infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Elektrische kachel

Elektrische kachel kopen

Het aanbod als je een elektrische kachel wilt kopen is zeer groot. De verschillende typen kun je haast niet met elkaar vergelijken. De meest voorkomende elektrische kachel is de nachtverwarming, maar Infraroodpaneel.nl heeft verreweg de beste elektrische verwarming: het infraroodpaneel. Dit is een zeer zuinige manier van elektrisch verwarmen, waardoor u veel geld bespaart. Bovendien is een elektrische kachel een milieubewuste keuze, omdat er geen CO2-uitstoot plaatsvindt. Lees op deze pagina alles dé energiezuinige kachel van de eeuw!

elektrische kachel woonkamer middels infrarood verwarming

Waarom een elektrische kachel zuinig is 

Iedereen wil besparen op de verwarmingskosten, dus waarom jij niet? Je wilt een zuinige elektrische verwarming, zoals een infraroodpaneel. Doordat je het huis gaat verwarmen zonder gas te gebruiken, bespaar je een hoop geld om de jaarnota. Combineer je de zuinige elektrische kachel met zonnepanelen, dan bespaar je zelfs nog meer. 

De elektrische kachel van Infraroodpaneel is zo zuinig, omdat het verbruik in kWH zo laag is. Er wordt meer dan 90 procent aan energie omgezet in warmte. Hierdoor bespaar je 30% tot 70% dan wanneer je jouw huis zou verwarmen met gas. Hoeveel jouw zuinige elektrische verwarming uiteindelijk verbruikt is afhankelijk wat het oppervlakte, je warmtebehoefte, de kwaliteit van de elektrische radiator, de grootte en het vermogen. Op deze pagina vind je een schema dat je helpt om een goede berekening te maken van wat je nodig hebt. 

Wil je advies over een elektrische kachel en welke het meest zuinig is voor jouw specifieke behoefte? Neem gerust contact met ons op.

elektrische kachel woonkamer

Overstappen naar elektrische verwarming

Sinds januari 2020 worden bij nieuwbouwwoningen geen gasleidingen meer aangelegd. Zo wordt Nederland onder andere klaargestoomd om vanaf 2050 het huis niet meer met gas te verwarmen.

Ook bestaande woningen stappen steeds meer over op gasloos verwarmen. Niet alleen om zich voor te bereiden op de toekomst, maar ook omdat duurzaam je huis verwarmen zonder gas een stuk goedkoper is. Infraroodpaneel.nl helpt je graag om over te stappen op duurzaam het huis verwarmen door middel van elektrische verwarming. Bekijk ons gehele assortiment of neem contact met ons op voor advies over de beste elektrische radiator.

Elektrische bijverwarming en lage temperatuur verwarming

Een elektrische kachel leent zich perfect als elektrische bijverwarming als je stapsgewijs wilt overstappen op het huis verwarmen zonder gas. Ook is elektrische bijverwarming ideaal als je maar kort een ruimte in het huis wilt verwarmen die vaak erg koud is. Een goede manier om elektrische bijverwarming te creëren is door te kiezen voor een lage temperatuur verwarming. Bij Infraroodpaneel.nl koop je lage temperatuur verwarming met een bereik van drie meter. Hang of zet deze op een centrale plek weg en je hebt er optimaal profijt van als elektrische bijverwarming.

De beste elektrische verwarming kopen

Wil je een nieuwe elektrische radiator kopen, maar weet je niet goed welke het beste bij je past? We geven je graag advies!

Onderstaande factoren bepalen voor een groot gedeelte welke elektrische radiator het beste is:

  • Prestatie en temperatuur van de elektrische radiator
  • Techniek van besturing.
  • Positiebepaling. De stralingshoek is van belang.
  • Natuurlijke zonnewarmte in je woning.
  • Goede isolatie of juist weinig of geen isolatiematerialen in de woning.
  • Winst van warmte van de buren of aangrenzende gebouwen.
  • Raampartijen en eventueel warmteverlies door ventilatie.
  • Jouw warmtebehoefte.
  • Locatie van de woning in Nederland.
  • Hoogte van de te verwarmen ruimte.

Nieuwe elektrische radiator kopen

Wanneer je een nieuwe elektrische radiator wilt kopen, dan kun je deze elektrische verwarming goed inzetten om het gehele huis te verwarmen zonder gas, met name nieuwbouwwoningen. Wil je voor een bestaand of ouder huis een nieuwe elektrische radiator gebruiken, dan kun je het beste kiezen voor elektrische bijverwarming. 

Er zijn twee modellen elektrische radiatoren, namelijk een elektrische convector en accumulator. Deze laatste wordt ook wel spaarkachel genoemd. In de nacht, tegen goedkoop stroomtarief, wordt de kern van de kachel opgewarmd en geeft gedurende de dag deze warmte af. Begin vandaag met je huis elektrisch te verwarmen door een (nieuwe) elektrische radiator te kopen bij Infraroodpaneel.nl.

elektrische kachel badkamer

 

Offerte aanvragen