Infraroodpaneel

+31 (0)165-714107

Bel ons

info@heatxl.com

email infraroodpaneel

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infraroodpaneel

Infrarood panelen zijn binnen 5 tot 10 minuten lekker warm

Infrarood verwarming van Infraroodpaneel is van hoge kwaliteit en zeer duurzaam. Het design, de afwerking en de luxueuze uitstraling doet je soms vergeten dat we te maken hebben met een infrarood verwarming of elektrische verwarming.

Een energiezuinig en milieu vriendelijke elektrische verwarming. In combinatie met groene stroom stoot je geen CO2 uit. Een elektrisch infrarood paneel is verkrijgbaar in diverse prachtige designs en vermogens, zoals een infrarood verwarming spiegel of verwarming schilderij. Ook een goede oplossing als badkamer verwarming is een infrarood spiegel en handdoek verwarming. De infrarood panelen zijn geschikt voor wand- en plafondmontage. 

Het oppervlak van een infraroodpaneel wordt binnen 5 tot 10 minuten warm. Dat is afhankelijk van het materiaal van het paneel. Een klassiek infraroodpaneel met een stalen behuizing warmt in 5 minuten op en straalt vervolgens de infraroodwarmte de kamer in.

Bij een infraroodpaneel van glas duurt het opwarmproces ongeveer 8 tot 10 minuten. Een kamer zonder meubels heeft langer de tijd nodig om op temperatuur te komen. Dit komt doordat de infraroodstralen van het infrarood paneel de objecten in de kamer verwarmen. 

Waarom koop je infrarood panelen? Voor het mooie ontwerp, ongekende mogelijkheden, direct warm en het zijn duurzame elektrische verwarmingen

Stap nu over op duurzame elektrische infrarood panelen!

Direct kopen

in de Webshop

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte.

1
Stap1
2
Stap2
3
Stap3
4
Stap4

Bel ons

+31 (0)165-714107

Mail ons

info@heatxl.com

Meerdere infrarood panelen in je huis

Huis verwarmen door meerdere infrarood panelen in een kamer te plaatsen, bereik je sneller de gewenste temperatuur. Als de infrarood panelen de ingestelde temperatuur hebben bereikt, slaan het infraroodpaneel automatisch uit.

Met weinig elektriciteit verbruik kan een infraroodpaneel de kamer aangenaam op een constante temperatuur houden. Mede daardoor is infraroodverwarming duurzaam in het energieverbruik. En zeker in combinatie met groene stroom, waardoor je ook nog eens CO2 neutraal bent. 

Verwarmen met een infraroodpaneel is niet alleen gunstig voor jouw portomonnee, maar ook voor het milieu. Bovendien is de installatie eenvoudig en snel. Bovenop alles profiteer je ook van een onderhoudsvrij leven. Infrarood panelen hebben namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan, waardoor er ook geen onderhoudskosten zijn. 

Badkamer elektrisch verwarmen, zoek je de beste terrasverwarmer, een bureau verwarming infrarood of een draadloze thermostaat? Koop infrarood panelen en thermostaten in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infraroodpaneel is van hoge Duitse kwaliteit en zijn zuinig in verbruik. In onze online infrarood verwarming winkel vind je meer dan 400 producten van de merken infrarood panelen Welltherm, Ecaros, Alkari, Ecosun, Heliosa en Mo-el. Vraag nu een vrijblijvende offerte op.

Infrarood panelen kopen in onze webshop

Infrarood verwarming icon
infraroodpaneel
plafond
badkamer
slaapkamer
keuken
garage
woonkamer
terras
spiegel
handdoekdroger
krijtbord
LED
icon-print-poster-verwarming
Poster
thermostaat

Voordelen infrarood verwarming

Infrarood panelen werken gewoon op de infrastructuur die in ieder huis aanwezig is. Huis verwarmen en overstapkosten op dit systeem zijn daardoor zeer beperkt. Je hoeft dus niet te verbouwen. In sommige gevallen moet je een extra stroomkabel trekken.

Een warmtepaneel sluit je meestal gemakkelijk aan op het bestaande elektriciteitsnetwerk. Je bespaart met de elektrische verwarming met thermostaat van Infraroodpaneel een hoop tijd en geld.

De installatie van infrarood verwarming is heel gemakkelijk. En de overgang op infrarood panelen als hoofd verwarming kan stap voor stap worden gedaan. Je koopt dan afzonderlijk steeds een infrarood paneel voor iedere kamer.

Dit betekent dat tijdens de overgangsperiode de resterende kamers gewoon via het oude systeem worden verwarmd. Je ondervindt zo geen hinder en je komt nooit zonder verwarming te zitten.

Infrarood panelen als hoofdverwarming

Hoofdverwarming in nieuw of bestaande bouw aanschaffen, de oplossing is Infrarood panelen. Deze vormen het beste alternatief voor het traditionele verwarmingssysteem. Het kan perfect in huis worden gebruikt als hoofdverwarming. Bij nieuwbouw infrarood panelen kan de infrarood verwarming direct worden gecombineerd met zonnepanelen.

Vanwege de goede isolatie bij nieuwbouw, is een infraroodpaneel daar uitermate geschikt.

Bij goed geïsoleerde woningen. Is het bij een buitentemperatuur van onder nul 0°C vaak binnen nog 16°C. Een infraroodpaneel vraagt dan maar weinig energie om de temperatuur tot 20°C te verhogen. Zo creëert je een aangenaam binnenklimaat.

Naast lagere energiekosten, lage aanschafkosten en eenvoudige installatie. Maken de unieke ontwerpen van infraroodpanelen ze bijzonder aantrekkelijk. Infrarood panelen van infraroodpaneel hebben daarbij ook nog eens een lange levensduur van ongeveer 25 jaar. Infrarood paneel heeft ook lage temperatuur verwarming om energie te besparen.

Je wilt toch ook af van de lelijke grijze verwarming, stap over op infrarood verwarming, glazen warmtepanelen in alle RAL kleuren of met een foto print. Een hoofdverwarming mag naast duurzaam ook mooi zijn. Een infrarood paneel is de toekomst, want we stappen over op elektrisch verwarmen.

Infraroodpaneel gebruiken als bijverwarming

Bijverwarming nodig, vooral in het voor- en najaar. Wanneer het nog niet heel koud is en je slechts een beetje moet verwarmen. Is het meestal niet de moeite om de vloerverwarming in te schakelen. Hierbij kan je kiezen voor bijverwarming door zuinige infrarood verwarming.

Deze heeft een lange tijd nodig om op te warmen. Voor veel van onze klanten zijn infrarood panelen woonkamer een duurzame oplossing.

De infraroodpanelen voor bij verwarming worden dan zo geplaatst dat je in de directe stralingszone zit. Doordat de infraroodwarmte dieper in de huid doordringt. Heb je al snel een aangenaam warm gevoel.

Elke winter stellen bewoners zich de vraag. Wanneer het juiste moment is om de centrale verwarming aan te zetten? Als je deze te vroeg inschakelt, bestaat het risico op hoge kosten. Infraroodpanelen voor bijverwarming zijn heel geschikt voor deze overgangsperiode.

Een infraroodpaneel is duurzaam, genereert snel een aangename stralingswarmte en is een goedkope verwarming. Duurzaam verwarmen begint bij Infraroodpaneel. Onbeperkte keuzes bijverwarmingen van merken, zoals een Ecaros infrarood paneel, Ecoline verwarming of een goedkope infrarood verwarming Alkari. Ook een warmtepaneel  buiten voor de koudere dagen.

Verwarming poster met een schilderij of foto

Verwarming poster kopen, want een kachel mag ook mooi staan in je interieur. Ouderwetse CV radiatoren zijn niet meer van deze tijd. Een verwarming met een afbeelding van een schilderij, een foto van je kinderen, alles is mogelijk.

Je vrienden en familie zijn jaloers wanneer ze je woonkamer binnen komen en de verwarming poster zien hangen. Eventueel met een prachtige print van je geliefde. De meeste mensen geloven niet dat het ook een infrarood verwarming schilderij of poster verwarming is.

Een infrarood poster combineert de efficiënte warmte met het mooie ontwerp. Het is de ideale oplossing voor een verwarming met paneel kunst die gezien mag worden in je interieur.

Infraroodpaneel.nl bedrukt de glazen infrarood panelen met de kunst van jouw keuze. De enige voorwaarde is dat wij een hoog kwalitatief foto ervan krijgen, zodat wij deze op je warmtepaneel schilderij of warmtepaneel foto kunnen plaatsen. Iedere afbeelding met tenminste 300dpi en groot formaat kunnen wij hiervoor gebruiken. Een infrarood paneel met foto is niet duur en het maakt je kamer zoveel mooier. Maak je eigen paneel kunt, maak een foto en wij plaatsen het op jouw kunst verwarming.

Het verschil tussen een verwarming poster en infrarood verwarming schilderij is het materiaal van de warmtepaneel.

Bij metalen infrarood panelen lijkt de infrarood paneel op een canvas paneel, wat weer meer geschikt is voor infrarood verwarming schilderij.

Bij het verharde veiligheidsglas is de afwerking voor infrarood poster van jouw foto in glans en zijn de kleuren diep, zeer geschikt voor verwarming poster. Koop je verwarming poster of kunst verwarming online in onze shop of vraag een vrijblijvende offerte op.

Als comfortabele badkamer verwarming

Badkamer verwarming een paar graden warmer zetten, zodat het lekker warm is. Een spiegel of plafond infraroodpaneel zijn ideaal voor gebruik in de badkamer. Bovendien hebben ze weinig ruimte nodig.

Als je al een infrarood radiator in je badkamer hebt geïnstalleerd is een infraroodpaneel zoals infrarood spiegel of handdoekdroger ook een ideale aanvulling.

Veel mensen gebruiken een infraroodpaneel als bijverwarming tijdens de overgangsperiode naar de winter. Vooral in kleine badkamers is het mogelijk een verwarmingspaneel zo te monteren, een kleine verwarming, zoals infrarood spiegel of handdoekdroger. Dat je direct in het stralingsgebied van het infraroodpaneel staat.

Je voelt dan de heerlijke warmtestralen van het infrarood paneel badkamer op je huid. En je hebt het nooit meer koud in de badkamer.

Je kan ook een handdoekdroger en spiegel met verwarming bij ons kopen. Laat je informeren of koop infraroodpanelen in onze online shop. De handdoekdroger, oftewel handdoekrek met verwarming kan je ook laten bedrukken met een verwarming poster of infrarood verwarming schilderij. De keuze is enorm en je kan kiezen voor een klein infrarood paneel tot een mega groot. Je kan de merken zoals Welltherm panelen en Alkari infrarood kopen.

Spiegel verwarming in de badkamer levert zo veel voordelen op. Nooit meer beslagen spiegels. De badkamer is met een infrarood paneel snel warm, droge muren en geen schimmelvorming meer.

Wil je liever bij één van onze showrooms langskomen om een infrarood paneel en de elektrische verwarming van Infarroodpaneel te voelen, dan ben je van harte welkom. Onze warmtepanelen en de koffie staan al warm.

Infrarood verwarming krijtbord

Infrarood verwarming krijtbord is een mooie aanvulling voor je inrichting. Het is een infrarood paneel en schoolbord in één. De krijtbord verwarming is als een schoolbord waar je dan ook met echt krijt op kan schrijven.

Het infrarood verwarming krijtbord is gemaakt van gehard ESG-H veiligheidglas en in een matte kleur zwart afgewerkt. Doordat het infarrood paneel  slechts 2,2 centimeter dik is, bespaar je veel ruimte in de kamer.

De infrarood panelen krijtbord zijn robuust en onverslaanbaar. Een geschikte plek voor krijtbord paneel is in de keuken, kinderkamer of halletje. Schrijf de boodschappenlijst of een leuk bericht erop. Kinderen kunnen erop tekenen, ook met kleur krijtjes. Krijtbord in keuken of kamer is goedkoop en ontzettend leuk.

Een infrarood verwarming krijtbord is ook geschikt voor ondernemers. Denk daarbij aan restaurants waar het dagmenu op het paneel wordt getoond. Of in een kantoorruimte als brainstorm paneel. Ondernemers besparen veel ruimte en de gasten en medewerkers genieten van een prettige omgeving. 

Koop de infrarood verwarming krijtbord in onze online winkel of vraag een gratis offerte op.

Technologie achter infrarood verwarming?

Er zijn 3 soorten infrarode stralen:

1. Korte golf infrarood A-straling. (gebruikt bij terrasverwarming)

2. Midden golf infrarood B-straling.

3. Lange golf infrarood C-straling (gebruikt bij infraroodpaneel)

De straling of warmtegolf van een infraroodpaneel bestaat uit een lange golf C-straling. Neem de aarde als voorbeeld. De aarde warmt op door de warme stralen van de zon. De lucht is niet in staat om zichzelf op te warmen.

De lucht wordt warmer door de weerkaatsing van de warmte van de aarde. Net als de zon verwarmen de infraroodstralen dus niet de luchtmassa. Maar ze verwarmen juist objecten die zich in de kamer bevinden, zoals meubels, apparaten, muren en ook personen. Je kan onze infrarood panelen installeren bij renovatie of nieuwbouw huizen. Bestaande huizen zijn iets minder geïsoleerd en hebben wat meer infrarood panelen nodig.

In vergelijk met de traditionele elektrische verwarming bespaar je met een infraroodpanelen veel elektriciteit. Het energieverbruik kan met ruim 50 procent worden verminderd. 

Voordelen infrarood verwarming

Voordelen infrarood verwarming zijn duurzaam, zuinig en veilig. We moeten allemaal overstappen op elektrische verwarming en infrarood verwarming van Infraroodpaneel is de oplossing. De energietransitie zorgt ervoor dat we stoppen met verwarming op gas en naar elektrische verwarming gaan.

Een warmtepaneel middels infrarood verwarming sluit je meestal gemakkelijk aan op het bestaande elektriciteitsnetwerk. Je bespaart met de elektrische verwarming met thermostaat een hoop tijd en geld.

De installatie van infrarood warmtepanelen is heel gemakkelijk. En de overgang op infrarood panelen als hoofd verwarming kan stap voor stap worden gedaan. Je koopt dan afzonderlijk steeds een infrarood paneel voor iedere kamer.

Dit betekent dat tijdens de overgangsperiode de resterende kamers gewoon via het oude systeem kunnen worden verwarmd. Je ondervindt zo geen hinder en je komt nooit zonder verwarming te zitten.

Je kan infrarood panelen kopen in onze online winkel of in een infrarood verwarming winkel. Je kan je badkamer verwarming, verwarming poster, plafondverwarming of handdoek verwarming ook laten installeren.  Warmtepanelen van Infraroodpaneel zorgt ervoor dat je geld bespaart op de energierekening. Stap nu over op zonder gas verwarming met verwarmingspaneel.

Hoe bereken ik het wattage infraroodpanelen

Berekening infrarood verwarming

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²

Verschil tussen een infrarood paneel en een traditioneel verwarmingssysteem?

Meestal worden fossiele brandstoffen zoals gas en steenkool gebruikt om de omgevingslucht te verwarmen. Deze verwarmde lucht warmt vervolgens de mensen in de kamer op. Met een traditionele verwarming is er een constante luchtcirculatie in de ruimte. 

Hierbij stijgt warme lucht en koude lucht daalt. Traditionele verwarmingen hebben daardoor een hoog energieverlies. Dat kan leiden tot droge lucht, rondzwevend stof, schimmel en een onaangenaam ruimteklimaat.

Een infraroodpaneel geeft stralingswarmte, vergelijkbaar met het effect van warme zonnestralen. Mensen, muren en meubels worden direct verwarmd. Omliggende oppervlakken, zoals wanden of vloeren weerkaatsen de warmte de kamer in. 

Personen die zich binnen drie meter van het paneel bevinden, voelen direct de warmte. Een aangenaam gevoel wordt gecreëerd, vergelijkbaar met een open haard. Omdat de infrarood straling in de huid doordringt. Kan de thermostaat twee tot drie graden lager worden ingesteld.

Een infraroodpaneel biedt ook andere voordelen voor mensen met allergieën en astmapatiënten. Dat komt omdat zonder de luchtcirculatie ook geen stofdeeltjes in de lucht rondzweven.

Afhankelijk van het gebruikte materiaal. Warmt de voorkant van uw infraroodpaneel op tussen de 100°C en 120°C. Staal met ceramische coating geeft de beste emissie voor infraroodstraling. Onze infrarood panelen warmen zeer snel op. 

En een verwarmingspaneel van  Infarroodpaneel heeft daarbij een bijzonder goed stralingseffect. Infraroodpanelen van glas hebben wat meer tijd nodig om op te warmen. Maar het verwarmingspaneel slaat de hitte weer langer op en stralen daarom langer warmte af. Je bevestigt een infraroodpaneel aan het plafond of aan de muur. 

Stralingswarmte door middel van een infraroodpaneel kan niet goed worden gemeten met een gewone thermostaat. Wanneer bijvoorbeeld de kamerthermometer 19°C aangeeft door je infrarood kachel en je bevindt je in het stralingsgebied van de infraroodverwarming. Dan beleef je een comfortwarmte van 21 tot 22°C. In onze webshop kun je direct de panelen kopen. 

Hoe verwarm je effectief met infrarood paneel?

Het kenmerk van een infraroodpaneel is dat het juist de objecten en oppervlakken in een kamer verwarmt. Het verwarmd dus vooral de muren en wanden.

De muren voelen warmer aan dan de lucht in de kamer. Infraroodpanelen gebruikt de wanden daarbij als warmteopslag. Bij een traditionele verwarming is dit juist andersom. De lucht wordt verwarmd en de muren blijven koud.

Door de warmte opslag in de muren is het verstandig om de infraroodpanelen niet helemaal uit te schakelen. Anders koelen de muren te veel af en moet je weer opnieuw verwarmen. Dit kost extra energie. Het is dan verstandiger om je infraroodpaneel een aantal graden lager te zetten. 

Als je bijvoorbeeld een temperatuur van 21°C in je woonkamer wilt hebben. Kun je het infraroodpaneel, tijdens je afwezigheid, instellen op 16°C. Dat is de zogenaamde stationaire stand. Dat wil zeggen dat de muren, plafonds, vloeren en meubels gelijkmatig warm blijven.

Als je thuiskomt hoef je de thermostaat maar 2 graden hoger te zetten. Als je ’s avonds gaat slapen zet je de infraroodverwarming weer 2 graden lager.

Infraroodpanelen vragen zo de minste energie om een constante temperatuur te handhaven. Als je de kamer steeds laat afkoelen. Moet deze steeds weer opnieuw helemaal opgewarmd worden. Er is dan veel meer energie nodig in vergelijk met de constante instelling.

Natuurlijk zijn er hierop uitzonderingen, zoals de slaapkamer en badkamer. Als de badkamer slechts één uur per dag wordt gebruikt. Dan kan de temperatuur vooraf ingesteld worden met behulp van een programmeerbare thermostaat.

Elektrische verwarming van Infraroodpaneel is verkrijgbaar voor een prijs vanaf net onder de tweehonderd euro. In vergelijking met de prijzen van andere soorten verwarming kun je zo veel geld besparen

Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en uitvoeringen. Er zijn infraroodpanelen geschikt voor aan het plafond. Maar ook voor montage op muren. Deze kunnen worden uitgevoerd als een spiegel, of met foto en krijtbord.

Infrarood panelen passen zo naadloos in je kamer. Bovendien zijn infrarood panelen vaak kleiner en lichter dan traditionele verwarming radiatoren.

Is infraroodstraling niet schadelijk voor mensen en dieren?

Leven op aarde zou niet mogelijk zijn zonder de zon. De warmte stralen van de zon zijn dezelfde langegolf C-stralen als die van een infraroodpaneel.

De infraroodstralen van infrarood verwarming zijn dus onschadelijk. Ook straalt een verwarmingspaneel geen UV-stralen uit. Lange golf straling is zelfs goed voor ons lichaam net zoals voor ons immuunsysteem.

De oppervlakte temperatuur van een goed infraroodpaneel is gemiddeld 105°C.

Er is geen risico op brandwonden als het oppervlak van het infraroodpaneel wordt aangeraakt.

Veiligheidssensoren beschermen je infraroodpaneel tegen oververhitting.

Onze warmtepanelen zijn van hoge kwaliteit en natuurlijk getest en TÜV-gecertificeerd.

Vraag gratis advies aan bij een infraroodpaneel kopen. Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Koop direct bij onze webshop. Lees ook ons Magazine infrarood verwarming.

Infraroodpanelen op kantoor

De klimaatbeheersing op kantoren is een van de grootste ergernissen van medewerkers. De ene persoon heeft het altijd koud. De andere zit het liefst in zijn t-shirt.

Door de werkplekken individueel te verwarmen met infrarood panelen heb je deze problemen niet meer. Naast een ruimtebesparende en eenvoudige plafondinstallatie krijgt iedere werknemer een klein infraroodpaneel op de kamer. Infraroodpaneel heeft ook infrarood panelen voor systeemplafond, naast de gewone plafondverwarming.

Per kantoor kan de temperatuur gemakkelijk ingesteld worden. Vooral op de werkplekken waar werknemers de hele dag doorbrengen, is een ideale ruimtetemperatuur van groot belang. Dit helpt mee aan een prettige werkomgeving. Denk ook aan een krijtbord met elektrische verwarming infrarood voor je kantoor.

Voordelen van infraroodpanelen in kantoorpanden

  • Uitstekend binnenklimaat zonder stof, geen koude voeten en geen droge lucht.
  • Verwarming per kantoor, zodat iedere medewerker de temperatuur kan regelen die voor hem of haar comfortabel is.

Wil je een infrarood paneel kopen vraag een vrijblijvende offerte aan of koop het direct in onze shop.

Infraroodpanelen in vakantiehuizen

Infraroodpanelen kun je ook heel goed gebruiken in een vakantiehuis. Het biedt een kosten- en ruimtebesparend alternatief ten opzichte van elektrische radiatoren of gasverwarming.

De voordelen van infraroodpanelen op een rij

  • Geruisloos
  • Geen CO2 uitstoot
  • Verbeterde luchtkwaliteit
  • Geen rondhangend stof
  • Gelijkmatige temperatuurverdeling
  • Efficiënt en duurzaam
  • Geen onderhoudskosten

Genereer een basiswarmte met je gasverwarming en combineer dit met infraroodpanelen! Hierdoor kan je de gasfles langer gebruiken en creëer je een comfortabeler binnenklimaat. Of kies helemaal voor infrarood verwarming.

Infrarood panelen kleuren kiezen voor je vakantiehuis. We hebben alle RAL kleuren die je kan bestellen. Verwarming kopen start bij Infraroodpaneel.

Aanschafkosten van infraroodpaneel

Infraroodpaneel is onverslaanbaar in de aanschafkosten. Er hoeven meestal geen nieuwe leidingen gelegd of omgelegd te worden. Dit verlaagt ook direct de installatiekosten. In enkele gevallen moeten de elektriciteitskabels aangepast. Nieuwe verwarming kopen, dan is de oplossing een elektrische verwarming middels infrarood verwarming.

In vergelijking met conventionele verwarmingssystemen zijn de kosten hiervan veel lager.

Afhankelijk van het model ligt de aanschafprijs voor een infraroodpaneel tussen de 200 en 1.350 euro.

De gemiddelde kosten van een infraroodpaneel ligt tussen:

a. Appartementen = € 3.500 en € 8.000

b. Eengezinswoningen = € 6.500 – € 13.000

Vergelijk je deze kosten met de aanschafkosten van bijvoorbeeld een warmtepomp. (circa € 25.000), Dan bespaar je al snel veel geld. Je kan geen goedkoper verwarmingssysteem vinden dan infraroodpanelen. Vanwege de goede isolatiewaarde van nieuwbouwwoningen is een infraroodpaneel zeer geschikt.

De evolutie onder infrarood panelen

Conventionele verwarmingen gebruiken de ruimtelucht voor de warmteoverdracht. Onze infrarood panelen daarentegen gebruiken elektro magnetische infrarood golven om de temperatuur te verhogen. Daarom staan infrarood panelen ook bekend onder de naam “stralingsverwarming”.

Verwarmen door middel van infraroodstralen is volkomen onschadelijk voor mens en dier. Het leidt op geen enkele manier tot brandwonden, zoals vaak ten onrechte wordt gevreesd. Daarom worden infrarood panelen al vele jaren gebruikt in de medische wereld.

Bijvoorbeeld om het onderliggende weefsel in het menselijk lichaam te verwarmen. Infraroodstralen helpen ook bij het grootbrengen van jonge dieren. De warme stralen geven de pasgeboren dieren immers voldoende behaaglijke warmte.

Infrarood verwarming vindt steeds meer zijn weg naar andere toepassingsgebieden vanwege de vele voordelen. Zoals een veel lager verbruik in watt per m2. Dat komt omdat je bij ouderwetse verwarming in het hele huis met je cv ketel lucht verwarmen gaat. Infraroodpaneel kan ook zones verwarmen. Dit bespaart je gelijk veel energie.

Goed voor onze gezondheid

Verwarmen met infrarood stralen heeft veel positieve effecten op onze gezondheid. En wel om diverse redenen:

1. Infrarood panelen verwarmen de muren, vloer, plafonds en andere objecten in de kamer. Ze verwarmen niet de lucht, zoals bij een conventioneel verwarmingssysteem.

Hierdoor is de lucht binnen wat koeler. Dit resulteert in een betere luchtvochtigheid. Dit is een groot voordeel in het grootste deel van de winter.

Wanneer de luchtvochtigheid niet goed op peil is, zoals met een convectie verwarming, kan je immuunsysteem verzwakken.

Met de juiste luchtvochtigheid in huis voel jij je fitter. Huis verwarmen start met Infraroodpaneel. Daardoor heb je ook een hogere weerstand tegen bijvoorbeeld influenza infecties.

2. Door de ir stralen blijven de muren droog. Schimmelsporen hebben zo vrijwel geen kans! Dit komt ook ten goede aan jouw gezondheid.

Verwarmen door middel van infrarood straling is goed voor jouw gezondheid. Dit is al decennialang bewezen, de eeuwenlange warmte.

Het principe van infrarood verwarming

Net als bij een tegelkachel, straalt een infrarood paneel warmtestralen uit. De objecten in de kamer absorberen de warmte van de infrarood panelen. Het verwarmde lichaam of object slaat de warmte van het warmtepaneel tot driemaal langer op dan lucht. Vervolgens geeft het de warmte weer af aan de omgeving.

Er vindt zodoende een constante en onderlinge warmte uitwisseling plaats. Met infrarood ir panelen heb je geen last van lucht stroming. Door de Infraroodpaneel elektrische verwarming vormt zicht geen warme lucht net onder het plafond, zoals bij een convectie kachel. Het ruimteklimaat wordt hierdoor verhoogd.

Onze goede infrarood verwarmingen geven een nagenoeg geen elektrosmog af. De warmtestraling van de Infraroodpaneel elektrische verwarming zorgt ervoor dat de wanden constant drogen. Daardoor heeft schimmelgroei vrijwel geen kans. Daarbij wordt de hoeveelheid stof merkbaar verminderd, waardoor je beter kunt ademen.

Infrarood panelen kunnen aan de wand, het plafond of als hoofd en bijverwarming worden gemonteerd. De elektrische verwarming door middels van infrarood verwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en daardoor een efficiënte kamer temperatuur. Dit levert een comfortabele warmte en een optimaal binnenklimaat op. Daarnaast bespaar je per jaar op je kosten. Zowel in een goed geïsoleerd huis als in een minder goed geïsoleerd huis.

Het aantal panelen dat je nodig hebt om een kamer te verwarmen is afhankelijk van diverse factoren. Zoals de warmtebehoefte, de grootte van de kamer, de hoogte van het plafond en het aantal ramen. Maar vaak tussen de 60 en 70 watt per m2 al meer dan genoeg. In de meeste kamers is een 1000 watt paneel dus al te groot. In onze kennisbank vindt je meer informatie. Onze infrarood panelen zijn made in Europe, dus veilig.

Baanbrekende technologie

Nieuwe technologie voor een hightech verwarming systeem. Het binnenwerk van de Infraroodpaneel elektrische verwarming is uniek. Onze warmte elementen zijn zeer dun en gelijkmatig over het paneel verdeeld.

Hierdoor ontstaat een maximale oppervlakte warmte verdeling. Daardoor zijn onze infrarood panelen snel op de gewenste temperatuur. Ze hebben dus ook een korte reactietijd, wanneer je de temperatuur in de kamer verandert.

Ons hightech verwarming systeem is bestendig tegen de hoge temperatuur van tot boven de 20 graden Celsius. Hierdoor is de lange levensduur van de infrarood verwarming van Infraroodpaneel gegarandeerd.

Innovatieve producten zijn ondenkbaar zonder een nieuw design en innovaties op het gebied van materialen. Nieuwe technische ontwikkelingen, nieuwe materialen en nieuwe designs zijn nauw met elkaar verbonden.

Afhankelijk van het type zijn de infrarood panelen verkrijgbaar met:
– een poedercoat laag
– een glanzend glazen oppervlak of
– van hoogwaardig gehard veiligheidsglas.

De slechts 20 mm dikke panelen monteer je onopvallend aan de muur of als plafondverwarming. De installatie gaat met behulp van een uniek ophangsysteem. Dat is voorzien van een goede vergrendeling.

Wil je jouw huis verbouwen of ga je verhuizen? Geen probleem, met één hand zijn de panelen zo van de muur of het plafond verwijderd. Voor de werking van de geruisloze ir panelen heb je slechts een stroomaansluiting nodig.

Wil je een goede keuken verwarming, zoals een infrarood verwarming krijtbord of plafond verwarming, koop baanbrekende technologische verwarming van Infraroodpaneel.

Minimaal energie, maximaal prestatie

Energiezuinig verwarmen door een uitgekiend totaalsysteem dat kan met de infrarood panelen van Infraroodpaneel. Het hightech verwarming systeem is ontwikkeld in samenwerking met bekende bedrijven en uitvoerig getest.

Onze infrarood panelen worden in Europa gefabriceerd. Dit met het doel een product te creëren dat extreem zuinig is in het energie verbruik. De bewezen verwarming technologie kan met minimale energie een maximale prestatie geven.

Een veelvoud aan geavanceerde technische verfijningen en daarnaast het aantrekkelijke ontwerp. Hebben geresulteerd in een onvergelijkbaar perfect product. Onze infrarood panelen genereren niet alleen warmte, ze beschermen ook je huis.

Door de warmte absorptie van de oppervlakken. Zoals in de plafonds, muren en vloeren, wordt de gebouw structuur ook beschermt. Dankzij de infrarood warmte drogen zelfs op lange termijn de meest vochtige muren in oudere gebouwen.

Vanwege dit principe kan het condenserend vocht niet neerslaan op de muren van het gebouw. Naast de innovatieve technologische voordelen zien de infrarood panelen er ook nog eens zeer mooi uit. Ze zijn in vele soorten verkrijgbaar, waardoor ze in ieder kamer ontwerp passen.

Onze infrarood panelen zijn verkrijgbaar in onopvallende en discrete uitvoeringen. Zoals de standaardkleuren zwart en wit. Daarentegen kunnen ze ook juist opvallen in jouw interieur met een foto en kunst afbeelding.

De prachtige decoratieve grafische motieven van de ir panelen maakt dit mogelijk. De ir beeldpanelen kunnen worden bedrukt met jouw favoriete foto. Het is daarmee een persoonlijke blikvanger in jouw woning.

Werking infrarood paneel

De werking van een infrarood paneel is beter dan een conventionele verwarming wat betreft de energie efficiëntie. Daarnaast creëert infrarood verwarming tevens een gezond binnenklimaat met de juiste luchtvochtigheid. De elektrische verwarming door middels van infrarood verwarming is naast gezond ook duurzaam. 

Door de zeer korte opwarmtijd van de infrarood panelen bespaar je op energie en kosten.

De waargenomen kamer temperatuur bij gebruik van infrarood panelen ligt ongeveer twee graden hoger. In vergelijk met een conventionele verwarming. Hierdoor bespaar je nog eens extra op het energie verbruik.

De ‘intelligente regelingen’ van Infraroodpaneel ir verwarmingen zorgen er tevens voor dat de afzonderlijke panelen optimaal samenwerken. Ze wekken slechts zoveel thermische energie op als nodig is.

Infrarood paneel installeren is eenvoudig en snel. De ir panelen zijn daardoor makkelijk te monteren in een bestaand huis. Uiteraard zijn ze ook geschikt voor installatie in nieuwbouw. Een lange levensduur en een onderhoudsvrij leven is gegarandeerd met de infrarood panelen van Infraroodpaneel.

Onze infrarood panelen zijn niet te vergelijken met andere elektrische kachels of een conventionele verwarming. Waarbij veel warmte ontsnapt onderweg van de ketel naar de radiatoren. Vloerverwarming en radiatoren verwarmen de lucht. Deze warme lucht stijgt op en koelt weer af. Aan het plafond, waar niemand is, is het warmer dan in het onderste gedeelte van de kamer.

De muren worden langzaam warm. De warmte wordt opgeslagen in de lucht. Helaas ontsnapt deze warmte via de kleinste kieren en natuurlijk ook tijdens ventilatie. Wanneer je een raam openzet om te ventileren, ontsnapt de warmte direct naar buiten.

Infraroodpanelen voor in huis

Infraroodpanelen zijn ideaal voor in huis. Iedere kamer kan je apart verwarmen met de warmtepanelen van Infraroodpaneel. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood oplossing. Hoge en lage temperatuur panelen, met of zonder frame en Led-verlichting. Een led verwarming is een infrarood paneel met led verlichting. Dat kan een plafondverwarming, infrarood paneel of infrarood spiegel verwarming zijn.

De infraroodpanelen van Infraroodpaneel zijn van hoge kwaliteit en Duitse makelij. Dit staat voor een hoog rendement waardoor je direct bespaart op de energiekosten. Met infrarood verwarming heb je geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig.

Het design, de afwerking en de luxueuze uitstraling doet je soms vergeten dat we te maken hebben met een infrarood verwarming. Een energiezuinig en milieu vriendelijke IR verwarming. In combinatie met groene stroom stoot je geen CO2 uit.

Een elektrisch infrarood paneel is verkrijgbaar als design verwarming en met verschillende vermogens, zoals een infrarood verwarming krijtbord, schilderij verwarming  en infrarood spiegel. Geschikt voor wand- en plafondmontage.

Led verwarming infrarood paneel

Led verwarming is een infrarood paneel met led verlichting waarbij het infrarood paneel gecombineerd is met een led frame. Licht en warmte vanuit één toestel. Directe verlichting dient in de eerste plaats om de ruimte op een functionele, praktische manier te verlichten.

Bij indirecte verlichting weerkaatst het licht eerst tegen een oppervlakte , zoals de muur of het plafond. Daardoor oogt het licht zachter en zorgt het voor een aangename sfeer. De lichtsterkte van de led verwarming kan je instellen en dimmen via de afstandsbediening.

Een badkamer verwarming met led verlichting geeft warmte en licht. Een plafond paneel met verlichting zorgt ervoor dat je het plafond kan gebruiken voor verwarming en sfeerverlichting. Door je verlichting te integreren in het infraroodpaneel houd je meer vrije ruimte over aan de muren.

Dit brengt rust in het kamer ontwerp. Je kan de vrijgekomen ruimte weer gebruiken om extra foto of schilderij op te hangen. Een ander pluspunt is dat je slechts één stroomkabel nodig hebt waarmee je zowel de infrarood verwarming als de led verlichting mee voedt. De goede verwarming is een Infraroodpaneel.

Garage verwarming

Een garage verwarming zorgt voor een warme werkplek. Een garage is vaak slecht geïsoleerd. Het heeft daarom geen zin om een luchtverwarming aan te zetten. Als je toch in de garage wilt klussen en het warm wilt hebben, dan is de garage verwarming van Infraroodpaneel de uitkomst.

Infrarood verwarming garage is niet gevoelig voor tocht. Je verwarmt direct de werkplek waar in de garage de warmtebehoefte is. Tevens worden de muren warm, wat schimmels tegen gaat. Vaak is een garage een vochtige ruimte, waar schimmels goed gedijen.

Doordat garage infrarood panelen zeer goed in staat een zone of werkplek te verwarmen, is een warmtepaneel in deze ruimte ideaal. Je hoeft niet de hele garage met lucht te verwarmen, wat overigens ook nog eens duur en verspilde energie is. 

Verwarm alleen de zone waar de warmte benodigd is. De temperatuur regel je via de thermostaat, ook verkrijgbaar als slimme thermostaat. Waar je ook bent kan je via de app op je mobiele telefoon de temperatuur regelen. Ook antifrost functie mogelijk tegen het bevriezen van waterleidingen. 

Koop infrarood verwarming bij de online winkel Infraroodpaneel.

Infrarood panelen woonkamer

Met infrarood panelen woonkamer verwarm snel en duurzaam deze ruimte. Verkrijgbaar in diverse prachtige modellen, zoals spiegel, foto, krijtbord paneel of een warmtepaneel in iedere RAL-kleur. Het is een aanvulling op jouw interieur. De infrarood verwarming krijtbord wordt ook gebruikt als zwarte verwarming, omdat het design zo mooi is.

Je hoeft niet meer tegen de lelijke en stinkende convectie radiatoren aan te kijken .Infrarood paneel is ruimte besparend, slechts 2 tot 3 cm dik. Ze zijn geurloos en geruisloos. Infrarood verwarming kan je kopen met of zonder frame en in glans of mat afgewerkt.

In een metalen of glazen paneel. Ook verkrijgbaar als een verwarming poster, welke je laat bedrukken met een eigen gekozen beeld of patroon. Een verwarming poster is een warmtepaneel met een foto erop gedrukt. Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming schilderij, dat is van metaal en heeft een ruw oppervlakte en dan ziet je infrarood verwarming schilderij er echter uit als een schilderij. Infrarood verwarming in de hal is een ideale oplossing voor de koude tocht vanuit deze zone.

Dankzij het slanke ontwerp bespaar je met een hal infrarood verwarming ruimte. Verkrijgbaar als wand infrarood spiegelpaneel, zodat je gelijk jezelf nog even in de spiegel kan aankijken. Of een onopvallend plafondpaneel in witte kleur die opgaat in de entreehal.

Infrarood terrasverwarmer kopen

Wil je een infrarood terrasverwarmer kopen? Koop een terrasverwarmer in onze online winkel of kom naar onze 30 infrarood verwarming winkels.  Je kan de heerlijke infrarood verwarming als terrasverwarming zelf ervaren. Een elektrische terrasverwarmer is de oplossing om de dure gas terrasverwarmer te vervangen.

Ben je op zoek naar een design terrasverwarmer? Onze terras heaters zijn prachtig en zijn in vele soorten en maten te verkrijgen. 

Combineer je terrasverwarmer met zonnepanelen, want dan kan je duurzaam en warm buiten zitten. Terrasverwarming van Infraroodpaneel is zuinig en daardoor kan je op je balkon of in de tuin het hele jaar door een buitenleven hebben. Buiten verwarming door middels van een infrarood terrasverwarmer en zonnepanelen zorgt dat je weer buiten mag verwarmen. 

Gasloos verwarmen, gezonde warmte voor mensen en dieren. Koop terrasverwarmer van Infraroodpaneel. 

Schuur verwarmen

Het is niet vreemd om een schuur te verwarmen met een infrarood paneel. Je bergt de tuinspullen,  kussens en gereedschappen op in de schuur. Je klust wellicht in de schuur en er is vaak een wateraansluiting of er lopen leidingen. 

Infrarood verwarming zorgt voor warmte in de schuur, wanneer jij het wilt. De luchtvochtigheid blijft in balans en je spullen blijven mooi en droog. De tuinkussens blijven droog waardoor er geen schimmels ontstaan. 

Geen vocht, betekent ook dat het niet muf gaat ruiken. Niets is zo vervelend als je in het voorjaar de tuinkussens uit de schuur haalt en deze muf ruiken en beschimmelt zijn. Met infrarood verwarming voorkom je dit probleem. 

In de schuur lopen vaak leidingen, deze wil je beschermen tegen vorstschade. Met de schuur verwarmen en vorstvrij functie van de infrarood panelen is dit eenvoudig geregeld. Zodra de temperatuur onder de nul graden zakt, slaat het infrarood paneel automatisch aan.  Infraroodpaneel heeft ook mini verwarming en mobiele verwarming die je gemakkelijk kunt verplaatsen, zodat ze niet contant in de schuur worden gebruikt, maar ook in je garage of huis.

Infrarood verwarming Magazine

Infrarood panelen als hoofdverwarming verkooppunten

Infraroodpaneel met thermostaat zelf monteren

Kan je een infraroodpaneel met thermostaat zelf monteren? Ja, het vergt minimale technische kennis om het paneel zelf op te hangen aan de muur of plafond. Maar is het verstandig om het zelf te plaatsen? We geven je hier antwoord op alsmede tips bij installatie infrarood verwarming.

2-mobiele-infrarood-verwarming-mobiele-verwarming-mobiele-kachel-losse-verwarming-bijzetverwarming-bijzet-kachel-thermostaat verwarming

Voordelen infrarood paneel met thermostaat

Uitleg over de grote voordelen van infrarood paneel met thermostaat. Naast zuinig, schoon, veilig is infrarood verwarming ook op afstand bedienbaar via de App. Lees de voordelen van elektrisch verwarmen.

Krijtbord keuken woonkamer radiator lage temperatuur

Infrarood paneel zwart als krijtbord

Infrarood paneel zwart is niet alleen stijlvol, maar je kan dit warmtepaneel ook beschrijven met krijt. Ideaal als krijtbord verwarming in de keuken, badkamer, kantoor, school of horeca.

Thermostaten

Thermostaten in combinatie met infrarood verwarming

Voor het installeren van je infraroodpanelen, moet duidelijk zijn welk besturingssysteem het beste past bij je situatie. Infraroodpanelen voor aan de wand kunnen eenvoudig op het stopcontact worden aangesloten. Bij infraroodpaneel aan het plafond, wordt de kabel aangesloten aan het elektriciteitsnet. 

Omdat er (meestal) geen stopcontact in het plafond aanwezig is. De bediening kan met een vaste thermostaat. Maar eenvoudiger is het om te werken met een draadloze thermostaat.

Infraroodpanelen bedienen met een bekabelde thermostaat

Het is ook mogelijk om je infraroodpanelen op een vaste thermostaat aan te sluiten. Dit betekent dat een elektriciteitskabel van het plafond naar een inbouwdoos aan de muur wordt getrokken. Bijvoorbeeld boven de lichtschakelaar. 

In dit geval wordt een programmeerbare thermostaat of een eenvoudige thermostaat gebruikt om de infraroodpanelen te bedienen. Met een programmeerbare thermostaat regel je de infraroodpanelen individueel. 

Je kan verschillende temperaturen voor verschillende dagen instellen. Je stelt bijvoorbeeld het infraroodpaneel in de badkamer zo in. Dat deze wordt ingeschakeld een half uur voordat je wekker gaat. De badkamer is heerlijk warm als je onder de douche stapt. 

Nadat je je huis hebt verlaten, schakelt de infraroodverwarming automatisch uit. De verschillende tijdstippen voor het aan- en uitzetten. Kun je eenvoudig instellen met het menu voor programma’s.

Infraroodpanelen bedienen met een stopcontactthermostaat

De eenvoudigste thermostaatvariant voor de infraroodpanelen is met een stopcontact-thermostaat. De stopcontact-thermostaat is programmeerbaar. En kan op verschillende tijden van de dag en dagen van de week anders worden ingesteld. 

Voordelen van het gebruik van een stopcontactthermostaat

De voordelen van een stopcontact-thermostaat is: 

•       Verschillende programma’s voor elke dag van de week met verschillende tijdsintervallen voor één dag. 

•       De stopcontact-thermostaat kan eenvoudig worden bediend en geprogrammeerd.

•       Eén druk op de knop is voldoende om het infraroodpaneel uit te schakelen (de UIT-modus).

•       Kortstondige wijziging van de temperatuur is mogelijk, zonder wijziging aan te brengen in het programma.