infraroodpaneel_LOGO-01

Winkelwagen

online winkel

3 verwarming oplossingen bij badkamer renovatie

Badkamer renovatie en nieuwe verwarming kiezen

Bij een badkamer renovatie denkt men vaak na over de algemene look en feel. Welke kleuren wil je gebruiken, wat voor soort tegelvloer past het best, en welke stijl vind je mooi voor het sanitair? Bij de indeling van een nieuwe badkamer is het echter van essentieel belang ook aan de verwarming te denken. Wat heb je aan een mooie gerenoveerde badkamer als je een oude radiator hebt die de ruimte niet goed kan verwarmen?

badkamer renovatie  merken infrarood panelen

Specifieke badkamer verwarming behoeften

Alvorens te beslissen over de beste badkamer verwarming, is het van belang te begrijpen dat deze ruimte vaak verschilt van andere kamers in het huis. Ze is meestal kleiner en, wat belangrijker is, ze heeft een hoge vochtigheidsgraad. Hoge luchtvochtigheid is de perfecte omgeving voor schimmel vorming als de ruimte niet verwarmd en goed geventileerd wordt. 

Daar komt nog bij dat een badkamer natuurlijk hogere temperaturen vereist, want er gaat niets boven een warme douche bij een aangename kamertemperatuur. En je daarna in een voorverwarmde handdoek te wikkelen.

Toekomstbestendige badkamer renovatie

De gemiddelde levensduur van een badkamer is ongeveer 25 jaar. Daarom is het ook van essentieel belang om je badkamer verwarming ideeën toekomstbestendig te maken. En rekening te houden met mogelijk veranderende verwarmingsbehoeften. Als ook een geoptimaliseerd energieverbruik. 

Je gerenoveerde badkamer is nu misschien volledig functioneel en esthetisch aantrekkelijk, maar hoe zit dat als je ouder wordt? Of misschien een rolstoel nodig hebt om je te verplaatsen? Dan waardeer je bijvoorbeeld niet alleen een verhoogd toilet, maar ook een handdoekverwarmer waarmee je op elke hoogte een handdoek kunt pakken. 

Een handdoekverwarmer is bij Infraroodpaneel zeer zuinig in verbruik en verkrijgbaar in prachtige designs. Het infrarood paneel. is slechts 2 tot 2,5 cm dik, waar je meerdere handdoek beugels aan kan bevestigen. Altijd droge en warme handdoeken en een optimale badkamer verwarming. 

Verwarming oplossingen voor badkamers

In oude badkamers is het door de combinatie van tegels, porselein, metalen en dergelijke vaak één van de koudste ruimtes in huis. Tegenwoordig zijn badkamers wellness-oases. Bij een badkamer renovatie is het dus van essentieel belang de verschillende mogelijkheden te bekijken om de ruimte op te warmen. Daarbij rekening houdend met de afmetingen en de indeling van de ruimte. Om je te helpen de meest geschikte badkamer verwarming oplossingen te kiezen, hebben we een paar ideeën op een rijtje gezet. 

Vloerverwarming:

Voor zowel een nieuwe als een renovatie badkamer heeft vloerverwarming voortdurend aan populariteit gewonnen. Niet alleen vanwege het comfort dat het biedt, door blote voeten lekker warm te houden, maar ook omdat natte vloeren sneller opdrogen als er vloerverwarming is. Bovendien is het door vloerverwarming niet meer nodig om muur- of vloerruimte te vinden voor een radiator. De mesh matten zijn ultradun en ideaal onder een tegelvloer te leggen. Ze werken op elektra, waarbij je natuurlijk groene energie gebruikt. 

Infrarood panelen voor badkamer:

Infrarood panelen kunnen afhankelijk van de grootte van de badkamer fungeren als primaire warmtebron of als extra bijverwarming. Zoals de reeds genoemde handdoekverwarmer. Vooral bij de renovatie van kleinere badkamers zijn handdoekverwarmers een uitstekende keuze, omdat ze weinig plaats innemen en als handdoekopberger dienst doen. 

Bovendien hoef je bij infrarood panelen geen extra leidingen te leggen. Het enige wat je nodig hebt voor deze elektrische verwarming is een aansluiting op de elektra. Het is daardoor geen tijdrovende installatie klus. 

Badkamer warmtepanelen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende materialen, uitvoeringen en afmetingen, zodat ze gemakkelijk in elke badkamerstijl kunnen worden ingepast. Denk maar aan het Welltherm assortiment dat er is in verschillende trendy kleuren en aantrekkelijke, unieke vormen zijn. De badkamer infrarood verwarming van Infraroodpaneel is gemakkelijk te installeren en past zowel aan de muur of als plafondverwarming

Je bespaart heel veel tijd bij de installatie, aangezien je geen tijdrovende aanpassingen aan leidingen hoeft te besteden. Als ook geen breekwerk waar veel vuil en lawaai om de hoek komt kijken. Daarom is een handdoekverwarming of spiegel verwarming ideaal voor de badkamerruimte. 

badkamer verbouwing

Elektrische badkamer verwarming:

Stel dat er bij een badkamerrenovatie moeilijkheden zijn om de radiator op het centrale verwarmingssysteem aan te sluiten. In dat geval is een elektrische badkamer verwarming een uitstekend alternatief. Wellicht nog wel beter, omdat je geen gebruik meer maakt van een gas verwarming. 

Elektrische verwarming infrarood systemen werken op het elektriciteitsnet en kunnen zelfs aangesloten worden op de output van zonnepanelen, waardoor het gemakkelijk wordt zelf opgewekte energie te gebruiken. 

Een elektrische radiator geeft bovendien onmiddellijk warmte wanneer dat nodig is. En zet elke Watt elektriciteit in bruikbare warmte om. Daarom bespaar je met een elektrische infrarood verwarming direct op de energiekosten en onderhoudskosten. Want een infrarood paneel behoeft geen onderhoud. 

Informatie over mogelijkheden badkamer renovatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden het soort verwarming bij een badkamer renovatie? Neem gerust een keer contact met Infraroodpaneel op. Infrarood verwarming kopen kan je direct online doen in de winkel of kom langs bij één van de vestigingen van Infraroodpaneel. 

Lees ook meer informatie in ons magazine infrarood verwarming over de elektrische verwarming met infrarood straling. Zoals de beste oplossing voor handdoek drogen badkamer en de voordelen infrarood paneel met thermostaatCombineer infrarood panelen met zonnepanelen voor een nog hogere besparing. 

Offerte aanvragen