Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Industrie verwarming

Industrie infrarood verwarming

Verwarmen van loods, bedrijfshal, garage of opslagruimte

Infrarood verwarming is een andere manier van verwarmen. Niet de lucht wordt verwarmd, zoals bij een CV installatie, maar de objecten en mensen. De directe stralen voelen zeer aangenaam aan. Infrarood kachel is zeer duurzaam in gebruik en CO2 neutraal.

Gratis offerte aanvragen

Verwarmen van hal, loods en magazijn

Met de industrie verwarming van Infraroodpaneel verwarm je op een zuinige manier jouw industriële pand. Je bespaart met de industriële infrarood verwarming zo’n 70 tot 80% op de energiekosten en dat zonder in te leveren op het warmte gevoel. 

Het verwarmen van een loods, bedrijfshalf of opslagruimte was nog nooit zo eenvoudig, zuinig en duurzaam. De elektrische stralers maken gebruik van de korte golf infrarood straling welke niet gevoelig is voor wind of tocht. 

Industrie infraroodverwarming is inzetbaar op locaties onder zware omstandigheden. Zoals vochtige, tochtige of natte ruimtes. Met onze heaters kan je ook explosie gevaarlijke omgevingen verwarmen, zoals ATEX-zones.

Verwarm ook jouw loods, werkplaats, garage, bedrijfshal of magazijn met onze krachtige korte golf infrarood heaters. We komen graag bij je op locatie langs om vrijblijvend advies te geven hoe jouw industrieel pand te voorzien van infrarood warmte. 

Magazine

Blogs infraroodpaneel

Verwarming buiten

Verwarmen met infrarood panelen

Infrarood verwarming voordelen nadelen

Is infrarood verwarming goedkoop?

Duurzaam en zuinige industrie infraroodverwarming

Met de elektrische industriële infraroodverwarming denk je ook nog eens aan het milieu. In combinatie met groene stroom ben je CO2 neutraal. Duurzaam, zuinig en efficiënt een magazijn, opslagruimte of garage verwarmen met de korte golf infrarood heaters. 

Sinds 2008 levert Infraroodpaneel al industriële verwarmingen en toebehoren. Professionele verwarming voor industrie en KMO-toepassingen. Voor het verwarmen van productiehallen en andere slecht te verwarmen ruimtes of oppervlakten hebben wij een infrarood oplossing. 

Onze industriële verwarming zet maar liefst 93 tot 95% van de energie om in warmte. Vanwege deze hoge conversie is het rendement uiteraard ook hoog. Daarnaast behoeft een infrarood straler geen onderhoud. Bespaar op verbruik, installatie en onderhoud kosten. 

Wij leveren industriële verwarming voor gebruik in opslag- en voorraad loodsen. Maar ook om de voorraad en verpakkingen te beschermen tegen overmatig vocht en kou. De heaters zijn direct warm, want ze hebben geen opwarmtijd nodig. Zuinig en doelgericht verwarmen.

Infrarood paneel kopen

online shop infraroodpaneel

FAQ Vraag en antwoord

Industrie verwarming

Wat is de prijs van een industrie verwarming?

De prijs van industrie verwarming is afhankelijk van het model, merk en vermogen. Je hebt al kleine industriële straler voor een paar honderd euro. Dit kan vervolgens oplopen tot een hoog vermogen en krachtige infrarood straler van ruim 1.000 euro. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Waarom een installateur industrie verwarming inschakelen?

Een installateur industrie verwarming schakel je in wanneer je kiest voor infrarood heaters in jouw industrieel gebouw. De installateur berekent voor jou welk vermogen je nodig hebt en welk type stralers het meest geschikt zijn voor welke zone en ruimte. Zodat je uitkomt op een optimaal rendement en warmte voorziening.

Voor wie is een industrie verwarming geschikt?

Een industrie verwarming is geschikt voor iedereen die op een duurzame en efficiënte manier zijn bedrijfshal, loods of magazijn wil verwarmen. De krachtige infrarood stralers kunnen met gemak een grote industriële ruimte verwarmen. Ook voor zone verwarming is een infrarood heater zeer geschikt.

Waar kan ik een industrie verwarming offerte aanvragen?

Bij Infraroodpaneel kan je een op maat gemaakte industrie verwarming offerte ontvangen. Wij leveren je een heldere en vrijblijvende offerte op maat, zonder verborgen kosten. Wij voorzien je van alle informatie die je nodig hebt om jouw industrieel pand energiezuinig en CO2 vrij te verwarmen.

Hoe behaal je het beste rendement uit industrie verwarming?

Het beste rendement van een industrie verwarming behaal je door een professionele installatie. De installateur berekent voor het industrieel gebouw het vereiste vermogen en de beste positie per zone. Bij de installatie moet rekening worden gehouden met een vrije uitstraling. Obstructie vermindert namelijk het rendement en de warmte uitstraling. 

De beste industrie verwarming

Een industrieel pand verwarmen is niet eenvoudig. Je hebt te maken met stoffige, vochtige en niet geïsoleerde ruimtes. Onze robuuste industrie verwarming werkt direct en is tevens geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen. Geen opwarmtijd.

Zuinige industrie verwarming

Onze industrie verwarming zorgt voor comfortabele warmte op de werkplek en is ook nog eens extreem zuinig. 93% van de energie wordt namelijk omgezet in warmte. Door alleen een zone of werkplek te verwarmen ben je nog zuiniger uit. Geen onderhoudskosten. 

Duurzame industrie verwarming

Industrie verwarming infrarood verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de ruimte. De korte golf infrarood stralers zijn zeer krachtig, waardoor de warmtestralen niet worden beïnvloed door luchtbeweging. Zeer geschikt voor ruimtes die niet zijn afgesloten.

Elektrische industrie verwarming

Je wilt als bedrijf besparen op energiekosten of overstappen naar duurzaam elektrisch verwarmen. Onze industrie verwarming infrarood betekent gasloos, duurzaam en op een efficiënte wijze verwarmen met behoud van een constante temperatuur.

Werkplaats en loods verwarmen

Door de werkplaats te verwarmen met infrarood heaters bespaar je direct op de energiekosten. Een industrieel pand is hoog, groot en vaak niet goed geïsoleerd. Door gericht een zone of werkplaats te verwarmen bespaar je gelijk op de kosten. 

Je hoeft namelijk niet het hele pand te voorzien van warmte, alleen daar waar gewerkt wordt. Heb je verschillende werkplekken? Denk dan eens aan een mobiele infrarood straler. Een mobiele verwarming kan je overal neerzetten waar de warmte nodig is. 

Eenvoudig te verplaatsen door middel van het stevige handvat of kies voor de Robot verwarming op wielen. Een loods energiezuinig verwarmen is mogelijk met onze industriële loods verwarming. 

Onder alle omstandigheden heeft het personeel het comfortabel warm, zowel binnen als buiten. Lokale loods verwarming daar waar de warmte hard nodig is. Geschikt voor assemblage loodsen, ATEX-zones, lichte en zware constructie loodsen.

mobiele-infrarood-verwarming-mobiele-verwarming-mobiele-kachel-losse-verwarming-bijzetverwarming-bijzet-kachel-4 misvattingen over infrarood panelen

Magazijn en hal verwarmen

Verwarm jouw magazijn of industriehal op een effectieve en efficiënte manier door middel van onze industriële korte golf heaters. Dit is de beste manier om een industriehal te verwarmen is met infrarood. 

De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de vaste objecten en mensen. Daarnaast is deze ir straling niet gevoelig voor tocht of luchtbewegingen. Je kan de infrarood warmte vergelijken met een raam waardoor de zon naar binnen schijnt. 

De zon verwarmt alle objecten in de ruimte zonder grote lucht verplaatsing te genereren. De objecten nemen op hun beurt deze warmte op en weerkaatsen het terug de ruimte in. Daardoor ontstaat er een cyclus.

De direct gestookte gaskachel maakt gebruik van warme lucht circulatie, waarbij de warmte de ruimte in wordt geblazen.

Bij infrarood heaters vindt er géén warme lucht circulatie plaats. Bovendien werkt het systeem geluid- en reukloos.

mobiele-verwarming-studio-df.jpg

Veeleisende industriële omgeving

De krachtige elektrische infrarood stralers van infraroodpaneel zijn uitermate geschikt voor toepassingen in een veeleisende industriële omgeving. Daarnaast kunnen onze verwarming systemen ook worden gebruikt onder zware omstandigheden. 

Zoals vochtige, stoffige of natte werkplaatsen. Ook geschikt voor gebruik in de voeding- en levensmiddelen industrie, assemblage loodsen, metaal werkplaatsen en zwarte en licht constructie loodsen. 

Bovendien zijn de korte golf infrarood verwarming EHSAFE en daarom geschikt voor toepassingen bij bedrijven die te maken hebben met ATEX-zones. Deze zijn goedgekeurd voor toepassing in een explosie gevaarlijke omgeving. 

Het bied veilige warmte voor ruimtes waar ontvlambare gassen en andere stoffen mogelijk aanwezig zijn. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment stralers van verschillende wattages en formaten. Draagbare en monteerbare modellen. 

Meest gestelde vragen

Infrarood paneel

Wat is een infrarood paneel?

Een infrarood paneel is een warmtepaneel van 2 tot 3 cm dik en is verkrijgbaar in diverse prachtige designs. Infraroodpaneel werkt op elektriciteit, waarbij tenminste 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Deze verwarmen direct de objecten en mensen in de kamer op. 

Waarom is infrarood paneel zuinig?

Een infrarood paneel is zuinig dankzij de hoogwaardige technologie, unieke structuur en het gebruik van hoge kwaliteit materialen. De innovatieve ESHC technologie is uniek en zorgt voor een efficiënte levering van infrarood warmte. Je bespaart daardoor 30-50% op de verwarmingskosten. Infrarood paneel heeft geen onderhoudskosten. 

Voor wie is een infrarood paneel bedoeld?

Een infrarood paneel is bedoeld voor personen die direct geld willen besparen op de verwarmingskosten en daarnaast duurzaam hun woning of kamer willen verwarmen. Infrarood paneel is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals spiegel-, krijtbord- of fotopaneel.

Waar infrarood paneel monteren?

Een infrarood paneel monteer je eenvoudig aan een vrije muur. Middels de bijgeleverde boormal boor je de gaten in de wand. Met de schroeven bevestig je het infrarood paneel aan de muur. Vervolgens sluit je de elektra rechtstreeks aan of via het stopcontact. Tevens kan je het warmtepaneel aan het plafond monteren. 

Hoe behaal je het beste rendement met infrarood paneel?

Het beste rendement van een infrarood paneel behaal je door een professionele installatie. De installateur berekent het vereiste vermogen voor de ruimte en bepaalt de beste positie. Hiermee wordt rekening gehouden met de inrichting. Obstructie vermindert namelijk het rendement. 

FAQ

Infrarood verwarming

Wat is een infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming is een verwarmingspaneel die gebruik maakt van de lange golf infrarood technologie. Niet de lucht wordt verwarmd, maar de infrarood stralen warmen direct de mensen en objecten zoals muren, vloer en meubels op. Deze houden de warmte lang vast. 

Waarom is een infrarood verwarming gezond?

Infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen. Hierdoor heb je geen luchtcirculatie in de woning, waardoor er ook geen stofdeeltjes en bacteriën in de lucht zweven. Infrarood warmte heeft tevens een therapeutische werking op ons gestel.

Voor wie is een infrarood verwarming geschikt?

Een infrarood verwarming is geschikt voor diegene die duurzaam hun woning willen verwarmen. Dankzij de hoogwaardige technologie is onze infrarood verwarming zeer zuinig. 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Je bespaart al snel 30 tot 50% op de energiekosten. 

Waar infrarood verwarming installeren?

Een infrarood verwarming installeer je aan een vrije muur of aan het plafond. Zorg ervoor dat het warmtepaneel vrij kan stralen, want obstructie vermindert de warmte afgifte. Infrarood verwarming kan dienen als hoofd- of als bijverwarming ter ondersteuning van het huidige systeem.

Hoe werkt een infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming werkt op elektriciteit. Het paneel zet de energie om in warme onschadelijke infrarood warmte, welke vergelijkbaar is met de zonnestralen. De stralen warmen direct de objecten en mensen op. Het paneel sluit je rechtstreeks aan op de elektra of via het stopcontact.

garage infrarood verwarming muur

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²