infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Elektrische handdoek radiator 

Wanneer je graag geniet van een heerlijk warme badkamer en droge handdoeken, dan is een elektrische handdoek radiator iets voor jou. We vertellen je graag alles dat je moet weten over een elektrische handdoek radiator in de badkamer, van welke voordelen je geniet en hoe je de elektrische handdoekdroger installeert.

Een elektrische handdoek radiator in de badkamer

Wanneer je ervoor kiest om een elektrische handdoek radiator in de badkamer te installeren, dan zijn er een hoop voordelen waarvan je geniet. Zo is de handdoek radiator een verwarming en handdoekdroger in één. Niets is fijner dan na een douche of warm bad thuiskomen in een droge handdoek die lekker op temperatuur is. Met een elektrische handdoek radiator bereik je dat elke dag! Daarnaast heb je geen last meer van condens en ben je daardoor direct af van schimmels. 

Wil je een handdoek radiator van hoge kwaliteit, dan zit je bij Infraroodpaneel goed. Het paneel van een elektrische handdoek radiator is gemaakt van metaal of verhard glas en de beugels van chroom of roestvrij staal. De handdoek radiator is veilig; er is geen brandgevaar, het is spatwaterdicht en mocht het glas breken, dan zorgt het ESG veiligheidsglas ervoor dat er geen scherven zijn. Nu zeggen we er wel bij dat je flink je best moet doen om het glas te laten breken!

Handdoek verwarming Infrarood Paneel

De voordelen van een elektrische handdoekdroger

Een elektrische handdoekdroger is een onmisbaar item in de badkamer. De elektrische handdoek radiator zorgt ervoor dat de badkamer lekker warm is. De elektrische handdoekdroger is uitgerust met een handig handdoekrek voor de radiator. Hierdoor zijn je handdoeken altijd droog en ook nog eens goed opgewarmd. Dat voelt niet alleen prettig aan na een douche of bad, maar je wordt er ook nog eens sneller droog door. 

Verder is verwarmen met een elektrische handdoekdroger een stuk goedkoper dan verwarmen door middel van gas. Het verbruik van de handdoek radiator is aanzienlijk lager en daarom zeer zuinig; meer dan 90 procent van de energie wordt omgezet in warmte. 

Handdoekverwarming in de badkamer is ook nog eens gemakkelijk te installeren. Het ontwerp van de handdoek radiator en het handdoekrek voor de radiator zorgt voor een elegante uitstraling. Wil je jouw badkamer tot één geheel maken, dan kun je er een badkamerspiegel en paneel voor het plafond bij kopen. Zo geniet je optimaal van een warme badkamer.

Handdoek verwarming en handdoekdroger Infrarood Paneel infrarood kachel

Handdoekverwarming in de badkamer met een handdoekrek voor de radiator

Wanneer je op zoek bent naar een goede handdoek radiator, dan weet Infraroodpaneel raad. Wij hebben een zeer gevarieerd aanbod in elektrische handdoekdrogers. We hebben een handdoek verwarming voor in de badkamer in verschillende maten en kleuren. Zo kun je ervoor kiezen om een handdoekdroger aan te schaffen in satijn, wit, zwart, kristal wit of een andere RAL-kleur. 

Wat betreft afmetingen is er ook veel mogelijk. Hoe groot de handdoek radiator moet zijn, hangt af van hoe groot de badkamer is. We hebben radiatoren beschikbaar in de volgende maten: 60 x 120, 60 x 150 en 60 x 180. Het paneel van de elektrische handdoekdroger is 1,7 cm dik en de glaspanelen zijn 2,2 cm dik. Het aantal wattage dat je nodig hebt voor een handdoekdroger in de badkamer ligt gemiddeld op 60 tot 70 watt.

Handdoek verwarming en handdoekdroger Infrarood Paneel infrarood verwarming

Je handdoek verwarming elektrisch maken: hoe werkt het?

Wanneer je jouw oude convectieverwarming wilt vervangen door een handdoek verwarming in de badkamer, dan helpen we je daar graag bij. Laten we voorop stellen dat een handdoekdroger met handdoekrek geen moeilijke verwarming is om te installeren. Het enige dat je nodig hebt is stroom en alle bevestigingsmaterialen worden meegeleverd. Om de handdoekdroger zo veilig mogelijk te installeren, kun je rekening houden met een veiligheidsafstand van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting. 

De handdoek verwarming voor de badkamer is brandveilig. Dat komt door de dual-zone-techniek. Dit houdt in dat de panelen van de elektrische handdoekdroger in het bovenste gedeelte geschikt zijn om de ruimte te verwarmen; de temperatuur kan oplopen tot 120 graden Celsius. Het onderste gedeelte is bedoeld voor het opwarmen van de handdoeken en wordt daarom maximaal 70 graden Celcius. 

Contact en informatie

Wil je meer weten over het aanschaffen van een elektrische handdoek radiator? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Offerte aanvragen