Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Bel ons

info@heatxl.com

email infraroodpaneel

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood paneel schilderij

Infrarood paneel schilderij aan de muur

Infrarood panelen geven niet alleen heerlijke warmte, ze zijn tevens een aanvulling op je inrichting. Neem een infrarood paneel schilderij voor aan de muur, het is gewoonweg een kunstwerk. De ouderwetse radiatoren zijn niet meer van deze tijd.

Een infrarood paneel met een prachtige afdruk van Picasso erop is bijna niet van echt te onderscheiden.  Met de infrarood beeldpanelen steel jij de blits in je eigen woning. Met deze panelen van gehard glas creëer jij je eigen atelier in de woonkamer. 

Altijd al gedroomd van een schilderij in je slaapkamer van een dobberend bootje op Middellandse Zee? Dat kan met een infrarood beeldpaneel. Kunst en warmte in één toestel.

Hoe werkt het? Je kiest een print, foto of motief uit welke je op het paneel wilt hebben. Vervolgens printen wij deze met behulp van de nieuwste technologie op het ir paneel. 

Het oppervlak van het infrarood beeldpaneel is zuur- en krasbestendig. Dit betekent dat de afdruk de glans en kleuren langdurig behouden. Zelfs als je het paneel schoonmaakt met een vochtige doek. 

infrarood paneel schilderij

Veilig door veiligheidsglas

Het oppervlak van een infraroodpaneel is gemaakt van hoogwaardig veiligheidsglas, waardoor het brandwerend is. Het kan maar liefst een oppervlakte temperatuur van 120 graden Celsius bereiken. Echter worden de muurpanelen niet warmer dan 85 graden Celsius, dit is vanwege de veiligheid. 

Aangezien een infrarood paneel aan de muur binnen handbereik ligt, moet het veilig zijn als je het aanraakt, of als kinderen of huisdieren langs lopen. Een infrarood paneel van gehard glas kan je zonder risico op brandwonden gewoon aanraken. De infrarood wandpanelen zijn daarom voor mens en dier veilig. 

Infrarood panelen van glas zijn zeer populair dankzij het stijlvolle en strakke uiterlijk. De ir glaspanelen zijn ook in andere varianten beschikbaar, zoals een krijt en spiegelpaneel. 

Een infrarood glaspaneel kan overal in de woning worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld in de woon-, slaap- en kinderkamer. 

Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand

Wat is een infrarood paneel schilderij?

Een infrarood paneel schilderij is een verwarming en tegelijkertijd een kunstwerk voor aan de wand. Het infraroodpaneel straalt warme lange golf c-stralen uit. Deze warmtestralen zijn vergelijkbaar met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV stralen. 

De objecten en mensen in de ruimte slaan de warmte op en weerkaatst het vervolgens de kamer in. Deze manier van verwarmen is duurzaam, aangenaam en gezond. 

In tegenstelling van een conventionele verwarming heb je met infrarood verwarmingspanelen geen luchtcirculatie, waardoor er geen stofdeeltjes of bacteriën in de lucht zweven. Daarnaast is de lucht niet droog, waardoor je geen last meer hebt van droge ogen of huid. 

De infrarood beeldpanelen zijn ruimtebesparend, aangezien ze slechts 2 centimeter dik zijn. Wil je een mooi lijst om het infrarood paneel met foto? Geen probleem, je kan kiezen uit 41 RAL-kleuren. Een ir paneel met lijst is maximaal 3 centimeter dik. Ook verkrijgbaar in de online shop.

Infrarood paneel met foto

Besparing op kosten

Met een infrarood panelen bespaar je flink op de verwarmingskosten. De kosten kun je opdelen in verbruiks-, installatie- en onderhoudskosten.

Lage verbruikskosten

Allereerst werkt infrarood verwarming op elektriciteit. De energie wordt omgezet in warme infrarode straling die de objecten in de ruimte vervolgens verwarmen. De opwarming van de muren in de kamer zorgen voor een extra stijging in gevoels temperatuur van zo’n 2 à 3 graden. Een infrarood paneel is mede daardoor zuinig in gebruik. 

Eenvoudige installatie

Ten tweede is de installatie van een infrarood paneel zeer eenvoudig en snel. Je hoeft geen nieuwe leidingen in je huis aan te leggen of bestaande leidingen te verleggen. Het enige wat je nodig hebt om een infrarood paneel werkend te krijgen is een aansluiting op de elektriciteit. 

Geen onderhoudskosten

Als laatste heeft een ir warmtepaneel geen onderhoud nodig. Dit scheelt jaarlijks flink in de kosten. Doordat infrarood panelen geen draaiende onderdelen hebben, zoals een centrale verwarming wel heeft, gaat er niet snel iets stuk. De panelen gaan maar liefst 30 jaar mee zonder enig probleem, en misschien nog wel langer. 

Een infrarood paneel met foto en kunst combineert de efficiënte warmte met het mooie ontwerp. Het is de ideale oplossing voor een verwarming die ook mag opvallen in je woning!

Blogs magazine

Infrarood paneel ophangen
Infrarood paneel

Hoe een infrarood paneel ophangen?

Een infrarood paneel ophangen kan je zelf doen. Met de meegeleverde installatie beugel en montagekit is het een fluitje van een cent. Wil je meerdere infrarood panelen binnen ophangen, dan is het aan te raden om onze installatiedienst in te schakelen. Vraag meer informatie of advies bij de installatie van infrarood paneel binnen of buiten.

Lees verder »
Infrarood panelen als hoofdverwarming verkooppunten
Infrarood paneel

Infraroodpaneel met thermostaat zelf monteren

Kan je een infraroodpaneel met thermostaat zelf monteren? Ja, het vergt minimale technische kennis om het paneel zelf op te hangen aan de muur of plafond. Maar is het verstandig om het zelf te plaatsen? We geven je hier antwoord op alsmede tips bij installatie infrarood verwarming.

Lees verder »