infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Elektrische kachel woonkamer

Elektrisch verwarmen in de woonkamer is modern, duurzaam en zeer efficiënt. We vertellen je graag wat je moet weten over een elektrische kachel in de woonkamer als hoofdverwarming, een elektrische bijverwarming in de woonkamer en alle voordelen van Infraroodpaneel.nl.

Een elektrische kachel in de woonkamer als hoofdverwarming

Een elektrische kachel in de woonkamer is zeer geschikt om te plaatsen als hoofdverwarming. Door warmte straling ontstaat een aangename warmte die ook nog gezond is; het heeft een therapeutische en ontspannende werking op het lichaam. Dat maakt een elektrische kachel in de woonkamer een echte must-have. Daarnaast is elektrisch verwarmen geurloos en geluidloos, wat wel zo prettig is in de woonkamer.

Elektrisch verwarmen in de woonkamer doe je door een of meerdere infraroodpanelen te installeren in het plafond of de muur. Ze zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en modellen, waardoor ze bij ieder interieur passen. Dankzij het slanke ontwerp – slechts 2 cm – zijn ze ook nog eens ruimtebesparend. 

Elektrische kachel woonkamer

Elektrische bijverwarming in de woonkamer

Wanneer je een elektrische kachel in de woonkamer wilt installeren om koudere zones extra te verwarmen, dan is dat goed mogelijk. We noemen dit dan elektrische bijverwarming in de woonkamer. Panelen zetten nagenoeg 100% van energie om in warmte, wat ze uitermate geschikt maakt als elektrische bijverwarming voor koudere plekken in de woonkamer, bijvoorbeeld een zithoek of eetkamer waar de gewone verwarming niet goed bij kan komen.

De beste elektrische verwarming in de woonkamer: waar let je op?

Wanneer je elektrisch wilt verwarmen, dan wil je wel de beste elektrische verwarming voor de woonkamer. Infraroodpaneel.nl kan je hierbij helpen en geeft je graag tips om de beste elektrische kachel voor de huiskamer te kopen. 

Wat als eerste belangrijk is: gebruik je de infraroodpanelen als hoofdverwarming of zoek je naar een elektrische bijverwarming voor de woonkamer, bijvoorbeeld tijdens de herfst en lente? Je kunt aardig wat geld besparen als je kiest voor bijverwarming, omdat je zo niet het hele systeem hoeft te laten draaien voor enkele uren opwarmen. 

Daarnaast kun je kiezen om de woonkamer te verwarmen met een mobiele elektrische kachel. Deze zijn flexibel en kun je steeds opnieuw ergens anders plaatsen om een ruimte te voorzien van (extra) warmte.

Wil je een elektrische kachel voor een grote woonkamer, dan kun je ervoor kiezen om meerdere panelen te plaatsen. Een enkel paneel kan dan weer volstaan als je een elektrische kachel in een kleinere woonkamer wilt, bijvoorbeeld van 50m2. 

Of je nu een enkel paneel of meerdere wilt installeren, het is belangrijk om rekening te houden met de positionering, zodat de warmte niet geblokkeerd wordt door meubels, spiegels of ramen.

Bedenk je dus goed wat er precies nodig is voordat je infraroodpanelen aanschaft; zo weet je zeker dat je de beste elektrische verwarming voor jouw woonkamer koopt.

Elektrische kachel woonkamer

Voordelig elektrisch verwarmen in de woonkamer dankzij Infraroodpaneel.nl

De woonkamer verwarmen met een elektrische kachel heeft veel voordelen. Verreweg het beste voordeel, is dat een elektrische kachel in de huiskamer je op jaarbasis veel geld scheelt ten opzichte van convectieverwarming of gewone elektrische verwarming. Omdat een elektrische kachel in de woonkamer bijna 100 procent van de energie omzet in warmte, kun je het gebruiken als hoofdverwarming, maar ook als elektrische bijverwarming voor de woonkamer. Ander soort elektrische verwarmingen zetten veel minder energie om in warmte en bij convectieverwarming, duurt het erg lang voordat het huis is opgewarmd en verdwijnt deze gemakkelijk door kieren, gaten en het dak. Met name in slecht geïsoleerde huizen is de woonkamer verwarmen met een elektrische kachel van Infraroodpaneel.nl aan te raden. Zo geniet je altijd van de beste elektrische radiator in je woonkamer!

Contact en informatie over een elektrische kachel voor de woonkamer met infrarood straling

Wil je graag genieten van de beste elektrische verwarming voor de woonkamer of heb je vragen over een elektrische kachel voor de woonkamer? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder. Heb je voldoende informatie en wil je direct een elektrische kachel voor de huiskamer kopen? Dat kan in onze webshop!

FAQ

De woonkamer elektrisch verwarmen heeft veel voordelen:

  • zeer zuinig en gemakkelijk in gebruik
  • ruimtebesparend: slechts 2 cm dik
  • geeft aangename warmte af en is goed voor de gezondheid
  • er vindt geen luchtcirculatie plaats, waardoor er geen stof of bacteriën ronddwalen en de warmte direct de ruimte verwarmt
  • ze zijn in leuke ontwerpen verkrijgbaar
  • ze zijn geurloos en geluidloos
  • voorkomt schimmelvorming en verbetert de isolatie van de buitenmuren (mits het paneel daar geplaatst wordt)

Een elektrische kachel voor de woonkamer die werkt op infrarood zet zo’n 93% van de energie om in warmte, waar andere elektrische verwarming minder efficiënt en zuinig presteren.

Je kunt je woonkamer verwarmen door middel van een mobiele elektrische kachel. Deze is installeer je niet in de muur of het plafond, maar kun je flexibel verplaatsen.

De positie van de elektrische kachel moet zo gekozen zijn dat deze straalt naar de zone die je wilt verwarmen in de huiskamer. Het beste is als het paneel een afstand van 3 tot 4 meter bereikt. De buitenmuur is het best geschikt, omdat deze erg veel kou binnenlaat; de binnenmuur slaat de warmte vrijwel direct op.

De indeling heeft veel invloed op de plaatsing van de elektrische verwarming in de woonkamer. Vermijd montage onder ramen of spiegels, aangezien deze objecten geen warmte op kunnen slaan. Plaats het ook niet voor een groot meubelstuk, zoals een bank of kast. De warmte moet zich vrij kunnen verspreiden.

Offerte aanvragen