infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Elektrische radiator badkamer

Beste elektrische verwarming in de badkamer

De beste elektrische verwarming kan je bestellen bij Infrarood Verwarming en Infraroodpaneel. Wij hebben de beste elektrische verwarming met infraroodstraling die je kan voorstellen. Enkel verkopen wij A-merken, welke voorzien zijn van de nodige hoogstaande keurmerken. Bovendien ontvang je op de Alkari warmtepanelen 2 jaar garantie, op Ecaros elektrische verwarming 3 jaar en op Welltherm maar liefst 5 jaar garantie. Dit zijn A-merken bij wie je de beste badkamer verwarming kan kopen.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Oud Gastel, Roosendaal, daarnaast zijn er diverse preferred partners met showrooms in Nederland en België. In deze showrooms krijg je alle gelegenheid om op je gemak rond te kijken en je deskundig te laten adviseren over de mogelijkheden met infraroodverwarming. Onze deskundige adviseurs staan je natuurlijk graag te woord om al je informatie te geven en je vragen te beantwoorden.

handdoekdroger beugels voorbeeld alle schimmel voorkomen

Elektrische radiator badkamer: gasloos verwarmen

Goedkoop verwarmen zonder gas doe je met stralingswarmte. Infraroodstraling warmt namelijk niet de lucht op, maar direct de objecten. Denk hierbij aan meubels, muur, vloer en ook mensen. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je de warmte op je lichaam. Bovendien weerkaatsen de stralen ook weer terug, daardoor voel je van alle richtingen de heerlijke warmte. Daarnaast is de opwarmtijd heel kort, slechts 5 tot 12 minuten, waardoor je geen energie verspilt. De stralingswarmte is niet gevoelig voor tocht, dus ook in minder goed geïsoleerde woningen werkt deze manier van badkamer verwarming optimaal.

Een elektrische radiator middels infrarood verwarming is de groene oplossing voor de verwarming van jouw badkamer of andere ruimtes in je huis. Meer en meer mensen kiezen voor een milieuvriendelijke en gasloze verwarming van Infrarood Paneel. Een elektrische radiator badkamer is dan een uitstekend begin. Doe dit met groene stroom of zonnepanelen.

Voordelen elektrische badkamer verwarming

Een elektrische badkamer verwarming brengt vele voordelen naar voren. Zeker als de badkamer verwarmd met elektrische verwarming. Allereerst verwarmt dit niet de lucht, maar de objecten en mensen in de ruimte.  Onder objecten verstaan we het badkamermeubel, de vloer, muren en andere vaste voorwerpen. Deze objecten houden de warmte vast, waardoor ze warm aanvoelen. Vervolgens weerkaatsen ze de warmte weer terug. Je voelt daardoor van alle kanten de warmte. 

Doordat de muren warm zijn, heb je het na het douchen nauwelijks condensvorming in de ruimte. Dit houdt schimmelvorming in de badkamer tegen. Daarnaast is de elektrische badkamer verwarming zeer zuinig in het verbruik. Je hebt geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. 

Naast deze voordelen, profiteer je ook van een prachtige ontwerpen. Een elektrische badkamer radiator is slecht 2 tot 3 cm dik. Je monteert deze aan de wand of het plafond. 

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming handdoekdroger

Elektrische badkamer radiator: kosten

De prijs van elektriciteit is in Nederland zo’n 20 tot 50 eurocent per kWh (kilowattuur). Uiteraard schommelen deze prijzen. Daarnaast is de prijs ook per regio en aanbieder afhankelijk. Door nauwkeurig om te gaan met het gebruik van de elektrische badkamer radiator, kan je besparen op energie. Verwarm bijvoorbeeld alleen de ruimte waar je aanwezig bent. Verlaag de thermostaat met 1 graad Celsius. Dit levert je per jaar maar liefst een besparing op van zo’n 6 procent. Zet de badkamer radiator niet 24 uur per dag aan en bedien je thermostaat met de smart home app. Waar je ook bent, je bedient de thermostaat op afstand. 

Design en formaten elektrische badkamer verwarming

De moderne elektrische badkamer verwarming is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zo heb je naast een milieuvriendelijke badkamer radiator ook nog eens een mooi design. Met merken als Welltherm, Ecaros en Alkari zit er ook voor jou een geschikte badkamer radiator tussen.

Daarnaast heb je de keuze uit verticale en horizontale verwarming. De keuze in design is zeer groot. Onze elektrische radiator badkamer is verkrijgbaar in tal van kleuren. Of personaliseer het met een mooie foto of kunst.

Daarnaast kun je kiezen voor infrarood spiegelpaneel waardoor je nooit meer last hebt van een beslagen spiegel. Of een elektrische handdoek radiator, zodat je altijd warme en droge handdoeken hebt. Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw badkamer elektrisch te verwarmen.

Is een elektrische badkamer radiator veilig?

Een elektrische verwarming is uiterst veilig voor gebruik in de badkamer. We leggen je uit waarom onze elektrische badkamer radiator veilig is:

  • Dankzij de IP44-klasse is de elektrische verwarming badkamer  spatwaterdicht, waardoor ze absoluut veilig zijn om in welke vochtige ruimte dan ook te gebruiken. Wat belangrijk is bij de installatie, is dat je de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde wateraansluiting. Vaak wordt een elektrische radiator badkamer tegenover de douche of bad gemonteerd. 
  • De warmtepanelen zijn voorzien van meerdere veiligheidsschakelaars tegen oververhitting. Mocht het om de een of andere reden voorkomen dat de panelen van elektrische badkamer radiator niet uitgaan, dan schakelt de badkamer radiator zichzelf uit als een bepaalde maximumtemperatuur bereikt is. Extra veilig. 
  • De badkamer verwarming is gemaakt van verhard ESG veiligheidsglas. Daarnaast bevat het geen scherpe hoeken. Het is dus zeker veilig om een elektrische radiator in de badkamer te installeren.