Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Badkamer verwarming

Badkamer infrarood verwarming

De verwarming die snel warm wordt

Badkamer infrarood panelen zorgen voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als badkamer infrarood panelen spiegel, handdoekdroger of plafond verwarming. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in muren.

Gratis offerte aanvragen

infrarood paneel spiegel badkamer waar plaatsen

Badkamer verwarming zorgt voor comfort

Elektrische badkamer verwarming zorgt voor een heerlijk comfort in deze ruimte. Als je ’s morgens vroeg opstaat wil je een warme en comfortabele badkamer betreden. Dit wil je bereiken zonder dat je uren van te voren een verwarming moet aanzetten. 

De oplossing voor een badkamer die snel verwarmd moet worden zijn de moderne warmte panelen van Infraroodpaneel. Infrarood verwarming is namelijk zuinig in verbruik, duurzaam, prachtig om te zien en in combinatie met groene stroom ook nog eens CO2 neutraal. 

Geen stinkende lelijke radiatoren meer in jouw badkamer, maar een modern infrarood paneel. Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, met een foto afdruk erop of als spiegelpaneel. Eenvoudig te monteren aan de wand of zelfs aan het plafond. 

Met een plafond infrarood paneel heb je het voordeel dat de vloer ook altijd heerlijk warm is. Net als een vloerverwarming, maar dan zonder de hoge kosten. Infrarood paneel heeft nauwelijks een opwarmtijd nodig waardoor je eigenlijk geniet van instant warmte. 

Magazine

Blogs infraroodpaneel

Verwarming buiten

Verwarmen met infrarood panelen

Infrarood verwarming voordelen nadelen

Is infrarood verwarming goedkoop?

infrarood paneel spiegel badkamer wat zijn infraroodpanelen

Voordelen van badkamer verwarming

Een badkamer verwarming brengt vele voordelen naar voren. Zeker als de badkamer verwarmd met infrarood panelen. Allereerst verwarmd een infraroodpaneel niet de lucht, maar de objecten en mensen in de ruimte. 

Onder objecten verstaan we het badkamer meubel, vloer, muren en andere vaste voorwerpen. Deze objecten houden de warmte vast, waardoor ze warm aanvoelen. Vervolgens weerkaatsen ze de warmte weer terug. Je voelt daardoor van alle kanten de warmte. 

Doordat de muren warm zijn heb je het na het douchen nauwelijks condensvorming in de ruimte. Dit houdt schimmelvorming in de badkamer tegen. Daarnaast is ons Infraroodpaneel zeer zuinig in het verbruik. Je hebt geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. 

Naast deze voordelen profiteer je ook van een prachtige designs. Infrarood panelen voor de badkamer zijn slecht 2 tot 3 cm dik. Je monteert ze aan de wand of het plafond. Ruimtebesparend en het staat ook nog eens bijzonder mooi in deze ruimte. 

Badkamer verwarming kopen

online shop infraroodpaneel

FAQ Vraag en antwoord

Badkamer verwarming

Wat is een badkamer infrarood paneel?

Een badkamer infrarood paneel is een warmtepaneel die voor een aangename temperatuur zorgt. Het warmtepaneel maakt gebruik van de lange golf infraroodstraling, die de objecten in de ruimte verwarmd. Beschikbaar in verschillende panelen, zoals een spiegelpaneel.

Waarom een badkamer verwarming?

 Een badkamer verwarming zorgt voor een heerlijke aangename temperatuur. Met de moderne infraroodverwarming heb je geen last van condens en schimmelvorming in de muren. Droge muren, warme vloer en geen beslagen spiegel.

Voor wie is een badkamer verwarming?

Een badkamer verwarming is voor iedereen geschikt. Iedereen die houd van een warme, droge en schimmelvrij badkamer kiest voor de warmtepanelen van Infraroodpaneel. Door de vele keuze mogelijkheden in het ontwerp, is er altijd wel een paneel dat ook bij jou past. 

Waar monteer je een badkamer verwarming?

Een badkamer verwarming monteer je aan de wand of het plafond. Dankzij de de IPX5 klasse zijn onze infrarood panelen spatwaterdicht en dus geschikt voor in de badkamer. Houd wel altijd de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde wateraansluiting. 

Hoe werkt infrarood badkamer verwarming?

Infrarood badkamer verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen deze weer terug de ruimte in. Van alle kanten voel je warmte.

De beste badkamer verwarming

Een badkamer verwarming zorgt niet alleen voor aangename warmte in de ruimte, maar ook voor comfort en een gezond binnenklimaat. Met Infraroodpaneel profiteer je direct van warme en schimmelvrij muren, droge handdoeken en een onbeslagen spiegel.

Zuinige badkamer verwarming

Een infrarood spiegelpaneel van 60 x 60 cm met een vermogen van 550 Watt kost 0,55 kWh. Vermenigvuldig het aantal kWh met de gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,22 €/kWh. Dan kom je uit op een verbruik van 0,12 euro per uur. Vergelijkbaar met een koffiezet apparaat.

Duurzame badkamer verwarming

Je bespaart met een infraroodverwarming op het verbruik en op kosten van onderhoud en service. De installatie is snel een eenvoudig. Onze infrarood panelen zijn zuinig, duurzaam en storingsvrij. Je verdient je investering daarom snel terug. 

Schone badkamer verwarming

Infrarood badkamer verwarming zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoek droger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming met infrarood verwarming badkamer.

De verschillende typen infrarood panelen, de diversiteit in vermogen, de kleuren en omschrijving vind je in onze online winkel.

infrarood paneel spiegel badkamer

Maximale veiligheid in de badkamer

In de badkamer wil je dat alles veilig is. Je staat er per slot van rekening met blote voeten op de vloer. Sommige mensen denken dat elektrisch verwarmen in de badkamer gevaarlijk is, maar niets is minder waar. Onze elektrische infrarood panelen dragen de IP54 klasse. 

Dit betekent dat ze spatwaterdicht zijn en je ze veilig kan gebruiken in een badkamer of andere vochtige ruimte. Houd bij de installatie in vochtige ruimtes wel altijd de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde water aansluiting. 

Daarnaast hebben onze infraroodpanelen geen scherpe punten of randen. Het glas infrarood paneel is gemaakt van ESG veiligheidsglas. Daarnaast dragen al onze badkamer panelen het Duitse TÜV GS keurmerk, wat staat voor een zeer hoog rendement en kwaliteit. 

Tevens zijn de warmtepanelen beschermd met een overhitting schakelaar. Mocht het paneel om welke reden niet uitgaan, dan schakelt deze automatisch uit. Hoe veiliger kan je het hebben in de natte ruimte met een elektrische verwarming badkamer met infrarood. 

Vraag gratis advies aan bij een infrarood paneel kopen. Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Koop direct bij onze webshop. Lees ook ons Magazine infrarood verwarming.

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto spiegel

Diverse soorten badkamer panelen

Infraroodpaneel levert diverse soorten infrarood panelen voor jouw woning. Voor iedere ruimte in de woning hebben we een passende infrarood oplossing. Zoals voor de slaapkamer, woonkamer, keuken, hal, garage en badkamer. 

Voor de badkamer is een infrarood spiegel paneel een veel geziene warmte oplossing. Niet alleen profiteer je van een warme badkamer, maar je hebt ook nooit meer last van een beslagen spiegel oppervlak. Zie direct je spiegelbeeld als je onder douche vandaan komt.

Een infraroodpaneel met een handdoek droger is ook ideaal. Heerlijk als je uit je bad komt en je een warme handdoek om je heen slaat. Niet alleen heb je warme en droge handdoeken, maar ook een comfortabele temperatuur in de badkamer. 

Heb je geen ruimte aan de wand voor het slanke infraroodpaneel van slechts 2 cm dik? Geen probleem, dan kies je voor plafondmontage. Het voordeel hiervan is dat de stralen naar beneden gericht zijn en je daardoor een warme vloer hebt. 

handdoek radiator infrarood paneel

Besparen op badkamer verwarming

Iedereen wil natuurlijk besparen op de verwarmingskosten. Met een elektrische verwarming bespaar je dan ook werkelijk op de kosten. De warmte panelen met infrarood zijn namelijk zuinig en efficiënt in het verbruik. 

De verbruik kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteitstarief, de te verwarmen ruimte per m3, de verwarmingstijd per dag, isolatie waarde en de prestatie van de verwarming. Als voorbeeld nemen we een spiegel paneel.

Een infrarood spiegel verwarming van 90 x 60 cm met een vermogen van 580 Watt kost gemiddeld slecht 0,58 euro per dag. Ter vergelijking, het verbruik van de wasmachine staat gelijk aan het verbruik van vier van bovengenoemde panelen.

Door nog meer te besparen regel je de infrarood verwarming met een slimme thermostaat. Deze kan de panelen zodanig aansturen dat je nog meer energie bespaart. Bijvoorbeeld door het paneel uit te zetten als er niemand aanwezig is.

Meest gestelde vragen

Infrarood paneel

Wat is een infrarood paneel?

Een infrarood paneel is een warmtepaneel van 2 tot 3 cm dik en is verkrijgbaar in diverse prachtige designs. Infraroodpaneel werkt op elektriciteit, waarbij tenminste 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Deze verwarmen direct de objecten en mensen in de kamer op. 

Waarom is infrarood paneel zuinig?

Een infrarood paneel is zuinig dankzij de hoogwaardige technologie, unieke structuur en het gebruik van hoge kwaliteit materialen. De innovatieve ESHC technologie is uniek en zorgt voor een efficiënte levering van infrarood warmte. Je bespaart daardoor 30-50% op de verwarmingskosten. Infrarood paneel heeft geen onderhoudskosten. 

Voor wie is een infrarood paneel bedoeld?

Een infrarood paneel is bedoeld voor personen die direct geld willen besparen op de verwarmingskosten en daarnaast duurzaam hun woning of kamer willen verwarmen. Infrarood paneel is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals spiegel-, krijtbord- of fotopaneel.

Waar infrarood paneel monteren?

Een infrarood paneel monteer je eenvoudig aan een vrije muur. Middels de bijgeleverde boormal boor je de gaten in de wand. Met de schroeven bevestig je het infrarood paneel aan de muur. Vervolgens sluit je de elektra rechtstreeks aan of via het stopcontact. Tevens kan je het warmtepaneel aan het plafond monteren. 

Hoe behaal je het beste rendement met infrarood paneel?

Het beste rendement van een infrarood paneel behaal je door een professionele installatie. De installateur berekent het vereiste vermogen voor de ruimte en bepaalt de beste positie. Hiermee wordt rekening gehouden met de inrichting. Obstructie vermindert namelijk het rendement. 

FAQ

Infrarood verwarming

Wat is een infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming is een verwarmingspaneel die gebruik maakt van de lange golf infrarood technologie. Niet de lucht wordt verwarmd, maar de infrarood stralen warmen direct de mensen en objecten zoals muren, vloer en meubels op. Deze houden de warmte lang vast. 

Waarom is een infrarood verwarming gezond?

Infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen. Hierdoor heb je geen luchtcirculatie in de woning, waardoor er ook geen stofdeeltjes en bacteriën in de lucht zweven. Infrarood warmte heeft tevens een therapeutische werking op ons gestel.

Voor wie is een infrarood verwarming geschikt?

Een infrarood verwarming is geschikt voor diegene die duurzaam hun woning willen verwarmen. Dankzij de hoogwaardige technologie is onze infrarood verwarming zeer zuinig. 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Je bespaart al snel 30 tot 50% op de energiekosten. 

Waar infrarood verwarming installeren?

Een infrarood verwarming installeer je aan een vrije muur of aan het plafond. Zorg ervoor dat het warmtepaneel vrij kan stralen, want obstructie vermindert de warmte afgifte. Infrarood verwarming kan dienen als hoofd- of als bijverwarming ter ondersteuning van het huidige systeem.

Hoe werkt een infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming werkt op elektriciteit. Het paneel zet de energie om in warme onschadelijke infrarood warmte, welke vergelijkbaar is met de zonnestralen. De stralen warmen direct de objecten en mensen op. Het paneel sluit je rechtstreeks aan op de elektra of via het stopcontact.

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 10

Hoe bereken ik het wattage infrarood kachels

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²