Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Infraroodpaneel

Infrarood panelen zijn binnen 5 tot 10 minuten lekker warm

Infrarood verwarming van Infraroodpaneel is van hoge kwaliteit en zeer duurzaam. Het design, de afwerking en de luxueuze uitstraling doet je soms vergeten dat we te maken hebben met een infrarood verwarming.

Een energiezuinig en milieu vriendelijke IR verwarming. In combinatie met groene stroom stoot je geen CO2 uit. Een elektrisch infrarood paneel is verkrijgbaar in diverse prachtige designs en vermogens, zoals een krijtbord keuken paneel, foto paneel en spiegelpaneel. Geschikt voor wand- en plafondmontage. 

Het oppervlak van een infraroodpaneel wordt binnen 5 tot 10 minuten warm. Dat is afhankelijk van het materiaal van het paneel. Een klassiek infraroodpaneel met een stalen behuizing warmt in 5 minuten op en straalt vervolgens de infraroodwarmte de kamer in.

Bij een infraroodpaneel van glas duurt het opwarmproces ongeveer 8 tot 10 minuten. Een kamer zonder meubels heeft langer de tijd nodig om op temperatuur te komen. Dit komt doordat de infraroodstralen van het infrarood paneel de objecten in de kamer verwarmen. 

Waarom koop je infrarood panelen? Voor het mooie ontwerp, ongekende mogelijkheden, direct warm en het zijn duurzame elektrische verwarmingen

Stap nu over op duurzame elektrische infrarood panelen!

Direct kopen

in de Webshop

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte.

1
Stap1
2
Stap2
3
Stap3
4
Stap4

Bel ons

+31 (0)165-714107

Mail ons

info@heatxl.com

Meerdere infrarood panelen in je huis

Door meerdere infrarood warmtepanelen in een kamer te plaatsen, bereik je sneller de gewenste temperatuur. Als de infraroodpanelen de ingestelde temperatuur hebben bereikt, slaan het infraroodpaneel automatisch uit.

Met weinig elektriciteit verbruik kan een infraroodpaneel de kamer aangenaam op een constante temperatuur houden. Mede daardoor is infraroodverwarming duurzaam in het energieverbruik. En zeker in combinatie met groene stroom, waardoor je ook nog eens CO2 neutraal bent. 

Verwarmen met infrarood is niet alleen gunstig voor jouw portomonnee, maar ook voor het milieu. Bovendien is de installatie eenvoudig en snel. Bovenop alles profiteer je ook van een onderhoudsvrij leven. Infrarood panelen hebben namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan, waardoor er ook geen onderhoudskosten zijn. 

Badkamer elektrisch verwarmen, zoek je de beste terrasverwarmer, een bureau verwarming infrarood of een draadloze thermostaat? Koop infrarood panelen en thermostaten in onze shop. Snel en professioneel geleverd. infraroodpaneel is van hoge Duitse kwaliteit en zijn zuinig in verbruik. In onze online winkel vind je meer dan 400 producten van de merken Welltherm, Ecaros, Alkari, Ecosun, Heliosa en Mo-el. Vraag nu een vrijblijvende offerte op.

Infrarood panelen kopen in onze webshop

Infrarood verwarming icon
infraroodpaneel
plafond
badkamer
slaapkamer
keuken
garage
woonkamer
terras
spiegel
handdoekdroger
krijtbord
LED
thermostaat

Voordelen infrarood verwarming

Infrarood panelen werken gewoon op de infrastructuur die in ieder huis aanwezig is. De overstapkosten op dit systeem zijn daardoor zeer beperkt. Je hoeft dus niet te verbouwen. In sommige gevallen moet je een extra stroomkabel trekken.

Een warmtepaneel sluit je meestal gemakkelijk aan op het bestaande elektriciteitsnetwerk. Je bespaart met deelektrische verwarming met thermostaat een  hoop tijd en geld.

De installatie van infrarood verwarming is heel gemakkelijk. En de overgang op infrarood panelen als hoofd verwarming kan stap voor stap worden gedaan. Je koopt dan afzonderlijk steeds een infrarood paneel voor iedere kamer.

Dit betekent dat tijdens de overgangsperiode de resterende kamers gewoon via het oude systeem worden verwarmd. Je ondervindt zo geen hinder en je komt nooit zonder verwarming te zitten.

Infrarood panelen als hoofdverwarming

Hoofdverwarming in nieuw of bestaande bouw aanschaffen, de oplossing is Infrarood panelen. Deze vormen het beste alternatief voor het traditionele verwarmingssysteem. Het kan perfect in huis worden gebruikt als hoofdverwarming. Bij nieuwbouw kunnen infraroodpanelen direct worden gecombineerd met zonnepanelen.

Vanwege de goede isolatie bij nieuwbouw, is een infraroodpaneel daar uitermate geschikt.

Bij goed geïsoleerde woningen. Is het bij een buitentemperatuur van onder nul 0°C vaak binnen nog 16°C. Een infraroodpaneel vraagt dan maar weinig energie om de temperatuur tot 20°C te verhogen. Zo creëert je een aangenaam binnenklimaat.

Naast lagere energiekosten, lage aanschafkosten en eenvoudige installatie. Maken de unieke ontwerpen van infraroodpanelen ze bijzonder aantrekkelijk. Infrarood panelen van infraroodpaneel hebben daarbij ook nog eens een lange levensduur van ongeveer 25 jaar. 

Je wilt toch ook af van de lelijke grijze verwarming, stap over op infrarood verwarming, glazen warmtepanelen in alle RAL kleuren of met een foto print. Een hoofdverwarming mag naast duurzaam ook mooi zijn. Een infrarood paneel is de toekomst, want we stappen over op elektrisch verwarmen.

Infraroodpaneel gebruiken als bijverwarming

Bijverwarming nodig, vooral in het voor- en najaar. Wanneer het nog niet heel koud is en je slechts een beetje moet verwarmen. Is het meestal niet de moeite om de vloerverwarming in te schakelen. Hierbij kan je kiezen voor bijverwarming door zuinige infrarood verwarming.

Deze heeft een lange tijd nodig om op te warmen. Voor veel van onze klanten zijn infraroodpanelen in de woonkamer dan een duurzame oplossing.

De infraroodpanelen voor bijverwarming worden dan zo geplaatst dat je in de directe stralingszone zit. Doordat de infraroodwarmte dieper in de huid doordringt. Heb je al snel een aangenaam warm gevoel.

Elke winter stellen bewoners zich de vraag. Wanneer het juiste moment is om de centrale verwarming aan te zetten? Als je deze te vroeg inschakelt, bestaat het risico op hoge kosten. Infraroodpanelen voor bijverwarming zijn heel geschikt voor deze overgangsperiode.

Een infraroodpaneel is duurzaam, genereert snel een aangename stralingswarmte en is een goedkope verwarming. Onbeperkte keuzes bijverwarmingen van merken, zoals een Ecaros infrarood paneel, Ecoline verwarming of een goedkope infrarood verwarming Alkari. Ook een warmtepaneel  buiten voor de koudere dagen.

Verwarming poster met een schilderij of foto

Verwarming poster kopen, want een kachel mag ook mooi staan in je interieur. Ouderwetse CV radiatoren zijn niet meer van deze tijd. Een verwarming met een afbeelding van een schilderij, een foto van je kinderen, alles is mogelijk.

Je vrienden en familie zijn jaloers wanneer ze je woonkamer binnen komen en de verwarming poster zien hangen. Eventueel met een prachtige print van je geliefde. De meeste mensen geloven niet dat het ook een infrarood verwarming schilderij of poster verwarming is.

Een infrarood poster combineert de efficiënte warmte met het mooie ontwerp. Het is de ideale oplossing voor een verwarming met paneel kunst die gezien mag worden in je interieur.

Infraroodpaneel.nl bedrukt de glazen infrarood panelen met de kunst van jouw keuze. De enige voorwaarde is dat wij een hoog kwalitatief foto ervan krijgen, zodat wij deze op je warmtepaneel schilderij of warmtepaneel foto kunnen plaatsen. Iedere afbeelding met tenminste 300dpi en groot formaat kunnen wij hiervoor gebruiken. Een infrarood paneel met foto is niet duur en het maakt je kamer zoveel mooier. Maak je eigen paneel kunt, maak een foto en wij plaatsen het op jouw kunst verwarming.

Het verschil tussen een verwarming poster en infrarood verwarming schilderij is het materiaal van de warmtepaneel.

Bij een metalen oppervlakte lijkt de infrarood paneel op een canvas paneel, wat weer meer geschikt is voor infrarood verwarming schilderij.

Bij het verharde veiligheidsglas is de afwerking voor infrarood poster van jouw foto in glans en zijn de kleuren diep, zeer geschikt voor verwarming poster. Koop je verwarming poster of kunst verwarming online in onze shop of vraag een vrijblijvende offerte op.

Als comfortabele badkamer verwarming

Badkamer verwarming een paar graden warmer zetten, zodat het lekker warm is. Een spiegel of plafond infraroodpaneel zijn ideaal voor gebruik in de badkamer. Bovendien hebben ze weinig ruimte nodig.

Als je al een radiator in je badkamer hebt geïnstalleerd is een infraroodpaneel ook een ideale aanvulling.

Veel mensen gebruiken een infraroodpaneel als bijverwarming tijdens de overgangsperiode naar de winter. Vooral in kleine badkamers is het mogelijk een verwarmingspaneel zo te monteren. Dat je direct in het stralingsgebied van het infraroodpaneel staat.

Je voelt dan de heerlijke warmtestralen van het infrarood paneel badkamer op je huid. En je hebt het nooit meer koud in de badkamer.

Je kan ook een handdoekdroger en spiegel met verwarming bij ons kopen. Laat je informeren of koop infraroodpanelen in onze online shop. De handdoekdroger, oftewel handdoekrek met verwarming kan je ook laten bedrukken met een verwarming poster of infrarood verwarming schilderij. De keuze is enorm en je kan kiezen voor een klein infrarood paneel tot een mega groot. Je kan de merken zoals Welltherm panelen en Alkari infrarood kopen.

Spiegel met verwarming in de badkamer levert zo veel voordelen op. Nooit meer beslagen spiegels. De badkamer is met een infrarood paneel snel warm, droge muren en geen schimmelvorming meer.

Wil je liever bij één van onze showrooms langskomen om een infrarood paneel te voelen, dan ben je van harte welkom. De koffie staat al warm.

Infrarood verwarming krijtbord

Infrarood verwarming krijtbord is een mooie aanvulling voor je inrichting. Het is een infrarood paneel en schoolbord in één. De krijtbord verwarming is als een schoolbord waar je dan ook met echt krijt op kan schrijven.

Het infrarood verwarming krijtbord is gemaakt van gehard ESG-H veiligheidglas en in een matte kleur zwart afgewerkt. Doordat het infarrood paneel  slechts 2,2 centimeter dik is, bespaar je veel ruimte in de kamer.

De infrarood panelen krijtbord zijn robuust en onverslaanbaar. Een geschikte plek voor krijtbord paneel is in de keuken, kinderkamer of halletje. Schrijf de boodschappenlijst of een leuk bericht erop. Kinderen kunnen erop tekenen, ook met kleur krijtjes. Krijtbord in keuken of kamer is goedkoop en ontzettend leuk.

Een infrarood verwarming krijtbord is ook geschikt voor ondernemers. Denk daarbij aan restaurants waar het dagmenu op het paneel wordt getoond. Of in een kantoorruimte als brainstorm paneel. Ondernemers besparen veel ruimte en de gasten en medewerkers genieten van een prettige omgeving. 

Koop de infrarood verwarming krijtbord in onze online winkel of vraag een gratis offerte op.

Technologie achter infrarood verwarming?

Er zijn 3 soorten infrarode stralen:

1. Korte golf infrarood A-straling. (gebruikt bij terrasverwarming)

2. Midden golf infrarood B-straling.

3. Lange golf infrarood C-straling (gebruikt bij infraroodpaneel)

De straling of warmtegolf van een infraroodpaneel bestaat uit een lange golf C-straling. Neem de aarde als voorbeeld. De aarde warmt op door de warme stralen van de zon. De lucht is niet in staat om zichzelf op te warmen.

De lucht wordt warmer door de weerkaatsing van de warmte van de aarde. Net als de zon verwarmen de infraroodstralen dus niet de luchtmassa. Maar ze verwarmen juist objecten die zich in de kamer bevinden, zoals meubels, apparaten, muren en ook personen.

In vergelijk met de traditionele elektrische verwarming bespaar je met een infraroodpanelen veel elektriciteit. Het energieverbruik kan met ruim 50 procent worden verminderd.

Voordelen infrarood verwarming

Infrarood panelen werken gewoon op de infrastructuur die in ieder huis aanwezig is. De overstapkosten op dit systeem zijn daardoor zeer beperkt. Je hoeft dus niet te verbouwen. In sommige gevallen moet je een extra stroomkabel trekken.

Een warmtepaneel sluit je meestal gemakkelijk aan op het bestaande elektriciteitsnetwerk. Je bespaart met deelektrische verwarming met thermostaat een  hoop tijd en geld.

De installatie van infrarood verwarming warmtepanelen is heel gemakkelijk. En de overgang op infrarood panelen als hoofd verwarming kan stap voor stap worden gedaan. Je koopt dan afzonderlijk steeds een infrarood paneel voor iedere kamer.

Dit betekent dat tijdens de overgangsperiode de resterende kamers gewoon via het oude systeem worden verwarmd. Je ondervindt zo geen hinder en je komt nooit zonder verwarming te zitten.

Hoe bereken ik het wattage infraroodpanelen

Berekening infrarood verwarming

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²

Verschil tussen een infrarood paneel en een traditioneel verwarmingssysteem?

Meestal worden fossiele brandstoffen zoals gas en steenkool gebruikt om de omgevingslucht te verwarmen. Deze verwarmde lucht warmt vervolgens de mensen in de kamer op. Met een traditionele verwarming is er een constante luchtcirculatie in de ruimte. 

Hierbij stijgt warme lucht en koude lucht daalt. Traditionele verwarmingen hebben daardoor een hoog energieverlies. Dat kan leiden tot droge lucht, rondzwevend stof, schimmel en een onaangenaam ruimteklimaat.

Een infraroodpaneel geeft stralingswarmte, vergelijkbaar met het effect van warme zonnestralen. Mensen, muren en meubels worden direct verwarmd. Omliggende oppervlakken, zoals wanden of vloeren weerkaatsen de warmte de kamer in. 

Personen die zich binnen drie meter van het paneel bevinden, voelen direct de warmte. Een aangenaam gevoel wordt gecreëerd, vergelijkbaar met een open haard. Omdat de infrarood straling in de huid doordringt. Kan de thermostaat twee tot drie graden lager worden ingesteld.

Een infraroodpaneel biedt ook andere voordelen voor mensen met allergieën en astmapatiënten. Dat komt omdat zonder de luchtcirculatie ook geen stofdeeltjes in de lucht rondzweven.

Afhankelijk van het gebruikte materiaal. Warmt de voorkant van uw infraroodpaneel op tussen de 100°C en 120°C. Staal met ceramische coating geeft de beste emissie voor infraroodstraling. Onze infrarood panelen warmen zeer snel op. 

En hebben daarbij een bijzonder goed stralingseffect. Infraroodpanelen van glas hebben wat meer tijd nodig om op te warmen. Maar deze slaat de hitte weer langer op en stralen daarom langer warmte af. Je bevestigt een infraroodpaneel aan het plafond of aan de muur. 

Stralingswarmte kan niet goed worden gemeten met een gewone thermostaat. Wanneer bijvoorbeeld de kamerthermometer 19°C aangeeft en je bevindt je in het stralingsgebied van de infraroodverwarming. Dan beleef je een comfortwarmte van 21 tot 22°C. In onze webshop kun je direct de panelen kopen. 

Hoe verwarm je effectief met infrarood paneel?

Het kenmerk van een infraroodpaneel is dat het juist de objecten en oppervlakken in een kamer verwarmt. Het verwarmd dus vooral de muren en wanden.

De muren voelen warmer aan dan de lucht in de kamer. Infraroodpanelen gebruikt de wanden daarbij als warmteopslag. Bij een traditionele verwarming is dit juist andersom. De lucht wordt verwarmd en de muren blijven koud.

Door de warmte opslag in de muren is het verstandig om de infraroodpanelen niet helemaal uit te schakelen. Anders koelen de muren te veel af en moet je weer opnieuw verwarmen. Dit kost extra energie. Het is dan verstandiger om je infraroodpaneel een aantal graden lager te zetten. 

Als je bijvoorbeeld een temperatuur van 21°C in je woonkamer wilt hebben. Kun je het infraroodpaneel, tijdens je afwezigheid, instellen op 16°C. Dat is de zogenaamde stationaire stand. Dat wil zeggen dat de muren, plafonds, vloeren en meubels gelijkmatig warm blijven.

Als je thuiskomt hoef je de thermostaat maar 2 graden hoger te zetten. Als je ’s avonds gaat slapen zet je de infraroodverwarming weer 2 graden lager.

Infraroodpanelen vragen zo de minste energie om een constante temperatuur te handhaven. Als je de kamer steeds laat afkoelen. Moet deze steeds weer opnieuw helemaal opgewarmd worden. Er is dan veel meer energie nodig in vergelijk met de constante instelling.

Natuurlijk zijn er hierop uitzonderingen, zoals de slaapkamer en badkamer. Als de badkamer slechts één uur per dag wordt gebruikt. Dan kan de temperatuur vooraf ingesteld worden met behulp van een programmeerbare thermostaat.

Elektrische verwarming infrarood paneel is verkrijgbaar voor een prijs vanaf net onder de tweehonderd euro. In vergelijking met de prijzen van andere soorten verwarming kun je zo veel geld besparen

Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en uitvoeringen. Er zijn infraroodpanelen geschikt voor aan het plafond. Maar ook voor montage op muren. Deze kunnen worden uitgevoerd als een spiegel, of met foto en krijtbord.

Infraroodpanelen passen zo naadloos in je kamer. Bovendien zijn infraroodpanelen vaak kleiner en lichter dan traditionele verwarming radiatoren.

Is infraroodstraling niet schadelijk voor mensen en dieren?

Leven op aarde zou niet mogelijk zijn zonder de zon. De warmte stralen van de zon zijn dezelfde langegolf C-stralen als die van een infraroodpaneel.

De infraroodstralen van infrarood verwarming zijn dus onschadelijk. Ook straalt een verwarmingspaneel geen UV-stralen uit. Lange golf straling is zelfs goed voor ons lichaam net zoals voor ons immuunsysteem.

De oppervlakte temperatuur van een goed infraroodpaneel is gemiddeld 105°C.

Er is geen risico op brandwonden als het oppervlak van het infraroodpaneel wordt aangeraakt.

Veiligheidssensoren beschermen je infraroodpaneel tegen oververhitting.

Onze warmtepanelen zijn van hoge kwaliteit en natuurlijk getest en TÜV-gecertificeerd.

Vraag gratis advies aan bij een infraroodpaneel kopen. Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Koop direct bij onze webshop. Lees ook ons Magazine infrarood verwarming.

Infraroodpanelen op kantoor

De klimaatbeheersing op kantoren is een van de grootste ergernissen van medewerkers. De ene persoon heeft het altijd koud. De andere zit het liefst in zijn t-shirt.

Door de werkplekken individueel te verwarmen met infraroodpanelen heb je deze problemen niet meer. Naast een ruimtebesparende en eenvoudige plafondinstallatie krijgt iedere werknemer een klein infraroodpaneel op de kamer.

Per kantoor kan de temperatuur gemakkelijk ingesteld worden. Vooral op de werkplekken waar werknemers de hele dag doorbrengen, is een ideale ruimtetemperatuur van groot belang. Dit helpt mee aan een prettige werkomgeving. Denk ook aan een krijtbord met elektrische verwarming infrarood voor je kantoor.

Voordelen van infraroodpanelen in kantoorpanden

  • Uitstekend binnenklimaat zonder stof, geen koude voeten en geen droge lucht.
  • Verwarming per kantoor, zodat iedere medewerker de temperatuur kan regelen die voor hem of haar comfortabel is.

Wil je een infrarood paneel kopen vraag een vrijblijvende offerte aan of koop het direct in onze shop.

Infraroodpanelen in vakantiehuizen

Infraroodpanelen kun je ook heel goed gebruiken in een vakantiehuis. Het biedt een kosten- en ruimtebesparend alternatief ten opzichte van elektrische radiatoren of gasverwarming.

De voordelen van infraroodpanelen op een rij

  • Geruisloos
  • Geen CO2 uitstoot
  • Verbeterde luchtkwaliteit
  • Geen rondhangend stof
  • Gelijkmatige temperatuurverdeling
  • Efficiënt en duurzaam
  • Geen onderhoudskosten

 

Genereer een basiswarmte met je gasverwarming en combineer dit met infraroodpanelen! Hierdoor kan je de gasfles langer gebruiken en creëer je een comfortabeler binnenklimaat. Of kies helemaal voor infrarood verwarming.

Aanschafkosten van infraroodpaneel

Infraroodpaneel is onverslaanbaar in de aanschafkosten. Er hoeven meestal geen nieuwe leidingen gelegd of omgelegd te worden. Dit verlaagt ook direct de installatiekosten. In enkele gevallen moeten de elektriciteitskabels aangepast.

In vergelijking met conventionele verwarmingssystemen zijn de kosten hiervan veel lager.

Afhankelijk van het model ligt de aanschafprijs voor een infraroodpaneel tussen de 200 en 1.350 euro.

De gemiddelde kosten van een infraroodpaneel ligt tussen:

a. Appartementen = € 3.500 en € 8.000

b. Eengezinswoningen = € 6.500 – € 13.000

Vergelijk je deze kosten met de aanschafkosten van bijvoorbeeld een warmtepomp. (circa € 25.000), Dan bespaar je al snel veel geld. Je kan geen goedkoper verwarmingssysteem vinden dan infraroodpanelen. Vanwege de goede isolatiewaarde van nieuwbouwwoningen is een infraroodpaneel zeer geschikt.

Infrarood verwarming Magazine

verwarming buiten infrarood paneel infrarood verwarming

Verwarming buiten

Met een verwarming buiten geniet je het hele jaar door Wil je ook het hele jaar door genieten een verwarmde tuinoverkapping, balkon of patio? Dat is mogelijk met een verwarming buiten. Met een elektrische verwarming buiten maakt het niet meer

slaapkamer schilderij infrarood paneel woning verwarmen met infrarood panelen

Verwarmen met infrarood panelen

Huis verwarmen met infrarood, hoe werkt dat eigenlijk? Hoe kan je infrarood panelen in een woning toepassen? Infrarood panelen zijn een duurzaam alternatief voor gasloos huis verwarmen.

Guitaar foto op infrarood paneel

Infrarood verwarming voordelen nadelen

Wat zijn de infrarood verwarming voordelen nadelen? De infrarood verwarming voordelen zijn groot. Gasloos verwarmen, zuinig huis verwarmen, prachtige design verwarming. Wat zijn de infrarood verwarming nadelen?

Is infrarood verwarming goedkoop

Is infrarood verwarming goedkoop?

Is infrarood verwarming goedkoop? Ja, infrarood verwarming is bijzonder goedkoop in de aanschaf. Er is geen ander verwarmingssysteem dat zo goedkoop is. De installatie is eenvoudig en snel.

Thermostaten

Thermostaten in combinatie met infrarood verwarming

Voor het installeren van je infraroodpanelen, moet duidelijk zijn welk besturingssysteem het beste past bij je situatie. Infraroodpanelen voor aan de wand kunnen eenvoudig op het stopcontact worden aangesloten. Bij infraroodpaneel aan het plafond, wordt de kabel aangesloten aan het elektriciteitsnet. 

Omdat er (meestal) geen stopcontact in het plafond aanwezig is. De bediening kan met een vaste thermostaat. Maar eenvoudiger is het om te werken met een draadloze thermostaat.

Infraroodpanelen bedienen met een bekabelde thermostaat

Het is ook mogelijk om je infraroodpanelen op een vaste thermostaat aan te sluiten. Dit betekent dat een elektriciteitskabel van het plafond naar een inbouwdoos aan de muur wordt getrokken. Bijvoorbeeld boven de lichtschakelaar. 

In dit geval wordt een programmeerbare thermostaat of een eenvoudige thermostaat gebruikt om de infraroodpanelen te bedienen. Met een programmeerbare thermostaat regel je de infraroodpanelen individueel. 

Je kan verschillende temperaturen voor verschillende dagen instellen. Je stelt bijvoorbeeld het infraroodpaneel in de badkamer zo in. Dat deze wordt ingeschakeld een half uur voordat je wekker gaat. De badkamer is heerlijk warm als je onder de douche stapt. 

Nadat je je huis hebt verlaten, schakelt de infraroodverwarming automatisch uit. De verschillende tijdstippen voor het aan- en uitzetten. Kun je eenvoudig instellen met het menu voor programma’s.

Infraroodpanelen bedienen met een stopcontactthermostaat

De eenvoudigste thermostaatvariant voor de infraroodpanelen is met een stopcontact-thermostaat. De stopcontact-thermostaat is programmeerbaar. En kan op verschillende tijden van de dag en dagen van de week anders worden ingesteld. 

Voordelen van het gebruik van een stopcontactthermostaat

De voordelen van een stopcontact-thermostaat is: 

•       Verschillende programma’s voor elke dag van de week met verschillende tijdsintervallen voor één dag. 

•       De stopcontact-thermostaat kan eenvoudig worden bediend en geprogrammeerd.

•       Eén druk op de knop is voldoende om het infraroodpaneel uit te schakelen (de UIT-modus).

•       Kortstondige wijziging van de temperatuur is mogelijk, zonder wijziging aan te brengen in het programma.