infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Hoe een infrarood paneel ophangen?

Infrarood paneel ophangen, maakt de plek nog verschil?

Bij infrarood paneel ophangen is het kiezen van de juiste opstelling belangrijk. Infrarood panelen vereisen iets meer aandacht bij het kiezen van de juiste plek, omdat ze een directe lijn nodig hebben naar wat ze moeten verwarmen. Probeer ze altijd te richten op de delen van je kamer die je het meest gebruikt, zoals zithoeken, zodat jij en je gezin het grootste deel van de warmte ontvangen. 

Infrarood paneel ophangen

Infrarood paneel ophangen aan het plafond of muur

Ongetwijfeld de beste manier om een infrarood paneel op te hangen is aan het plafond. Bij infrarood paneel ophangen aan het plafond is de warmte naar beneden gericht. En heeft daardoor een volkomen onbelemmerde verspreiding van de warmte over de hele ruimte. Waar plafondinstallatie niet mogelijk is, kan je de infrarood panelen aan de muur bevestigen, waar ze ook gezien mogen worden. Infrarood paneel is namelijk een eye catcher in je kamer. Zeker de kunst verwarming of spiegel paneel. 

Indien de infrarood panelen geblokkeerd worden door muren en meubels, denk er dan aan dat het de voorwerpen zijn die de meeste warmte zullen ontvangen en niet jij. Infrarood verwarming heeft de ruimte nodig om te kunnen stralen. 

In grotere commerciële ruimten geldt nog steeds dezelfde logica, maar je zult merken dat vooral aan het plafond hangende producten een betere keuze bieden. Plafond verwarming zijn bijzonder doeltreffende in grote winkelruimtes bijvoorbeeld, omdat ze aan het plafond hangen en een brede spreiding van de warmte geven die naar beneden gericht is. Aan het plafond gemonteerde infrarood heaters kunnen ook gebruikt worden voor (industriële) ruimten als magazijnen, garages en fabriekshallen.

Hoe installeer je een infrarood verwarming?

De installatie van een infrarood verwarming in huis kan je prima zelf doen. Daarbij is altijd belangrijk dat je de juiste positie uitkiest, zodat de warmte zich goed in de ruimte kan verspreiden. Maar dat geldt voor iedere installatie van een infrarood paneel ophangen. 

De warmtepanelen van Infraroodpaneel worden geleverd met een montagekit en montagebeugel. Je kan daardoor zelf het infrarood paneel ophangen. Alles wat je hoeft te doen is de montagebeugel aan de muur te schroeven, het verwarmingselement aan de beugels vast te maken, en dan de stekker in het dichtstbijzijnde stopcontact te steken. 

Mobiele infrarood verwarming, die ontworpen is om vrijstaand te worden gebruikt, biedt een ‘plug and play’ oplossing, zodat je deze meteen kunt gebruiken. DIY infrarood paneel ophangen is een optie als je snel resultaat wilt, of als je denkt dat je de plaats van installatie van het infraroodpaneel later misschien wilt veranderen. 

Plug-in infrarood kachels kunnen handig zijn als je er maar een of twee in huis gebruikt, maar als je van plan bent meerdere warmtepanelen te installeren, is het aan te raden deze door een vakman te laten bedraden, zodat ze de ringleiding van je woning niet overbelasten. 

De producten van Infraroodpaneel worden allen geleverd met een handige montagekit, waar een boormal bij zit, een tekening, schroeven en een instructieboekje. Aan te raden is om bij infrarood paneel ophangen dit met twee personen te doen. 

infraroodpaneel badkamer infrarood verwarming

Infrarood paneel ophangen met bedrading 

Naast de plug & play optie van infrarood paneel ophangen, kan je natuurlijk ook kiezen om het warmtepaneel direct op de elektra aan te sluiten. Advies is om hier een professionele en vakbekwame elektricien voor in te schakelen. Natuurlijk kan je hiervoor ook de installatiedienst van Infraroodpaneel voor vragen. Naast een professionele installatie, zijn zij ook op de hoogte van het kiezen van de juiste positie van het warmtepaneel. Zodat je optimaal en profiteert van de warmteverspreiding. 

Infrarood paneel ophangen in een badkamer of vochtige ruimte

Bij het ophangen van een elektrische verwarming voor gebruik in badkamers moet je door een vakman bedraad worden om te voldoen aan de Nederlandse veiligheidsnormen. Alvorens een product te kopen, moet je altijd nagaan of het een IP bescherming heeft die geschikt is voor gebruik in badkamers, zodat het goed beschermd is tegen het binnendringen van water. 

De warmtepanelen van Infraroodpaneel.nl voor de badkamer hebben tenminste een IP44 waarde waardoor ze geschikt zijn voor installatie in de badkamer of andere vochtige ruimte. Wil je de badkamer verwarming met stekker zelf ophangen, houd dan altijd de veilige afstand van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting aan.

Infrarood terrasverwarmer buiten installeren

Infrarood terrasverwarmer kan je het beste door een elektricien bedraden als ze bedoeld zijn voor permanente plaatsing buiten, om te verzekeren dat deze bedrading beschermd is tegen de elementen. Infrarood terrasverwarmer voor buitengebruik moeten ten minste een IPX4 rating hebben om zeker te zijn van de minimaal vereiste bescherming tegen binnendringend water. 

Een hogere rating kan nodig zijn voor ruimtes waar het hard regent en andere barre weersomstandigheden heersen. De terrasheaters van Infraroodpaneel hebben een IP44 of hogere waarde. Geschikt voor buiteninstallatie.

Meerdere infrarood panelen in een woning ophangen

Als je van plan bent meerdere infrarood panelen te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat ze vast bedraad zijn om te voorkomen dat ze de ringleiding van je woning overbelasten. Het is altijd het beste om met onze vakman over je project te praten als je van plan bent een grote installatie uit te voeren. Wij kunnen je hier zeker mee van dienst zijn. 

Indien je de IR verwarming als bijverwarming gebruikt, kan je er zeker voor kiezen om de montage zelf te verrichten. Met de bijgeleverde installatiekit en instructie is het zelf ophangen van een infrarood paneel een fluitje van een cent. 

Offerte aanvragen