infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Elektrische kachel woonkamer

Elektrische kachel woonkamer

Elektrische kachel woonkamer is modern, duurzaam en zeer efficiënt. De elektrische verwarming woonkamer met infrarood straling is verkrijgbaar als wand- of plafondmodel in verschillende soorten. Zoals spiegel, beeld of krijtbord infrarood paneel. Ruimtebesparend dankzij het slanke ontwerp van slechts 2 cm. 

Elektrische kachel woonkamer middels infrarood verwarming is de moderne en zuinige manier om jouw woonkamer te voorzien van aangename warmte. Bovendien is infrarood straling een heerlijke warmte, die ook nog eens gezond is. Het heeft een therapeutische en ontspannende werking op ons lichaam.

Je wilt graag dat in de woonkamer alles er prachtig uitziet. Daar horen de lelijke en stinkende lucht radiatoren aan de muur niet bij. Met een elektrische kachel woonkamer middels infrarood verwarming behoort dit beeld tot de verleden tijd.

De infrarood panelen van Infrarood Paneel zijn namelijk modern en in verschillende designs verkrijgbaar. Wat dacht je van een infrarood verwarming welke bedrukt is met een Mona Lisa schilderij? Of een krijtbord keuken verwarming waar je met echt krijt op schrijft?

Daarnaast is infrarood verwarming compleet geur- en geluidloos. Infrarood panelen zijn zuinig in verbruik, gemakkelijk geïnstalleerd en onderhoudsvrij. Je bespaart door de elektrische kachel woonkamer per jaar flink op de energiekosten. Geschikt als hoofd- of bijverwarming.

Elektrische kachel woonkamer

Infrarood als hoofd- of bijverwarming

Infrarood verwarming in de woonkamer kan je als hoofdverwarming inzetten of als bijverwarming voor de koudere zones. Bij een goed geïsoleerde woning is een infrarood als hoofdverwarming bijzonder geschikt.

Je hebt namelijk maar weinig energie nodig om de kamer op een aangename temperatuur te brengen. Maar ook bij minder goed geïsoleerde woningen is een IR kachel geschikt. Het verwarmd niet de lucht, maar de objecten in de woonkamer.

Zodra de isolatie niet zo heel hoog is, houden de objecten de warmte goed vast. Dit is anders dan bij een luchtverwarming, zoals een cv ketel. De warme lucht verdwijnt zo naar buiten. Ook als je een raam open zet om te ventileren.

Dit probleem heb je bij de elektrische kachel woonkamer middel infrarood verwarming niet. Je kan gerust de ruimte luchten, zonder veel warmteverlies. Dat heet nu zuinig en duurzaam verwarmen, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Milieubewust en zonder CO2 uitstoot.

Elektrische kachel woonkamer kopen

Elektrische kachel woonkamer kent veel voordelen en kenmerkt zich dan ook op vele punten. Voor de overgangsperiode is een infrarood bijverwarming ideaal voor de woonkamer. Je hoeft niet een hele luchtsysteem op te starten voor een paar uur warmte in de avonduren.

Met elektrische kachel woonkamer kan je flexibel verwarmen. Een mobiele verwarming infrarood plaats je daar waar de warmte in de woonkamer nodig is. Uiteraard zijn de ir warmtepanelen van Infrarood paneel te monteren aan de wand of plafond.

De installatie van een elektrische kachel woonkamer is eenvoudig en snel. Middels het meegeleverde boorsjabloon, pluggen en schroeven monteer je de elektrische kachel woonkamer aan de muur of plafond. Doordat ieder infrarood paneel afzonderlijk te bedienen is, kan je kiezen welk verwarmingspaneel je aanzet.

Door gericht een zone te verwarmen bespaar je direct op het energieverbruik. Bovendien heeft een elektrische kachel woonkamer een hoog rendement. Tenminste 93% van de energie wordt omgezet in warmte. Beter voor het milieu en ook voor jouw portemonnee.

Elektrische kachel woonkamer

Positie elektrische kachel

De bepaling van de positie van een elektrische kachel is essentieel. In principe moet de positie van het infrarood paneel zo worden gekozen dat deze straalt naar de ruimte of zone die je wilt verwarmen.

Het beste is om de infrarood kachel zo te plaatsen dat het te verwarmen object of lichaam binnen een afstand van 3 tot 4 meter bereikt. De beste muur voor de installatie van een infrarood paneel is de buiten muur. De stralen van de elektrische verwarming bereiken direct de binnenmuur.

De binnenmuren slaan de warmte van de elektrische kachel namelijk heel goed op. Bij eventuele vocht problemen in de buiten muren, is het verstandig om het Infrarood Paneel op de binnen muur te monteren. De stralen van de ir panelen drogen het vocht en schimmel in de buitenmuren.

Het Infrarood Paneel voorkomt nieuwe schimmelvorming en verbetert bovendien de isolatie van de buitenmuren. De infrarood verwarming experts van Infrarood paneel geven je advies over de beste posities van de panelen in jouw woning.

Indeling woonkamer is bepalend

Daarnaast is de beste positie voor de infrarood verwarming ook afhankelijk van de indeling van de woonkamer. Over het algemeen vermijd je montage bij raampartijen of spiegels. Geen van beide kunnen namelijk de warmte opslaan. En dat is de kracht van ir warmte.

Spiegels reflecteren bijna 99 procent van de infraroodstraling terug de kamer. Glas verliest de warmtestraling, het gaat namelijk door het raam naar buiten. Voor ’s avonds kan je uiteraard de gordijnen dicht doen.

Plaats ook niet direct voor het infrarood paneel een groot meubelstuk, zoals een bank. Obstructie vermindert de warmte verdeling. Zorg dat de infrarood kachel vrij de warmte kan verspreiden. Infrarood panelen zijn verkrijgbaar in maar liefst 41 prachtig kleuren.

Daarnaast heb je de prachtige design verwarming met foto en kunst, waarop je een beeld kunt laten drukken. Het infrarood verwarming krijtbord en spiegelverwarming zijn ook zeer bijzonder. Kortom er is veel keuze in designs om jouw woonkamer aangenaam te verwarmen en in te richten. Denk ook aan een thermostaat. Liever een oplossing voor je tuin of serre, kies dan voor een terrasverwarmer van Infrarood Paneel.

Offerte aanvragen