infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Energie besparen in huis met infrarood paneel

Energie besparen in huis met zuinig infrarood paneel

Hoe kan je energie besparen in huis? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. De alsmaar stijgende gasprijzen zijn een aanslag op ieders portemonnee. Je wilt het aangenaam warm hebben in huis, en daarnaast ook een betaalbare verwarmingsrekening ontvangen. Niemand zit te wachten op een hoge gasrekening of elektriciteitsrekening. Maar hoe kan je dan besparen op energie en het toch heerlijk warm hebben? We leggen je uit waarom infrarood paneel de oplossing is. 

mobiele verwarming

Energie besparen op verwarmen woning

Energie besparen op het verwarmen van jouw woning, dat kan met een zuinige infrarood verwarming. Moderne woningen zijn steeds beter geïsoleerd en hebben daardoor een kleinere warmte behoefte. De periode van het gebruik van fossiele brandstoffen om een woning te verwarmen komt steeds meer achter ons te liggen. Een meer moderne en goedkopere manier van verwarmen is deze van de warmtepomp of infraroodpaneel. Een combinatie van beide zien we ook vaak. Energie besparen in huis doe je dan ook door elektrisch te verwarmen. 

Je woning verwarmen met gas is steeds minder populair. De overheid stimuleert ons ook om over te stappen op verwarmen zonder gas. Dit is zelfs vastgelegd in het Klimaatakkoord. In 2050 moeten zelfs alle gebouwen zonder gas verwarmd worden. Waarvan in 2030 de eerste 1,5 miljoen woningen verduurzaamd moeten zijn. Dit is al heel snel, over acht jaar om precies te zijn. En dat is dichterbij dan we denken. Dit betekent dat we op zoek zijn naar een moderne en duurzame manier van verwarmen. 

Oplossing voor zonder gas huis verwarmen

Zonder gas huis verwarmen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook om je hoge gasrekening tegen te gaan. Wat is de oplossing voor zonder gas huis verwarmen? Elektrisch verwarmen met infrarood panelen. Ook kan je denken aan een elektrische warmtepomp als lage temperatuur vloerverwarming gecombineerd met infrarood paneel aan de muur of plafond. Energie besparen in huis door elektrisch te verwarmen met infrarood paneel of met een elektrische warmtepomp zijn daarom zuinige alternatieven. 

Infrarood paneel kan je bovendien inzetten als hoofd- en bijverwarming. Het voordeel van infraroodpaneel ten opzichte van en warmtepomp is dat je deze ook kan gebruiken in woningen die bouwkundig gezien minder geschikt zijn voor een warmtepomp. Bijvoorbeeld bij huizen waar geen ruimte is voor een warmtepomp systeem of waar er geen mogelijkheid is om een vloerverwarming aan te leggen. Ook woningen die minder goed geïsoleerd zijn, kan je met infrarood panelen goed verwarmen. 

Infrarood paneel geschikt voor minder goed geïsoleerde woning

Energie besparen in huis door je woning te verwarmen met infrarood paneel is een geweldige optie. Ook voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn, doet een infraroodpaneel heel goed zijn werk. Infraroodverwarming werkt namelijk anders dan een convectie verwarming, zoals een warmtepomp of een CV ketel. 

Infraroodpaneel is een stralingsverwarming welke werkt met infraroodstraling. Deze lange golf stralen warmen direct de objecten op waarmee ze in aanraking komen. Bevind jij je in het stralingsgebied, dan voel je dus gelijk de warmte op je lichaam. Je kan dit principe vergelijken met de zonnestralen. Zodra deze je huid raken, warm je op. Ga je vanuit de zon naar de schaduw, dan voel je de koude omgeving. Zo werkt stralingswarmte ook. 

Daarnaast heeft een infraroodpaneel geen last van een luchtstroming. Je verwarmt immers niet de lucht, maar de objecten. Mocht je woning dus minder goed geïsoleerd zijn, dan is de oplossing voor energie besparen in huis en het toch warm te hebben infrarood panelen. Je kan met infraroodpaneel ook gerust een raam openzetten om de ruimte te luchten. De warmte blijft binnenshuis, want de objecten houden de warmte lang vast. Als je dit doet met een luchtverwarming, dan waait de warmte zo naar buiten. En kan je weer opnieuw je huis verwarmen. Energie besparen in huis doe je middels infrarood verwarming.

bespaar geld op verwarming

Geïsoleerde woning elektrisch verwarmen

De nieuwe woningen worden allemaal afgeleverd zonder een gas aansluiting. Hierbij wordt al nagedacht over een andere manier van verwarmen. Fossiele brandstoffen raken op en zijn milieuvervuilend. Wil je verlost zijn van de hoge gasrekening? Stap dan over naar elektrisch verwarmen. Elektriciteit is namelijk dé energiebron om gebouwen te verwarmen. 

De bouw van een nieuw goed geïsoleerde woning start bij het ontwerp. Waar bijvoorbeeld via zon gericht bouwen de binnenkomst van de natuurlijke zonnestralen optimaal wordt benut. De isolatiewaarde van de woning speelt een rol voor energie besparen in huis.

Een goed geïsoleerde woning heeft maar weinig energie nodig om het binnenklimaat op een aangename temperatuur te krijgen. Vaak is het binnen al zo’n 16 graden Celsius. Je hoeft daardoor maar weinig bij te verwarmen om het lekker warm te hebben. Dit is hoe je ook energie besparen in huis kan. 

Met een infrarood panelen is 19 à 20 graden Celsius voldoende. Infraroodverwarming warmt niet de lucht in de ruimte op, maar direct de objecten en mensen. Daardoor kan je de slimme thermostaat een paar graden lager zetten. Iedere graad die je naar beneden bijstelt, levert je al een energiebesparing van 6% op. Reken uit je winst voor energie besparen in huis.

Gezonde verwarming met infrarood 

Wil je een gezonde verwarming in huis? Kies dan voor infrarood verwarming van Infraroodpaneel. Waarom in een infraroodpaneel gezond voor je? Ten eerste is het de manier van verwarmen. Doordat er geen luchtcirculatie aan de pas komt, heb je ook geen last van rondzwevende stofdeeltje of bacteriën in de lucht. Zeker astmatisch aangelegde personen hebben hier baat bij. 

Ten tweede worden ook de vloeren en muren verwarmd. Doordat de muren droog blijven, heb je geen last van schimmelvorming en de isolatie in de muren werkt ook beter. Ten derde blijft met infrarood paneel aan de wand of plafond de luchtvochtigheid op peil. Een te droge lucht is niet goed voor je huid, ogen en lippen. Te vochtig is weer niet goed voor je spieren en gewrichten. Reumapatiënten profiteren dan ook optimaal van huis verwarmen met infrarood. Door de infraroodwarmte op je lichaam wordt je bloedcirculatie ook gestimuleerd. Ook vermindert het klachten aan stijve spieren. 

Door gebruik te maken van ir verwarming ben je bovendien onafhankelijk van fossiele brandstoffen en verwarm je CO2-neutraal. Energie besparen in huis door te verwarmen met infraroodpanelen is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je gezondheid. En natuurlijk ook voor het milieu. Drie vliegen in één klap!

Geld besparen met infraroodpaneel

Voor een optimale besparing combineer je infraroodpaneel met zonnepanelen en energie opslag. Je kan niet alleen energie besparen in huis, maar ook vele geld besparen op de elektriciteitskosten. Een verwarmingspaneel heeft namelijk geen onderhoud nodig, omdat deze geen draaiende onderdelen bevat die kapot kunnen gaan. Zoals een brander, condensator, circulatiepomp. Ook hoef je niet jaarlijks het water bij te vullen en de leidingen te ontluchten. 

Urenlang wachten op de onderhoudsmonteur voor de jaarlijkse schoonmaakbeurt behoort gelukkig ook tot het verleden. Niets is zo vervelend om de hele dag thuis te blijven totdat de monteur eens een keer tijd voor je heeft. De installatie van een warmtepaneel is ook nog eens eenvoudig en snel. 

Bovendien is een infrarood paneel binnen 5 tot 12 minuten warm. Er is dus vrijwel geen opwarmtijd nodig. Zet de verwarming ook uit in de ruimtes die je niet gebruikt. En gebruik een thermostaat. Dit bespaart je flink op energie besparen in huis.

Energie besparen in huis door zonder gas te verwarmen levert je voordelen op: 

– lage verbruikskosten tot wel 50% besparing op convectie verwarming

– geen onderhoudskosten

– eenvoudig installatie

– CO2 neutraal huis verwarmen

– esthetische design verwarming

Naast bovengenoemde voordelen is een infrarood paneel ook nog eens verkrijgbaar in prachtige designs. Een warmte paneel van Infraroodpaneel is namelijk verkrijgbaar in vele prachtige designs. Zoals een handdoek verwarming in de badkamer of als spiegel verwarming in de woonkamer of hal. Doordat het verwarmingspaneel slechts 1,8 tot 2,2 cm dik is, zijn de panelen ook nog eens ruimtebesparend. Geschikt voor alle ruimtes. Zoals in de woonkamer, hal, keuken en heerlijk ook als badkamer verwarming

Advies inwinnen infraroodpaneel kopen

Wil je ook energie besparen in huis en wil je advies over infraroodpaneel kopen? Win advies in bij onze adviseurs van Infraroodpaneel. Zij geven je tips waar je het paneel op moet hangen, hoeveel vermogen je nodig hebt voor welke ruimte en welk model het meest geschikt is. Is je warmtepomp te koud, koop infrarood panelen erbij. Neem voor deskundig advies over energie besparen in huis contact op met Infraroodpaneel. 

Belangrijk bij de infrarood verwarming zijn de positie, de warmte berekening, het vermogen en de kwaliteit. De meest voorkomende fouten die gemaakt worden bij huis verwarmen met stralingswarmte zijn: 

– De warmte vraag is niet goed berekend of helemaal niet berekend. 

– De infrarood panelen zijn niet goed gepositioneerd in de ruimte, waardoor de kachel niet een optimale warmteverspreiding heeft. 

– Monteer een infrarood paneel altijd op een vrije muur of aan het plafond als plafondverwarming. Zorg dat het infrarood paneel vrij kan stralen, obstructie vermindert namelijk de warmteafgifte. 

– Koop altijd een hoogwaardig infrarood paneel. Deze is iets duurder in de aanschaf, maar daarentegen veel energie zuiniger. De besparing zie je direct terug op de energierekening. 

– Het vermogen van de infraroodverwarming is te laag voor de ruimte. 

Voorkom bovenstaande fouten door deskundig advies in te winnen bij Infraroodpaneel. Weet je al welk infrarood paneel je wilt kopen voor energie besparen in huis? Dan kan je terecht in onze online winkel

Offerte aanvragen