infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Babykamer

Een elektrische kachel in de babykamer is erg populair en dat heeft zo zijn redenen, waaronder het verspreiden van een constante temperatuur. Wil je weten wat de voordelen zijn van een elektrische kachel in de babykamer, hoe het bijdraagt aan een leuke inrichting en antwoord op je vragen over een elektrische kachel in de babykamer? Lees dan verder, want we vertellen je alles wat je moet weten over elektrische kachels van Infraroodpaneel.nl.

Waarom een elektrische kachel in de babykamer installeren?

Er zitten veel voordelen aan het installeren van een elektrische kachel in de babykamer. Ten eerste verzorgt het een constante temperatuur in de ruimte, wat zeer aangenaam is voor de baby; zo heeft hij of zij het niet te koud of te warm. Baby’s en kleine kinderen kunnen hun lichaamstemperatuur namelijk zelf nog niet goed reguleren, waardoor een consistente temperatuur in de kamer van groot belang is. Daarnaast worden objecten in de ruimte verwarmd; er vindt geen luchtcirculatie plaats, waardoor er geen stof en bacteriën ronddwalen en de luchtvochtigheid goed op peil blijft.  Dit heeft een positief effect op de luchtwegen en de kamer houdt de warmte beter en langer vast. Tevens is een elektrische kachel een zeer voordelige manier om de babykamer op te warmen en is het veilig. De kachel warmt snel op en zet meer dan 90% van de energie om in warmte. verwarming kopen infrarood kachel

Een elektrische kachel in de babykamer: tips voor de inrichting

Een elektrische kachel kan een zeer leuke toevoeging zijn in de babykamer. De panelen zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Zo kun je een paneel laten bedrukken met een foto, een favoriet Disney personage of een vrolijke kleur. Ook kun je kiezen voor een spiegel of een krijtbord, waar jouw kind lekker op kan tekenen als hij of zij wat ouder is. De mogelijkheden zijn eindeloos; neem gerust contact op als je vragen hebt over hoe een elektrische kachel past in jouw babykamer.  Met betrekking tot de verdere inrichting is het goed om rekening te houden met de plaatsing van de elektrische kachel in de babykamer. Zorg ervoor dat de panelen niet vlak voor zware meubels zoals de commode geplaatst worden of onder een raam. Het beste is om de panelen in het plafond te installeren of op de buitenmuur, waar ze de koudste plekken verwarmen en vrij spel krijgen om de warmte te verspreiden.

Contact over een elektrische kachel in de babykamer

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden voor een elektrische kachel in de babykamer of heb je vragen over de positionering of installatie? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen en we helpen je met plezier verder of kijk in onze webshop. Zo kun je snel genieten van een elektrische kachel in jouw babykamer!

FAQ

Nee, een elektrische kachel in de babykamer is niet gevaarlijk. De panelen bereiken geen gevaarlijke temperatuur en stralen gezonde warmte uit. Brandblaren of -wonden zijn daardoor uitgesloten. Daarnaast zijn ze uitgerust met bescherming tegen oververhitting; ze schakelen automatisch uit mocht dit voorkomen. De panelen hebben geen scherpe hoeken of punten en zijn uitermate geschikt om als elektrische kachel in de babykamer te gebruiken.

De panelen warmen erg snel op: tussen 5 à 15 minuten is de ruimte op de gewenste temperatuur die vervolgens constant gehouden wordt zolang de elektrische kachel in de babykamer aan staat.

Er zijn veel voordelen van een elektrische kachel in de babykamer:

  • zuinig
  • geluidloos, geurloos en goed voor de luchtwegen
  • mooi en leuk toe te passen in de inrichting van de babykamer
  • geen gebruik van fossiele brandstoffen en dus beter voor het milieu
  • toekomstbestendig
  • veilig in gebruik
  • goed voor het behoud van een aangename en gezonde lichaamstemperatuur van de baby

Een elektrische kachel is de beste keus voor de babykamer, omdat deze ongeveer 93 procent van de energie omzet in warmte. De panelen verwarmen objecten in plaats van de lucht, waardoor de kamer niet alleen sneller warm is, maar de warmte ook beter vasthoudt.

Een elektrische kachel in de babykamer is te plaatsen in het plafond of de muur. Het is belangrijk dat het paneel vrij de warmte kan verspreiden en niet wordt geblokkeerd door meubels, ramen of spiegels. De beste plek is de buitenmuur.

De grootte van de elektrische kachel is afhankelijk van hoe groot de babykamer is en hoeveel wattage je nodig hebt om deze te verwarmen. Doorgaans volstaat één paneel per kamer, tenzij de kamer heel erg groot is. Voor advies kun je het beste contact met ons opnemen.

Offerte aanvragen