infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

Combineer infrarood panelen met zonnepanelen

Combinatie van infrarood panelen met zonnepanelen

Door je woning te verwarmen via infrarood panelen met zonnepanelen ben je nog duurzamer bezig. De energie die je zonnepanelen op dak produceren kan je namelijk gelijk gebruiken voor de infrarood panelen, zodat je er altijd warm bij zit. Bovendien is verwarmen met hernieuwbare bronnen gewoonweg schoon, goed voor het milieu en goedkoop. Elektrisch verwarmen middels energie die je wint uit je zonnepanelen is dé oplossing en het alternatief voor huis verwarmen zonder gas. We leggen je uit waarom. 

Infrarood verwarming met zonnepanelen

Zonnepanelen infrarood verwarming, hoe werkt dat?

De combinatie van zonnepanelen infrarood verwarming is de beste oplossing voor elektrisch en zonder gas je woning verwarmen. Om uit te leggen hoe het werkt, moeten we eerst weten wat infrarood panelen precies zijn en hoe deze warmtepanelen werken. 

Hoe werkt infrarood verwarming? Een infrarood verwarming is een elektrische kachel, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood stralingswarmte. Deze stralingswarmte verwarmt vervolgens de objecten en mensen die in het stralingsgebied staan. De objecten houden de warmte lang vast. En bovendien weerkaatsen de lange golf infrarood stralen, daardoor voel je van verschillende kanten de heerlijke warmte. Deze stralingswarmte is niet te vergelijken met convectie warmte, waarbij de lucht wordt verwarmd. 

Een elektrische convectie kachel warmt de lucht op en laat deze door de kamer circuleren. Warme lucht stijgt, voordat de hele ruimte gevuld is met warmte ben je kostbare energie en ook uren verder. Deze vorm van verwarmen is ook niet gezond, want de lucht circuleert door de kamer. Hierbij gaan ook stofdeeltjes mee en de lucht droogt uit. 

Door zonnepanelen infrarood verwarming te combineren profiteer je van een duurzame en energiezuinige oplossing om je huis te verwarmen. De energie die je opwekt middels de panelen op je dak kan je gelijk voor de zonnepanelen infrarood verwarming gebruiken. Op deze manier bespaar je gelijk op de elektriciteitskosten en dus op de verwarmingskosten. 

Indien je zonder zonnepanelen je huis verwarmt met infrarood verwarming bespaar je al tot zo’n 50% op de verwarmingskosten. Reken uit je winst als je dit zonnepanelen infrarood verwarming combineert.

infrarood paneel groen woonkamer duurzaam verwarmen

Waarom infrarood verwarming op zonnepanelen installeren? 

Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden. Infrarood verwarming op zonnepanelen is dé manier om zonder gas je huis te verwarmen. Je stoot daardoor ook geen CO2 uit, wat god is voor het milieu. Daarnaast kan je de opgewekte energie van de zonnepanelen gebruiken voor alle elektrische apparaten in huis. Hierdoor kan je jouw woning helemaal zonder gas voorzien van warmte. Gebruik een zuinige zonneboiler voor het warme water. Kook elektrisch en verwarm ook elektrisch. 

Bovendien is een infrarood verwarming ook nog eens heel zuinig in verbruik. De verwarmingspanelen van Infraroodpanelen zijn van A-kwaliteit, wat betekent dat ze tenminste 93% van de energie omzetten in stralingswarmte. Ook zijn de afzonderlijke warmte panelen binnen 5 tot 12 minuten volledig warm. Er gaat dus nauwelijks een opwarmproces aan vooraf. Hiermee bespaar je gelijk op het energieverbruik. En dat merk je terug in de elektriciteitsrekening. Wanneer je de infrarood verwarming op zonnepanelen gebruikt, ben je helemaal zuinig aan het verwarmen. 

Gebruik een accu om de zonne-energie die je op de dag opwekt op te slaan, zodat je deze energie in de avond kan gebruiken voor het infraroodpaneel. Dan ben je helemaal spaarzaam, duurzaam en voordelig bezig. Heb je geen accu, zorg er dan voor dat je groene stroom afneemt die voortkomt uit windturbines of zonneparken. 

Een infrarood verwarming is heel goed in staat een zone in het huis snel te verwarmen, ook als je het ’s avonds net iets te koud hebt. Je zet het ir paneel even aan en voelt gelijk de warme stralen je lichaam verwarmen. 

Bij goed geïsoleerde huizen zijn infrarood panelen prima in staat om een gehele woning heerlijk te verwarmen. Een goed geïsoleerd huis is in de winter nog 16 graden Celsius. Om de temperatuur naar 20 graden te brengen, heeft een IR verwarming maar weinig energie nodig. Daardoor bespaar je wederom op het elektriciteit verbruik.

Voordelen duurzaam verwarmen zonder gas

De voordelen van duurzaam verwarmen zonder gas zijn groot. Infrarood panelen met zonnepanelen is daarom de oplossing voor duurzaam verwarmen zonder gas. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij van infrarood verwarming

– Optimale energiebesparing met infrarood panelen en zonnepanelen.

– Onafhankelijk van fossiele brandstoffen wat ten goede komt aan het milieu. 

– CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.

– Gezonde onschadelijke infraroodwarmte die vergelijkbaar is met de zon.

– Een brede keuze aan mooie ontwerpen welke aansluiten bij je inrichting.

– Geschikt als wand- of plafondverwarming.

– Infraroodpaneel behoeft geen onderhoud: geen onderhoudskosten.

– Lage verbruikskosten per jaar. 

– Eenvoudige en snelle installatie van infrarood paneel.

– De stralingswarmte wervelt geen stofdeeltjes op en is daarom vriendelijke voor mensen met een allergie of ademhalingsproblemen.

– Infrarood verwarming heeft een laag energieverbruik. 

– Combineer infrarood panelen en zonnepanelen en gebruik een thermostaat voor nog meer besparing op de energie. 

Meer weten over infrarood panelen met zonnepanelen?

Wil je meer weten over de combinatie van infrarood panelen met zonnepanelen op dak? Neem dan gerust contact op met Infraroodpaneel, jouw groene leverancier voor duurzaam verwarmen. Wij werken nauw samen met partners voor de koop en installatie van zonnepanelen. Verwarming kopen doe je in de online winkel van Infraroodpaneel.nl. 

Neem gerust een keer contact met ons op. Lees ook meer informatie in ons magazine infrarood verwarming over huis verwarmen zonder gas, zoals energie besparen in huis met infrarood paneel. We leggen je bijvoorbeeld ook uit wat de beste oplossing voor handdoek drogen badkamer is. 

Offerte aanvragen