Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Bel ons

info@heatxl.com

email infraroodpaneel

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Garage verwarming

Garage infrarood verwarming

Vocht en schimmels verdwijnen in de garage

Infrarood verwarming garage voor een warme werkplek. Een garage is vaak slecht, geïsoleerd, waardoor luchtverwarming verspilde energie is. Infrarood verwarming garage is niet gevoelig voor tocht. Je verwarmt namelijk direct de objecten en mensen in de garageruimte. Muren worden warm waardoor vocht en schimmels verdwijnen. 

Gratis offerte aanvragen

Infrarood garage verwarming

Infrarood garage verwarming is geen overbodige luxe. De garage is allang niet meer een plek waar enkel en alleen de auto of motor gestald wordt. Het is een extra ruimte bij je woning die je gebruikt voor meerdere doeleinden. Zoals een wasruimte, opslagruimte, werkruimte voor het klussen en ook voor de stalling van fietsen en motorvoertuig.

Echter is een garage vaak een ruimte die niet goed geïsoleerd is. Door het natte klimaat zijn de muren van een garage vaak vochtig. Dit is de ideale omstandigheid waar schimmels goed gedijen. Dat is ook de reden waarom het vaak in een garage muf ruikt. 

Indien je dan de frisse was ophangt ruikt deze binnen de kortste keren ook muf en kan je opnieuw de wasmachine aanzetten. Ook als je de garage gebruikt als hobbyruimte wil je het warm hebben en werken in een gezond klimaat. Schimmels zijn namelijk zeer slecht voor onze gezondheid. 

Met de infrarood elektrische verwarming creëer je een gezond binnen klimaat in de garage en bovendien is het aangenaam warm. Door de directe stralen van het infraroodpaneel warmen muren op, het vocht verdwijnt. Je kan de infrarood verwarming inzetten als bijverwarming in de garage. Gezonde en aangename warmte. 

Blogs infraroodpaneel

Infraroodpaneel met thermostaat zelf monteren

3 verwarming oplossingen bij badkamer renovatie

Voordelen infrarood paneel met thermostaat

Infrarood paneel zwart als krijtbord

Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand garage infrarood paneel plafond

Hoe infraroodverwarming garage werkt

Infraroodverwarming werkt anders dan een conventionele verwarming. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, zoals een cv ketel of luchtblazer doet, maar verwarmd direct de objecten en mensen in de ruimte. Zoals de muren, plafond, auto, dozen en andere vaste objecten. 

De objecten houden de warmte lang vast. Bovendien weerkaatsen de infrarood stralen op alles in de ruimte. Indien je in het warmtebereik bevindt van 3 à 4 meter van het infraroodpaneel dan voel je van alle richtingen de aangename warmte. 

Doordat niet de lucht wordt verwarmd, heb je ook geen last van een slecht isolatie. Mocht het tochten of de garage deur openstaan dan verlies je nauwelijks warmte. Dit is een groot economisch voordeel. Hierdoor bespaar je direct op de energiekosten. 

Een infraroodverwarming garage monteer je eenvoudig en snel aan de muur of aan het plafond. Maar net waar je de ruimte hebt. Plafond montage heeft als voordeel dat de warmteverspreiding groter is.

Infrarood paneel kopen

online shop infraroodpaneel

FAQ Vraag en antwoord

Garage verwarming

Het voordeel van garage verwarming is dat deze energiezuinig is. Er zijn meer voordelen met infraroodverwarming te benoemen. Zoals dat de muren warm worden, het vocht verdwijnt en daardoor schimmelvorming wordt voorkomen. Geen muffe lucht meer in de garage.

Een ander voordeel is de zone gerichte warmte. Je kan heel gericht de werkplek in de garage verwarmen, heerlijk warm en energie besparend. Geen stofcirculatie, eenvoudige installatie, geen onderhoudskosten en lange levensduur van 25 tot 35 jaar. 

Een garage verwarming is nuttig voor iedereen die geen muffe en vochtige spullen in de schuur wilt hebben. Infrarood houd de garage namelijk vochtvrij. Als je in de garage wilt klussen, profiteer je direct van de warmte. Geen lange opwarmtijd en aangename directe warmte.

Bij het kopen van een garage verwarming let je op verschillende hoge kwaliteit keurmerken. Zoals Made in Germany”, TÜV-Sud, GS en VDE certificering. Uiteraard zijn onze Europees gefabriceerde heaters voorzien van genoemde keurmerken. 

Let op, een CE markering zegt niets over de kwaliteit en veiligheid. Deze zie je namelijk vaak terug op de goedkopere onveilige terrasverwarming. Staar je daar niet blind op. 

Een garage verwarming bevestig je eenvoudig met behulp van 4 schroeven aan de muur of het plafond. Bij de Welltherm en Ecaros panelen is ook een montagebeugel inbegrepen. Controleer de muur op sterkte en stevigheid, want de verschillende wanden hebben verscheidene schroeven of moeren nodig. Gebruik het meegeleverde boorsjabloon bij het boren van de gaten.

Je kan ook kiezen voor een mobiele infrarood straler. Deze zet je neer waar de warmte gewenst is.

Nee, infraroodstraling van een garage verwarming is niet ongezond. In tegenstelling, infrarood straling heeft zelfs een therapeutische werking op ons lichaam. Het ontspant de spieren, verlicht gewrichtspijnen en verbetert de bloedsomloop. Vooral reumapatiënten hebben hier bijvoorbeeld veel baat bij. Het is zoals warmte therapie waarbij ook infrarood wordt gebruikt. 

De beste garage verwarming

Een garage verwarming is de beste manier om deze ruimte te verwarmen. Vaak is een garage niet goed geïsoleerd, indien je deze verwarmd met convectie warmte, verdwijnt de warmte naar buiten. Met infrarood verwarming warm je direct de objecten en mensen op. Verkrijgbaar in verschillende prachtige en energiezuinige panelen .

Zuinige garage verwarming

Onze garage verwarming zorgt voor comfortabele warmte. Gerichte zone verwarming bij de werpplek in de garage. 93% van de energie wordt namelijk omgezet in warmte. Door alleen een zone of werkplek te verwarmen ben je nog zuiniger uit. Geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie.

Duurzame garage verwarming

Infrarood garage verwarming warmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de ruimte. Door elektrische verwarming te combineren met groene stroom stoot je geen CO2 uit. De levensduur van een infrarood paneel is 25 tot 35 jaar zonder onderhoudskosten! Je hebt de investering snel terugverdient. 

Moderne garage verwarming

Een garage verwarming is in vele modellen beschikbaar. Als wand- of plafondpaneel. Gemaakt van verhard ESG veiligheidsglas of een metalen paneel. Een infraroodverwarming is binnen enkele minuten warm, geen opwarmtijd. 

ecaros-infraroodpaneel-30x90CM-260W

Waar garage verwarming plaatsen?

Infraroodpaneel kan heel gericht een zone verwarmen, je hoeft dus niet de hele garage te verhitten. Dit scheelt wederom in de kosten. Indien je een werkbank in de garage hebt staan en je daar in de winter ook wilt klussen, zonder dat je bevriest van de kou. Dan richt je het infrarood paneel op deze werkplek. 

Door alleen de werkplek of zone in de garage te verwarmen waar je de warmte wenst, bespaar je op de energiekosten. Heb je hele vochtige buitenmuren? Dan adviseren wij je om het infrarood paneel tegenover de buitenmuur te installeren. 

Op deze manier wordt de buitenmuur verwarmd waardoor het vocht verdwijnt. Infrarood paneel aan de muur zorgt voor droge buitenmuren en heeft als voordeel dat de eventuele isolatie weer beter werkt. Bovendien kan je schimmel voorkomen met infrarood panelen.

Wil je de hele garage verwarmen omdat je de was daar ophangt of je de opgeslagen spullen droog wilt houden? Kies dan voor een plafondverwarming. Nooit meer een muffe kleding of tuinkussens met infrarood verwarming garage. Je kan ook een mobiele infrarood verwarming gebruiken met korte golf straling. Snel warm en ook buiten te gebruiken.

mobiele-infrarood-verwarming-mobiele-verwarming-mobiele-kachel-losse-verwarming-bijzetverwarming-bijzet-kachel-4 misvattingen over infrarood panelen

Voordelen van infrarood verwarming garage

Infrarood verwarming kent veel voordelen. Doordat niet de lucht wordt verwarmd maar de objecten heb je bijvoorbeeld geen luchtcirculatie. Dus ook geen last van rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën in de lucht. Het binnenklimaat is ook veel beter dan bij een convectie verwarming. 

Bovendien droogt de lucht niet uit, je behoud de juiste vochtigheidsgraad. De muren worden ook verwarmd, waardoor het vocht uit de wanden ontsnapt. Hierdoor heb je geen schimmelvorming in muren van de garage. 

Infrarood stralingswarmte is heel goed in het verwarmen van een zone. Daar waar de warmte nodig is. De infrarode stralen hebben naast warmte een therapeutische en ontspannende werking op het menselijk lichaam. 

Een elektrisch infrarood warmte paneel heeft geen onderhoud nodig. De installatie is snel en eenvoudig, zeker met de meegeleverde installatie kit. Bij de meeste infrarood verwarming modellen is ook een montagebeugel inbegrepen. Je kan natuurlijk ook gebruikmaken van onze vakkundige installatiedienst.

2-mobiele-infrarood-verwarming-mobiele-verwarming-mobiele-kachel-losse-verwarming-bijzetverwarming-bijzet-kachel-thermostaat verwarming

Meer weten over garage verwarming?

Heb je vragen of wil je meer weten over de zuinige infrarood verwarming voor de garage? Neem dan contact met ons op. Al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige infrarood adviseurs. Bekijk ook onze vraag en antwoord pagina. 

Een garage of huis verwarmen met infrarood panelen was nog nooit zo energiezuinig. Wil je weten hoeveel een infraroodpaneel kost of hoeveel je per maand kan besparen op de energiekosten? Wij maken een exacte berekening voor je. 

Heb je advies nodig? Wij adviseren je en maken een passende offerte op basis van jouw wensen. Kom langs in onze showroom en beleef de warmte zelf. Misschien heb je hulp nodig bij de installatie? Maak dan gebruik van onze vakkundige installatie service. 

Wil je meer weten over infrarood verwarming woonkamer, slaapkamer of badkamer verwarming? Lees dan ook eens ons magazine infrarood verwarming. Bekijk de verschillende infrarood panelen uitvoering in onze online shop. Krijtbord verwarming, spiegel verwarming of gekleurde panelen. Een paneel met foto en kunst. Alles is mogelijk.

Meest gestelde vragen

Verwarmingspaneel

Een verwarmingspaneel is een paneel dat de energie omzet in warmte. Het warmtepaneel werkt op elektriciteit en is zuinig in verbruik. De moderne infrarood panelen van Infraroodpaneel hebben een hoog rendement tot wel 93%. 

Een verwarmingspaneel is modern omdat je geen gebruik meer maakt van aardgas. Daarnaast kan je kiezen uit vele prachtige uitvoeringen. Het paneel is slechts 2 tot 3 cm dik, waardoor ze ook ruimtebesparend zijn. Installatie aan de muur of plafond.

Een verwarmingspaneel is bedoeld voor huishoudens die hun woning energiezuinig en milieubewust willen verwarmen. Infrarood verwarming is geschikt als hoofd- of als bijverwarming voor de koudere zones in het huis. Bijvoorbeeld ls bijverwering in de keuken.

Een verwarmingspaneel in de slaapkamer monteer je aan de muur of het plafond. Bij wandmontage is de beste plek tegenover de buitenmuur. Op deze manier wordt de buitenmuur ook verwarmd, waardoor vocht wegtrekt en schimmelvorming verdwijnt. 

Een verwarmingspaneel verwarmd de ruimte middels lange golf infrarood straling. Niet de lucht wordt verwarmd, maar de objecten en mensen. Zoals muren, vloer en meubels die de warmte vasthouden. De stralen weerkaatsen op objecten in de kamer. 

FAQ

Huis verwarmen

Huis verwarmen met infrarood is zuinig en kosten besparend. Met infrarood verwarming bespaar je tussen de 35en 50% op de verwarmingskosten ten opzichte van een traditionele verwarming. Infraroodpaneel warmte niet de lucht, maar direct de objecten en mensen op. 

Je huis verwarmen met infrarood is een duurzame keuze. Je bent niet meer afhankelijk van de fossiele brandstoffen. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit. Ze zijn zeer zuinig in gebruik en in combinatie met groene stroom CO2 neutraal. 

Duurzaam huis verwarmen is geschikt voor degene die gasloos willen verwarmen en niet meer afhankelijk willen zijn van de voorraad fossiele brandstoffen. Daarnaast voor degene die direct geld willen besparen op de verwarmingskosten. Infrarood is zuinig en duurzaam. 

Elektrisch je huis verwarmen is de toekomst. Gebruik groene stroom, zodat bent. De moderne manier van elektrische verwarmen is middels infrarood straling. Gezonde en directe warmte in jouw huis. Geschikt als hoofd- of bijverwarming. 

Je huis verwarmen met infrarood werkt middels lange golf infrarood straling. werkt middels elektriciteit. Het zet de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. Infrarood is vergelijkbaar met de zonnestralen, maar zonder uv-straling.

Halletje met infrarood verwarming

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²