere infrarood panelen in je woonkamer en je zit er in de winter heerlijk warm bij. Daarnaast mogen ir panelen gezien worden. Ze zijn namelijk prachtig en modern. 

Monteer eenvoudig het infrarood paneel aan de muur of het plafond. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit. Je gebruikt een thermostaat of de smart home app om de temperatuur te bedienen. 

Plafondmontage heeft als voordeel dat het een wijd warmtebereik heeft. Daarnaast neemt het geen ruimte in beslag aan de muur. Bij plafondmontage raken de infrarood stralen direct de vloer, waardoor deze heerlijk warm aanvoelt. Vloerverwarming heb je daardoor niet meer nodig. 

De werking van infrarood panelen

Hoe werkt een infrarood paneel? Infrarood panelen werken met infrarode warmtestralen die je woonkamer binnendringen, net zoals de warme zonnestralen. Alleen dan zonder de schadelijke uv straling. Een infrarood paneel zendt tevens directe warmtegolven naar je muren, meubels en vloer. 

De warme lange infrarood stralen van de infrarood kachel weerkaatsen werkelijk op alles. Je huis wordt op een natuurlijke manier sneller en aangenaam warm. Net als de zon die de muur of een meubelstuk verwarmt. 

De opwarming van de muren in de woonkamer zorgen voor een extra stijging in kamer temperatuur van zo’n 3 à 4 graden. Hierdoor kan je thermostaat een paar graden lager laten staan. Bij een lage temperatuur heb je het toch aangenaam warm te hebben. 

Infrarood panelen sluit je aan op de elektriciteit, waarna de energie wordt omgezet in warme onschadelijke c-stralen. Deze elektrische kachel is de toekomst.

Infrarood paneel met foto

Voordelen van infrarood paneel in je woonkamer

Verwarmen met infrarood brengt vele voordelen met zich mee, zoals:

Eenvoudige en snelle installatie: Infrarood paneel kan binnen 15 minuten worden gemonteerd. Het enige wat je nodig hebt is een elektricien voor mogelijke elektrische aansluitingen. Je kan het ook gemakkelijk zelf doen.

Meer ruimte: infrarood paneel is een plat paneel die op de muur of plafond wordt geïnstalleerd. Het paneel is slechts 2 tot 3 centimeter dik. Je hoeft geen extra ruimte in te plannen voor een ketel en opslag van brandstof of hout. 

Aangename warmte: infrarood paneel verwarmt niet de lucht maar juist de vaste objecten. Deze stralingswarmte wordt door ons als aangenaam ervaren. Het heeft daarnaast een positief effect op onze gezondheid.

Milieuvriendelijk: infrarood verwarmingen stoten geen CO2 uit. Het gebruik van groene stroom tezamen met zonnepanelen vormen een milieuvriendelijk alternatief. Hierdoor ben je voordeliger en duurzamer uit. Stop daarom met het gebruik van een centrale verwarming.

Gezond leefklimaat: infrarood paneel zorgt voor een gezond binnenklimaat. Je hebt geen last van luchtcirculatie, waardoor er ook geen stofdeeltjes in de lucht rondzweven. Vooral astma patiënten en personen met allergieën hebben hier veel baat bij. 

De luchtvochtigheid is zeer goed. Je muren blijven droog, waardoor er geen schimmelvorming ontstaat. De warme infrarood stralen verlichten de pijn bij eventuele gewrichtsproblemen en gespannen spieren. Doordat de warmte je lichaam binnendringt heb je een betere bloedsomloop. 

Lage kosten: infrarood paneel is goedkoop in de aanschaf. Daarnaast heb je geen onderhoudskosten. De verbruikskosten van een infrarood paneel in nieuwe huizen en bestaande gebouwen zijn bijzonder laag. 

Zuinig in verbruik: De infrarood panelen van HeatXL zijn bijzonder zuinig en je verdient de investering al snel terug. De verbruikskosten van een ir verwarming zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de ruimte per m3, de verwarmingstijd per dag, isolatiewaarde en de prestaties van de panelen. 

Ervaring leert dat het stroomverbruik ongeveer vijftien en vijfentwintig cent per uur is. Wanneer je bijvoorbeeld een elektriciteit prijs van 0,28 euro per kWh hebt. De warmte behoefte is 0,9 kWh. Dan kom je uit op 0,25 euro per uur. Woonkamer naar buiten verlengen met een terrasverwarmer?. Bekijk onze Infrarood Paneel shop met de nieuwste infrarood panelen.

Hoe goed is een infrarood verwarming woonkamer?

Natuurlijk is de woonkamer de plaats waar je veel van je tijd doorbrengt. Je wilt zeker dat de ruimte daardoor behaaglijk warm aanvoelt. Je interieur moet ook aan strenge normen voldoen. De infrarood verwarming woonkamer integreert zich in de inrichting, eventueel bedrukt te worden met een afbeelding, in elke RAL kleur verkrijgbaar of kies je toch voor klassiek wit. Wil je in de woonkamer infrarood paneel laten plaatsen? Wij van Infrarood Paneel zorgen dat je woonkamer er prachtig uitziet met een muur of plafondverwarming.

infrarood verwarming woonkamer, infrarood paneel woonkamer

Hoe wordt infrarood paneel geregeld?

Net als andere verwarmers wordt een infrarood paneel bediend met een thermostaat. Een thermostaat wordt gebruikt om de infrarood verwarming woonkamer te regelen.

Met onze draadloze thermostaat heb je de grootst mogelijke vrijheid. Je kunt de thermostaat flexibel in de kamer plaatsen zonder je zorgen te hoeven maken over aansluitingen, dankzij de sterke batterij. Daarom is de montage van de infrarood paneelthermostaat aan de muur in de woonkamer eenvoudig.

Bovendien heb je de keuze om de thermostaat op een verplaatsbare voet te installeren met behulp van de voet die in je zithoek is aangebracht. Zo kun je de temperatuur van de infrarood verwarming precies regelen waar je in de woonkamer zit.

Infrarood verwarming woonkamer

Infrarood paneel woonkamer

De meeste hedendaagse woon- en eetkamers zijn open en en groter. Daardoor moet meer vloeroppervlak verwarmd worden. Daarom heeft een grote ruimte op kille dagen een flinke toevoer van warmte nodig. We raden je aan zorgvuldig te plannen hoeveel warmte je nodig zult hebben, als je het beste resultaat wilt bereiken dan kunnen wij jou een berekening geven.

Voor echt grote ruimten zijn er infrarood panelen met een mat wit oppervlak en een vermogen van meer dan 1.200 watt. Ook de open keuken en de woonruimte profiteren van de hoofdwarmte die deze infrarood panelen geven.

Met welke aspecten van het plaatsen van warmtepanelen moet je rekening houden?

In feite mag je de infrarood verwarming overal plaatsen, ook in de woonkamer en de slaapkamer. De infrarood panelen aan het plafond installeren is een slim idee, als alternatief voor plaatsing aan de wand. Daardoor wordt de kamer gelijkmatig verwarmd.

Gebruik voor het verwarmingspaneel de bijgeleverde montagebeugels. Deze kunnen aan de muur of aan het plafond bevestigd worden. Je kunt ook een verzonken plafond in de woonkamer maken. Een montageframe dat apart verkocht wordt kan hiervoor gebruikt worden. De nieuwe infrarood verwarming is daardoor vrijwel niet op te merken.

Soorten infrarood panelen

Behalve de geliefde metalen ir-panelen, die het best aan het plafond bevestigd worden, worden ook steeds meer glazen verwarmingspanelen gebruikt om woonkamers te verwarmen.

Het verwarmingselement in deze glaspanelen is verborgen achter het glas dat het oppervlak bedekt. Een dunne omhulling omsluit de isolatie aan de achterkant. Hierdoor hebben deze glazen infrarood panelen een modern uiterlijk en herkennen maar weinig mensen ze als verwarmingstoestellen. Deze glaspanelen zijn verkrijgbaar in glanzend, mat, of wit. Bovendien zijn er varianten die op spiegels lijken.

De zelfbedrukte panelen bieden een extra keuze voor infrarood verwarming. Steeds meer van onze klanten kiezen ervoor hun eigen afbeelding of foto op infrarood panelen te laten drukken.

Metalen infrarood paneel woonkamer

Streef je meestal naar het beste resultaat en de meeste energiebesparing? Dan raden we je aan om voor het verwarmen van de woonruimte onze schitterende metalen infrarood panelen te gebruiken.

Onze paneelverwarming produceert altijd een aangename hoeveelheid warmte en werken met het hoogste rendement, dankzij de unieke technologie in het verwarmingselement.

We produceren en verkopen eersteklas verwarmingselementen, en sinds 2008 domineren we de Benelux markt. Bij ons is praktisch alles mogelijk, of je nu een infrarood verwarming woonkamer in het wit wilt, een zwart infrarood paneel, of een infrarood verwarming foto.

Infrarood panelen geven de beste extra verwarming voor een aangename en comfortabele sfeer, ongeacht hoe je je huis hebt ingericht.

Glazen infrarood paneel

Glazen verwarmingspanelen van Infrarood Paneel worden steeds meer gebruikt om woonkamers te verwarmen, naast de welbekende metalen infrarood panelen, die vaak aan het plafond worden geplaatst.

Het verwarmingselement in deze infrarood verwarming is verborgen achter het glas dat het oppervlak bedekt. Een dunne omhulling omsluit de isolatie aan de achterkant. Hierdoor hebben deze glazen infrarood panelen een modern uiterlijk en herkennen weinig mensen ze als verwarmers. Deze glaspanelen zijn verkrijgbaar in glanzend, mat, of wit. Bovendien zijn er elektrische verwarming varianten met infrarood verwarming spiegel.

Een bedrukte afbeelding infrarood paneel biedt een extra keuze voor jouw infrarood verwarming. Steeds meer van onze klanten kiezen ervoor hun eigen afbeelding of foto op de elektrische kachel te laten drukken.

Daardoor kan de nieuwe infrarood verwarming woonkamer mooi gepositioneerd worden en zal meteen bij de inrichting passen. Hoe je het huis ook hebt ingericht, infrarood panelen geven de beste extra verwarming voor een ontspannen en gezellige sfeer.

Offerte aanvragen