Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Handdoekdroger

Handdoekdroger infrarood verwarming

Altijd warme en droge handdoeken met handdoekdroger verwarming

Handdoekdroger verwarming voor in de badkamer. Met de handdoekdroger verwarming heb je altijd warme en droge handdoeken. Daarnaast profiteer je van een warme badkamer en droge muren. Een prachtig design infrarood paneel met handdoek beugels van roestvrij staal of chroom. 

Gratis offerte aanvragen

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming handdoekdroger

Handdoekdroger in de badkamer

Met een handdoekdroger verwarming in de badkamer geniet je altijd van droge en warme handdoeken. Het is een verwarming en handdoekdroger in één toestel. Metalen of verhard glas infrarood paneel met beugels van chroom of roestvast staal. Prachtige design radiator.

De handdoekdroger van Infraroodpaneel maakt gebruik van lange golf infraroodstraling. De infrarood stralen warmen direct de objecten en mensen in de badkamer op. De verwarming werkt daardoor anders dan de convectie kachels waarbij de lucht wordt verwarmd. 

Na het douchen zijn vaak de muren voorzien van vocht en condens. Dit komt omdat de muren, vloer en objecten kouder zijn dan de lucht. Bij infrarood verwarming heb je hier geen last meer van. De stralen warmen de muren op, waardoor het vocht onttrekt. 

Dit levert nog een voordeel op, namelijk dat schimmels in de muren verdwijnen. Naast warme handdoeken profiteer je van aangename warmte. De duurzame warmtepanelen zijn zeer zuinig in verbruik. Geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie. 

Blogs infraroodpaneel

Verwarming buiten

Verwarmen met infrarood panelen

Infrarood verwarming voordelen nadelen

Is infrarood verwarming goedkoop?

handdoekdroger beugels voorbeeld alle schimmel voorkomen

Infrarood verwarming met handdoekbeugel

De badkamer is één van de koudste ruimtes in een huis. Voor de verwarming van de badkamer is een veel voorkomende combinatie een infrarood paneel met handdoek beugel en een infrarood spiegel paneel. Nooit meer een beslagen spiegel na het douchen. 

Infrarood verwarming is zeer geschikt om je een warm gevoel te geven in de badkamer en daarnaast profiteer je van een lagere luchtvochtigheid. Dit is niet alleen gezond voor ons, maar ook beter voor de badkamer muren. Warme muren en vloer. 

Infrarood straling is tevens gezond, omdat de warme stralen een therapeutische en relaxte werking op ons lichaam hebben. De warme stralen voel je direct op je huid, waardoor je spieren ontspannen en zelfs herstellen. Het geeft verlichting bij reumatische pijnen. 

Doordat er geen lucht wordt verwarmd, heb je geen luchtcirculatie. Dit betekent dat er geen stofdeeltjes en bacteriën in de lucht rondzweven. De warmtepanelen van Infraroodpaneel zijn daarom een prachtige aanvulling op jouw badkamer of andere ruimte.  

Infrarood paneel kopen

online shop infraroodpaneel

FAQ Vraag en antwoord

Handdoekdroger

Wat is een handdoekdroger?

Een handdoekdroger is een infrarood paneel waarvan het bovenste deel een verwarming is voor de badkamer. En het onderste deel heeft de functie als handdoekdroger. Altijd een warme badkamer en droge handdoeken.

Waarom een handdoekdroger in de badkamer?

Een handdoekdroger in de badkamer geeft je warmte en droge handdoeken. Het is een infrarood verwarming en handdoek droger in één. Aan de verchroomde of geborstelde stalen beugels kan je eenvoudig je handdoeken ophangen. Warme badkamer en handdoeken.

Voor wie is een handdoekdroger geschikt?

Een handdoekdroger is geschikt voor degene die houden van duurzame warmte. Zodra je het infraroodpaneel aanzet geniet je binnen enkele minuten van aangename warmte. De handdoeken hangen daarnaast warm en mooi in de badkamer. Het oog wil ook wat. 

Waar een handdoekdroger installeren?

Een verwarming met handdoekdroger monteer je bij voorkeur aan de muur tegenover de douche of bad. Zodra je klaar bent douchen of baden kan je gelijk de warme en droge handdoek om je heen slaan. 

Hoe werkt een handdoekdroger?

Een handdoekdroger werkt met infrarood. Het dual-zone paneel van Infraroodpaneel is verdeeld in twee zones. Het bovenste gedeelte is de verwarming en wordt warmer dan het onderste deel, welke een droogfunctie heeft. Hang hier de handdoeken over de beugels.

De beste handdoekdroger

De beste handdoekdroger voor de badkamer maakt gebruik van infrarood straling. Het warmtepaneel zendt lange infrarood golven de ruimte in, waardoor de badkamer comfortabel warm is. Aan de elegante beugels hang je handdoeken op, die vervolgens snel drogen. 

Zuinige handdoekdroger

De zuinige elektrische verwarming met handdoekdroger zet maar liefst 93% van de energie om in infraroodwarmte. Het gehele warmte oppervlak wordt verhit, waardoor dit hoge rendement kan worden behaald. Zuinig in verbruik, waardoor je direct bespaart op de kosten. 

Duurzame handdoekdroger

De elektrische infrarood verwarming met handdoekdroger is duurzaam, doordat je geen fossiele brandstoffen gebruikt. Combineer het infraroodpaneel met groene stroom of nog beter middels zonnepanelen op je dak. Geen CO2 uitstoot met ir panelen.

Dual zone paneel met handdoekdroger

Het dual zone paneel heeft twee functies. Het onderste deel heeft de functie om de handdoeken te drogen. Dit deel van het paneel wordt 70 graden. Het bovenste gedeelte functioneert als verwarming en wordt 120 graden. Warme badkamer en handdoeken.

handdoek radiator infrarood paneel

Dual zone handdoekdroger paneel

Verwarm de badkamer en droog jouw handdoeken met de dual zone glazen handdoek verwarming van Ecaros of Welltherm. Dankzij de twee aanwezige zones maak je gebruik van diverse oppervlakte temperaturen. 

De bovenste zone heeft een infrarood verwarmingsvlak van 120 graden. Het onderste deel heeft een droogfunctie en bereikt een temperatuur van 70 graden Celsius. De warmtepanelen zijn ruimtebesparend, dankzij het slanke ontwerp van slechts 2 cm. 

De glazen infraroodpanelen zijn gemaakt van ESG zekerheidsglas, dit zorgt ervoor dat het glas erg sterk is en dat bij een mogelijke breuk stompe glassplinters ontstaan.Dankzij de IPX4 klasse zijn de infrarood panelen met handdoekdroger spatwaterdicht. 

Alle warmtepanelen van Infraroodpaneel zijn veilig en van hoge kwaliteit. Ze bevatten het hoogwaardige Duitse TÜV keurmerk, wat betekent dat ze aan zware kwaliteitseisen voldoen. De ESHC techniek, gelijke warmteverdeling van het paneel, zorgt voor een hoog rendement. 

Welltherm handdoekdroger spiegel

Uitvoeringen handdoekdroger panelen

 

Infraroodpaneel heeft diverse prachtige uitvoeringen van de handdoekdroger. Naast tal van kleuren en maten, kunnen de verwarmingselementen worden uitgerust met een elegante handdoek hanger in verschillende lengtes en uitvoeringen. 

De warmtepanelen met handdoekdroger zijn gemaakt van metaal of verhard veiligheidsglas. Verkrijgbaar in onder andere wit en zwart metaal. De Welltherm glas panelen zijn verkrijgbaar in satijn wit of zwart, spiegel, kristal wit of in iedere RAL kleur. 

Het infraroodpaneel kan je ook personaliseren met een foto naar eigen keuze. In mat of glans afwerking. De beugels van Welltherm handdoekdroger zijn gemaakt van chroom of van geborsteld roestvast staal. De handdoek dragers van de Ecaros zijn van geborsteld staal. 

De mogelijkheden zijn ontelbaar. Bij de duaalzone infraroodpanelen zitten standaard achter op het paneel vier bevestiging gaten voor de handdoekdroger beugels. Je kan daardoor ook achteraf losse beugels kopen en deze eenvoudig op het infrarood paneel installeren.

Welltherm handdoekdroger foto handdoek verwarming

Afmetingen en vermogens

De afmeting en het vermogen van het infraroodpaneel is afhankelijk van de te verwarmen ruimte. In de badkamer wil je het snel warm hebben, waardoor we altijd adviseren een iets krachtiger infraroodpaneel te nemen. 

Voor badkamer verwarming rekenen we gemiddeld 60-70 watt per m3 bij een normaal geïsoleerde woning. In vergelijk, voor woonkamers ligt het vermogen gemiddeld tussen de 30-40 watt en voor slaapkamers 25-35 watt per m3.

De afmeting van het infraroodpaneel is verkrijgbaar in 60×120, 60×150 of 60×180 cm. Het metalen paneel is slechts 1,7 cm dik, glaspanelen zijn 2,2 cm dik. Het wattages ligt tussen de 550 tot 850 watt. Alle onze panelen zijn zeer duurzaam en zuinig in gebruik.

De verschillende typen infrarood panelen badkamer, de diversiteit in vermogen, de kleuren en omschrijving vind je in onze online shop.

Afhankelijk van de grootte van het paneel is het mogelijk om twee of drie handdoekdroger beugels te plaatsen. Als je van een strak design houdt zijn de IR panelen met handdoekdroger een aanvulling op de badkamer. 

Meest gestelde vragen

Handdoek verwarming

Wat is een handdoek verwarming?

Een handdoek verwarming is een verwarming en handdoekdrager, een 2-in-1 apparaat. Het is een infraroodverwarming en handdoek droger in één. Het glazen infrarood wandpaneel bevat is een dual-zone paneel waar plek is voor twee handdoek beugels.

Waarom een handdoek verwarming?

Een handdoek verwarming in de badkamer heeft twee functies. Allereerst de badkamer verwarmen en daarnaast de handdoeken drogen. Bovendien heb je gelijk een handdoek drager. Infrarood handdoek paneel staat prachtig in jouw badkamer. 

Voor wie is een handdoek verwarming geschikt?

Een infrarood handdoek verwarming is geschikt voor degene die direct geld willen besparen op de verwarmingskosten. En daarnaast genieten van een warme badkamer met handdoeken. De infrarood stralen zorgen daarnaast voor gezonde binnenklimaat.

Waar handdoek verwarming plaatsen?

De handdoek verwarming monteer je eenvoudig aan een vrije badkamer muur. Bij voorkeur tegenover de douche, zodat je na het douchen jezelf in een warme handdoek wikkelt. Je kan ook achteraf de beugels kopen en aan het paneel monteren. 

Hoe werkt handdoek verwarming?

Handdoek verwarming werkt middels lange golf infrarood straling. Het paneel sluit je aan op de elektriciteit, waarna de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Het bovenste deel van het paneel is de kachel, het onderste deel heeft een droogfunctie voor de handdoeken.

FAQ

Badkamer verwarming

Wat is een badkamer infrarood paneel?

Een badkamer infrarood paneel is een warmtepaneel die voor een aangename temperatuur zorgt. Het warmtepaneel maakt gebruik van de lange golf infraroodstraling, die de objecten in de ruimte verwarmd. Beschikbaar in verschillende panelen, zoals een spiegelpaneel.

Waarom een badkamer verwarming?

 Een badkamer verwarming zorgt voor een heerlijke aangename temperatuur. Met de moderne infraroodverwarming heb je geen last van condens en schimmelvorming in de muren. Droge muren, warme vloer en geen beslagen spiegel.

Voor wie is een badkamer verwarming?

Een badkamer verwarming is voor iedereen geschikt. Iedereen die houd van een warme, droge en schimmelvrij badkamer kiest voor de warmtepanelen van Infraroodpaneel. Door de vele keuze mogelijkheden in het ontwerp, is er altijd wel een paneel dat ook bij jou past. 

Waar monteer je een badkamer verwarming?

Een badkamer verwarming monteer je aan de wand of het plafond. Dankzij de de IPX5 klasse zijn onze infrarood panelen spatwaterdicht en dus geschikt voor in de badkamer. Houd wel altijd de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde wateraansluiting. 

Hoe werkt infrarood badkamer verwarming?

Infrarood badkamer verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen deze weer terug de ruimte in. Van alle kanten voel je warmte.

badkamer verwarming infrarood badkamer infraroodpaneel badkamer spiegel met verwarming infrarood spiegel 2

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²