infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Elektrische kachel

Elektrische kachel kopen

Het aanbod als je een elektrische kachel wilt kopen is zeer groot. De verschillende typen elektrische kachels kan je niet met elkaar vergelijken. De meest voorkomende  elektrische kachel is de nachtverwarming. Maar keramische kachels werken ook op elektra.

De meest eenvoudige elektrische convector van de doe-het-zelf winkel kun je ook een elektrische kachel noemen, omdat deze op elektriciteit werkt. Deze soorten kachels zijn niet te vergelijken met de innovatieve en geavanceerde elektrische kachel woonkamer met infrarood verwarming of een warmtepomp.

Een infrarood paneel is een zeer zuinige manier van elektrisch verwarmen. Dit brengt het beeld van elektrisch verwarmen naar een duurzaam en milieubewust niveau, waar we vervolgens zuinig omgaan met de energie.

De vraag of elektrisch verwarmen de toekomst is, beantwoorden wij met een volmondige ja. Het verwarmen van gebouwen en woningen met aardgas is vanwege de voorraad van fossiele brandstoffen en de hoge CO2 uitstoot op zijn retour.

elektrische kachel woonkamer middels infrarood verwarming

Elektrisch verwarmen in de woonkamer

Je woonkamer kun je op een duurzame en zuinige manier verwarmen middels elektrische kachel woonkamer. Je huis verwarmen zonder gas start bij Infrarood Paneel.

De fossiele brandstoffen worden schaarser en duurder en je bent daarom op zoek naar een andere vorm van verwarmen. In 2050 moeten alle woningen zonder gas worden verwarmd. Ook de warmwatervoorziening is gasloos, alsmede het koken. We hebben het dan over een all electric woning, waarbij we voor de verwarming kiezen voor elektrische kachel.

Vaak wordt nog gedacht dat elektrisch verwarmen duur is. Echter dit is niet waar, het hoeft helemaal niet duur te zijn, als je kijkt naar de energiezuinige elektrische kachel. En wat dacht je van zonnepanelen te plaatsen op je dak, zodat je jouw eigen energie opwekt? 100% duurzaam en voordelig voor je portemonnee.

Welke vorm je kiest om jouw woning elektrisch te verwarmen, ligt natuurlijk bij jezelf. Een elektrische kachel middels infrarood verwarming wil je hebben. 

elektrische kachel woonkamer

Overstappen naar elektrische verwarming

Sinds januari 2020 worden bij nieuwbouw woningen al geen gasleidingen meer aangelegd. Ook bestaande woningen stappen steeds meer over op gasloos verwarmen. Niet alleen omdat we dat in het klimaatakkoord hebben afgesproken, maar ook omdat het zuiniger is. We willen allemaal het huis verwarmen zonder gas.

Iedereen wil besparen op de verwarmingskosten, dus waarom jij niet? Je wilt een zuinige elektrische verwarming, zoals een infrarood paneel. Door de besparing en duurzame manier van elektrisch verwarmen zien we het aantal aanvragen voor elektrische radiatoren flink toenemen. Dit zijn overigens niet de enige redenen.

Het gebruik van zonnepanelen in combinatie met elektrische verwarming om je eigen energie op te wekken, speelt ook een rol. Veel mensen willen tegenwoordig zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Je woning elektrisch verwarmen met de opgewekte energie van zonnepanelen is natuurlijk fantastisch.

Daarom is het verstandig om een elektrische kachel te kopen. Je kan natuurlijk de gehele woning in een keer voorzien van een elektrisch verwarmingssysteem, maar je kan het ook kamer voor kamer doen. Infrarood Paneel legt je graag uit hoe je meerdere ruimtes zuinig verwarmd.

Elektrische hoofd- en bijverwarming kiezen

Een elektrische kachel is er in vele verschillende modellen, vormen, maten en prijzen. De kosten liggen ook uiteen, zoals de aanschafprijs en bijkomende kosten. Warmtestralers, luchtverwarming of infrarood panelen zijn opties voor verwarmen met elektriciteit.

Warmtestralers en convectie verwarming zijn géén goede basis voor een hoofdverwarming. In het beste geval zijn deze vormen van elektrisch verwarmen geschikt als bijverwarming of als elektrische vloerverwarming.

Daarentegen is de moderne en efficiënte infrarood kachel wel een goed keuze om in te zetten als hoofdverwarming. Vanwege de hoge flexibiliteit kan je een infrarood paneel overal in huis plaatsen. En zodra je verhuist, neem je de infrarood verwarming gewoon mee. Of je nu kiest voor een Infrarood paneel badkamer of een elektrische kachel woonkamer kiest, dan zit je bij Infrarood paneel goed.

Bij infrarood verwarming heb je geen onderhoudskosten, omdat er namelijk geen draaiende onderdelen zijn die kapot kunnen gaan. Kies daarom voor elektrisch verwarmen door Infrarood Paneel

Daarnaast is de installatie zeer eenvoudig en snel. Het verbruik is met onze infrarood panelen zeer zuinig. Al met al een flinke besparing! Je kunt bij ons een goede elektrische kachel kopen om geld te besparen.

Energiezuinige elektrische kachel

De kritisch besproken onderwerpen bij elektrisch verwarmen zijn het stroomverbruik en daarbij behorende verbruikskosten. Elektrisch verwarmen met infrarood zorgt ervoor dat het verbruik per kilowatt per uur (kWh) laag is.

Wanneer je kiest voor de energiezuinige kachels van Infrarood paneel ben je verzekerd van een laag energieverbruik. Onze hoge kwaliteit panelen zetten maar liefst 93% van de energie om in warmte. Dankzij de innovatieve Nano technologie bespaar je direct op de stookkosten.

Je bespaart tussen 30 en 70% op de kosten. Zeker in goed geïsoleerde woningen is het energieverbruik aanzienlijk laag. Bij een goede isolatie houd je de warmte binnen en heb je minder energie nodig. Laat een berekening maken door onze Infrarood paneel adviseurs.

Met infraroodverwarming ben je veel duurzamer uit in vergelijking met andere elektrische radiatoren. Dit komt omdat de infrarood warmte tot wel drie keer langer meegaat. Vergeet niet dat andere kachels ook elektriciteit gebruiken, zoals een warmtepomp. Wil je energiezuinig verwarmen? Een elektrische kachel is zeker zuinig.

De beste elektrische verwarming kopen

Door een elektrische verwarming te kopen, ben je niet meer afhankelijk van de voorraad van fossiele brandstoffen. Daarnaast zijn fossiele brandstoffen slecht voor het milieu. Gebruik daarom elektrische verwarming met infrarood straling om je woning milieubewust te verwarmen.

Huis verwarmen, zonder gas?

Je wilt je huis verwarmen zonder gas en overgaan naar een elektrisch kachel? De prijs van m3 gas neemt alsmaar toe en het is daarnaast schadelijk voor het milieu. Maar welke elektrische verwarming kun je kopen?

De wereld van elektrische kachels is groot. Enkele opties om je huis te verwarmen zonder gas, zijn de elektrische radiator, centrale verwarmingsketel, waterpomp, vloerverwarming en infrarood verwarming. Infrarood paneel geeft je graag advies.

De verschillen in de genoemde kachels zijn groot. Van de vijf genoemde zijn de eerste vier allemaal kachels waarbij de lucht wordt verwarmd. Om een constante temperatuur met luchtverwarming te bereiken, moet je de gehele ruimte verwarmen. Zo kun je niet duurzaam verwarmen in huis.

Bij het verwarmen van lucht speelt een goede isolatie van de woning een belangrijke rol. Zodat er weinig warme lucht kan ontsnappen. Infrarood kachel daarentegen warmt niet de lucht op, maar de objecten en mensen in de kamer. Dit is veel zuiniger en beter. Je kan ook een verwarming poster nemen, waarmee je elektrische foto of print op de verwarming poster kan plaatsen. De beste elektrische kachel is zuinig, mooi door middel van verwarming schilderij en is zeer efficiënt.

Elektrische kachel plafond

Zuinige elektrische verwarming: duurzaam verwarmen

Ben je op zoek naar een zuinige elektrische verwarming? Met een elektrische kachel welke middels infrarood werkt bespaar je tenminste 30 procent op de verwarmingskosten ten opzichte van een conventioneel systeem, zoals een CV ketel. Infrarood verwarming zet 93 procent van de energie om in infrarood warmte. Hiermee kun je dus duurzaam verwarmen in huis.

Zuinige elektrische verwarming is de meest simpele en doeltreffende manier om jouw huis of kantoor duurzaam te verwarmen. De moderne energiezuinige elektrische kachel zet tenminste 93% van de energie om in warme infrarood straling.

Een zuinige elektrische verwarming is de meest simpele en doeltreffende manier om jouw huis of kantoor duurzaam te verwarmen. Elektriciteit wordt in de toekomst de energiebron om mee te verwarmen. Sterker nog het is al de manier om jouw woning energiezuinig te verhitten.

Duurzaam verwarmen van de woning

Een cv-ketel werkt op gas waarbij de lucht verwarmd wordt. Dit is geen zuinige en duurzame manier om een woning te verwarmen, want een deel van de warmte en het werk van de cv-ketel gaat verloren. Hierdoor heb je in huis een lage temperatuur ondanks verwarming van de woning. De fossiele brandstoffen raken op en zijn daarnaast vervuilend voor het milieu. Daarom willen steeds meer mensen hun huis verwarmen zonder gas.

Kies daarom nu al voor elektrisch verwarmen van jouw woning. Elektrisch en duurzaam verwarmen is de toekomst. Er zijn veel verschillende opties voor een goede elektrische kachel, zoals de klassieke nachtverwarming, elektrische radiator en luchtverhitter.

Ook zijn er moderne kachels die op elektriciteit werken, denk hierbij aan de warmtepomp en infrarood panelen. De verouderde modellen kun je niet vergelijken met de moderne infraroodverwarming van Infrarood paneel.

Zuinige lage temperatuur verwarming

Lage temperatuur verwarming zijn bijzonder zuinig in verbruik. Veel gebruikte lage temperatuur verwarming zijn een vloer en wandverwarming. Wij hebben lage temperatuur infrarood wandpanelen die geschikt zijn om de binnentemperatuur constant te houden. 

Infrarood panelen verwarmen niet de hele ruimte, maar alleen het gedeelte wat in het bereik van de infraroodverwarming ligt. Het bereik van een lage temperatuur verwarming is zo’n drie meter. Ze verwarmen dus gericht, en dat is energiezuiniger.

Niet de lucht, maar de objecten en mensen worden verwarmd. Ben je buiten het bereik van het paneel dan voelt het kouder aan. Het is te vergelijken met de zon. Zodra je van de schaduw in de zon loopt, voel je gelijk de heerlijke intense warmte.

Infraroodverwarming is ook gebaseerde op het principe van de zon. De intense lange golf infrarood straling raakt je huid, waardoor je het heerlijk warm krijgt. Infrarood straling bevat geen schadelijke uv-straling, zoals de zon.

Indien je de hele ruimte wilt verwarmen, zoals een woonkamer, is het aan te raden om meerdere warmtepanelen te installeren. De lage temperatuur ir panelen zijn daarvoor zeer geschikt en ook nog eens zuinig in gebruik.

Lage temperatuur verwarming voor woning

Met een lage temperatuur verwarming van Infraroodpaneel bespaar je direct kosten op het verwarmen van jouw woning. Met de uiterst zuinige infrarood verwarming bespaar je tenminste 30% op de verwarmingskosten. Dit kan zelfs oplopen naar 80%. 

De lage temperatuur infrarood panelen zijn een goede keuze voor het milieu. Inzetbaar als bijverwarming in de woonkamer of in ruimtes die je weinig gebruikt. Infrarood panelen als hoofdverwarming zijn de lage temperatuur panelen alleen geschikt bij goed geïsoleerde woningen. 

Bij een woning met een hoge isolatiewaarde heb je minder energie nodig om het binnenklimaat naar een aangename temperatuur te brengen. Dit betreft vaak nieuwbouw woningen en gerenoveerde huizen. 

Infrarood verwarming van Infraroodpaneel zet maar liefst 93% van de energie om in aangename en gezonde warmte. De panelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten designs, vermogens en afmetingen. Vraag ons naar de mogelijkheden of koop direct bij onze online shop

Lage temperatuur radiator of andere lage temperatuur verwarming?

Is een lage temperatuur radiator de beste optie voor lage temperatuur verwarming? De meest efficiënte en effectieve lage temperatuur verwarming gebruikt infrarood. De lange golf infrarood straling is de beste manier om jouw woning of kamer te verwarmen. Directe warmte en directe kostenbesparing met ir verwarming.

Wat is goedkoper: gas of elektrisch verwarmen?

Elektrisch verwarmen is goedkoper dan verwarmen op gas. Er zijn zeer veel soorten elektrische verwarmingen op de markt. Natuurlijk zijn niet  alle toestellen zijn even duurzaam. De elektrische verwarming met infrarood straling is zeer duurzaam in gebruik en verbruik. Maak daarbij altijd gebruik van groene stroom zodat je geen CO2 uitstoot.

Nieuwe elektrische radiator kopen?

Bij elektrische verwarming kun je elektrische radiatoren goed inzetten als hoofdverwarming. Je hangt ze eenvoudig aan de muur of plaats ze op de vloer. Het enige wat je nodig hebt is stopcontact voor de aansluiting. De oplossing voor de vraag wat is goedkoper gas of elektrisch verwarmen, kan je door ons laten berekenen. 

Er zijn twee modellen elektrische radiatoren, namelijk elektrische convector en accumulator. Deze laatste wordt ook wel spaarkachel genoemd. In de nacht, tegen goedkoop stroomtarief, wordt de kern van de kachel opgewarmd en geeft gedurende de dag deze warmte af. Begin vandaag met je huis elektrisch verwarmen.

Elektrische radiator kopen: waar let ik op?

Om niet te veel warmteverlies te hebben, dient de woning goed geïsoleerd te zijn. Om je huis elektrisch verwarmen en de kosten op verbruik te drukken, is het verstandig om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Bij een elektrische radiator wordt de lucht verwarmd.

Bij een elektrische cv-ketel wordt elektriciteit gebruik om water op te warmen. Het warme water verwarmd via radiatoren de woning of om sanitair warm water aan te maken. Plaats altijd een energiezuinige CV installatie om de verbruikskosten te drukken. Kies je altijd voor een infrarood paneel, zoals een spiegel met verwarming, handdoek verwarming, plafondverwarming en huis verwarming.

Zuinige elektrische kachel keuken

Elektrische kachel is de toekomst

Verwarmen middels elektriciteit is de toekomst. Je huis duurzaam verwarmen zonder gas, door middel van de energiezuinige infrarood panelen, is daarom de juiste keuze. Verwarm nu jouw woning door infraroodverwarming. De warmtepanelen zijn verkrijgbaar in vele moderne modellen.

De infrarood kachel is een steeds vaker geziene zuinige elektrische verwarming. De infrarood panelen kan je namelijk inzetten als  elektrische hoofd- of bijverwarming. De warme infraroodstralen voelen zeer aangenaam aan. Infrarood paneel plaats je aan de wand of plafond. Een infrarood plafondverwarming geeft een unieke warmte die breder uitspreidt dan een muur verwarming.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en uitvoeringen. Zoals een warmte paneel in de vorm van een spiegel verwarming, met foto en kunst, een schilderij, plafondverwarming, als infrarood verwarming krijtbord welke je met echt krijt beschrijft. Infrarood panelen, zoals een infrarood verwarming krijtbord en spiegelverwarming passen overal.

Nieuwe elektrische radiator of traditionele radiator?

Bovendien zijn de panelen kleiner en lichter dan traditionele radiatoren. Ze zijn ook beschikbaar als mobiele toestellen welke ingezet worden om bestaande verwarmingssystemen te ondersteunen.

Infrarood paneel verwarmd niet de lucht, zoals de andere elektrische verwarmingen. Doordat de objecten de warmte vasthouden ligt de gevoelstemperatuur hoger. Zuinig in verbruik. Ze zijn niet gevoelig voor tocht en te gebruiken in alle soorten woningen. Wel of niet geïsoleerd.

Vraag gratis advies om een infrarood kachel te kopen. Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Koop direct bij onze shop.

Elektrische verwarming verbruik reduceren

Elektrische verwarming verbruik reduceren doe je met de infrarood panelen van Infrarood Paneel. Met elektrische kachel verbruik je wel 30 tot 50% minder energie dan een klassieke verwarming. Hoog rendement van tenminste 93%.

Elektrische verwarming badkamer

Elektrische kachel zuinig? Bereken je verbruik

Met een energiezuinige en goede elektrische kachel verbruik je minder energie dan met een klassieke gasgestookte kachel. Je woning op een duurzame en milieubewuste manier verwarmen is middels een zuinige elektrische kachel.

Er zijn veel soorten goede elektrische kachels die overigens niet met elkaar te vergelijken zijn. Een elektrische straler van de bouwmarkt valt ook onder de elektrische kachels, maar is niet te vergelijken met de duurzame en moderne infrarood verwarming van Infrarood paneel.

De technologie die in onze infrarood panelen wordt gebruikt, is van ongekend hoog niveau. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte. Het gehele oppervlak wordt gebruikt, waardoor je een grote warmteverspreiding hebt.

De achterkant van het paneel is zeer goed geïsoleerd, waardoor je nauwelijks warmte verliest. Al onze warmtepanelen zijn van zeer hoge kwaliteit en met de hand geproduceerd in Duitsland. Ze dragen niet voor niets het hoge kwaliteitsmerk “Made in Germany”. Koop direct in onze online shop.

Elektrisch verwarmen is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Een elektrische verwarming kopen is dus zeker een goede investering.

Elektrische verwarming slaapkamer

Hoe stralingswarmte werkt

De elektrische verwarming infrarood werkt door middel van stralingswarmte. De onschadelijke infrarode warmtestralen dringen de kamer binnen, net als de warme zonnestralen. Infrarood verwarming zendt daarnaast directe warmtegolven naar de muren, meubels en vloer.

De warme lange infraroodstralen weerkaatsen overal op. Een babykamer of slaapkamer wordt op een natuurlijke manier sneller en aangenaam warm. Net als de zon die de naar binnen schijnt, warmen de stralen de vaste objecten op. Zoals de muren, vloer en meubels.

Daarnaast weerkaatsen de warmtestralen op bijna alles in de ruimte. Je voelt daardoor van alle kanten de heerlijke aangename en gezonde warmte. Met een infrarood paneel in de babykamer creëer je een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Kleine radiator als mobiele verwarming

Mini verwarming met infrarood straling is zeer geschikt als bijverwarming van koude zones in het huis. Gebruik de elektrische mini kachel als mobiele verwarming, zodat je deze kan gebruiken als je extra warmte nodig hebt. Directe en zuinige infrarood warmte. 

Met een kleine kachel met infrarood straling heb je vrijwel direct warmte. Het warmte paneel heeft een opwarmtijd van enkele minuten. Je geniet gelijk van de heerlijke intense onschadelijke infrarood stralen.

De infrarood stralen kan je vergelijken met de zonnestralen, alleen dan zonder de schadelijke uv-straling. Zodra je vanuit de schaduw in de zon loopt, voel je gelijk dat de zonnestralen je lichaam opwarmen. Dit effect heeft de kleine radiator ook.

Infrarood straling warmt niet de lucht op, zoals een traditionele kleine kachel vaak wel doet. Het warmt de objecten en mensen op. Deze houden de warmte vast en weerkaatsen ook de stralen opnieuw de ruimte in. In het stralingsbereik voel je van alle kanten de warmte.

Zuinige elektrische verwarming: factoren die energie verbruik bepalen

Prestaties, temperatuur en oppervlakte van de afzonderlijke infrarood panelen zijn factoren die het verbruik bepalen. Om een nauwkeurige berekening te maken adviseren wij je een expert van Infrarood paneel te raadplegen. Factoren die meespelen zijn:

– Prestatie en temperatuur van het apparaat.

– Techniek van besturing.

– Positie bepaling van de ir panelen. De stralingshoek is van belang.

– Natuurlijke zonnewarmte in je woning.

– Goede isolatie, weinig of geen isolatie materialen in de woning.

– Winst van warmte buren of aangrenzende gebouwen.

– Raampartijen en eventueel warmteverlies door ventilatie.

– Jouw verwarmingsgedrag en warmtebehoefte.

– Lokatie woning. Huis bij het water, zee of meer.

– Hoogte van de te verwarmen ruimte.

Is elektrisch verwarmen duurder dan gas? Nee, elektrisch verwarmen is goedkoper dan de constant gas verwarming die uren moet opwarmen om je huis warm te krijgen. 

Is elektrisch verwarmen duurder dan gas? Het antwoord is simpel: neem een elektrische verwarming, zoals een infrarood paneel, die alleen een zone verwarmt binnen 10 minuten. Zo kan je de infrarood panelen zeer zuinig gebruiken. De vraag: “Is elektrisch verwarmen duur?”, is dus gemakkelijk beantwoord met een “nee”. Kies wel de zuinige infrarood panelen en combineer deze slim met zonnepanelen.

Hoeveel kwh verbruikt een elektrische verwarming?

Indien je zelf het verbruik van een elektrische infrarood verwarming globaal wilt berekenen kan dat ook. Op het paneel staat vermeld hoeveel watt en kWh deze verbruikt. Stel je neemt een warmtepaneel van 60 x 60 cm, met een vermogen van 550 watt.

Wat kost elektrische verwarming per uur?

Dan kost dit infrarood paneel 0,55 Kilowatt per uur (kWh). Vermenigvuldig het aantal kWh met de elektriciteit prijs per kilowattuur. Dan weet je wat een infrarood paneel ongeveer per uur kost. Dit is hooguit een paar eurocent.

elektrische kachel badkamer

Hoeveel verbruikt elektrische verwarming?

Daarmee is een infrarood verwarming in verbruik ongeveer gelijk aan andere huishoudelijke apparaten. Zoals een koffiezetapparaat of waterkoker. Een elektrische verwarming met infrarood straling is dus zeker de investering waard.

Ter vergelijking het verbruik van de wasmachine staat gelijk aan het verbruik van vier infraroodpanelen van 60 x 60 centimeter. Het juiste benodigd vermogen is van belang voor het verwarmen van de ruimte.

Wil je meer weten over infraroodpanelen? Lees dan ons magazine infrarood verwarming. Of kijk bij vraag en antwoord. Natuurlijk kan je ook een keer langs komen in één van onze showrooms waar onze experts je advies geven over onze warmtepanelen.

Benodigd verwarmingsvermogen berekenen

Hoeveel energie een infrarood verwarming precies verbruikt, is per situatie verschillend. Het is van belang dat je het juiste vermogen uitkiest. We leggen in een rekenvoorbeeld uit hoe je het benodigd wattage kan berekenen, uitgaande van een elektriciteitsprijs van 20-25 cent.

Stel je hebt een 100 m² oppervlakte, welke je volledig wilt verwarmen met infrarood. Het appartement bevindt zich in een nieuwbouw gebouw. De plafonds zijn 2,5 m hoog. Op basis van deze informatie gaan we uit van verwarmingsvermogen van 30 watt per m³.

Met 250 m³ is er een vereiste van 7.500 watt voor het hele appartement. Dit verwarmingsvermogen zou in verschillende infrarood panelen warmte moeten worden verdeeld en deze moeten strategisch in de ruimtes worden geplaatst. Er is 7,5 kilowatt elektriciteit nodig.

Als we uitgaan dat het paneel gemiddeld 4,5 uur per dag aanstaat. Neem dat over een maand van 31 dagen, dan komt het uit op 139,5 uur. De formule is 7,5 KW x 139,5 uur = 1046 kWh. In dit voorbeeld krijg je een maandelijkse rekening van ongeveer 209 euro.

Elektrische kachel slaapkamer

Besparen op verbruik met zuinige elektrische kachel

Met een energiezuinige elektrische kachel kan je veel besparen op het verbruik. Je bespaart al veel geld als je in bepaalde kamers, zoals slaapkamer, de verwarming niet 4,5 uur per dag aan hebt staan. Niet iedere kamer heeft dezelfde tijdsduur nodig om de ruimte te verwarmen.

Met zuinige elektrische verwarming bespaar je direct met een thermostatische regeling, doordat je deze heel nauwkeurig kan instellen en bedienen met de smart home app. De gevoelstemperatuur van elektrische verwarming is daarnaast anders dan bij een lucht verwarming.

Heb je bij een cv ketel de thermostaat op 22 graden staan, dan is dit gelijk aan een infrarood paneel op 19 graden. Met 1 graden Celsius verlaging levert het een besparing van ongeveer 6 tot 7 procent per jaar op. Zet de verwarming ook niet 24 uur per dag aan, regel dit met de thermostaat. Duurzaam verwarmen met IR panelen.

Bepaal altijd van te voren het juiste vermogen. Een te laag wattage voor een te grote ruimte werkt niet, want dan brandt het paneel nog constant. Vraag de adviseurs van Infrarood paneel om een warmteberekening te maken voor jouw woning.

Verschillende manieren van elektrisch verwarmen

Er zijn diverse manieren om een woning elektrisch te verwarmen. Je kan de verschillende soorten niet met elkaar vergelijken. De meest klassieke verwarming op elektriciteit is de nachtverwarming. Deze laad ’s nachts op zodat je de warmte op de dag kan gebruiken.

Daarnaast is de meest simpele elektrische radiator van de bouwmarkt ook een elektrische kachel. Het maakt namelijk gebruik van elektriciteit. Deze twee soorten zijn overigens niet te vergelijken met de innovatieve en geavanceerde elektrische infrarood verwarming.

Elektrisch verwarmen middels infrarood is een zeer efficiënte en effectieve manier. Dit brengt dan ook het idee van elektrische je huis verwarmen naar een ander niveau. Zuinig en op een milieubewuste manier je woning verwarmen.

Een warmtepomp is ook een moderne manier van elektrisch verwarmen. Het nadeel hiervan is echter dat de aanschaf kostbaar is en niet alle woningen de ruimte hebben om deze installatie te plaatsen. Ook is een warmtepomp niet geschikt voor alle huizen.Als je kiest voor elektrisch verwarmen slaapkamer, een elektrische verwarming laag verbruik of een hoog rendement elektrische verwarming, dan heb je het altijd warmer en zeker sneller warmer dan een warmtepomp.

Verwarming kopen begint bij Infrarood paneel, want wij helpen je met goede service en adviezen. Wil je liever direct een infrarood paneel kopen in onze online winkel.

elektrische kachel woonkamer

Elektrische verwarming kopen voor de woonkamer

Een elektrische verwarming kopen voor de woonkamer, kan in verschillende modellen, vormen, maten en prijzen. De aanschafprijs en bijkomende kosten liggen ook uit elkaar. Warmtestralers, lucht verwarming of stralingswarmte zijn mogelijkheden voor zuinige elektrisch verwarming.

Warmtestralers en convectie verwarming zijn geen goede basis voor een hoofdverwarming systeem. Deze elektrische verwarmingstoestellen kunnen dienen als elektrische bijverwarming, zoals een elektrische vloerverwarming.

Infrarood verwarming als hoofdverwarming van Infrarood paneel is de beste keuze. Zeker in goed geïsoleerde woningen heeft een infrarood paneel weinig energie nodig om de ruimte van warmte te voorzien. Infrarood paneel is de meest zuinige manier van elektrisch verwarmen.

Daarnaast zijn de infrarood panelen apart aan te sturen via de smart home app. Je verwarm alleen de kamer, ruimte of zone waar de warmte op dat moment gewenst is. Infrarood paneel is niet alleen duurzaam in gebruik, maar ook zeer zuinig in verbruik.

Is elektrisch verwarmen duurder dan gas? Nee, elektrisch verwarmen, door middel van infrarood verwarming, is goedkoper verwarmen dan gas. Zuinige elektrische verwarming is infrarood verwarming met zonnepanelen. Infrarood panelen voor elektrisch verwarmen is nu werkelijkheid geworden. We moeten allemaal overstappen van gas naar elektriciteit. Wil je het snel warm hebben zonder dure energierekening, dan kies je voor een elektrische verwarming met thermostaat van Infrarood paneel.

Is elektrisch verwarmen goedkoper?

Met de infrarood panelen van Infrarood paneel is het eenvoudig om een gehele woning op een energiezuinige manier elektrische te verwarmen en ben je nog goedkoper uit dan een CV installatie. Heb je al een bestaand verwarmingssysteem? Dan zijn de infrarood panelen ook uitermate geschikt als bijverwarming.

Infrarood panelen in combinatie met groene stroom stoot geen CO2 uit. Met een all-electric woning ben je geheel onafhankelijk van aardgas of olie. Dit is waar we uiteindelijk met zijn allen heen gaan. We moeten namelijk zonder gas kunnen.

Kies daarom voor onze spaarzame infrarood panelen om je huis te verwarmen zonder gas, want dan is elektrisch verwarmen goedkoper.

Elektrische verwarming beschermt niet alleen het milieu, maar is vriendelijk voor je portemonnee. Elektrische verwarming goedkoper dan gas? Jazeker, dus stap nu over op infrarood panelen, eventueel met zonnepanelen voor de elektrische verwarming.

Combineer de elektrische infraroodverwarming met een warmtepomp boiler of elektrische boiler voor warm water. Elektrisch koken doe je met een inductie plaat. Op deze manier verwarm jij jouw woning energiezuinig en op een milieubewuste manier.

Elektrische kachel kinderkamer

Hoe werkt elektrische verwarming?

Als het om elektrisch verwarmen gaat, komt altijd het onderwerp naar voren over het stroomverbruik. Met een elektrische infraroodverwarming profiteer je van een laag kWh verbruik. Infrarood verwarming is in staat een ruimte snel te verwarmen.

De moderne technologie zorgt ervoor dat maar liefst 93% van de energie wordt omgezet naar infrarood warmte. Dit is extreem hoog en dus zeer rendabel. Dit hoge rendement vertaalt zich gelijk in een lage elektriciteitsrekening.

Met infrarood verwarming ben je veel duurzamer uit, in vergelijking met andere elektrische radiatoren. Dit komt omdat de infrarood warmte tot wel drie keer langer meegaat. Houd in de gaten dat andere kachels ook elektriciteit gebruiken, zoals een warmtepomp. Infrarood Paneel heeft de ervaring dat je met een infrarood verwarming een energiebesparing van 25 tot 35% kan realiseren.

Ga duurzaam verwarmen, door middel van een infrarood kachel. De elektrische design verwarming van Infrarood paneel staan erom bekend dat het de zuinigste en mooiste verwarmingspanelen zijn, natuurlijk in combinatie met een thermostaat.

Hoeveel kost elektrisch verwarmen?

Met een eenvoudige rekensom is het verbruik van een infrarood paneel uit te rekenen. Er is geen complexe materie voor nodig. Op ieder warmtepaneel staat vermeld hoeveel watt een paneel verbruikt. Daarmee kan je de kosten berekenen.

Als voorbeeld nemen we een standaard paneel van 60 x 90 cm met een vermogen van 580 watt. Dit kost je 0,58 Kilowatt per uur. Vermenigvuldig het aantal kWh met de elektriciteitsprijs. Je komt uit op hooguit een paar eurocent per uur.

Daarmee is een infrarood paneel in verbruik ongeveer gelijk aan andere huishoudelijke apparaten, zoals een waterkoker of het koffiezetmachine. Doordat onze hoogwaardige warmtepanelen een hoog rendement hebben, ben je goedkoop uit met verwarmen.

Onze infrarood adviseurs kunnen voor jou een warmteplan opstellen voor een elektrische verwarming zuinig en gezond is. Hierin staat precies vermeld hoeveel panelen je voor welke ruimte nodig hebt en wat de daarbij komende kosten zijn. Elektrische verwarming is energiezuinig en bespaart geld op je energierekening. Begin nu met elektrische verwarming in huis en bespaar maandelijks geld. Je kan kiezen tussen een vaste elektrische verwarming of een losstaande elektrische verwarming. Beiden mogelijkheden zijn infrarood verwarmingen. Elektrische verwarming op afstand bedienen, kan je met onze thermostaten.

Offerte aanvragen