Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Bel ons

info@heatxl.com

email infraroodpaneel

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Hotyoga verwarming

Infrarood hotyoga verwarming

Eenvoudig studioruimte verwarmen naar 40 graden Celsius

Hotyoga verwarming van Infraroodpaneel zorgt ervoor dat in korte tijd een hoge temperatuur in de studio is bereikt. Daarnaast zorgen de hot yoga warmtepanelen voor een juiste vochtigheidsgraad. Geen beslagen ramen en muffe lucht. Maar een hoge temperatuur voor de hot yoga en hot pilates lessen. 

Gratis offerte aanvragen

hotyoga verwarming infrarood paneel 6

Hotyoga infrarood panelen

Infraroodpaneel heeft een speciale hotyoga verwarming ontwikkeld voor de hot yoga en pilates lessen. Onze warmtepanelen brengen in een korte tijd de juiste temperatuur in de studio voor het geven van lessen. 

Met hot yoga verwarming verwarm je zuinig en ook efficiënt de studio ruimte. Onze panelen bereiken maar liefst een oppervlakte temperatuur van 190 graden Celsius. Deze temperatuur is optimaal voor het verwarmen van een hotyoga studio.

De energie zuinige infrarood heater is gemaakt met het oog op studio gebruik in een professionele omgeving. De panelen worden aan het plafond gemonteerd, zodat de warmte van boven naar beneden straalt. 

Door de hoogwaardige infrarood techniek ontstaat in de yogaruimte binnen een korte tijd een weldadige warmte. Met de hotyoga infrarood verwarming beleven de yoga beoefenaars, zowel geestelijk als lichamelijk, een ontspannen en comfortabel yoga les. De infrarood stralen helpen om optimaal te transpireren, waardoor het lichaam reinigt.  

hotyoga verwarming infrarood paneel 4

Lage kosten en hoge temperaturen

Met een hotyoga verwarming profiteer je van lage kosten. Naast lage verbruikskosten bespaar je namelijk ook onderhoud en servicekosten. Met een infrarood paneel heb je een onderhoudsvrij leven. De hotyoga verwarming van Infraroodpaneel is zeer zuinig. Je verdient daardoor de investering snel terug. Vraag een offerte aan of koop direct de yoga panelen in onze online shop. 

Hotyoga verwarming hoge temperaturen panelen

Blogs infraroodpaneel

3 verwarming oplossingen bij badkamer renovatie

Voordelen infrarood paneel met thermostaat

Infrarood paneel zwart als krijtbord

Combineer infrarood panelen met zonnepanelen

hotyoga verwarming infrarood paneel

Hot pilates infrarood verwarming

Voor het geven van hot pilates en yoga lessen dient de temperatuur binnen rond de 40 graden Celsius te zijn. Met onze speciale hotyoga pilates verwarming voelen de deelnemers al binnen enkele minuten de weldadige warmtestraling. 

Onze infrarood panelen verwarmen het lichaam intensief. Deelnemers en yogi’s worden soepel en komen daardoor gemakkelijk in hun asana. Het is een gezonde stralingswarmte en verwarmd optimaal.

Sinds 2008 leveren wij hotyoga panelen in yoga studio’s in Nederland, België en Duitsland. Sinds vorig jaar weten zelfs studio’s uit Frankrijk en Zwitserland ons te vinden. Al deze yogastudio locaties maken gebruik van onze hoogwaardige kwaliteit warmte panelen. 

Heb je ook interesse in de toepassing van ons systeem in jouw yoga of hot pilates studio? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan je namelijk graag te woord en geven je advies over wat de beste mogelijkheden zijn voor jouw yoga studio!

Infrarood paneel kopen

online shop infraroodpaneel

FAQ Vraag en antwoord

Hotyoga verwarming

Een hotyoga verwarming is een verwarmingssysteem welke gebruikt maakt van lange golf infraroodstraling. De infrarood panelen worden 190 graden Celsius en hebben nauwelijks een opwarmtijd nodig. Dankzij de hoge oppervlakte temperaturen brengen de infrarood panelen de studioruimte in korte tijd naar 38 tot 40 graden Celsius. 

Een hotyoga verwarming is gezond omdat deze gebruikt maakt van infrarood straling. Vergelijkbaar met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Naast dat de infrarood verwarming warmte biedt in de studio, is het ook gezond voor de spieren. Daarnaast is de luchtvochtigheid met onze infrarood yoga verwarming ook in balans.

Onze hot yoga verwarming maakt deel uit van de totaalbeleving in de yogastudio. Een warme en comfortabele studio, die zowel warmte uitstraalt maar ook ontspannen aanvoelt. 

De hotyoga verwarming van Infraroodpaneel is geschikt voor Hot Pilates, Hot Pilates en Bikram studio’s. Door gerichte warmte is de hotyoga infrarood verwarming geschikt voor de hoge temperaturen bij Hot yoga en Birkram, maar ook voor de lagere temperaturen in een Hot Pilates studio. Vraag onze specialisten naar de technische mogelijkheden.

Nee, een hotyoga verwarming is niet duur in verbruik. De infrarood panelen zetten maar liefst 93% van de energie om in warmte. Er gaat weinig energie verloren. Doordat de stralen de deelnemers heel gericht opwarmen, heb je maar weinig energie nodig om de studio te voorzien van warmte. 

Infrarood panelen hebben geen opwarmtijd nodig. Binnen enkele minuten is de studioruimte op 38 tot 40 graden Celsius gebracht. Je warmt niet de lucht op, maar direct de mensen en objecten. 

Je bedient een hotyoga verwarming met een thermostaat. Er is keuze uit een uitgebreide range aan mogelijke sturingen. Van niet programmeerbare analoge thermostaten tot digitale sturing met week programma’s. Bij een hotyoga studio is het van belang om naast de hoge temperatuur ook de luchtvochtigheid te regelen.

Een hygrostaat in combinatie met een thermostaat, of een thermo hygrostaat, houdt de studioruimte op temperatuur en controleert daarnaast de vochtigheid.

De beste hotyoga verwarming

De beste hotyoga verwarming maakt gebruik van infrarood straling. De hoge temperatuur panelen van 190 graden Celsius brengen de studio ruimte binnen enkele minuten naar 38 tot 40 graden. Waarbij de luchtvochtigheid ook op niveau is, rond de 40%. Nooit meer beslagen ramen in de studio ruimte met een hot yoga infrarood verwarming. 

Zuinige hotyoga verwarming

De zuinige hotyoga verwarming met infraroodstraling zet maar liefst 93% van de energie om in warmte. Bij een gemiddelde elektriciteitsprijs van € 0,22 kost een infrarood hotyoga paneel van 1400 Watt slechts € 0,31 kWh. 

Duurzame hotyoga verwarming

Door gebruik te maken van onze zuinige elektrische hotyoga verwarming in combinatie met groene stroom stoot je geen CO2 uit. Indien je de studio wilt luchten, verlies je met de infraroodpanelen weinig warmte. De objecten houden de warmte namelijk lang vast. 

Ideale omstandigheden met hotyoga verwarming

Hot yoga beoefen je bij hoge temperaturen van rond de 40 graden Celsius. Bij de diverse hotyoga vormen wordt de binnen temperatuur opgevoerd naar 38 tot 42 graden Celsius. Met daarnaast een luchtvochtigheid van 40 procent. Dat is het voordeel van onze hotyoga verwarming!

hotyoga verwarming infrarood paneel 5

Yoga Bikram infraroodverwarming

Voor yoga- en bikramstudio’s zijn onze hot yoga infraroodpanelen uitermate geschikt. De hoge kwaliteit warmte panelen worden geproduceerd in Duitsland, wat garant staat voor degelijkheid en hoge kwaliteit. De panelen hebben dan ook levensduur van 25-35 jaar. 

Wij hebben een ruime ervaring opgedaan in het toepassen van hotyoga verwarming systemen in vele studio’s. Wil jij ook jouw studio voorzien van de hot yoga panelen? Neem contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de technische en ook commerciële mogelijkheden.

De infrarood stralen verwarmen direct de objecten en deelnemers in de les. Daardoor komen de yogi’s dieper in hun Asana houdingen. Tevens gaat het rekken en stretchen beter. Daarnaast heeft men de volgende dag veel minder spierpijn. Dit allemaal dankzij de gezonde en intense infrarood straling. 

Een ander voordeel van Infraroodpaneel yoga bikram verwarming is dat de opgewarmde lucht niet verplaatst wordt. Geen temperatuur wisselingen en stofverplaatsing meer! Met een yoga bikram verwarming geniet je van hoge temperaturen en een schone lucht. 

hotyoga verwarming infrarood paneel 7

Eenvoudige installatie hot yoga panelen

De elektrische verwarming infrarood voor de hot yoga, bikram en hot pilates lessen woraan het plafond bevestigd. Als de ruimte waarin de infrarood panelen komen te hangen hoger is dan 3 meter, worden de panelen gependeld. 

De verwarming komt vervolgens aan staaldraad of kettingen te hangen. Aan de infrarood panelen voor hot pilates zit een stekker die je aan het elektriciteitsnet koppelt. De hotyoga thermostaten en regelingen zorgen bovendien voor een eenvoudige bediening van de temperatuur bij de infraroodverwarming hotyoga systemen. 

De panelen brengen de verwarmde ruimte met gemak naar de gewenste temperatuur van 35 tot 40 graden Celsius. Waarna vervolgens de hot yoga, pilates of bikram lessen kunnen starten waarbij lichaam en geest samenkomen. 

Heb je interesse of wil je meer weten over de mogelijkheden om jouw studio te verwarmen met de hotyoga verwarming? Neem contact met ons op. Je bent ook van harte welkom in onze showroom. We nemen uitgebreid de tijd om je uit te leggen hoe een Infraroodpaneel hotyoga verwarming werkt. We kunnen ook een bezoek brengen aan jouw studio. 

hotyoga verwarming infrarood paneel 2

Voordelen van hotyoga verwarming

Yoga beoefenen bij hoge temperaturen is in de afgelopen jaren zeer populair geworden in de Benelux. Vooral de hot yoga Bikram en Hot Pilates lessen zijn zeer geliefd. Hot yoga helpt bij een hogere verbranding. Door de hitte verbruik je namelijk meer energie. 

Bovendien heb je door de warmte minder last van spierpijn. Door het vele zweten krijg je een zachtere en schonere huid. Vraag gratis advies aan bij een hotyoga verwarming kopen. Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Koop direct bij onze webshop. Lees ook ons magazine infrarood verwarming.

Kenmerken van hotyoga infrarood verwarming:

– Geen luchtcirculatie. Stofdeeltje dwarrelen niet in de ruimte en de lucht is schoon.
– Gelijkmatige verwarming van de ruimte.
– De muren zijn warmer dan de omgevingslucht.
– Geen condensatie van vocht op de muren of ramen.
– Comfort bij lage lucht temperaturen.
– Weinig warmte verlies wanneer ramen en deuren worden geopend voor ventilatie.
– In korte tijd is de studio op 38 tot 40 graden Celsius.
– 5 jaar garantie op de infrarood hotyoga verwarming.

Meest gestelde vragen

Infrarood paneel

Een infrarood paneel is een warmtepaneel van 2 tot 3 cm dik en is verkrijgbaar in diverse prachtige designs. Infraroodpaneel werkt op elektriciteit, waarbij tenminste 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Deze verwarmen direct de objecten en mensen in de kamer op. 

Een infrarood paneel is zuinig dankzij de hoogwaardige technologie, unieke structuur en het gebruik van hoge kwaliteit materialen. De innovatieve ESHC technologie is uniek en zorgt voor een efficiënte levering van infrarood warmte. Je bespaart daardoor 30-50% op de verwarmingskosten. Infrarood paneel heeft geen onderhoudskosten. 

Een infrarood paneel is bedoeld voor personen die direct geld willen besparen op de verwarmingskosten en daarnaast duurzaam hun woning of kamer willen verwarmen. Infrarood paneel is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals spiegel-, krijtbord- of fotopaneel.

Een infrarood paneel monteer je eenvoudig aan een vrije muur. Middels de bijgeleverde boormal boor je de gaten in de wand. Met de schroeven bevestig je het infrarood paneel aan de muur. Vervolgens sluit je de elektra rechtstreeks aan of via het stopcontact. Tevens kan je het warmtepaneel aan het plafond monteren. 

Het beste rendement van een infrarood paneel behaal je door een professionele installatie. De installateur berekent het vereiste vermogen voor de ruimte en bepaalt de beste positie. Hiermee wordt rekening gehouden met de inrichting. Obstructie vermindert namelijk het rendement. 

FAQ

Warmtepanelen

Warmtepanelen kunnen jouw woning op een snelle manier verwarmen. Binnen 8 tot 15 minuten zijn de infrarood panelen op volle sterkte en geniet je direct van heerlijke warmte. Je kan de warme panelen inzetten als hoofd- of als bijverwarming voor koudere zones. 

Warmtepanelen wil je hebben, omdat ze gewoonweg prachtig zijn om te zien. Het is de moderne manier van verwarmen, namelijk gasloos. De ir panelen van Infraroodpaneel zijn daarnaast geurloos en geruisloos. Stille, schone en comfortabele warmte.

Warmtepanelen zijn geschikt voor iedereen. In het bijzonder voor personen met reumatische klachten en astmapatiënten. De intense stralen hebben een verlichtende werking op ons lichaam. Er is geen luchtcirculatie, waardoor je geniet van een schoon binnenklimaat. 

Warmtepanelen hang je op in de ruimtes waar warmte gewenst is. Zoals een beeldpaneel in de woonkamer, een spiegelpaneel in de hal of een plafondpaneel in de slaapkamer. Voor iedere ruimte hebben wij een perfecte infrarood oplossing. 

Warmtepanelen installeer je aan de wand of plafond. Het enige wat je nodig hebt zijn vier schroeven en pluggen om het paneel op te hangen. Deze zijn meegeleverd bij de warmtepanelen. Zodra het ir paneel hangt sluit je deze aan op de elektriciteit. 

hotyoga verwarming infrarood paneel 6

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²