Infraroodpaneel

info@heatxl.com

Infrarood Paneel

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Elektrische kachel zuinig voor je woning

Elektrische kachel zuinig voor je woning

Een zuinige elektrische kachel is de meest simpele en doeltreffende manier om jouw huis of kantoor duurzaam te verwarmen. Elektriciteit wordt in de toekomst de energiebron om mee te verwarmen. Sterker nog het is al de manier om jouw woning energiezuinig te verhitten. 

Een cv-ketel werkt op gas waarbij de lucht verwarmd wordt. Dit is geen zuinige en duurzame manier om een woning te verwarmen. De fossiele brandstoffen raken op en zijn daarnaast vervuilend voor het milieu. 

Kies daarom nu al voor elektrisch verwarmen van jouw woning. Elektrisch en duurzaam verwarmen is de toekomst. Er zijn veel verschillende opties voor elektrische verwarming, zoals de klassieke nachtverwarming, elektrische radiator en lucht verhitter. 

Ook zijn er moderne kachels die op elektriciteit werken, denk hierbij aan de warmtepomp en infrarood panelen. De verouderde modellen kun je niet vergelijken met de moderne infraroodverwarming van Infrarood Paneel.

elektrische kachel woonkamer

Overstappen naar een zuinige elektrische kachel

Je besluit om verwarmen met gas achter je te laten en over te gaan naar elektrisch verwarmen. De prijs van m3 gas neemt alsmaar toe en het is daarnaast schadelijk voor het milieu. Maar welke elektrische verwarming kies je? 

De wereld van elektrische kachels is groot. Enkele opties voor elektrisch verwarmen zijn de elektrische radiator, centrale verwarmingsketel, waterpomp, vloerverwarming en infrarood verwarming. Infrarood Paneel geeft je graag advies.

De verschillen in de genoemde kachels zijn groot. Van de vijf genoemde zijn de eerste vier allemaal kachels waarbij de lucht wordt verwarmd. Om een constante temperatuur met luchtverwarming te bereiken, moet je de gehele ruimte verwarmen. Dit is kostbaar.

Bij het verwarmen van lucht speelt een goede isolatie van de woning een belangrijke rol. Zodat er weinig warme lucht kan ontsnappen. Infrarood verwarming daarentegen warmt niet de lucht op, maar de objecten en mensen in de kamer. Dit is veel zuiniger en beter. 

Elektrische radiator of centrale CV

Bij elektrische verwarming kun je elektrische radiatoren goed inzetten als hoofdverwarming. Je hangt ze eenvoudig aan de muur of plaats ze op de vloer. Het enige wat je nodig hebt is stopcontact voor de aansluiting. 

Er zijn twee modellen elektrische radiatoren, namelijk elektrische convector en accumulator. Deze laatste wordt ook wel spaarkachel genoemd. In de nacht, tegen goedkoop stroomtarief, wordt de kern van de kachel opgewarmd en geeft gedurende de dag deze warmte af. 

Om niet te veel warmteverlies te hebben, dient de woning goed geïsoleerd te zijn. Om de kosten op verbruik te drukken, is het verstandig om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Bij een elektrische radiator wordt de lucht verwarmd. 

Bij een elektrische cv-ketel wordt elektriciteit gebruik om water op te warmen. Het warme water verwarmd via radiatoren de woning of om sanitair warm water aan te maken. Plaats altijd een energiezuinige CV installatie om de verbruikskosten te drukken.

elektrische kachel badkamer

Elektrische waterpomp en vloerverwarming

Via een waterpomp wordt de lucht in de ruimte verwarmd. Een warmtepomp haalt de warmte uit water, grond of lucht, bijvoorbeeld uit grond onder de woning. Hiervoor gebruikt de pomp elektriciteit. De onttrokken warmte wordt afgegeven aan het verwarmingssysteem in huis. 

De warmtepomp verwarmd en koelt een ruimte in de vorm van airconditioning. Een waterpomp wordt vaak gebruikt voor de een lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming. Een waterpomp werkt het best al de woning goed is geïsoleerd. 

Elektrische vloerverwarming plaats je onder het laminaat, parket, houten vloer of plavuizen. De speciale matten plaats je onder de vloer. Ze worden gevoed door elektra, waardoor je een warme vloer krijgt. Nooit meer koude voeten. 

De vloermatten zijn slechts enkele millimeters dik, waardoor ze ook geschikt zijn om achter een tegelwand te leggen. Op deze manier creëer je wandwarmte. Elektrische vloerverwarming is zeer geschikt voor kleine ruimtes, zoals badkamer verwarming of hobbyruimte. Een Infrarood paneel plafond zorgt ook dat de badkamer grond binnen 10 minuten lekker warm is.

Elektrische infrarood verwarming

De infrarood verwarming is een steeds vaker geziene elektrische verwarming. De infrarood panelen kan je namelijk inzetten als hoofd- of bijverwarming. De warme infraroodstralen voelen zeer aangenaam aan. Infrarood Paneel plaats je aan de wand of plafond. 

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en uitvoeringen.Zoals een warmtepaneel in de vorm van een spiegel verwarming, met foto en kunst zoals een schilderij verwarming of als krijtbord keuken paneel welke je met echt krijt beschrijft. Infrarood panelen passen overal.

Bovendien zijn de panelen kleiner en lichter dan traditionele radiatoren. Ze zijn ook beschikbaar als mobiele toestellen welke ingezet worden om bestaande verwarmingssystemen te ondersteunen. Koop nu direct in onze infrarood verwarming winkel

Infrarood paneel verwarmd niet de lucht, zoals de andere elektrische verwarmingen. Doordat de objecten de warmte vasthouden ligt de gevoelstemperatuur hoger. Zuinig in verbruik. Ze zijn niet gevoelig voor tocht en te gebruiken in alle soorten woningen. Wel of niet geïsoleerd.

Elektrische kachel plafond

Wat is een elektrische kachel? 

Een zuinige elektrische kachel heeft een hoog rendement. De zuinige elektrische kachel met infrarood zet tenminste 93% van de energie om in warmte. Hierdoor bespaar je direct op de energierekening. 

Wat is goedkoper cv of elektrische kachel

Je wilt een zuinige elektrische kachel installeren in je woning omdat je geen geld wilt verspillen aan lucht verwarming zoals een CV, die tegenwoordig duurder is dan elektrisch verwarmen. Zeker bij minder goed geïsoleerde huizen verdwijnt de warme lucht zo naar buiten. Met elektrische kachel middels infrarood verwarming bespaar je geld. 

Wat kost een elektrische kachel

De elektrische kachel middels infrarood verwarming is voor degene die direct geld willen besparen op de verwarmingskosten. Zodra je het paneel aanzet geniet je binnen minuten van van de intense warmtestralen die je huid raken. Je hebt het nooit meer koud. Je verwarmt alleen die zones waar je bent.

Waar monteer je een elektrische kachel?

Een zuinige elektrische verwarming monteer je eenvoudig aan een vrije muur. Door middel schroeven bevestig je het paneel aan de wand. Vervolgens sluit je de elektra rechtstreeks aan of via het stopcontact. Tevens kan je het paneel aan het plafond monteren. 

Welke elektrische kachel is het zuinigst? 

Zuinige elektrische kachel werkt middels infrarood verwarming. Ze zetten de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen in de ruimte. Vergelijkbaar met de zonnestralen.

Offerte aanvragen