Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Bel ons

info@heatxl.com

email infraroodpaneel

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood paneel woonkamer

Infrarood paneel in jouw woonkamer

Infrarood paneel is steeds populairder aan het worden als verwarming in je woonkamer. Met een infrarood verwarming kan je gasloos je woning verwarmen. Verwarmen door middel van infrarood straling is de moderne en zuinige manier om je woonkamer, badkamer of slaapkamer heerlijk warm te krijgen. 

De infrarood stralen hebben een therapeutische en ontspannende werking op de mens. Daarnaast zijn infrarood panelen prachtig om te zien. Weg met die stinkende en lelijke radiotoren in je woonkamer. Zeg welkom tegen de moderne slanke infrarood panelen! 

Een infrarood paneel is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Wat dacht je van een ir beeldpaneel die eruitziet als een Van Gogh schilderij? Een spiegel verwarming of krijtbord verwarming, welke je met echt krijgt beschrijft? Leuk voor in de woonkeuken om een lief bericht achter te laten voor je kinderen. 

Een infraroodpaneel is zuinig in verbruik, heeft een makkelijke en snelle installatie en is daarnaast onderhoudsvrij. Per jaar bespaar je flink op de uitgaven voor verwarmen. 

Een infrarood paneel in de woonkamer kan dienen als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming. In nieuwbouwhuizen adviseren wij altijd om infrarood panelen te nemen als hoofdverwarming. Bij een goed geïsoleerd huis heb je niet veel warmtekracht nodig om het de woonkamer aangenaam warm te krijgen. 

Hoe werkt infrarood verwarming foto schilderij

Een warme woonkamer door infrarood straling

De woonkamer is de plek in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. In de koude wintermaanden wil je dan ook dat je heerlijk warm op de bank kan zitten. Je ergert je aan de lelijke radiatoren, die je echt niet in je woonkamer wilt zien. 

De oplossing is infrarood paneel in je woning. Plaats één of meerdere infrarood panelen in je woonkamer en je zit er in de winter heerlijk warm bij. Daarnaast mogen ir panelen gezien worden. Ze zijn namelijk prachtig en modern. 

Monteer eenvoudig het infrarood paneel aan de muur of het plafond. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit. Je gebruikt een thermostaat of de smart home app om de temperatuur te bedienen. 

Plafondmontage heeft als voordeel dat het een wijd warmtebereik heeft. Daarnaast neemt het geen ruimte in beslag aan de muur. Bij plafondmontage raken de infrarood stralen direct de vloer, waardoor deze heerlijk warm aanvoelt. Vloerverwarming heb je daardoor niet meer nodig. 

De werking van infrarood panelen

Hoe werkt een infrarood paneel? Infrarood panelen werken met infrarode warmtestralen die je woonkamer binnendringen, net zoals de warme zonnestralen. Alleen dan zonder de schadelijke uv straling. Een infraroodpaneel zendt tevens directe warmtegolven naar je muren, meubels en vloer. 

De warme lange infrarood stralen weerkaatsen werkelijk op alles. Je huis wordt op een natuurlijke manier sneller en aangenaam warm. Net als de zon die de muur of een meubelstuk verwarmt. 

De opwarming van de muren in de woonkamer zorgen voor een extra stijging in kamer temperatuur van zo’n 3 à 4 graden. Hierdoor kan je thermostaat een paar graden lager laten staan. Bij een lage temperatuur heb je het toch aangenaam warm te hebben. 

Infrarood panelen sluit je aan op de elektriciteit, waarna de energie wordt omgezet in warme onschadelijke c-stralen.

Infrarood paneel met foto

Voordelen van infrarood paneel in je woonkamer

Verwarmen met infrarood brengt vele voordelen met zich mee, zoals:

Eenvoudige en snelle installatie: Infrarood paneel kan binnen 15 minuten worden gemonteerd. Het enige wat je nodig hebt is een elektricien voor mogelijke elektrische aansluitingen. Je kan het ook gemakkelijk zelf doen.

Meer ruimte: infrarood paneel is een plat paneel die op de muur of plafond wordt geïnstalleerd. Het paneel is slechts 2 tot 3 centimeter dik. Je hoeft geen extra ruimte in te plannen voor een ketel en opslag van brandstof of hout. 

Aangename warmte: infrarood paneel verwarmt niet de lucht maar juist de vaste objecten. Deze stralingswarmte wordt door ons als aangenaam ervaren. Het heeft daarnaast een positief effect op onze gezondheid.

Milieuvriendelijk: infrarood verwarmingen stoten geen CO2 uit. Het gebruik van groene stroom tezamen met zonnepanelen vormen een milieuvriendelijk alternatief. Hierdoor ben je voordeliger en duurzamer uit. Stop daarom met het gebruik van een centrale verwarming.

Gezond leefklimaat: infrarood paneel zorgt voor een gezond binnenklimaat. Je hebt geen last van luchtcirculatie, waardoor er ook geen stofdeeltjes in de lucht rondzweven. Vooral astma patiënten en personen met allergieën hebben hier veel baat bij. 

De luchtvochtigheid is zeer goed. Je muren blijven droog, waardoor er geen schimmelvorming ontstaat. De warme infrarood stralen verlichten de pijn bij eventuele gewrichtsproblemen en gespannen spieren. Doordat de warmte je lichaam binnendringt heb je een betere bloedsomloop. 

Lage kosten: infrarood paneel is goedkoop in de aanschaf. Daarnaast heb je geen onderhoudskosten. De verbruikskosten van een infrarood paneel in nieuwe huizen en bestaande gebouwen zijn bijzonder laag. 

Zuinig in verbruik: De infrarood panelen van HeatXL zijn bijzonder zuinig en je verdient de investering al snel terug. De verbruikskosten van een ir verwarming zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de ruimte per m3, de verwarmingstijd per dag, isolatiewaarde en de prestaties van de panelen. 

Ervaring leert dat het stroomverbruik ongeveer vijftien en vijfentwintig cent per uur is. Wanneer je bijvoorbeeld een elektriciteit prijs van 0,28 euro per kWh hebt. De warmte behoefte is 0,9 kWh. Dan kom je uit op 0,25 euro per uur.

Infrarood panelen als hoofdverwarming

Advies over type infrarood paneel in jouw woonkamer

Het is moeilijk om in het algemeen te zeggen welk type infrarood paneel het beste is voor jouw woonkamer. Dit is afhankelijk van je warmtebehoefte en de kamerindeling. Infrarood verwarming is modieus, stijlvol en een aanvulling op de inrichting. De ir panelen kan je kopen in onze winkels of in de online shop.

In geval van twijfel is het altijd raadzaam om contact op te nemen met een van onze gespecialiseerde adviseurs. Zij weten precies welke modellen verkrijgbaar zijn en brengen je misschien op een idee waar je zelf nog niet aan had gedacht! 

Blogs magazine

Infrarood paneel ophangen
Infrarood paneel

Hoe een infrarood paneel ophangen?

Een infrarood paneel ophangen kan je zelf doen. Met de meegeleverde installatie beugel en montagekit is het een fluitje van een cent. Wil je meerdere infrarood panelen binnen ophangen, dan is het aan te raden om onze installatiedienst in te schakelen. Vraag meer informatie of advies bij de installatie van infrarood paneel binnen of buiten.

Lees verder »
Infrarood panelen als hoofdverwarming verkooppunten
Infrarood paneel

Infraroodpaneel met thermostaat zelf monteren

Kan je een infraroodpaneel met thermostaat zelf monteren? Ja, het vergt minimale technische kennis om het paneel zelf op te hangen aan de muur of plafond. Maar is het verstandig om het zelf te plaatsen? We geven je hier antwoord op alsmede tips bij installatie infrarood verwarming.

Lees verder »