infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Infrarood paneel in de babykamer

De vraag die wij vaak krijgen is of een infrarood paneel in de babykamer geschikt is? Het antwoord op deze vraag is volmondig ja. We leggen in dit artikel uit waarom en wat de voordelen zijn van een ir paneel in de babykamer.

Een infrarood paneel in de slaapkamers van volwassenen, kinderen en baby’s is erg populair, vanwege de aangename gelijkmatige warmteverdeling. Een ir paneel heeft een korte opwarmtijd, van tussen de 8 en 15 minuten. Afhankelijk van de grootte en het vermogen van het paneel. Door de snelle opwarmtijd is de babykamer snel op de juiste kamer temperatuur.

Voor baby’s en jonge kinderen is de slaapkamer temperatuur extra belangrijk. Hun lichaam is minder goed in staat om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Te hoge temperaturen kunnen baby’s slecht verdragen. Te koude kamers is ook weer niet goed.

Door een ir paneel in de babykamer te hangen, houd je de kamer temperatuur zeer constant, wat een positief effect heeft op de baby.

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand Infrarood kachel alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto

Voordelen van infrarood paneel in babykamer

Baby’s en kleine kinderen zijn over het algemeen gesproken iets gevoeliger voor de luchtkwaliteit dan volwassen personen. Een infrarood paneel is daarom uitermate geschikt voor in de babykamer.

Een ir paneel verwarmt namelijk niet de lucht, maar de objecten die in de kamer staan. Zoals ledikant, commode, stoel, kledingkast en gordijnen. Naast de objecten wordt ook de vloer en de muren verwarmt. De infrarood stralen weerkaatsen daarnaast op alles, waardoor je een gelijkmatige warmteverdeling ervaart.

Het voordeel van deze manier van verwarmen is dat er geen luchtcirculatie is, zoals bij een cv verwarming. Als gevolg hiervan dwarrelen er geen stofdeeltjes in de lucht, waardoor het binnenklimaat beter is. Jonge kinderen die last hebben van hun bronchien hebben veel baat hierbij.

Een ander voordeel is dat de luchtvochtigheid zeer goed op niveau is. Je hebt geen last van een te droge lucht, wat je wel ervaart met een convectie verwarming. Hierdoor heb je geen droge ogen, lippen en huid meer.

De infrarood panelen werken door middel van stralingswarmte. De onschadelijke infrarode warmtestralen dringen de kamer binnen, net als de warme zonnestralen. Infrarood verwarming zendt daarnaast directe warmtegolven naar de muren, meubels en vloer.

De warme lange infraroodstralen weerkaatsen overal op. Je kinderkamer wordt op een natuurlijke manier sneller en aangenaam warm. Net als de zon die de naar binnen schijnt.

Met een infrarood paneel in de babykamer creëer je een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Infrarood paneel met foto

Inrichting babykamer met ir paneel

De babykamer kun je leuk aankleden met een infrarood paneel. De ir verwarming mag namelijk best opvallen.

Denk bijvoorbeeld aan een ir paneel in een felle kleur of een ir beeldpaneel met een Disney figuur erop afgebeeld. En wat dacht je van een ir krijtpaneel? De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend.

Infraroodpaneel is slechts 2 tot 3 centimeter dik, waardoor ze niet veel ruimte innemen in de kamer. Het enige wat je nodig hebt is een vrije wand of plafond voor de montage.

Is een infraroodpaneel gevaarlijk in de babykamer?

Nee, een infraroodpaneel is niet gevaarlijk in de babykamer en ook niet in andere ruimtes. Infrarood wandpanelen bereiken namelijk geen gevaarlijke oppervlakte temperatuur Hierdoor zijn brandwonden en blaren uitgesloten. Je kunt zonder gevaar het paneel aanraken.

De infrarood verwarming van Infraroodpaneel zijn uitgerust met bescherming tegen oververhitting en schakelen daardoor automatisch uit als ze te heet worden. Een ir paneel in de babykamer is daarom niet gevaarlijk.

Daarnaast hebben de ir panelen geen scherpe punten of hoeken, waardoor er geen risico op letsel bestaat.

Infrarood panelen zijn gezond, warm, duurzaam en zuinig in verbruik. Bij een goed geïsoleerde kamer is een infrarood paneel nog spaarzamer. Met ir panelen in je woning bespaar je al snel een paar honderd euro per jaar.

Offerte aanvragen