infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Elektrische kachel babykamer

Elektrische kachel babykamer is erg populair vanwege de aangename gelijkmatige warmte verdeling. Een elektrische kachel middels infraood verwarming zorgt namelijk voor constante temperatuur in de ruimte. Dit heeft vervolgens een positief effect op de baby. Geen luchtcirculatie en rondzwevende bacteriën, elleen een gezonde zonnestraal. Alleen al om deze redenen is infrarood verwarming ideaal in de slaapkamer van de baby. Daarnaast verwarm je op een duurzame en veilige manier de babykamer.

infrarood paneel Elektrische kachel babykamer

Bovendien heeft een infrarood paneel een korte opwarmtijd. Binnen 5 tot 15 minuten is de paneelverwarming warm. Afhankelijk van de grootte en het vermogen van het infrarood paneel. Door de korte opwarmtijd is de babykamer snel op de juiste kamertemperatuur.

Voor baby’s en jonge kinderen is de slaapkamer temperatuur extra belangrijk. Hun lichaam is minder goed in staat om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Te hoge temperaturen kunnen baby’s slecht verdragen. Te koude kamers is ook niet goed voor je baby.

Door een infrarood paneel in de babykamer te hangen, houd je de kamer temperatuur zeer constant, wat een positief effect heeft op de baby. Installeer de elektrische kachel babykamer aan de wand of aan het plafond.

Voordelen van elektrische verwarming babykamer

Een baby is normaal gesproken iets gevoeliger voor de luchtkwaliteit dan volwassen mensen. Een infrarood verwarming is daarom zeer geschikt om te monteren in de babykamer.

Een ir paneel verwarmt namelijk niet de lucht, maar de objecten die in de kamer staan. Zoals ledikant, commode, stoel, kledingkast en gordijnen. Naast de objecten wordt ook de vloer en de muren verwarmt. De infrarood stralen weerkaatsen daarnaast op alles, waardoor je een gelijkmatige warmteverdeling ervaart.

Het voordeel van deze manier van verwarmen is dat er geen luchtcirculatie is, zoals bij een cv verwarming. Als gevolg hiervan dwarrelen er geen stofdeeltjes of bacteriën in de lucht, waardoor het binnenklimaat beter is. Jonge kinderen die last hebben van hun bronchiën hebben veel baat hierbij.

Een ander voordeel van een elektrische kachel babykamer is dat de luchtvochtigheid zeer goed op niveau is. Je hebt geen last van een te droge lucht, wat je wel ervaart met een convectie verwarming. Hierdoor heb je geen droge ogen, lippen en huid meer. De infrarood panelen bedien je op afstand met een thermostaat.

krijtbord kinderkamer infraroodpaneel infrarood verwarming krijtbord

Is infrarood verwarming gevaarlijk in de babykamer?

Nee, een infrarood verwarming is niet gevaarlijk in de babykamer en ook niet in andere ruimtes. Infrarood panelen bereiken namelijk geen gevaarlijke oppervlakte temperatuur en stralen alleen de gezonde warmte uit.

Hierdoor zijn brandwonden en blaren uitgesloten. Je kunt zonder gevaar het infrarood paneel korte tijd aanraken.

De elektrische kachel babykamer van Infrarood paneel zijn uitgerust met bescherming tegen oververhitting en schakelen daardoor automatisch indien ze te heet worden. Een infrarood paneel in de babykamer is daarom zeker niet gevaarlijk.

Bovendien hebben de warmtepanelen geen scherpe punten of hoeken, waardoor er geen risico op letsel bestaat. Infrarood panelen zijn gezond, warm, duurzaam en zuinig in verbruik. Bij een goed geïsoleerde kamer is een infrarood paneel nog spaarzamer in verbruik.

Inrichting babykamer met infrarood kachel

De babykamer kun je leuk aankleden met een infrarood kachel. De infrarood verwarming mag namelijk best opvallen. Je kan een Infrarood Paneel laten bedrukken met een foto of kies voor een mooie uitvoering in kleur. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische verwarming in een felle kleur of een design verwarming met een Disney figuur erop afgedrukt.

Wat dacht je van een krijtbord verwarming waar je met echt krijt op kan tekenen. Ook leuk voor als de kinderen wat ouder zijn. De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend, vraag ons om advies voor jouw babykamer te verwarmen.

Infrarood panelen zijn slechts 2 tot 3 centimeter dun, waardoor ze niet veel ruimte innemen in de babykamer. Het enige wat je nodig hebt is een vrije wand of plafond voor de montage.

Beste elektrische verwarming babykamer of kinderkamer is een elektrische kachel babykamer van infrarood paneel. Begin nu met elektrisch verwarmen en met elektrisch bijverwarmen van een kinderkamer op een veilige en gezonde manier. Een verwarming kopen is niet altijd gemakkelijk. Wij helpen je om verwarming kopen die geld bespaart en ook nog mooi is. 

Kinderkamer met infrarood paneel Bijverwarming

Elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen is vandaag de dag niet meer met een energie vretende radiator, zoals we die van vroeger nog kennen. Tegenwoordig is elektrisch je woning verwarmen de toekomst. Je wilt geen gebruik meer maken van fossiele brandstoffen.

Je huis verwarmen zonder gas is de toekomst. Volgens het Klimaatakkoord moeten alle gebouwen vanaf 2035 gasloos zijn. Dit betekent gasloos verwarmen, koken en warm water voorziening. Alle nieuwbouw woningen worden al zonder een gas aansluiting gebouwd.

Jouw huis verwarmen zonder gas is eenvoudig middels de moderne elektrische verwarming te bereiken, zoals een warmtepomp in combinatie met infrarood verwarming. Een eventueel met zonnepanelen, dan ben je 100% duurzaam. Deze vormen van elektrische verwarmen kan je niet vergelijken met de oude nachtverwarming of een eenvoudige luchtverhitter.

Elektrische kachel is er in vele soorten, zoals een handdoekdroger of elektrische kachel woonkamer. De meest energiezuinige elektrische verwarming voor je woning is de moderne infrarood verwarming. Bij een infrarood kachel heb je een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te creëren als bij convectie kachel.

Je kan prima een elektrische verwarming slaapkamer, elektrische verwarming woonkamer en een Infrarood paneel badkamer bij Infrarood paneel kopen, want wij helpen je met duurzaam je huis elektrisch verwarmen.

Offerte aanvragen